Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Isus la nuntă


Duminica trecută în cadrul serviciului divin din biserică am avut şi o nuntă.

Atunci când este nuntă în biserică te confrunţi cu o oarecare pretenţie că orice altceva ar trebui să se plieze pe gustul mirilor.

Auzi expresii de genul: „dar e nunta noastră, frate”, „mirii să fie bucuroşi”, „cum vor ei, că doar e ziua lor”. Şi fără să mai apuci să spui ceva, amvonul este scos afară ca un mare distrugător de nunţi, predica este tot mai scurtată până ajunge să fie doar un „spich”, băncile sunt legate cu fel de fel de fundiţe că fraţii şi surorile nu mai ştiu cum să le sară, cântările de laudă ale bisericii sunt inexistente iar rugăciunea nici să nu se pomenească. Poate am exagerat un pic ca să prindeţi ideea. 🙂

Duminica trecută am avut o nuntă la care am trăit sentimentul că sfatul Mariei a fost urmat îndeaproape: „să faceţi orice vă va spune El”.

Mai întâi: mirii au fost la biserică la ora 8.45, dorind să fie prezenţi la ora de rugăciune! Acest gest a fost onorat de Dumnezeu cu o atmosferă de har şi binecuvîntare pe tot parcursul serviciului divin. Vă întreb: aţi mai auzit ca mirii să stea la ora de rugăciune în biserică la nunţile noastre?

Apoi, rugăciunea cu biserica a fost „nealterată” de prezenţa mirilor, ci dimpotrivă biserica s-a rugat cu foc şi cu har şi pentru „cei doi”.

Tinerii l-au lăudat pe Domnul cu câteva cântări, psalmi şi poezii. Şi au făcut-o cu sinceritate, lacrimi şi bucurie. Duhul de închinare i-a atins pe mulţi dintre cei prezenţi în biserică.

Mesajul Scripturilor a fost punctul culminant al serviciului divin. Urmat apoi de rugăciunea de binecuvântare pentru mire şi mireasă.

La masă a fost invitată toată lumea prezentă la biserică. În stil bufet suedez părtăşia de la masă a fost relaxantă. Masa nu a durat mai mult de 4 ore. Şi vă asigur că nimeni nu a plecat flămând.

La serviciul divin de seară, mirii şi unii din invitaţii lor au fost prezenţi în biserică. Ne-am rugat din nou pentru ei. Câţi dintre mirii noştri au acest har?

Ştiţi cum m-am simţit? Ca şi cînd noi oricum aveam întâlnire cu Domnul în ziua aceea, şi dacă tot ne întâlneam cu Domnul de ce să nu vină şi cei doi acolo să fie binecuvântaţi de Domnul? Domnul a rămas chiar şi în ziua nunţii central şi prioritar.

De obicei, se întâmplă invers: noi oricum avem nuntă, dacă vrea şi Domnul să vină atunci este bine venit! Şi aşa se face că avem nuntaşi cu gura până la urechi dar un Domn trist la nunţile noastre.

Duminica trecută am avut un Domn fericit şi bucuros…şi când Domnul e bucuros toată lumea e fericită!

Anunțuri

Single Post Navigation

8 thoughts on “Isus la nuntă

 1. Anonim on said:

  Matei 5:1 Când a văzut Isus noroadele, S-a suit pe munte; şi după ce a şezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El.
  Matei 5:2 Apoi a început să vorbească şi să-i înveţe astfel:
  Matei 5:3 Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
  Matei 5:4 Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi!
  Matei 5:5 Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!
  Matei 5:6 Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!
  Matei 5:7 Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!
  Matei 5:8 Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!
  Matei 5:9 Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!
  Matei 5:10 Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
  pasajul asta se potriveste foarte bine pt „cei doi” 😀
  a fost o zi cu adevarat binecuvantata!

 2. Domnul sa fie laudat pentru harul Sau care l-a daruit celor doi, in a ramane El, Cel important in ziua nuntii lor!
  Le doresc din inima lor, fiecarui copil al Sau, mie si familiei mele ca, prin bogatul Sau har, prin Duhul Sfant, sa-I supunem in intregime inima, viata noastra, cautand ca, prin tot ce suntem si prin tot ce facem, El sa fie glorificat.
  In mod deosebit, doresc lui Sandu si Vio harul sa fie uniti in El pentru totdeauna si in smerenie sa-I slujeasca Domnului. Binecuvantarea Lui sa fie peste familia lor!

 3. Multumesc pentru descrierea serviciului divin din ziua nuntii lui Sandu si Vio – din pacate, in ultimul moment am aflat ca nu pot fi prezenta la nunta, la Betleem Hateg.

  Slava Domnului ca exista o nunta in care Dumnezeu ramane prioritar si central, in bucuria legamantului lor de casatorie, din acea zi unica in viata !
  Intr-adevar, oamenii se focalizeaza – mai ales in ziua nuntii – pe ce doresc ei, pe lucrurile pamantesti, pe „pregatiri”, pe „imagine” si nu pe Dumnezeu, pe inchinare, rugaciune, pe semnificatia profunda a legamantului de casatorie, mai ales in ziua intemeierii lui.

  Multumesc lui Sandu si Vio ca sunt un model de viata de credinta si de dragoste, si au fost un model si in ziua nuntii lor !

  Dumnezeu sa ii faca sa creasca tot mai mult in credinta si dragoste, fata de Domnul, si unul fata de celalalt si familia lor sa ilustreze lumii relatia de dragoste intre Hristos si Biserica Sa rascumparata !

  Cu dragoste in Domnul Isus,
  Roxana

 4. ambasadorul on said:

  Anonim, Gabi si Roxi,

  multumim de mesaje.
  Am sa transmit urarile voastre celor doi!

  Domnul cu voi!

 5. Iulia A on said:

  Un mic detaliu (pe care unii nu l-au observat)… culorile nuntii au fost albastru,caramiziu si purpuriu, la fel ca si cortul intalnirii 😀

 6. ambasadorul on said:

  Iulia,

  mulţumim.
  Sunt convins că mulţi băieţi nu au observat nici acest detaliu! 🙂

 7. Mai rar asa ceva ! Cred ca Domnul Isus le va binecuvanta casnicia ! Are si pastorul contributia lui , ceea ce ma bucura si ii semn bun pt viitoarele nunti .

 8. Andrey A on said:

  Eu am observat acest detaliu,deoarece culorile mele preferate sunt albastru si portocaliu:>

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: