Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ce s-a întâmplat cu Duhul Sfânt?


Pastorul Joseph Caroll povesteşte o întâmplare când a fost să predice în Carolina de Nord. A fost găzduit de nişte prieteni apropiaţi şi de acolo urma să călătorească la bisericile care îl invitaseră să predice. Într-o seară a fost invitat să predice la o biserică la câteva ore distanţă. Şi pentru că nu avea maşină un frate din biserica de acolo s-a oferit să-l ia cu maşina şi să-l aducă înapoi. După ce s-a terminat biserica, au rămas un pic la masă la cineva iar apoi fratele l-a dus cu maşina înapoi în oraşul unde era găzduit. Când s-a apropiat de casă a văzut becul de la poartă aprins şi a realizat că prietenii lui îl aşteaptă. Cum s-a dat jos din maşină i-a spus fratelui cu maşina să se întoarcă pentru a putea ajunge acasă cât mai repede. Era atât de frig în seara aceea, că de la poartă până la uşă nu-şi mai simţea nasul şi urechile. A bătut uşor în uşă, dar nici un răspuns. A bătut un pic mai tare, nimic. Şi mai tare, tot nimic. Un pic îngrijorat de frigul de afară, s-a dus la geamul de la bucătărie şi a început să bată, dar nu a primit nici un răspuns. Frustrat şi din ce în ce mai îngheţat a decis să meargă la vecini şi să-i roage să-i sune pe prietenii lui şi să-i trezească, dar şi-a dat seama că la ora aceea târzie, un necunoscut bătând la uşă nu ar fi o idee bună, aşa că s-a hotărât să găsească un telefon public. Era întuneric beznă, foarte frig şi nici nu cunoştea zona. A mers vreo doi km să caute un telefon public, şi în timp ce încerca să sară un şanţ a alunecat şi a căzut. Ud şi îngheţat s-a decis să meargă pe drum şi după alte sute de metri a văzut un motel. L-a trezit pe proprietarul motelului care a fost destul de drăguţ să-l lase să folosească telefonul. A sunat şi a spus gazdei somnoroase: „Îmi pare rău că vă deranjez, dar nu am reuşit să trezesc pe nimeni din casă, aşa că sunt la câţiva km de casa voastră la un motel, aţi vrea să veniţi să mă luaţi?” La care gazda a răspuns: „Sigur că da, dar Joseph, în paltonul de pe tine ai cheia de la intrare. Ţi-am dat-o înainte de a pleca”. A căutat în buzunar şi cheia era acolo!

Această întâmplare este o fotografie a multor creştini care vor şi care tânjesc după pace, împlinire, siguranţă, înviorare, trezire. Ei încearcă toate metodele umane, în timp ce deţin cheia: Duhul Sfânt.

În cele mai multe cercuri creştine, Duhul Sfânt este neglijat, uitat sau înţeles greşit. Cel trimis pentru a ţine trupul lui Cristos în unitate este cauza celor mai multe controverse.

Dr. A.W. Tozer a spus: „Dacă Duhul Sfânt ar fi luat din biserica de astăzi, 95% din ceea ce facem, am face în continuare şi nimeni nu ar observa nici o schimbare. Dar dacă Duhul Sfânt ar fi fost luat din biserica din Noul Testament, 95% din lucrarea lor s-ar fi oprit, şi toţi ar fi văzut schimbarea.”

Nu vom putea schimba lumea de astăzi doar criticând-o sau conformîndu-ne ei. O putem schimba însă, dacă trăim în ea fiind impregnaţi de Duhul lui Dumnezeu. Astăzi avem bugete, clădiri, statute sociale, relaţii la primărie, dar cu toate acestea nu reuşim să câştigăm pe oameni la Cristos. Biserica din Noul Testament nu a avut aceste lucruri dar a avut un succes impresionant în Imperiul Roman. Cum de au reuşit? Au avut puterea formidabilă a Duhului Sfânt.

Această putere a Duhului Sfânt este şi astăzi la îndemâna noastră.

Reclame

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: