Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Valurile Festival-urilor


Ieri am primit o invitaţie VIP ( very important person ) la o recepţie cu Franklin Graham.

Nu voi participa pentru că nu sunt VIP şi nici nu cred că ajută cumva această recepţie căştigării sufletelor pentru Domnul.

Festivalul are forma unei mari salate din care nu se mai înţelege nimic. Biserica Penticostală Elim din Timişoara s-a retras din acest eveniment. Şi tonul dat de ei pentru toate bisericile penticostale este unul foarte clar.

Iată că şi în sânul Bisericii Creştine după Evanghelie apar reacţii la acest eveniment.

Iată o petiţie a unor studenţi creştini după evanghelie.

Îi felicit şi sunt pe deplin de acord cu gestul lor.

Întotdeauna Domnul Şi-a avut o rămăşiţă care a stat în credincioşie lângă El.

Către Uniunea Cultului Creştini după Evanghelie

Grupul studenţilor Creştini după evanghelie din cadrul Universităiţii “Emanuel” Oradea doreşte să-şi exprime dezacordul privind implicarea directă a cultului în Festivalul “BucureştiFest” şi Festivalul Speranţei din Timişoara.


Nu suntem de acord cu următoarele:
– reclama folosită pentru a atrage audienţa într-un mod lumesc
– muzica dusă la extreme: rock, hip-hop, etc
– sporturi extreme pentru a atrage audienţa
– umblarea după slava oamenilor
– umblarea după cantitate şi nu calitate
– minimalizarea mesajului Evangheliei
– accentul pus pe show şi nu pe Cuvânt – nu se urmăreşte pocăinţa ci distracţia –
“Muzică bună, Voie bună”
– adevărul pervertit: ex. Proconsul, 321 – 0, Vitamina C, Hillsong
– asocierea lui Franklim Graham cu diferiţi motociclişti şi cu “Fora Viola”
– noi credem că Evanghelia are putere fără circ.
– noi credem într-un mesaj al pocăinţei
– noi credem că nu trebuie să fii “cool” pentru a fi copil de Dumnezeu
P.S. În lumina Scripturii vedem că va fi o judecată unde fiecare va da
socoteală de orice fapt şi cuvânt rostit sau gândit aşa că în lumina acestei Scripturi
croiţi cărări drepte atât pentru dumneavoastră cât şi pentru cei ce vor urma.

Data: Semnătura:

30. 05. 2008

1. Harii Mihai
2. Lungu Narcis
3. Moise Ovidiu
4. Ursache Florin
5. Dubei Lucian
6. Spunache Gabriel
7. Rusnac Ovidiu
8. Ioan Rebeca
9. Ioan Edith
10. Popa Cătălina
11. Martinuc Manuela
12. Dobrin Paul
13. Geles Daniela
14. Rusnac Ovidiu
15. Mariniuc Sebastian
16. Coste Rahela
17. Bogdaniuc Amalia
18. Anca Avasilcai
19. Claudia Clopotel
20. Doru Lungu
21. Sergiu Alistar
22. Ligia Hortopanu
23. Mihaela Mija
24. Nicoleta Calin
25. Cretu Mirabela
26. Roxana Loghin

Single Post Navigation

46 thoughts on “Valurile Festival-urilor

 1. baptist_curat on said:

  Excelenta petitia studentilor. Mai este nadejde pentru credinciosii evanghelici din Romania. Ce frumoasa ar fi o petitie asemanatoare si din partea unor grupuri baptiste!!!!

 2. Pace frate Adi, tin sa fac o precizare …. BISERICA ELIM DIN TIMISOARA NU S-A RETRAS … de unde ati ajuns la concluzia asta? Eu presupun ca a ajuns zvonul cum ca … nu s-a mai tinut azi repetitia generala cu fratele K.T. la Elim? Daca acesta a fost zvonul, va pot spune ca repetitia s-a tinut la Biserica nr.2 deoarece la ELIM a fost nunta.

  Ultima parte si prima parte a articolului este buna … dar eu cred ca inainte de a posta afirmatii pe blog/net/web trebuie sa ne si informam.

 3. anonim on said:

  Cred ca studentii au fost „motivati” sa semneze acel text de cineva important. Nu „spui” cine. Nu cred ca aceste cuvinte le apartin:
  „noi credem că Evanghelia are putere fără circ”

  Am sentimentul ca le-am mai auyit la cineva 😉

 4. aurelian on said:

  Vai de capul petitiei. De toata jalea. CU ce drept s-au apucat niste studenti sa vorbeasca in nulmele bisericii ca se delimiteaza de nu stiu ce fesitval din Bucuresti si Timisoara. Ei erau in Oradea si nu inteleg cum erau implicati. Pupaceala clara.

 5. Aceasta petitie este cu adevarat un raspuns la situatia Bisericii Evanghelice, care este rupta de contextul societatii.

  Cred ca studentii de la Oradea (C.d.E) ar trebui sa deschida o manastire pentru acestia.

  Imi pare rau sa observ ca deseori omul este atat de inchis la minte.

  Cosmin

 6. Paul on said:

  Ce treaba aveti voi cu ce fac aia de la BucurestiFest ma? Ar trebui sa fac si eu o petitie ca nu sunt de’acord cu voi, si … ?

 7. Un pastor on said:

  Penibil anunt. Pacat ca nu intelegem ce inseamna sa fim alaturi de cei nemantuiti si sa ii castigam pentru Hristos.

 8. S-a mai pierdut astfel încă o ocazie de a se discuta, inteligent, matur, simpatetic, despre diferite chestiuni caracteristice unor astfel de evenimente (festivaluri). Din nou se poate observa o poziţionare ideologică rapidă, ÎNAINTE de abordarea, mai mult sau mai puţin sistematică, a acestor chestiuni, unele care ar trebui să ne îngrijoreze, iar altele care ar trebui să ne facă să ne bucurăm, precum apostovalul Pavel, că Evanghelia se vesteşte (chiar şi în moduri pe care nu le agreăm).

 9. La liceu la noi s-au impartit invitatiile. Pentru tinerii cu care am vorbit sunt niste piedici in calea lucrarii lor misionare.

  Este evident ca nu exista nici un respect fata de lucrarea si slujirea altor crestini. Nu exista nici un respect, eventual o privire plina de mandrie a VIP-urilor care se cred cineva cand de fapt nu sunt. Daca ar fi existat un minim de respect si dragoste s-ar fi tinut cont si de altii. Dar cine s-a gandit macar ca lucrarea unora va fi daramata de actiuni lumesti?

  Aud de suficient de multa vreme ca sa inteleg ca este doar un „argument” usor, ca trebuie sa ne trezim la viata si sa ne pese de cei din jur. Dar, sa am pardon, de unde stiu unii despre ce ne pasa noua si despre ce nu ne pasa, daca traim sau nu?

  De ce-si permit unii sa intre cu bocancii in lucrarea altora? Din pacate, in multe cazuri fiindca sunt plini de mandrie si au bani (adica „isi permit”). Noi, unii tineri, nu ne asociem cu astfel de invitatii si este o rusine pentru noi sa stam in fata prietenilor nostri care ne intreaba despre aceste invitatii primite de la cei din „familia” noastra. In ce ma priveste, eu inteleg ca nu suntem de fapt o familie, dar problema este mai adanca. I-a pasat cuiva de noi si de relatiile noastre cu prietenii necrestini, in care investim si pentru care ne rugam? Nu.

  Eu personal nu voi semna o petitie, dar asta nu inseamna ca invitatia nu mi-a provocat suferinta si stricaciune lucrarii in care ma implic. Mai sunt cativa despre care stiu ca trec prin momente delicate cu invitatia asta.

  Eu nu vreau sa facem ucenici la microunde, dupa sistemul 3 in 1 sau „cum sa facem ucenici in 4 zile”. Lucrarea de ucenicizare implica o jertfire incomparabil mai mare.

  Stiu ca lor nu le pasa. Noi nu putem sa raspundem cu aceeasi moneda, pentru ca nu suntem ca ei. Daca ne pasa vom suferi si vom duce in spate consecintele, strigand la Dumnezeu si fiind credinciosi adevarului – fiindca ce altceva am putea face?

 10. narcis c.h. on said:

  Frate Adi,
  Dumnezeu sa te binecuvanteze si te intareasca atat pe tine cat si pe studentii de la Emanuel care au scris petitia de mai sus; fie ca aceste cuvinte scrise de voi sa fie ancorate in realitatea unei dorinte si trairi constante cu Domnul.
  „Dumnezeu nu se lasa batjocorit:Ce seamana omul aceea va si secera. Cine seamana in firea lui pamanateasca, va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul, va secera din Duhul viata vesnica!” (Galateni 6:8-9)

 11. cornelia on said:

  Niciodata nu m-am gandit ca acum la „ingerul de lumina” si nu i-am simtit mai evidenta activitatea. Vine cu putere, foloseste nume sonore sub masca manifestarilor religioase, are ca lozinca „scopul scuza mijloacele”, adica, focul strain in lucrare, semanarea neghinei ! Corifeii lui stau la colturi si, cand considera ca ar fi momentul potrivit , sub anonimat, ataca invocand dragostea pentru sufletele pierdute! Nici macar nu mai pot realiza ca Numele Domnului este batjocorit sub stindarde lumesti si activitati care nu isi au izvorul in Duhul Sfant. Rezultatul? Schizofrenie spirituala , in care, daca se poate, poporul Domnului sa fie dus in ratacire, marturia lui Isus compromisa ,iar necredinciosii lasati cu un gust amar si cu aceleasi suflete goale! Nu vreau sa ma alatur sfaturilor acestor indivizi! Ma alatur buchetului de la Oradea ,MOTIVAT de Adevar si tuturor celor care lupta sa tina sus Steagul Mantuitorului !

 12. ambasadorul on said:

  Dragă Emy Dănuţ,

  Te asigur că nu am ajuns la concluzia asta din cauza ratării de la Elim a repetiţie de cor sau a vreunui zvon! NU!
  Numai că nu toate informaţiile pe care le am se pot pune pe blog. Unele sunt încă confidenţiale. Nu cred că Biserica Elim este singura care se frământă cu decizia de a se implica 100% sau de a rămîne „pe tuşă”. Este greu de luat o astfel de decizie „oficială” atâta timp cât nici din partea „Festivalului” nu se ştie încă „repertoriul” stabil!

  Probabil săptămâna asta vom avea ceva hotărâri „oficiale”. Probabil!
  Hai să aşteptăm şi să ne rugăm!!

 13. Ambasadorule, dar nu era normal să AŞTEPŢI înainte de a scrie despre vreo decizie a bisericii Elim pînă cînd această biserică lua decizia?

  Ai scris: „Biserica Penticostală Elim din Timişoara s-a retras din acest eveniment.”

  Nu ai scris: Biserica Penticostală SE FRĂMÎNTĂ cu decizia de a se retrage…

 14. Nu inteleg motivul pentru care Universitatea Emaneul s-a retras din acest eveniment. Care sunt motivele lor?

  Cosmin

 15. ce oameni on said:

  adevărul pervertit: ex. 321 – 0 (formatia se numeste 321 nu 321-0) , Vitamina C, Hillsong ??? prin ce ii pervertit adevarul?? =)) sunteti dusi… ce adevar pervertit visati…

 16. Nu ştiu dacă se se poate spune că Universitatea Emanuel din Oradea s-a RETRAS din acest eveniment întrucît nu ştiu dacă era IMPLICATĂ în acest eveniment.

  Anunţul de pe site-ul UEO anunţă retragerea rectorului Paul Negruţ din acest eveniment. În ceea ce priveşte UEO, iată ce precizează comunicatul:

  “De asemenea, conducerea UEO se delimitează faţă de evenimentele desfăşurate în ultimul timp pe teritoriul ţării noastre, evenimente la care participă foşti colaboratori sau urmaşi ai acestora: Conferinţele cu Josh McDowell şi BucharestFest cu Andrew Palau.”

  Cred că ar trebui pusă o întrebare mai amplă: De ce se delimitează CONDUCEREA instituţiei de toate cele trei evenimente majore ale anului din spaţiul confesional evanghelic din România?

  Aşadar, contextul este mult mai larg. Nu e vorba DOAR de o “petiţie” a unor studenţi, nu e vorba doar de neînţelegeri în organizarea evenimentului de la Timişoara, e vorba de o anumită poziţie încăpăţînată – şi imatură, din perspectiva mea (şi a altora) – a CONDUCERII instituţiei de mai mulţi ani.

  Emanuelul, instituţie care e conştientă că ar trebui să articuleze o critică teologică în public, e cunoscut pentru faptul că e cam CONTRA la orice: BIG, Metanoia, Providenţa, Cristi Barbosu, Beni Fărăgău, Iosif Ţon, Emil Bartoş, Radu Gheorghiţă, Colocviul Cornilescu, Centrul Creştin Betania, Centrul Creştin Salem, Cireşarii, Alege Viaţa, SSJ, revista confesional@, Nelu Tuţac etc.

  Previzionez că se va întîmpla cu grupul Emanuel ce s-a întîmplat la alegerile primarului din Oradea: fieful PD-L a căzut atunci cînd a apărut un om providenţial, în care orădenii să-şi spună speranţele.

 17. Se explica mult pe aici :)). Cateva comentarii:

  – inima si placerea personala este esenta de unde se porneste in alegerea formatiilor care canta la diverse manifestari; ma refer la placerea organizatorilor si nu a publicului vizat. Desigur, am auzit multe argumente care sustin impactul pentru publicul tinta ca unica motivatie pentru alegerea celor care canta, dar realitatea arata clar cum stau lucrurile si experienta aduce martorii oculari;
  – impactul acestor manifestari este foarte puternic in media si ies in evidenta, ceea ce este o realitate. In acelasi timp in care unii se bucura si e treaba lor de ce (nu discut despre aceasta fiindca ar lua pagini intregi si nu are sens acum), altii (mai putin maturi, cum spun unii, sau poate mai maturi – aici conteaza si „imaginea umflata de sine” pe care o au unii combatanti ai fotoliului) sufera. Si aceasta fiindca este folosit numele de crestin, de baptist etc pentru actiuni si activitati in aer liber cu care acestia nu se identifica. Cum am mai spus aici, unora pur si simplu NU LE PASA de cei care sufera, in sensul de mai sus. Iar acest UNII sunt o minoritate peste tot in tara, numai ca au tupeu si bani, cum am mai spus, dar aceasta este treaba lor si viata lor, sa si-o reprezinte in tihna.

  Istoria este plina de astfel de momente delicate. Cand lucrurile au ajuns sa mearga in doua directii total diferite, s-au format noi denominatiuni. In prezent se doreste o schimbare de paradigma in sanul bisericilor evanghelice. Unele biserici nu accepta aceasta si au loc separatii. Altele accepta (deocamdata sau definitiv). Problema nu este ca se intampla, fiindca ele trebuie sa se intample, ci ca cei care sustin aceste atitudini tin mult la pastrarea numelui si, implicit, a „palmaresului” trairii istorice a batranilor credintei noastre.

  Este deja obiceiul miscarilor valului al treilea (in definitia unora) de a induce „treziri” (cuvant care implica o definitie foarte lunga si ambigua, asa cum este el prezentat) in cadrul congragational. Vorbim despre invataturi total diferite de cele de pana acum, care se vor prezentate in cadrul de pana acum (unde acestea nu au existat si au fost chiar respinse si prezentate ca rele pana acum). De ce? Motivele sunt complexe si nu le cunosc neaparat pe toate, dar oricum, impactul vizat este mult mai mare.

  Scriptura vorbeste despre invatatori mincinosi care vor strecura pe furis erezii nimicitoare. Ei au fost candva din turma, rascumparati de Stapan, pe care L-au parasit prin lepadare. Desigur, Scriptura vorbeste si despre atacurile ereziilor din afara, dar cu siguranta cele care au impactul cel mai mare sunt cele din interior. Pe acesti invatatori mincinosi multi ii vor urma in destrabalarile lor. Consecinta – calea adevarului va fi vorbita de rau.

  Intr-un asemenea complex de probleme, petitia celor enumerati de mai sus are sens. In plus, ei sunt liberi sa se dezica de orice manifestare pe care nu o considera ca roada a Duhului Sfant. Eu de asemenea si altii ca noi.

  In plus, pana la urma nu cei care aduc invataturi false vor avea castig, (desi ei cauta sa aiba) ci cei care sunt de partea adevarului. Cum si cand se va petrece aceasta – vom vedea.

  Care colaboratori cu securitatea participa in evenimentele desfasurate „in ultimul timp” (desigur cele la care se referea un ante-comentator, pe care le cunoaste el)? Se poate stii?

 18. ambasadorul on said:

  ce oameni,

  nu ai prins ideea cu 3,2,1…0
  🙂

 19. Gabriel Spunache on said:

  – fratilor scrisoarea noastra nu va privea in mod direct pe voi baptistii. a fost scrisa de crestini dupa evangheli pentru uniunea lor, nu pentru voi. obiectivul a fost `spalarea rufelor in familie` nu discutii prostesti pe bloguri.
  – asa cum am mai spus nu am fost motivati de scoala, sesiune sau altceva de genul acesta (daca tot vorbiti vorbit lucruri despre care sunteti bine informati si siguri, nu presupozitii)
  – nu vrem sa fim responsabili pentru mizeriile care se impartasesc pe bloguri
  – ne sustinem in continuare pozitia, in speranta ca cei in cauza isi vor da seama de greseala si se vor pocai de libertinism
  – daca vreti sa vorbiti despre problemele din cadrul uniunii voastre, nu ne amestecati si pe noi, va rugam
  – daca aveti un gand de impartasit faceti-o cu bun simt si responsabilitare
  – ambasadorule, te rog sa imi itrimiti un e-mail pe adresa curenta in care sa specifici de unde ai `petitia` si cine ti-a dat aprobarea, sau consimtamantul sa o postezi pe blog

 20. crestinul on said:

  bravo ambasadorule…esti tare – ei se prind mai greu. eu ma intreb…cum poate cineva sa faca „evanghelizare in Numele lui Isus” cu uneltele dracului? cam asta a fost la bucuresti…oameni dezbracati pe jumatate…si tot felul de fiinte care nu au nici o legatura cu Dumnezeu…mi,e scarba de ce se intatampla azi in romania.,,,apreciez studentii…si am un sfat pt ei: stati langa Domnul si nu uitati ca, calea catre cer e ingusta…sa nu incercam sa o latim. se vede ca alin cristea duce o lupta continua impotriva lui Paul Negrut si a UEO dar Domnul va judeca. si inca ceva…ma bucur ca a ajuns protestul studentilor pe bloguri.,

 21. ambasadorul on said:

  Gabriel,

  sper că ai primit e-mailul meu.

  Domnul cu tine!

 22. Pingback: Valurile lovesc temeliile! « Ambasadorul

 23. Biserica Penticostala Elim participa la Festivalul Sperantei.

 24. mircea on said:

  line,

  spui:
  „Previzionez că se va întîmpla cu grupul Emanuel ce s-a întîmplat la alegerile primarului din Oradea: fieful PD-L a căzut atunci cînd a apărut un om providenţial, în care orădenii să-şi spună speranţele.”

  dupa unii a aparut providentialul la congresul din 2007. 🙂
  dupa tine, nu? 🙂

 25. Protestez faţă de menţionarea numelui meu pe acest blog în următorul context: „alin cristea duce o lupta continua impotriva lui Paul Negrut si a UEO”. Consider administratorul blogului ca fiind răspunzător pentru astfel de atacuri la persoană. Pînă la prezentarea de scuze publice din partea administratorului public nu voi mai scrie comentarii pe acest blog (şi îl voi monitoriza).

  1. Numele meu se scrie Alin Cristea – cu majuscule la început, ca numele oricui.

  2. Duc o luptă CONTINUĂ??? – activităţile mele arată că, dimpotrivă, mă ocup cu multe alte lucruri în afară de aşa-zisa „luptă”.

  3. Şi dacă am scris, de exemplu, despre inconsistenţa paginii web a Uniunii Baptiste, asta înseamnă că duc o luptă împotriva ei? O fi şi aia continuă?

  4. Cei care fac astfel de comentarii (precum cel al celui care se semnează crestinul) contribuie la o atmosferă isterică pe blogurile evanghelice şi subminează atitudinea analitic-critică care ar trebui să contracareze tarele mediului evanghelic de care unii, precum se vede, s-au… scîrbit. Dă-le, Doamne, şi o lămîie, să nu le fie prea mare greaţa!

 26. ambasadorul on said:

  Alin Cristea,

  1. Am observat cât de importantă este pentru tine ordinea şi maniera în care ţi se scrie numele. Înţeleg acest lucru şi îmi cer iertare pentru că ai fost ofensat. Dar, nu pot fi resposabil de greşelile de ortografie, gramaticale sau involuntare ale comentatorilor mei.

  2. Nu îţi cunosc activităţile dar îţi doresc să fii cât mai activ în lucrul Împărăţiei Domnului.
  „Creştinul” care a comentat a spus clar că asta ” se vede” de la el. Că a văzut bine sau nu….Domnul va judeca.
  Şi hai să fim oneşti! Citind comentariul tău, cam asta se vede şi de la mine! Ai făcut cinci referiri concrete la cei de la Oradea ( conducerea instituţiei, grupul Emanuel, rectorul Paul Negruţ, Emanuelul ). Nu ţi se pare „firesc” să se ajungă la această concluzie? Eu cred că da!

  3. Mă rog ca „tastatura” noastră să fie întotdeauna „cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia”. Fie celor de la Bucureşti, fie celor de la Oradea, fie celor de la….. Dorohoi 🙂

  4. Alin, te asigur că nu mi-am propus ca blogul Ambasadorul să devină un ring de box thailandez unde ţâşneşte sânge şi zboară măsele. Nu vreau ca acest blog să devină o unealtă de jignire şi de ofensă la adresa fraţilor mei.
  Doresc însă ca în vremurile acestea grele să avem discernământul de a putea deosebi pleava de grâu.

  PS.

  Mă bucur când treci pragul blogului meu şi sper să văd comentariile „constructive” şi din partea ta.

  Dar, dacă decizi să nu mai comentezi pe blogul Ambasadorul, te asigur că …..nu va plânge nimeni!

 27. Bineînţele că am făcut referiri concrete la Paul Negruţ şi UEO, pentru că Paul Negruţ s-a retras (dacă se retrăgea Marius Cruceru, făceam referire la el) şi pentru că de UEO e vorba (dacă era vorba de altă instituţie, mă refeream la acea instituţie).

  Nu am fost ofensat de modul cum mi s-a scris numele, mai degrabă sînt ofensat de modul exagerat în care dai atenţie acestui lucru, cînd miza polemicii e mult mai mare (decît cum se scrie un nume).

  Tocmai faptul că nu îmi cunoşti activităţile (ignorantule!) nu îţi dă dreptul să permiţi afişarea unor atacuri la persoană. Pentru atacul la persoană aştept scuze publice, nu pentru că mi s-a scris numele greşit.

  Desigur, modul ironic şi ambiguu în care mi-ai răspuns („nu mi-am propus ca blogul Ambasadorul să devină un ring de box thailandez unde ţâşneşte sânge şi zboară măsele” – ce să zic, deştept răspuns!) este vrednic de stilul multor pastori baptişti care nu au abilităţi polemice, ci doar ştiu să se fofilească în astfel de momente.

  Ce să fac, să-mi tai o lămîie?

 28. Cornelia on said:

  Pentru Alin Cristea
  L-am cautat cu disperare pe Domnul Isus pe blogul A.C. si nu L-am gasit !
  Am gasit politica, Oscar,Istorie…alte activitati predominante, pretiozitate , chiar prin limbaj , care nu cadreaza cu absolventul unui seminar teologic! Am cautat si nu am gasit nimic din susurul Duhului Sfant! M-a durut lista celor aparati pe blogul Ambasador in contextul atacului la adresa fratelui Paul si a UEO! Fratele Paul nu are nevoie de aparare! Este prea frumoasa marturia crestina prin acest om si linia curata, biblica, pe care o urmeaza! Voi cauta sa stau cat mai departe de liberalism si sa ma rog ca Domnul sa aiba mila de cei pomeniti . A fost foarte important sa aflu, mai clar , cine sunt. Si inca un gand: Intotdeauna au fost si vor fi loviti Adevarul , lucrarea si martorii Lui, niciodata falsul nu ataca falsul! Voi reveni!

 29. ambasadorul on said:

  Dragă Alin Cristea,

  Răspunsul meu a fost sincer şi dintr-o inimă pastorală.

  Mă opresc aici, tocmai pentru că nu îmi propun să contribui la o atmosferă isterică pe acest blog.

  Domnul să fie cu noi!

 30. Care este reclama lumeasca despre care CEI DIN ORADEA spun ca S-A FACUT IN BUCURESTI ?
  Trupe ca Vitamina C, Hillsong London, 321, au adus un mesaj de incurajare si mantuire la mai multi oameni decat cei de la Emanuel au vazut vreodata.
  Acest articol este scris in stilul scolilor comuniste, dictat la comanda unui anonim de prin cine stie ce UTC.
  Cum se poate ca „intelectualii”[titlu despre care de acum imi permit sa fiu subiectiv cui il acord] sa denote o asemenea lipsa de intelepciune duhovniceasca ?
  Inca o intrebare…Oare acest post va fi cenzurat ca si cel precedent ?

 31. cornelia on said:

  Draga Chaos ,

  numele cu care te-ai prezentat, pentru mine , explica chintesenta mesajului tau! Domnul sa-ti dea lumina si un duh linistit!

 32. ambasadorul on said:

  Chaos,

  trec repede „cu bucurie” peste jignirile aduse faţă de articol.

  defineşte-ţi te rog, ce înţelegi prin „înţelepciune duhovnicească”.

  acesta este singurul comentariu primit de la tine.

  Domnul să aducă ordine şi frumuseţe în viaţa noastră!

 33. multumesc pentru urari, cel mult puteti sa imi urati sa imi fie inmultite ;)…nu ma voi angaja in polemici care oricum nu aduc nicio imbunatatire ci ma voi rezuma la explicatia ceruta de ambasador asteptand pe de alta parte raspunsurile la intrebarile puse. Cand spuneam intelepciune duhovniceasca ma refeream la intelepciunea intelectuala pe care cei care termina o facultate teologica ar trebui sa o aiba.

 34. ambasadorul on said:

  Chaos,

  1. nu ţi-am cenzurat comentariul!
  2. Întrebă-i te rog pe cei de la Oradea la ce s-au referit.
  3. Înţelepciune duhovnicească NU e sinonim cu înţelepciune intelectuală!
  Citeşte postarea „Valurile lovesc temeliile” ca să vezi ce înseamnă înţelepciune duhovnicească în termenii Bibliei.

  Domnul cu tine!

 35. am precizat la ce ma refeream folosind acest termen. I-am intrebat pe cei de la oradea prin cel care si-a asumat riscul de a le prelua mesajul si a il duce mai departe. Nu fac decat sa merg pe aceeasi filiera. Dumneavoastra nu v-ati pus aceleasi intrebari banale si logice inainte de preluarea postului ? Intrebari de genul „oare le sunt intemeiate afirmatiile si la ce ma expun postandu-le?”

 36. ambasadorul on said:

  Chaos,

  Eu cred că le sunt întemeiate afirmaţiile şi le-am postat pentru că sunt de acord cu ele. Resping aceste împrumuturi lumeşti de a face evanghelizare. Am ajuns să amestecăm grâul cu pleava şi să spunem că e inteligenţă intelectuală.

  „Fest-ul” de la Bucureşti este istorie acum. Dar „festivalul” timişorean este unul care ne procupă încă.

  Astăzi, 9 iunie, din câte ştiu a avut loc o întâlnire a comitetului de referinţă. Hai să aşteptăm ceva concluzii, că s-ar putea ca „valurile” să se domolească. Mă rog şi sper că s-au luat hotărâri duhovniceşti pentru ca lucrarea să fie una de înaltă ţinută spirituală.

 37. atunci daca sunteti de acord cu ele va intreb pe dvs pentru ca asta inseamna ca le sustineti. Bat la poarta la care trebuie.

 38. ambasadorul on said:

  Chaos,

  nu cred că Evanghelia, această „dinamită spiritulă” are nevoie de ajutoare şi artificii ieftine. Aceasta a fost şi ideea pentru care am atras atenţia asupra modului în care se fac invitaţiile la „Festival”. Slavă Domnului că Domnul Isus a fost repus pe invitaţii.

  Noi îi chemăm pe oameni la pocăinţă şi la dedicare faţă de Domnul. Şi trebuie să o facem deschis, fără ascunzişuri, fără complexe de inferioritate, cu curaj şi cu creativitate.

  Interesant este că la începutul oricărui astfel de „festival” nu prea se menţionează numele Domnului, dar la sfârşitul evenimentului nu se pierde ocazia de a spune ceva de genul: „1,755 people gave their hearts to the Lord!”

 39. Sunt de acord ca Evanghelia este o „dinamita” de sine statatoare desi termenul nu este cel mai potrivit dar se are in vedere prin astfel de „manifeste-directive” incurajarea Punctului Central al Evenimentului sau nu ? In cazul de fata, in stilul in care este scris, de cartier, cu un ton clar de ironie la adresa celor precizati ( ca de altfel ironia adresata numelui meu ), acest manifest nu incurajeaza si nu intareste lucrarea.
  Pavel spune ca ce imi pasa din ce motiv este predicata Evanghelia ? El nici nu-si coboara atentia asupra modului de evanghelizare, ci se refera la motiv….iata o lectie pe care unii o mai au de invatat.
  Deasemenea, nu cred ca cei de la Oradea au fost invitati sa participe la BucurestiFest astfel ca nimeni nu le-a cerut parerea in legatura cu respectivul eveniment.
  Sa auzim de bine…ca de rau tot auzim.

 40. ambasadorul on said:

  Smiles,

  „manifeste directive”??? Oare ce-o însemnând asta, nu ştiu!

  Ai menţionat Filipeni 1:18 „Ce ne pasă? Oricum, fie de ochii lumii, fie din toată inima, Cristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta şi mă voi bucura.”

  Şi eu mă bucur atunci când CRISTOS (conţinutul mesajului) este PROPOVĂDUIT (maniera de a transmite mesajul). Apostolului nu-i pasă de MOTIVAŢIA propovăduirii lui Cristos. Nici eu nu cunosc motivaţia celor din Bucureşti sau celor din Timişoara. Aşa cum nici tun nu-mi cunoşti inima mea. Şi nici nu am voie să judec motivaţia inimilor celor implicaţi. Poate fi duh de ceartă, poate fi mândrie, poate fi dragoste de bani, poate fi bunăvoinţă şi gând curat. Domnul cunoaşte inima.
  Dar ce putem judeca şi discerne este conţinutul mesajului: CRISTOS! Şi maniera: PROPOVĂDUIREA!
  Dacă Cristos este propovăduit atunci şi „eu mă bucur de lucrul acesta”!

  Deci Dragă Smilies,
  modul de evanghelizare este important pentru apostolul Pavel.
  Motivaţia evanghelizărilor este lăsată în…. seama Domnului!

 41. AnoniM on said:

  Va spune ceva anul 1966? Martyn Lloyd Jones spunea: „Aduceţi-va aminte priorităţile! Când întreagă casă este în flăcări nu începi să te cerţi cu privire la camera cea mai bună din casă. Noi avem de luptat pentru întreaga credinţă evanghelică… Dacă nu facem asta vom fi distruşi unul câte unul.”

  Contextul in care a spus acestea: Disputa dintre el si Stott + Packer. Pozitia lui era de unificare a evanghelicilor prin iesirea din denominatiuni, iar a celorlalti era schimbarea sistemului stand in cadrul denominatiunilor… Aceastea sunt framantariile care au aparut odata cu miscarea ecumenica (1910 prima Conferinta) …

  Noi mergem pe aceeasi linie: Ne luptam intre noi iar noua miscare evanghelica care a aparut odata cu New Wave isi „face de cap”. Trebuie sa intelegem ca avem numai de pierdut daca continuam in acest spirit! Ne distrugem unul cate unul! Care este scopul acestor dezbateri in raport cu planul vesnic al lui Dumnezeu de rascumparare al omului??????????

 42. ambasadorul on said:

  AnoniM,

  am să-ţi răspund tot prin Martyn Lloyd Jones. El spunea că şi pe vremea lui era o majoritate care susţinea că unitatea se produce nu prin discuţii doctrinare, ci prin lucrul şi rugăciunea împreună.

  Sloganul era „doctrina dezbină”. Mai ales atunci când era vorba de evanghelizare. Se spunea că evanghelizarea este imposibilă fără această unitate. Că o biserică dezbinată este o ofensă în faţa lumii iar lumea nu va asculta ce are de spus o astfel de biserică.

  Marele predicator MLJ avertiza că adevărata unitate vine din adevăr şi doctrină curată. Şi depărtarea de acestea aduce dezbinare şi lipsa unităţii.

  Dacă nu ar fi imporatant ceea ce credem, atunci nu am avea epistola către Romani.

  „Nu putem pune o altă temelie decât cea care a fsot pusă şi care este Isus Cristos” 1 Cor.3:11

  În 1 Cor.15 apostolul spune că dacă dacă nu a înviat Cristos atunci propovăduirea noastră este zadarnică. Cum pot eu să mă unesc în evanghelizare cu cineva care nu crede în învierea Domnului din morţi?
  El este încă în păcatele lui! v.17

  În Galateni 1:6-7 apostolul Pavel se miră că se trece aşa de repede la o altă Evanghelie. Cum putem depista acea altă Evanghelie dacă nu se discută, dezbate şi defineşte doctrina?

  Astăzia avem această tendinţă de a practica un inclusivism teologic şi doctrinar de dragul cooperării. Iar apostolul Pavel respinge categoric o astfel de abordare.

  Da, trebuie să căutăm şi să urmărim unitatea.
  Da, trebuie să ne unim în evanghelizare.
  Dar nu cu orice cost.
  Nu asasinăm Adevărul de dragul liniştei şi a „armoniei”.

 43. Revin cu discutia la studentii ofticati, si la cei ce sunt CONTRA Festivalului Sperantei.
  1. Voi chiar nu va dati seama ca e lucrarea diavolului, aceasta zazanie, ciorovairea dintre voi? In loc sa fim preocupati de rugaciune pt cei nemantuiti, si a-i invita la Festival, suntem preocupati de asemenea nimicuri.
  2. Nu incurcati Festivalul din Bucuresti cu Festivalul Sperantei din Timisoara. In Timisoara un va canta Proconsul, nu vor fi motociclisti si biciclisti, muzica rock. Temerea mea personala nu este ca Festivalul Sperantei va fi prea „cool” sau prea „lumesc”, ci ca va fi prea pentru asa zisii „pocaiti” (de-ar fi – Doamne ce bine ar fi – nu cred ca ar mai fi existat acest topic), asta tocmai din cauza ca s-a tinut prea mult cont de parerea unora ce au fost condusi de „orgolii” si au umblat dupa „slava oamenilor”. Ma tem ca nu va prezenta prea mult interes pt cei care au cea mai mare nevoie de acest festival, tocmai pt ca „fratii” (de-ar trai ca frati) vor sa se simta bine la stadion. Da, noi ne putem simti bine si in bisericile noastre, dar … cine vine in ele? Si noi cand iesim in afara cum iesim? De cele mai multe ori ca strutul. Era un moment in care puteam iesi in public decent. Inca nu e pierdut, dar sa lasam palavrele si sa mergem la rugaciune.

 44. ambasadorul on said:

  Vali,

  ai revenit la această discuţie cu întârziere. Programul Festivalului a fost modificat şi este deja stabilit. Formaţia de rock a fost scoasă din program iar noi nu suntem contra ci continuăm să ne implicăm şi să ne rugăm pentru acest eveniment.

  Sunt de acord! Să lăsăm „palavrele” şi să ne rugăm!
  Domnul cu tine!

 45. Pingback: Valurile culturii continuă să ne lovească! « Ambasadorul

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: