Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Festivalul luminilor de la Deva


Ce înseamnă „Festivalul luminilor”?

Ce lumini?

De unde vin luminile astea?

Care le este sursa?

Ce luminează ele?

Nu vreau să-i obosesc pe organizatorii acestui festival cu astfel de întrebări. Nici nu am pretenţia că îmi vor răspunde. Sunt convins că este doar un camuflaj dat unui eveniment secular, lumesc.

Dacă s-a vrut să fie doar un concert pentru vreun partid, atunci nu sunt interesat de el.

Dacă s-a vrut un concert pentru iubitorii de muzică rock, nici asta nu mă interesează.

Dar dacă s-a vrut o întâlnire de tineri care s-au adunat să-L proclame pe Domnul şi să se închine lui Dumnezeu, atunci avem de a face cu o mare şarlatanie şi minciună orchestrată de Mincinosul şi dumnezeul acestui veac: Diavolul.

Regret că trebuie să pun pe blog astfel de imagini dar vreau să vedeţi cum arată astăzi un festival creştin al „luminilor”.

Fiecare e liber să facă ce vrea.

Dacă vrei să dai din cap pe ritm de rock, din partea mea poţi să dai până mâine.

Dacă vrei să ţopăi toată ziua în ritm de muzică, e decizia ta!

Dar, te rog, nu spune că te-ai închinat înaintea Domnului!

Că nu asta ai făcut! Te-ai închinat cu toată fiinţa ta unui IDOL urât şi actual!

Şi nu pentru că nu îmi place mie sau ţie un anumit gen de muzică! Ci pentru că închinarea înseamnă să îl glorifici pe Dumnezeu. Iar Cuvântul lui Dumnezeu defineşte şi delimitează închinarea. Înţeleg că sunt anumite nuanţe ale culturii dar închinarea nu poate avea loc decât în limitele principiilor biblice.

Unde este reverenţa? Unde este zidirea sufletească a trupului lui Cristos? Unde este transformarea şi edificarea adusă de închinarea biblică? Unde este lucrarea şi persoana Domnului Isus? Unde este crucea, esenţială închinării? Unde este comunicarea adevărului biblic? Unde este provocarea cu caracterul şi lucrarea lui Dumnezeu care produce nevoia de închinare? Undeeee?

Niciunde! Pentru că acolo „punctul central” nu era Dumnezeu!

Când am căutat pe youtube acest festival, l-am găsit amestecat cu alte concerte de rock din lume. Şi nu m-am mirat. E acelaşi autor, alţi interpreţi! Ba chiar am zărit o formaţie de rock „Ulta vomit” la care manifestările „închinătorilor” erau identice cu ale celor de la Deva!

Ce legătură să fie între Belial şi Dumnezeu? Între întuneric şi lumină?

Luminile de la „punctul central” sunt false! Cel care se joacă cu întrerupătorul de la aceste lumini este chiar Înşelătorul.

Asta spune Biblia:

„Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru, dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârşitul lor va fi dup faptele lor.” Corinteni 11:14,15

Iată ce ma zice Scriptura:

„În EL era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o. Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.” Ioan 1:4,5,9

Single Post Navigation

124 thoughts on “Festivalul luminilor de la Deva

 1. Bogdan P. on said:

  Ar trebui ca noi sa fim diferiti de lume, dar atunci cand mergi la intalniri de tineret si nu numai, te miri vazand tineri din lume dansand impreuna cu cei din biserica, si dupa ce se termina si ii intrebi cum a fost, iti spun ca a fost super, in loc sa fie deranjati de ceea de au auzit acolo.
  Domnul sa ne ajute si sa ne dea intelepciune ca in vremurile astea grele, sa stam langa Cuvantul Sau !

 2. Petrescu Diana on said:

  Mi-ar placea sa pot sa ii vad in fata pe tinerii acestia si sa ii intreb, in fata presedintelui Americii asa ar sari? Daca raspunsul este da, mi-ar placea sa ii pun la o proba, dar dak este nu, ar trebui sa le fie rusine macar ca si-au imaginat vreo clipa ca se inchina lui Dumnezeu…Cum vi inaintea celui care te-a iertat si este Domnul tau? Am fost asa de mahnita k nici nu am putut sa ascult tot…dak eu care sunt un om mic gandesc asa, oare ce cred fratii mei mai mari? Suntem responsabili de ce lasam in urma, deci sa ne cercetam si sa luam ceea ce ii bun din aceste lucruri!

 3. ambasadorul on said:

  Bogdan,

  Biserica Domnului este „adunarea celor chemaţi afară”. Biserica trebuie să fie locul în care cei necredincioşi ori se pocăiesc ori ies afară că nu mai suportă.

  Diana,

  „dacă sarea îşi pierde gustul” ce să mai faci cu ea?
  Domnul să aibe milă de noi şi să lăsăm în urmă o generaţie cu inima întreagă pentru Domnul.

  Domnul cu tine!

 4. ascultareacredintei on said:

  1 Petru 2: 1, 2

 5. Iti raspund cu versurile celor de la Paradigma:

  Ar fi mai bine sa taci
  Sa fi atent la ce faci
  Nu e deloc complicat
  Te crezi putin mai bun ca ceilalti
  Dar continui sa te prefaci
  De mii de ori te complaci
  Pe mine m-ai complicat
  Nimic nu e nou

 6. Ce trist sa fi de partea celor inselati…ca „eu”, sa nu suferi invatatura sanatoasa…specific vremurilor din urma…
  Domnul sa ne dea har fiecaruia sa traim in adevar, lepadand ce-i lumesc, sinele nostru, Adevarul sa straluceasca, Singur, in noi!
  „……………………………….
  Cat timp in lume noi vom fi,
  Un Tu si-un eu mereu,
  Tu Adevar vei straluci,
  Minciuna voi fi eu.

  O, Adevar, o, Dumnezeu,
  In Tine vreau sa fiu mereu,
  Sa nu mai fim si Tu si eu,
  Ci numai Tu, Tu, Domnul meu.”

  (versuri: Nicolae Moldoveanu).

 7. Probabil concertul acesta este putin exagerat,mai ales in opinia unora.Dar totusi cine suntem noi sa judecam?Sunt de parere ca ar trebui sa avem grija de viata noastra si de credinta noastra si sa lasam sa faca fiecare ce crede de cuviinta.La urma urmei fiecare da raspundere pentru faptele sale si nu mi se pare corect ceea ce se intampla pe blogul acesta.Nu este corect sa judeci manifestarea fiecaruia ,este ca si cum am judeca fiecare religie pt ca ni se pare ca a noastra este perfecta.Si nu aceasta este voia Domnului,sau ne-a pus El responsabili cu criticarea celor din jur?Nu asa dovedim ca suntem „altfel”. In Biblie scrie sa Il laudam pe Domnum cu chimvale rasunatoare ,sa strigam si sa saltam de bucurile.Psalmul 150:3-5:”Laudati-L cu sunet de trambita,laudati-L cu alauta si arfa! Laudati-L cu timpane si cu jocuri ,laudati-L,cantand cu instrumente cu coarde si cu cavalul. Laudat-L cu chimvale zanganitoare!” Cred ca in Duhul Lui Dumnezeu fiecare are libertatea sa.Si da,suntem o tara libera si fiecare are dreptul la opinie dar Dumnezeu ne cere sa fim altfel,sa avem respect,acceptare si dragoste!Si dragostea pe care EL ne-a lasat-o nu scrie bloguri cu comentarii si barfe despre alte religii si despre cum se manifesta fiecare crestin. Si asta este opinie mea.Asa vede un adolescent lucrurile,la varsta in care isi formeaza caracterul luand exemplul celor din jur.Si da…exemplul este de fapt numai rautate….unde este dragostea?

 8. ascultareacredintei on said:

  Cine sunt cei de la paradigma? N-am auzit de ei? Un praf cumva? Eu vorbesc aici de Cuvantul lui Dumnezeu… … …

  Domnule „.”, unii dintre noi sunt presbiteri, care au primit de la Dumnezeu capacitatea si sarcina de A JUDECA! In plus, toti crestinii sunt chemati sa discearna, sa discrimineze si sa aleaga binele. Pentru a face aceasta trebuie JUDECATA. Raspunsul e simplu – oameni suntem, deasta judecam. Si, pe langa toate aceastea, avem adevarul ca standard. Deci, judecata noastra este conforma cu adevarul. Acum chiar ca-mi place.

  Evident ca fiecare raspunde pentru faptele sale, dar unii vor raspunde si pentru altii, mai ales cei care sunt chemati sa vesteasca Cuvantul Domnului celor gresiti! A se citi spre exemplu Ieremia. Parerea ta sa ramana pentru tine. Daca nu e bine sa judeci, atunci tu de ce judeci. Zici „nu mi se pare corect ce se intampla pe blogul asta”. Si? Daca ar fi sa ne luam dupa standardul tau eronat, nu ai avea nici un drept sa scrii ceea ce ai scris. Te-ai contrazis singur. Hotaraste-te!

  Dragostea este in Dumnezeu si este Dumnezeu. Iar dragostea nu are de-a face cu opiniile nimanui si nici cu oamenii si cu ceea ce sunt ei. Faptul ca spui adevarul nu neaga dragostea. Uita-te la Domnul Isus. Cand a rasturnat mesele vanzatorilor din Templu, vezi dragostea? Cand le spunea fariseilor adevarul si greseala lor, avea dragoste? Normal ca avea.

  De ce judeci gresit ceea ce citesti? Aceste lucruri sunt scrise pentru indreptare nu pentru osanda. Inca nu a venit judecata finala. Pana atunci orice pacatos poate primi iertare si daca i se arata faptele rele trebuie sa se pocaiasca. Daca nu se pocaieste atunci e intre el si Dumnezeu.

  Pana una alta, ceea ce e gresit e gresit si adevarul marturiseste despre tot ceea ce tine de el, indiferent cine zice ce. Cei care sunt din adevar vor trai in lumina si nu se vor compromite. In acelasi timp, nu vom permite murdarirea numelui de crestin fara sa spunem adevarul despre aceasta. Daca dupa ce-l spunem oamenii aleg sa traiasca tot in minciuna, atunci e din nou problema lor. Dar e problema celor din lumina sa straluceasca si sa osandeasca intunericul.

  Crestini, judecati si alegeti sa traiti dumnezeieste. Nu prefaceti in destrabalare HARUL LUI DUMNEZEU!

 9. „spune”, daca ai impresia ca sa ii lasi pe fiecare sa faca ce crede de cuvinta si sa ii acceptam pe toti asa cum sunt ei ca doara „fiecare este liber in Cristos” te inseli amarnic, daca tu esti un crestin adevarat si sti ce inseamna asta si il iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta atunci te-ar deranja atunci cand cineva pretinde ca este frate cu tine si impreuna copii ai lui Dumnezeu si el habar nu are ce inseamna inchinare in duh si in adevari si partasia cu Trupul lui Cristos. Cum zideste o astfel de formatie Biserica si pe ceilalti frati? Cum poate o asemenea formatie sa te apropie mai mult de Dumnezeu cand ei nici nu pomenesc numele Lui? Ma rog ca Dumnezeu sa ne dea binecuvinteze cu multa intelepciune si cu discernamant.

 10. „.” scuze ca ti-am gresit numele

 11. @calin Esti sigur ca nu rostesc numele Lui? Nici mie nu imi place Paradigma (desi am piesele lor le ascult destul de rar), dar ei nu le canta pt zidirea fratilor 😉

 12. *nu canta (fara le)

 13. Maria A on said:

  mie mi place f mult cum canta….fiecare cu gusturile lui…e chair super:)

 14. Eu am fost la un concert unde a fost invitata si formatia Paradigma si au cantat destule cantari (cel putin 5) si nu am auzit niciodata pomeninduse numele Lui Dumneze. Dar daca nu le canta pt zidirea fratilor atunci pentru ce? 1 Corinteni 12:4-7. Ei pe cine zidesc? Si daca nu canta pt frati atunci despre cine vorbesc celor care ii asculta? Si apropo daca vrem ca oamenii sa se pocaiasca si ca Duhul Sfant sa ii convinga de starea de pacat ar trebui sa le aratam ca suntem diferiti ori daca noi le dam tot ce au si ei….nu prea vad ce folos ar avea, o sa avem biserici pline de oameni care vin la biserica in speranta ca o sa vada ce au vazut la formatia respectiva ori la biserica nu o sa vezi asa ceva. Dumnezeu sa ne dea intelepciune;)

 15. ambasadorul on said:

  Maria,
  tocmai asta e, că nu discutăm gusturile mele sau ale tale.
  Ce facem dacă mie îmi place Eminem?
  Vezi? Nu e super…deloc!!!

 16. ambasadorul on said:

  Călin,

  Corect!
  Şi mai cred că nu o să mai avem biserici pline dacă lăsăm „paradigme” de genul ăsta în biserici. De ce să vin la biserică, dacă este exact ca la grădina de vară sau discotecă? Mai bine mă duc la grădina de vară, nu?

  Mila Domnului cu voi!

 17. ascultareacredintei,poate ca” unii dintre voi is presbiteri” dar asta nu va ridica deasupra tuturor.si credema ca si eu am primit educatie crestina de la oameni ca voi.Si nu mi se pare ca faceti bine ce faceti ,cu atat mai mult ca sunteti presbiteri sau pastori.Nu va puteti bucura de credinta voastra sau de ce aveti treaba si cu altii?Numai va faceti pacate si totusi de ce?Vreti voi sa indoctrinati pe toata lumea?Cred ca sunteti frustrati de aia va legati de toata lumea si de toate religiile,altfl nu imi explic.Nu am ce exmplu sa iau de la voi fratilor! PUNCT.

 18. Nu ma refeream la mine cand am spus presbiteri.

  Presbiterul a primit sarcina apostolica sa vegheze si sa-i supravegheze pe ceilalti credinciosi dintr-o biserica crestina locala. Asta este ceva foarte clar in Noul Testament. Aceasta presupune o privire de ansamblu, care presupune, in acest sens concret a fi deasupra celorlalti pentru a-i vedea. A se intelege o privire spirituala de ansamblu.

  Apoi, dragul meu, cui crezi ca-i pasa de parerile noastre? Aici nu discutam de ce ti se pare tie bine sau mie. Aici discutam de ceea ce spune Dumnezeu. Poate mie mi se pare bine ceea ce este rau. Cum spune Pavel in Romani, cand ne arata ca sunt unii care numesc raul bine. Asa vad ei cand se uita, asa li se pare lor.

  Ce anume e „pacat” cand spui „numai va faceti pacate”? La ce te referi? Ce intelegi prin pacat?

  Inteleg ca nu-ti explici si stiu si de ce. Dar, ce-ar fi sa-ti explic eu, daca e vorba despre mine? Pai, in primul rand, noi nu cautam sa indoctrinam, ci sa invatam. Doctrinele desemneaza in speta invatatura sistematizata. Daca ar fi sa ne luam dupa sensul corect al definitiei cuvantului „doctrina”, atunci, da, pe toti as vrea sa-i pot invata adevarul lui Dumnezeu. Este totusi o realitate care arata pe cine pot si pe cine invat.

  Parerea ta care aduce frustrarea in prim plan este pur fictionala, imaginara. Lucrarea noastra nu are de-a face cu frustrarea, ci cu lupta pentru Evanghelie, pentru credinta. Dupa cum exprima aceasta apostolul Pavel in Filipeni, de exemplu, Evaghelia presupune aparare, adica aratarea erorilor care sunt expuse de unii intr-un mod vopsit, pentru a parea adevar.

  Exista, in Biserica, oameni care inteleg si vad foarte clar diferenta dintre eroare si adevarul revelat. Si aceasta este datorita grijii prevazute de Dumnezeu in planul Sau, prin darurile spirituale pe care le da, dupa buna placere a voii Sale.

  Apoi, nu ne legam de religii, fiindca ne-am legat odata de Domnul nostru Isus Cristos si nimic nu ne mai poate smulge din mana Lui. Dar, cand religiile se leaga de adevar, noi avem rolul unui dizolvant, ca sa nu mai exista legaturile acelea provocate artificial si sa se vada clar autenticitatea si unicitatea Evangheliei.

  Pentru ca am o deosebita placere in adevar trebuie sa spun ca NU exista decat o singura Cale de mantuire. Aceasta este ingusta, putini merg pe ea. Astfel ca, nu pe toata lumea o vizam noi cand aparam credinta, ci pe majoritatea lumii!!! Caci larga este calea care duce la pierzare. Sunt cuvintele Domnului Isus…

  In ce priveste exemplul, totul e relativ la scopul vietii tale. Daca scopul tau in viata e sa cresti pui de gaina, atunci nu vei lua exemplul macelarului… Daca scopul vietii tale contine apararea Evangheliei, desigur ca vei lua exempul de la cei care o apara.

  DOUA PUNCTE..

 19. Maria zice cam asa: fiecare cu gusturile lui. Adica, fiecare are in el o capacitate care este etalonul vietii lui. Deci, fiecare are in el ceva superior celorlalti. Deci, fiecare traieste in absurditate.

  Dar cu ce ocazie ai dori, Maria draga, sa ne jignesti de asemenea maniera pe noi, pe ceilalti?

  In fine… ceea ce spui tu este esenta umanismului si este o declaratie impotriva lui Dumnezeu. Te rog sa ti-o revizuiesti.

 20. Sunt uimita, intr-un mod foarte neplacut…chiar aveti nevoie SI de un site ca sa va vorbiti urat unii pe altii? E clar,de cand lumea, ca intotdeauna au fost si vor fi oameni ,biserici ,adunari sau cum vreti sa le mai zicem, care vor avea nevoi diferite de a se inchina,opinii diferite in ce priveste inchinarea si muzica pe care ei simt ca se pot inchina.Si chiar nu cred ca cineva este in masura sa judece pe cel care se inchina diferit fata de el ,doar pentru ca nu ii place. In Biblie se zice ca daca o lucrare nu e de la Dumnezeu se va nenoroci singura.Atunci,de ce va pierdeti timpul incercand voi sa demonstrati ca biserica aia sau biserica cealalta nu face ceea ce trebuie?? Lasati-L pe Dumnezeu sa judece ce e bine si ce nu,nu va faceti voi judecatorii lumii. Daca ceva vi se pare gresit,rugati-va!spunet-i lui Dumnezeu supararea voastra si cereti lumina peste cei care credeti ca gresesc si lasati loc si pt. lumina in viata voastra daca cumva sunteti voi cei ce gresiti! Teorie stie toata lumea.Cu practica e mai greu 😉 Incercati si practica,veti fii uimiti!!
  P.S. Si multa multa multa dragoste!!! Dumnezeu e dragoste!!!

 21. Tot stau si ma gandesc la ce cuvinte ati folosit in acest articol si ca unul din organizatorii acestui festival vreau sa va arat ca o sa ma obosesc sa va raspund la intrebarile care observ ca va macina si care sunt normale.

  ***Ce înseamna “Festivalul luminilor”?
  In primul rand se numeste festivalul “Lumini”. Acest festival inseamna ca exista oameni in Deva carora le pasa de cei care sunt in lume si nu intra in categoria “vizitatorilor” bisericilor locale. E usor sa latri ca un caine de dupa gard, sa critici orice initiativa de a face ceva diferit decat ceea ce am fost invatati ca inseamna a fi “lumina”.

  ***Ce lumini?
  Stau si ma gandesc daca Isus ar fi fost genul de crestin din ziua de astazi, care sa frecventeze o biserica, sa participe ca un bun crestin la activitatile ei. Eu cred ca de multe ori nici nu ar vrea sa aiba de a face cu ele (sunt asa pline de sfinti). “Dar cine sunt eu sa zic asa despre Isus?” Sunt sigur ca asta ar fi prima intrebare care v-ar veni in minte, dar ca sa fiu in ritm cu afirmatiile dumneavoastra o sa o fac si eu pe aceasta. Ne place sa ne lovim cu caramida in piept cat de buni crestini suntem si ce parere buna avem despre noi, dar consider ca aceea nu e lumina de care vorbeste Cristos. A fi crestin inseamna a iesi in lume si a atrage oamenii prin ceea ce ii misca sau prin ceea ce inteleg ei, spre Cristos. Lumina e oricine are curajul sa faca asta.
  Ati facut o afirmatie foarte ferma si vad ca sunteti foarte sigur pe dumneavoastra. Daca nu as fi incredintat de ceea ce se intampla la Punctul Central si poate daca nu as fi acolo chiar si eu v-as crede: –Luminile de la ”punctul central” sunt false! Cel care se joaca cu întrerupatorul de la aceste lumini este chiar Înselatorul.– Aveti o autoritate extraordinara in ceea ce spuneti si observ ca sunteti foarte sigur.

  Nu vreau sa va raspund la “ce inseamna aceste lumini”, va pot spune doar ce nu inseamna ele. A fi lumina nu inseamna sa strici lucrarea Domnului, doar pentru ca nu bate cu standardele tale (nebiblice) si cu felul in care vezi relatia ta cu Domnul si relatia ta cu lumea. A fi lumina nu inseamna sa nu faci nimic sa nu cumva sa te observe careva, sa traiesti frumos, dar in biserica, sa canti, dar in biserica daca se poate asa in surdina sa nu deranjeze pe nimeni. Nu vreau sa discutam despre muzica rock sau alte lucruri de genul, fiindca nu vreau si nu o sa pot sa va conving. Nici nu ma astept sa intelegeti, astept doar sa ne ingaduiti ca o buna lumina ce sunteti.

  ***De unde vin luminile astea?
  Fara sa fiu ironic luminile acestea vin din inima tuturor celor ce sunt aprinsi de Dumnezeu. Nu ma astept sa intelegeti, poate daca ati cunoaste inima celor de la Punctul Central, v-ar fi greu sa faceti afirmatiile pe care le faceti. Dar “luminile” din ziua de astazi mai au inca din mireasma vechiului regim in care intai se dadea apoi se intreba.

  ***Care le este sursa?
  Sursa este de la Dumnezeu, chiar daca stiu ca e greu sa intelegeti, dar lasati-ne sa credem ca ceea ce facem este de la El si pentru El, nu mai incercati sa criticati si sa luptati impotriva a ceea ce noi suntem siguri ca este lucrarea Lui. Macar aveti bunul simt a lasa ca lucrarea sa o judece El. Dar asta nu e in Biblie… sau este? Fiti intelepti si nu spuneti lucruri care poate o sa le regretati.

  ***Ce lumineaza ele?
  Ele lumineaza locurile in care “luminile” nu pot ajunge din prea marea lor sfintenie. Prin baruri, printre oamenii pe care greu o sa reusiti sa ii aduceti in biserica (chiar si rockeri, punkisti!!!), dar poate ei nu conteaza, ele sunt victime colaterale in aceasta lupta, pe care de fapt o dam cu sfintenia noastra de paun.

  Ati scris: –Sunt convins ca este doar un camuflaj dat unui eveniment secular, lumesc.– Aveti convingeri mari, mai mari decat ne-am dorit noi organizatorii camuflam de fapt. Eu consider ca incercam sa decamuflam lucrarea diavolului, spre a duce Evanghelia si acolo unde unii nu vor sa se murdareasca sa o duca. Imi pare rau ca poate sunt asa acid si imi cer iertare, dar vreau sa intelegeti.

  Ati scris:–Daca s-a vrut sa fie doar un concert pentru vreun partid, atunci nu sunt interesat de el.
  Daca s-a vrut un concert pentru iubitorii de muzica rock, nici asta nu ma intereseaza.– Dar nu era pentru dumneavoastra, daca ar fi fost pentru dumneavoastra aduceam poate Speranta sau vreun cor, dar nu era pentru dumneavoastra, fiti linistit, era pentru ei. E asa de simplu.

  Ati zis din nou:–Dar daca s-a vrut o întâlnire de tineri care s-au adunat sa-L proclame pe Domnul si sa se închine lui Dumnezeu, atunci avem de a face cu o mare sarlatanie si minciuna orchestrata de Mincinosul si dumnezeul acestui veac: Diavolul.– Din nou o convingere atat de mare, nefondata fiindca nu ne cunoasteti, nu stiti ce vrem sa facem, nu stiti cum lucreaza Domnul in mijlocul nostru. Fara sa fiu rau sunteti un simplu fariseu care incearca sa se lege de Isus ca sta la masa cu vamesii si pacatosii, atata tot.

  Am incercat sa va raspund la intrebari, nu m-am obosit si ce v-am zis, v-am zis din inima, sunt sigur ca nu o sa va intereseze raspunsurile, cu toate ca v-ati ingrijorat daca o sa ne obosim sa va raspundem. Nu e nici o oboseala.

  Chiar daca doar pentru discutiile contradictorii dintre voi a fost conceput Festivalul Lumini, as fi multumit. Pentru ca am reusit sa va facem sa ginditi, sa va exprimati, sa impartasiti, sa corectati, sa judecati(in sens constructiv sper), sa va dati seama ca suntem diferiti ca oameni dar avem acelasi Scop (sper). “Este chiar ce-mi doresc”
  Insa ma doare un singur lucru: ca nu ati vazut decit ce ati vrut sa vedeti. Ca nu ati spus nimic de cei peste 100 de tineri care au ingenunchiat pe caldarim prafuindu-si pantolonii zdrenturosi, inconjurati de fite “de sfinti” ce veneau de la nunta, ce nu erau dispusi sa-si murdareasca pantalonii luati de taticu si mamica de la croitoria la comanda din colt. Si ca acesti tineri au multumit in ruga lor generatiei parintilor si bunicilor lor, care au suferit pentru libertatea lor.
  Lor nu le-a lipsit consideratia fata de cineva, chiar daca exista in mintea lor neintelegeri legate de anumite aspecte ale raportarii oamenilor la entuziasmul lor. Voua se pare ca va lipseste aceasta consideratie, biblica si promovata de Domnul.
  Nu vom mai raspunde la alte texte, pentru ca nu iubim polemica, ci unitatea, in lucrurile in care am ajuns la un consens.

  Fiti binecuvantat!

  Scuze daca l-am postat de mai multe ori, nu mergea „Submitul”.

 22. A paste oi sau a distra capre
  Articolul urmator este in intregime scris de C.H. Spurgeon.
  Printre crestinii declarati s-a furisat un rau atat de batator la ochi si de obraznic, incat chiar si cei mai miopi il pot vedea. In ultimii cativa ani s-a raspandit cu repeziciune, ca drojdia care lucreaza pana ce s-a dospit tot aluatul. Rareori a insuflat Satan bisericilor ceva mai viclean si mai abil, anume ca este o parte a misiunii lor aceea de a oferi oamenilor distractie pentru a-i putea castiga. Marturia Bisericii si-a pierdut tot mai mult profunzimea, a devenit tot mai superficiala. Puritanii inca vorbeau pe sleau, fara inconjur. Apoi omul a devenit indiferent si n-a mai luat chiar asa in tragic influentele lumesti. Curand, ele au fost tolerate la marginea bisericilor. Astazi sunt instituite oficial cu argumentul ca in felul acesta se pot atinge marile mase.

  La aceasta raspund in felul următor: In primul rand, nu rezulta nicaieri in Scriptura ca tine de insarcinarea Bisericii crestine faptul de a oferi oamenilor distractie. Daca lucrul acesta ar tine de lucrarile spirituale, oare nu l-ar fi amintit Cristos? El a spus: „Duceti-va in toata lumea si predicati Evanghelia intregii creatii” (Mc,16:15). Este suficient de limpede. La fel de limpede ar fi fost daca ar fi adaugat: „… si oferiti distractie celor care nu primesc Evanghelia cu mare interes”. Dar nu gasim asemenea cuvinte. Se pare ca El nu Se gandea la asa ceva.

  Sa luam un alt pasaj: „El a dat pe unii ca apostoli, pe altii ca profeti, pe altii ca evanghelisti si pe alti ca pastori si invatstori… pentru lucrarea de servire” (Ef.4:ll-12). Unde sa-i incadram pe mucaliti? Duhul Sfant nu-i mentioneaza. Au fost oare profetii persecutati pentru ca nu i-au făcut pe ascultatori sa rada sau pentru ca au refuzat sa faca lucrul acesta? (…)

  In al doilea rand: Oferirea de distractie este in contrast direct cu invatatura si cu viata lui Cristos si a tuturor celorlalti apostoli. Care a fost atitudinea Bisericii fata de lume? „Voi sunteti sarea…”(Mt5:13), nu bomboana! Sarea este respinsa, nu inghitita (cu placere). Cuvintele lui Cristos au fost scurte si dure; ,,Lasati mortii sa-si inmormanteze morti” (Mt.8.22), Isus credea aceasta cu o seriozitate sfanta!

  De-ar fi introdus Cristos mai multe elemente vesele si placute in predicile Sale, nu si-ar fi pierdut popularitatea in incidentul din Io.6:60-69 (..,). Nu citesc deloc ca El ar fi spus: ,,Fugi dupa ei, Petre, si spune-le ca de maine dimineata vom pune un alt fel de serviciu religios, atractiv, cu o predica scurta. Vom pregati multimii o seara placuta. Spune-le ca se vor simti bine. Repede, trebuie sa-i aducem cumva incoace pe oameni!”

  Lui Isus ii era mila de pacatosi, El a suspinat si a plans din cauza lor, dar n-a incercat niciodată sa-i distreze. In zadar va cauta cineva in Epistole Evanghelia distractiei.

  Mesajul suna: ,,Iesiti (din lume), ramaneti afara si pastrati-va, curati de ea!” (…) Primii crestini aveau o incredere nesfarsita in Evanghelie si nu aveau nevoie de alte arme. Dupa ce Petru si loan au fost arestati din cauza predicilor lor, Biserica s-a strans la rugaciune (Fap,4). Dar, în cererea ei, n-a spus: ,,Doamne, da servilor Tai, ca prin distractia inofensiva si chibzuita pe care o oferim acestor oameni sa le aratam ce veseli suntem noi crestinii”.

  Ei nu s-au lasat opriti in a-l vesti pe Cristos; ei nu aveau timp sa organizeze distractii. Imprastiati de persecutie, s-au dus pretutindeni si au predicat Evanghelia. Ei si-au pus lumea-n cap. Aceasta e deosebirea fata de noi, crestinii de azi.

  „0, Doamne, Te rog sa cureti Biserica de toata putreziciunea si absurditatea cu care a impovarat-o diavolul si sa ne readuci la metodele apostolilor!”

  In fine: „Distractia crestină” nu-si nimereste tinta. Ea pricinuieste tinerilor convertiti pagube pustiitoare. Sa se scoale cei nepasatori si batjocoritori, care ii multumesc lui Dumnezeu ca Biserica le-a venit in intampinare la jumatatea drumului, si sa depuna marturie. Sa ia cuvantul cei truditi si impovarati care au gasit pace prin concertul „crestin”. Sa se ridice alcoolicii care au primit impulsul decisiv la convertire prin piesa „crestina” de teatru. Nimeni nu se va ridica. Evanghelizarea prin distractie nu duce pe nimeni la convertire.

  Ceea ce avem astazi nevoie este studiul cu incredere al Cuvantului lui Dumnezeu impreuna cu o viata spirituala serioasa, in care una creste din cealalta ca fructul din radacina. Avem nevoie de invatatura biblica care sa ne impresioneze in asa fel mintea si inima, incat sa ne aprindem si sa ardem.

 23. “0, Doamne, Te rog sa cureti Biserica de toata putreziciunea si absurditatea cu care a impovarat-o diavolul si sa ne readuci la metodele apostolilor!”

  Frate Gabi… asta e ceea ce imi doresc si eu, doar ca nu stiu cum de nu vedeti ca apostolii se foloseau foarte mult de cultura in care erau pentru a vorbi despre Cristos. Apostolul neamurilor Pavel, s-a folosit de invatatura si de filozofia greaca ca sa il arate pe Cristos, s-a folosit inclusiv de zeii lor pentru a vb. despre Dumnezeu, altfel nu le suna oamenilor aceia.
  Nu e vorba de a distra oamenii, e un lucru foarte serios. Dar trebuie sa sti sa fi ca si grecii, sa fi primit de greci si de ai castiga pe unii, si trebuie sa sti sa fi si cu sfintiii sa nu ii ranesti prea tare, ca sa nu cada 🙂
  Dar mai bine incercati sa fiti intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii, nu e recomandarea mea. Iar daca nu suportati mancarea aceasta, mai bine sa va reintoarceti in mediul „serios, sigur si fara putreziciuni”, care automultumeste eul nostru, fiindca asa de spirituali ne vedem acolo.

 24. Bogdan P. on said:

  „Punctul central”, ai vreo baza biblica pentru afirmatia aceasta: „A fi crestin inseamna a iesi in lume si a atrage oamenii prin ceea ce ii misca sau prin ceea ce inteleg ei, spre Cristos. Lumina e oricine are curajul sa faca asta.” ???

 25. „Frate Gabi… asta e ceea ce imi doresc si eu, doar ca nu stiu cum de nu vedeti ca apostolii se foloseau foarte mult de cultura in care erau pentru a vorbi despre Cristos. Apostolul neamurilor Pavel, s-a folosit de invatatura si de filozofia greaca ca sa il arate pe Cristos, s-a folosit inclusiv de zeii lor pentru a vb. despre Dumnezeu, altfel nu le suna oamenilor aceia.”

  Nu exista nici o legatura cu realitatea despre care se vorbeste aici cand ne referim la concertul subiectului initial. Sau cu alte asemenea evenimente.

  Haideti sa lamurim ceva impreuna. Trebuie sa intelegem clar ca cultura omeneasca este relativa la relativ. Sa presupunem acum ca o tara intreaga ar fi formata doar din crestini adevarati. Acolo ar fi o Biserica mare, iar cultura acelei tari ar fi una relativa la absolut. Dar aceasta este o situatie imposibila. Exista, totusi, o cultura cereasca, sa zicem asa, un mod de a fii, de a trai si de a te relationa relativ la valori absolute, perfect revelate, clarificate si explicate (traduse) omului prin Duhul Sfant.

  Argumentul de mai sus nu cuprinde o intelegere a ceea ce inseamna cultura omeneasca vis-a-vis de revelatia divina. A face din trairea apostolilor in raport cu cultura un principiu este absurd. De ce? Simplu – fiindca atunci era o cultura, acum e alta cultura. Poate ca atunci au fost unele lucruri pe care apostolii le-au socotit de folosit, din cultura. Poate ca acum sunt lucruri pe care ei nu le-ar socoti de folosit.

  Astfel ca, pentru a le deosebi pe aceastea, avem nevoie de gasirea acelor lucruri din cultura, care nu contrazic celorlalte adevaruri revelate, sau, altfel spus, care se potrivesc contextului sistematizat al revelatiei canonice. Ei bine, tocmai asta e toata povestea aici. Trebuie sa observam categoric faptul ca Dumnezeu in Scripturi ne lasa impresia evidenta ca destrabalarea si harul nu au de-a face unul cu altul. Da, Pavel s-a folosit de faptul ca grecii argumentau, dar nu s-a folosit de faptul ca romanii in multe locuri erau pur si simplu curvari, dimpotriva! Deci, problema nu e ca nu folosim cultura. Logic ca o folosim. Problema e ce anume folosim.

  Si, ceea ce eu spuneam aici (si nu doar eu, dar vorbesc eu acum) este ca astfel de metode pur si simplu nu se potrivesc cu harul Evangheliei lui Dumnezeu. Bun, rocherii simt placere doar in muzica asta si doar asta ar asculta si atunci asa ii putem atinge. Exista anumiti criminali care gasesc placere in ceea ce fac si doar o crima le-ar atrage atentia. Ce sa facem? Sa organizam o seara de baut sange? Imi cer iertare de cuvinte, nu sunt deloc ironic, pur si simplu vreau sa arat ca nu merge rationamentul acesta deficitar. Sau, daca un barbat sau o femeie nu gaseste placere decat in sex, ce-o sa mai facem, Doamne fereste?!

  Deci, intr-adevar, trebuie sa stii sa fii ca si grecii etc, dar in sensul Scripturii. Aici e, de fapt, problema. Aceasta tine de intelepciune si nu de a face. Putem face orice, dar nu e intelept sa facem orice.

  Dincolo de acestea, mai vreau sa fac observatia ca in fiecare comentariu care apara pozitiile acestea emergente, care transforma de fapt in desfranare harul lui Dumnezeu, nu se poate sa nu gasesti o blasfemie, o scuipare, sau o vorba plina de fiere. Aceasta fiindca se vrea un atac la persoana si procedeul este bine cunoscut celor care obisnuiesc sa-l aplice, din lipsa de argumente cu adevarat reale. Spun aceste lucruri ca sa-i incurajez pe cei care sunt astfel atacati sa ramana in pace in Domnul Isus, sa nu raspunda cu rautate, dar sa spuna in continuare adevarul, fara sa fie impresionati in vreun fel de potrivnici.

  Frate Adi, imi cer iertare daca am scris prea mult. Sunt doar umilele mele precizari.

 26. “eu”, chiard daca in vremea apostolului Pavel, in cultura de atunci, erau in floare atat teatrul roman cat si cel grec, nu apare niciunde scris ca Pavel a organizat spectacole de teatru, si el a jucat in ele, pentru a atrage oamenii, si apoi le-ar fi vestit Evanghelia. El a facut un singur lucru : L-a propovaduit pe Christos, si pe El, rastignit.

  « Muzica dracilor in Casa lui Dumnezeu ?

  Profanatorii sfantului altar

  …Cine sunt rockerii si inovatorii din Casa lui Dumnezeu ? Sunt profanatorii sfantului altar al lui Dumnezeu.
  …Profanatorii sunt reprezentati de Ahab, un imparat care a fost corupt de prietenia cu neamurile pagane. (2 Imparati 16 :10-11) « …vazand altarul din Damasc, imparatul Ahaz a trimis preotului Urie chipul si infatisarea acestui altar, intocmai cum era facut. Preotul Urie a facut un altar intocmai dupa chipul trimis din Damasc de imparatul Ahaz. »…Ce imagine fidela a lucratorilor de astazi care compromit si se aliniaza fara gres inovatiilor pagane din casa lui Dumnezeu!…merg mana in mana cu profanarea prin muzica. Strigatul care se aude este : « Nu judecati ! », un paravan de fum al lui Satan dupa care se ascund tot felul de practici necurate…Muzica rock de imprumut reprezinta incercarea deliberata a lui satan de a perverti inchinarea adusa Dumnezeului Atotputernic.

  …S-a nascut muzica rock din pantecele unui muzician umplut cu Duhul Sfant ? A fost muzica daruita Domnului imediat dupa nastere…Duhul Sfant a zamislit-o ?…Muzica rock s-a nascut din pantecele intunericului si al razvratirii…Daca generatia contemporana ar fi vazut cum s-a nascut rockul, cu toate drogurile, abandonurile, rebeliunea si inchinarea la cel rau, s-ar putea sa priceapa mai bine ce vreau sa spun prin « pantece ». …Cum poate cineva care Il adora pe Isus Christos sa ia un prunc nelegiuit, nascut dintr-o samanta rea si dintr-un pantece intinat, si sa il faca slujitorul Lui ? …Cand formatia Beatles, rockeri de soi, Il batjocoreu pe Isus Christos…ce fel de rod aduceau ei ?
  …Mai aud crestini sinceri spunand : « satan nu are o muzica a lui. Muzica Ii apartine lui Dumnezeu. Muzica nici nu conteaza atat vreme cat cuvintele sunt corecte. » Absolut gresit ! Toata muzica neevlavioasa si intinata ii apartine in intregime lui satan. Iar cuvintele cu care satan L-a ispitit pe Christos au fost toate corecte. …Ori de cate ori a ispitit, satan a folosit cuvinte corecte amestecate cu multa Scriptura, si tot asa face fiecare inger de lumina care vine sa insele….Nu cunosc nici un adevarat inchinator al Domnului Isus Christos care doreste sa ofere muzica rock drept jerfa unui Dumnezeu sfant…
  Ochii Lui sunt prea curati, sfintenia Lui prea mareata pentru a-I oferi orice tip de muzica, mai cu seama una care ii este inchinata lui satan in concertele rock din intreaga lume.
  …Daca avem de gand sa ne aliniem cu Dumnezeu, sa ne unim in rugaciune pentru nimicirea rockului si sa renuntam la a mai sustine vreun interpret, grup sau formatie crestina care continua sa promoveze aceasta muzica… «

  Din: „Sunati din trambita” de David Wilkerson

 27. Nu stiu cine va pus pe voi judecatori peste altii .. …
  mie mia placut foarte mult la festial.. cat despre paradigma.. eu ii cunosc destul de bine..si sunt niste oameni foarte ok si ce incearca ei sa faca e ca sa ii atraga pe alti tineri sa vina la domnu … si le stiu toate versurile … poate o sa vi le arat si voua..si sa stiti k sunt foarte sincere .. si dau un mesaj mult mai fain decat multe alte trupee ca si „speranta’ ‘gabi ilut’ sau alte trupe..

  Cum este scris ‘Nu judecati ca sa nu fiti judecati’\..deci aveti grija ce spuneti despre altii mai ales k nu ii cunoasteti personal .
  Eu mam cam saturat de oameni ca voi care numa stati intrun colt si criticati..dak ar fi dupa voi ati baga pe toti in iad .. da din fericire .. nu e dupa voi:)
  stii ma intreb de multe ori …k ziceti k e pacat sa sari sa lauzi pe domnu cum zice si in psalmul 50….atunci cine va fi mantuit ?? numa romanii penticostali si baptisti ?? numa comunistii ?? dar strainii ? ei nu o sa fie mantuiti numa voi ? k la ei se danseaza …

  1 Lăudaţi-L pe Domnul!

  Lăudaţi-L pe Domnul în Lăcaşul Lui cel sfânt!

  Lăudaţi-L în cerurile cele măreţe!

  2 Lăudaţi-L pentru isprăvile Lui cele mari,

  lăudaţi-L pentru măreţia Sa nemărginită!

  3 Lăudaţi-L în sunet de corn,

  lăudaţi-L cu harfa şi cu lira!

  4 Lăudaţi-L cu tamburine şi cu dansuri,

  lăudaţi-L cu instrumente cu coarde şi cu fluiere!

  5 Lăudaţi-L cu chimvale zăngănitoare,

  lăudaţi-L cu chimvale răsunătoare!

  6 Tot ce are suflare să-L laude pe Domnul!

  Lăudaţi-L pe Domnul!

  Tu asta care ai facut situ’ ..tu ce faci pentru cei necrestini ca sa ii aduci la domnu ?? de vorba sunteti buni da sa se vada si ca faceti ceva.. nu numa dati din gura … sa se vada si practica .La tine ce inseamna pocainta ? sa meri la biserica ?? dak e asa .. eu zic sa te schimbi .. isus a zis sa mergeti in lume sa vestiti evanghelia nu sa stati intro biserik si sa vorbiti unu despre altu ca ce pocaiti sunteti voi..sunteti asa de ‘sfiti’..da nu se vede nimic ..se vede numa ura ..cel putin de la ala care o facut situ .. 🙂
  atunci despre david ce zici ? cand a dansat in fatza chivotului nu a dansat pentru domnu ? a dansat pentru satana? eu zic sa gandesti de 2 ori inainte sa zici un lucru 😀
  SI taicamio e pastor la penti la bise..si a fost ca tine..critica pe toti…da ia vorbit domnu si ia spus k nu ii bine ce face.. si a spus sa nu lase nici pe cei mai ‘penti’ si nici pe noi de la punctul central..k are de lucrat cu noi toti ..
  eu ma rog pentru voi ..sper sa va schimbe domnu si pe voi ..
  GOD BLESS !!!

 28. Alexandru a scris: „vreau sa fac observatia ca in fiecare comentariu care apara pozitiile acestea emergente, care transforma de fapt in desfranare harul lui Dumnezeu, nu se poate sa nu gasesti o blasfemie, o scuipare, sau o vorba plina de fiere”.
  Alexandru, ai putea sa (re)citesti comentariile scrise de Maria A, Elisa sau Punctul Central (de exemplu) si sa ne spui exact ce blasfemii, scuipari, vorbe urite gasesti acolo. Apoi fa ce te indeamna bunul simt.

 29. Muzica e muzica, versurile aduc lauda Domnului sau nu. Muzica clasica care se promoveaza azi oare s-a nascut din oameni plini de Duhul Sfant?, sau majoritatea au fost oameni cu probleme morale inclusiv, homosexuali, dar nu… la asta se inchide ochii, fiindca muzica asta rdica sufletul la cer.
  Fratilor hai sa nu vorbim prostii si sa nu luam doar ce place eu-lui nostru din Biblie, fiindca atunci ar trebui sa scoatem muzica de tot din biserica.

  „…S-a nascut muzica rock din pantecele unui muzician umplut cu Duhul Sfant ? A fost muzica daruita Domnului imediat dupa nastere…Duhul Sfant a zamislit-o ?…Muzica rock s-a nascut din pantecele intunericului si al razvratirii…Daca generatia contemporana ar fi vazut cum s-a nascut rockul, cu toate drogurile, abandonurile, rebeliunea si inchinarea la cel rau, s-ar putea sa priceapa mai bine ce vreau sa spun prin « pantece ».”

  Frate Gabi cum poti numi spurcat ceea ce curata Domnul? Daca domnul curata ceva si nu il numeste spurcat, voi le numiti spurcate, ca voi aveti „Duhul”, si selectati dupa placerea voastra si ziceti ca Duhul e de vina. Ce va face voua placere ziceti ca e de la Duhul, si daca ceva nu bate cu vederea voastra ziceti ca e de la Satana.

  La vremea ei muzica care acuma se canta in Biserici, era muzica seculara, oare nu era tot a Satanei? Hai sa fim seriosi, faptul ca taiati de la radacina orice incercare de a schimba ceva si de a promova muzica, hai sa zicem originala din Duhul. Va garantez eu nu Duhul:), ca muzica de azi o sa fie o normalitate in 200 de ani, daca nu vine Domnul, si atunci conservatorii o sa se lupte cu muzica noii generatii. E asa de previzibil daca urmaresti asta de-a lungul istoriei. Dar e greu sa iesi din cutia propriei automultumiri sa vezi asta.

 30. muzica e muzica .. eu cunosc mai multe trupe celtice sataniste decat trupe rock…este si rock crestin asa cum este si manea crestina… sau whatever ce va place voua… nu conteaze melodia .. conteaza versurile …

 31. „Eu mam cam saturat de oameni ca voi care numa stati intrun colt si criticati..dak ar fi dupa voi ati baga pe toti in iad .. da din fericire .. nu e dupa voi:)”

  De pe ce taram ai aflat aceste informatii? Darius, uite un exemplu (am citit comentariile, stiu exact la ce ma refer si am precizat cui ma adresez). Nu stiu ce legatura are bunul simt cu ceea ce ai scris tu.

  „Papadie”, de unde stii?

 32. Papadie zice: „Nu stiu cine va pus pe voi judecatori peste altii…” Aplicand asupra ta ceea ce ai spus, nu ai dreptul sa judeci pe altii. Deci, de ce vorbesti? Nu mai folositi versete fara sens. Daca tu nu stii ceva, intreaba!

  Darius, ce te face sa crezi ca ma gandeam la comentariile celor amintiti de tine? Sa fie cumva categorie de „mesaje emergente” despre care vorbeam? Crezi ca acele persoane fac parte din aceasta categorie? De ce ai crede asa ceva? Dragul meu, eu ma adresam unor persoane anume in paragraful respectiv si le voi raspunde lor daca ma vor intreba. La ce te referi cand spui „bunul simt”? Te referi cumva la faptul ca nu as avea asa ceva? Ma jignesti cumva? Intreb doar.

  Comentariile gen „papadie” sunt peste tot. Ei spun „nu conteaza melodia” si apoi se cearta pe melodie… Dragilor, daca nu conteaza melodia, de ce tineti asa de mult la ea? Cantati alt stil, daca nu conteaza. Asta legat de voi. Dincolo de asta, melodia conteaza, cuvintele conteaza. Totul conteaza. Intrebarea care se impune este: cum vom administra noi tot ceea ce putem folosi, alegand ceea ce este intelept si aruncand ceea ce nu este?

  Observatia facuta aici de Gabi in legatura cu modul in care apostolul Pavel NU a aplicat cultura in anumite situatii concrete si relevante subiectului in discutie este deosebita. Haideti sa invatam din Scriptura exempul apostolic si al Domnului Isus si sa traim in curatie. Ma desfatez in argumentatii de genul acesta, multumesc Gabi.

 33. Draga „Papadie”, te rog, nu te supara, dar, „Tu asta care ai facut situ’ ..tu ce faci pentru cei necrestini ca sa ii aduci la domnu ?? ” te descalifica in mod foarte serios…
  Va rog sa observati ca eu am citat articole de C.H. Spurgeon, David Wilkerson, sau Tozer, oameni ai lui Dumnezeu care „au facut ceva pentru necrestini”!, a caror profunzime si perceptie spirituala si roade nu pot fi contestate, mai ales de cei tineri…
  Si David Wilkerson a iesit in mijlocul drogatilor, criminalilor, (l-am ascultat cand a fost in Romania), dar, a iesit doar cu Scriptura, calauzit de Dumnezeu, fara nici un alt ingredient lipsit de evlavie, si roadele Cuvantului s-au aratat. Biblia spune sa ne uitam la inaintasii credintei noastre si sa le urmam exemplu.
  Din pacate, cunosc tineri din Adunarile noastre care se „hranesc” cu muzica rock, si, fara exceptie, din acel moment, s-au schimbat foarte mult, in special in ce priveste spiritul de nesupunere si independenta…
  Nicolae Moldoveanu este tot mai dispretuit de multi, desi, stim cu totii ca izvorul cantarilor lui este din Dumnezeu…
  Cuvantul Scripturii care ne spune ca cei tineri sa fim supusi celor batrani…e dat la o parte…
  Roadele fiecaruia vor urma…Ele vor demonstra ceea ce sustinem acum.
  Harul indurat al lui Dumnezeu sa fie cu fiecare din noi!

 34. ‘Alexandru’ .. nu poti sa meri la niste rockeri cu manele sau cu populara chiar dak e crestina.. ei nu vor accepta asta..tre sa meri la ei cu ceva ce le place..cu muzica ce asculta… nui poti obliga sasi schimbe stilu de muzica ..doar k tie nuti place… aratami si mie un verset in biblie.. in care scrie .. MUZICA ROCK E PACAt… dak nu ai un verset asa .. atunci laso balta..in biblia mea nu apare ceva de genu .,.da in a ta ?

 35. PAPADIE on said:

  Eu nam zis nimic de citatele care leai scris ‘gabi’.. nu trebuie sa copiezi pe altii..zi ce ai tu pe inima nu ce o zis alti ..
  Nu stiu ce aveti voi cu genu de muzica !!!! aratami te rog udne scrie k numa muzica care iti place tie e buna ? Dumnezeu nu se uita la exterioru tau el se uita la interrior ..si ii place inimile sincere .. Spunetimi si voi cine ii cunoaste personal pe cei de la punctul central ? pe pastori ? dintre cei care ii criticati ..
  dak iati cunoate nu ati mai zice nimic de genu …
  si chiar dak e gresit ce fac ei .. doknu nu va pune sa ii judecati ..dak chiar credeti k ce fac e gresit atunci rugativa pentru ei si nui barfiti 🙂

 36. „Anonim”, cine a zis ca trebuie sa mergi la rockeri cu manele sau muzica populara? Cine din apostoli si ucenici s-a dus cu altceva decat propovaduirea lui Isus Christos, a crucii Lui, care era o nebunie pentru cei care erau pe calea pierzarii? Dar Cuvantul Sau s-a intors cu rod, caci Domnul lucra impreuna cu ei. Sa urmam modelul biblic, sa nu inovam cu ratiunile nostre. Dupa ce vor primi pe Christos in inima, convertitii vor fi invatati de Dumnezeu cum sa-I cante, vor sti, caci ungerea va fi in ei.

 37. ambasadorul on said:

  Iată că în sfârşit am ceva timp să răspund celor care au lăsat vreun comentariu aici. Unii au primit deja răspunsul prin comentariile lui Alexandru şi Gabi, pe care îi salut cu drag.

  Dar vreau să răspund aici Punctului Central. Recunosc că nu mă aşteptam să răspundeţi postării. Apreciez că aţi făcut-o şi mă bucur că nu e nici o oboseală.
  Dar observ că această capacitate de a discerne lucrurile este tot mai des şi în mod tot mai agresiv etichetată ca şi “latri ca un câine de după gard”. De ce oare această abilitate are întotdeauna conotaţie negativă?

  Eu nu judec persoanele aici. Cred că a fost clar prin postarea mea că am examinat un eveniment şi nişte manifestări publice. Nu numai că am dreptul ăsta, dar este şi o responsabilitate. Mai mult, nu am de ales, este un imperativ pentru mine. Scriptura îmi cere să “cercetez toate lucrurile “ şi să păstrez ce este bun. Asta şi fac. A cerceta, înseamnă să trag o linie apăsată între ce este adevăr şi eroare.

  “A fi crestin inseamna a iesi in lume si a atrage oamenii prin ceea ce ii misca sau prin ceea ce inteleg ei, spre Cristos. Lumina e oricine are curajul sa faca asta.”
  De unde aţi luat această definiţie? Alexandru a explicat deja de această definiţie are mari probleme. Cu rockerii aţi găsit soluţia. Ce facem cu homosexualii? Cu alcolicii? Îi atragem prin ceea ce-i mişcă spre Cristos? NU!
  Îi atragem cu Evanghelia! Scriptura este Lumina care luminează pe oricine. Unii vor iubi mai mult întunericul, alţii vor spune că Cristosul pe care îl predicăm este o nebunie sau un prilej de poticnire. Dar pentru cei ce vor crede este putere şi înţelepciune. Mesajul Scripturii nu se schimbă!

  “A fi lumina nu inseamna sa strici lucrarea Domnului, doar pentru ca nu bate cu standardele tale (nebiblice) si cu felul in care vezi relatia ta cu Domnul si relatia ta cu lumea.”
  Aş fi vrut tare mult să ştiu care îmi sunt standardele nebiblice?

  Dragul meu, sunt convins că la P.C. sunt tineri cu inimi sincere şi frumoase. Chiar cred asta! De aceea, nici nu judec persoanele. Dar din păcate, sinceritatea şi intenţiile bune nu sunt suficiente! Poţi a te închina unui viţel de aur, şi să crezi că faci o sărbătoare în cinstea DOMNULUI!

  Da, ştiu că va veni o zi a judecăţii, dar până atunci am Scriptura care mă ajută să fac o radiografie a vieţii şi a trăirii. Şi dacă îmi spune că sunt bolnav, atunci nu trebuie să aştept autopsia ca să se dovedească asta!

  E foarte bine că vreţi să-I câştigaţi pe rockerii şi punkiştii de prin baruri, dar câştigaţii la mersul pe calea îngustă şi la purtarea crucii de care vorbeşte Scriptura. Le-aţi spus asta? Domnul Isus nu schimba valută cu vameşii când stătea cu ei la masă. Şi nici nu făcea schimb de bancuri cu păcătoşii! Spune-mi câţi vameşi sau pocăit şi au mers după EL? De ce oare? Pentru că le spunea să lase totul şi să-L urmeze!

  Am înţeles că ai o singură durere: că am văzut doar ce am vrut să văd!
  Din păcate am văzut ce nu vroiam să văd: că Satan îşi maschează minciunile cu adevăr. Am văzut din nou tehnica “calul troian”. El pune minciuni în gura cuiva care spune că vorbeşte de dragul Domnului. Cineva care are priză, care este simpatic şi popular. El îşi presară minciunile cu versete biblice. Diavolul iubeşte sincretismul, pentru că acesta face ca răul să pară bun! Împreună cu haosul creat de muzica rock, 100 de tineri au îngenuncheat pe caldarâm prăfuindu-şi pantalonii. Cred că se amestecă paiele cu grâul!

  cu inimă de păstor, ambasadorul!

  Domnul să fie cu noi cu toţi!

 38. mamsaturatdecomunisti on said:

  ambasadorule .. eu zic sa te verifici prin biblie 😉

 39. marmota on said:

  nu stiu ce aveti voi q acest festival…o fo foarte fain…in primul rand ai fost la vreun concert ParadigmA???ai ascultat q atentie piesele???versurile???legat d cautarea p youtube mi se pare normal k a fost amestecat q alte concerte pentru ca poate cn a pus p youtube nu a precizat q exactitate locul desfasurarii evenimentului…sau probabil dn multe alte motive…i cunosc fff bn pe cei d la ParadigmA,iar prin piesele lor chiar transmit cva…acel ceva pe kre alte trupe nu il au…de ce v-atzi luat exact d ParadigmA???nu inteleg…au mai fost ji alte trupe…in fine…ji tot nu inteleg de ce criticati ji vorbiti fara sa jtiti ce…???’anonim’…de ce muzik rock e un pacat???/:)nu va inteleg oamenilor…:|

 40. ambasadorul on said:

  Papadie,

  Muzica e muzică! Ok!
  Dar că nu contează melodia ci doar versurile….nu mai e aşa de Ok!
  Păi hai să vedem:
  – dacă muzica e neutră, de ce în cluburile de noapte şi baruri se cântă doar un anumit fel de muzică? Pentru că muzica comunică un mesaj. Iar mesajul trebuie să se potrivească cu decorul respectiv!
  – dacă nu contează melodia, de ce preoţii vodoo recunosc că dumnezeii lor răspund doar la anumite ritmuri?
  – dacă nu contează melodia, de ce cântăreţii de muzică rock recunosc că ritmul sincopat este sexi?
  Melodia contează! Comunică!

 41. PAPADIE on said:

  in cluburile de noapte se canta house sau dnb …si sunt anumite trupe care canta house dar au versuri crestine .. transmit un mesaj tinerilor ce asculta muzik respectiva.. ‘Pentru că muzica comunică un mesaj’ ..versurile lor comunica un mesaj .. CAt despre preotii vodoo ei zis asta din cauza k asa io invatzat si pe ei stramosii..si transmit aceiasi chestie de la unii la altii ..
  Muzica rock e pentru rockeri , manelele pentru manelisti , si etc..nu stiu de ce mai vorbim despre chestia asta.. ca oricum eu nu vas putea face sa intelegeti ..pentru ca nu vreti sa intelegeti ..

 42. Un Anonim imi adreseaza urmatoarele: „‘Alexandru’ .. nu poti sa meri la niste rockeri cu manele sau cu populara chiar dak e crestina.. ei nu vor accepta asta..tre sa meri la ei cu ceva ce le place..cu muzica ce asculta… nui poti obliga sasi schimbe stilu de muzica ..doar k tie nuti place… aratami si mie un verset in biblie.. in care scrie .. MUZICA ROCK E PACAt… dak nu ai un verset asa .. atunci laso balta..in biblia mea nu apare ceva de genu .,.da in a ta ?”

  Draga anonimule, raspunsul meu este cel de mai jos:

  „Anonim… nu poti sa mergi la niste rockeri cu manele sau cu populara chiar daca ii spui crestina, dupa cum nu poti sa mergi cu rock pe care-l numesti tu personal ‘crestin’, sau alti OAMENI, daca vrei sa-l faci ucenic al lui Cristos. Poti sa mergi la un om cu ce vrei, daca nu te intereseaza calitatea a ceea ce vrei de la el in conformitate cu o definitie absoluta a subiectului ei. Mergand la ei cu Cuvantul lui Dumnezeu, tocmai acest Cuvant ne arata in mod absolut, deci imanent, ca daca se pocaiesc de pacatele lor auzind Evanghelia, EI VOR ACCEPTA ACEASTA. Nu trebuie sa mergi la ei cu ceva care le place… de ex: nu trebuie sa mergi la ei cu muzica pe care o asculta. Nu-i pot si nu face parte din pasiunile vietii mele sa-i fac sa-si schimbe stilul muzical. Nu ma ocup de asa ceva ca si crestin (in calitate de crestin), indiferent de ce mi-ar placea mie.

  Aici fac o paranteza subliniind faptul evident ca tu nu stii ce-mi place mie.

  Arata-mi si mie un verset din Biblie prin care ce spui tu este cum spui, apoi iti voi arata eu versete de unde am extras ce spun eu. Deci, ce spun eu, nu ce presupui tu ca spun eu (de exemplu tu presupui ca eu as avea ca motto in viata sa schimb stilul de muzica pe care-l adora cineva).

  Daca nu ai nici un verset, atunci renunta, te rog, la argumentatie. Nici in Biblia mea nu apare vreun verset legat de schimbarea stilului muzical. In Biblia mea nu apare nici un verset care sa sustina a merge la rocheri cu muzica lor, sau a merge la oameni cu ce le place, daca vrei sa le spui Evanghelia. In a ta?

 43. Papadie, nu planta, ci un comentator, recunoaste:

  „Muzica rock e pentru rockeri”. Sa o lasam asa, atunci! Pentru crestini e muzica crestina. Ne-am inteles, atunci?

 44. Unde anume Scriptura ne cheama sa mergem la oameni cu muzica? Ne punem problema in felul urmator, dupa cum reiese din comentariile unora de aici: „Noi am primit porunca sa mergem la oameni cu muzica”. Atat. Deci, trebuie sa ne gandim NOI cam cum ar trebui sa mergem la oameni cu muzica, cum sa cantam, in ce mod, ce stil, cati, cu ce instrumente etc.

  Dupa multe discutii a caror participanti au o minte stralucita incontestabil (eu o recunosc deschis), am considerat ca e cel mai normal ca la manelisti sa te duci cu manele, ca asta asculta ei… E cel mai normal sa te duci la rocheri cu rock, ca asta asculta. Si, hop, am gasit regula.

  Deci, iesim repede din biroul oval si anuntam imediat cateva intalniri importante. Ne prezentam materialul si sustinem urmatoarele chestiuni practice:
  – infiintarea imediata a unor formatii de muzica pe diversele stiluri;
  – pentru aceasta angajarea unor voluntari care sa cerceteze ce stiluri muzicale exista in lumea aceasta, fiindca nu avem dreptul sa alegem noi cui sa ne adresam;
  – investirea in toti membrii ca ei sa fie muzicieni si compozitori, pentru ca toata adunarea sa se imparta in formatii muzicale, pentru a putea satisface nevoilor stilurilor muzicale existente in prezent, cunoscute sau nu;

  Acum, sa revenim cu picioarele pe pamant. Noi nu am fost trimisi sau chemati sa mergem cu muzica niciunde. Nici macar la nunti. Daca alegem sa o facem, este „pe barba noastra”, cum obisnuiau unii care-si permiteau sa spuna (care aveau barba). Noi, crestinii, am fost trimisi si chemati sa facem ucenici prin propovaduirea Cuvantului Evangheliei mantuirii noastre.

  Dupa cum deja unii au spicuit, Cuvantul se transmite prin cuvant. :). Iata ce spune apostolul Pavel cu autoritatea pe care a primit-o de la Domnul Isus Cristos, Fiul Tatalui:

  Fiindcă „oricine va chema Numele Domnului, va fi mîntuit.” Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Şi cum vor propovădui, dacă nu sînt trimeşi? După cum este scris: „Cît de frumoase sînt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!” Dar nu toţi au ascultat de Evanghelie. Căci Isaia zice: „Doamne, cine a crezut propovăduirea noastră?” Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos.”

 45. ambasadorul on said:

  mamsaturatdecomunisti,

  mulţumesc!
  Am nevoie şi eu de cineva care să-mi reamintească asta!
  Domnul cu tine!

 46. alt anonim on said:

  alexandru spune: “Muzica rock e pentru rockeri”. Sa o lasam asa, atunci! Pentru crestini e muzica crestina …..
  asa bun alexandru ce sa zic …. si pentru necrestini ce folosim ??? dak muzica rock e pentru rockeri … ptr crestini ii muzica crestina … ?? si ptr necrestini folosim muzica pe care sa le-o placa …. right !!?? … singur te lovesti … nu mai stii cum sa o intorci …. … cel mai important e cum stai cu Domnu ?? …. esti u asa de curat in cat sa dai primu cu piatra … ?? Dumnezeu iubeste … pe fiecare …. cat de pacatos ar fi …. pot citi asta in biblie … si o poti vedea in fiecare zi …. daca Dumnezeu nu ar fi vrut sa se tina festivalu crezi k nu il oprea ?? …. crezi k nu s-o anuntat ploaie tata ziua la meteo ?? … si crezi k satana nu si-a bagat si el coada … da uite k EL a oprit ploaia ….. a facut sa vina si tineri necrestini … care au venit si au stat tot programu ….. si Dumnezeu le-a vorbit …. si o sa lucreze la inimile lor !!! o sa ii racaie … pana vor cauta cuvantul Lui !!! alexandru …. sa iti zic …. dute tu acu la oricine pe strada un tanar care sta undeva afara … necrestin .. pe care nu il cunosti … dute cheama-l la biserica !!! sau dute cheama-l si spunei k vine unu ce predicaa despre cuvantul lui Dumnezeu …. si vezi ce iti zice …. si dupaia dute la unu si zi sa vine la un concert de muzica !!! in genu cum ii place lui !!! intr-un concert poti face mai multe … poti aduce si pe cineva sa tina un cuvant (predica) si mai poti face si o pantomima !!! si ii mai poti pune si pe genunchi sa se roage un tata-l nostru !!! si asta le va atinge inima !!!! …. mai vb … Domnu sa va deschida inima si mintea …. si sa iubiti mai mult si sa nu mai judecati …. cand aveti diploma de judecator suprem .. puteti judeca !!! see ya

 47. Citat din ambasadorul:„- dacă nu contează melodia, de ce preoţii vodoo recunosc că dumnezeii lor răspund doar la anumite ritmuri?
  – dacă nu contează melodia, de ce cântăreţii de muzică rock recunosc că ritmul sincopat este sexi?”

  este simplu: melodia si ritmul sunt doua chestiuni diferite, or tu se pare ca pui semn de echivalenta intre ele. despre rockerii care recunosc ca ritmul sincopat este sexi poate ai si ceva surse, as fi curios sa le vad. mie mi se pare ca reiei asa niste pseudo-argumente auzite cine stie pe unde, dar care ai impresia ca dau bine in discursul tau.

  in alta ordine de idei ma intreb: cum poate fi un ritm sexi? sau o linie melodica sau partitura? cum poate fi o nota muzicala diavoleasca? cum este un ritm divin? luind in considerare varietatea de ritmuri si genuri muzicale, unde pui tu delimitarea intre indracit si divin? adicatelea care e genul cel mai „dur” pe care l-ai putea considera totusi divin? cine traseaza granitele ambasador? fiecare suntem unici si subiectivi, asadar cine poate zice asta-i voie, asta nu-i voie? are careva dintre noi dreptul asta? am eu dreptul sa zic: „uite-i ma pe aia, fac pe pocaitii da’ de fapt is pierduti saracii, hai sa bag o postare sa mai vada si altii ce pierduti is”. traim asa intr-o nebuloasa de sfintenie si astfel ajungem sa debitam cu seninatate niste aberatii cum sunt astea cu „ritmurile sexi”.

  citat din ambasadorul: „Dacă vrei să ţopăi toată ziua în ritm de muzică, e decizia ta! Dar, te rog, nu spune că te-ai închinat înaintea Domnului!”

  ce ne facem cu indemnurile psalmistului? „Laudati-L cu timpane si cu jocuri, laudati-L, cantand cu instrumente cu coarde si cu cavalul.” . Timpanul este evident un instrument de percutie cu membrana [probabil piele de animal], practic este vorba de toba daca ne raportam la timpurile noastre [instrument cu coarde, in zilele noastre poate fi chitara, vioara etc.]. Revenind la timpan, oricum ai bate in el, timpanul produce un ritm; cu siguranta psalmistul se refera la un ritm nesincopat:)). „laudati-L cu jocuri, cintind…” la ce fel de jocuri s-o fi referind? sah, v-ati ascunselea? io cred ca se refera fix la sarit in sus de bucurie si topaiala pe ritm de muzica. hm.. tare ciudat dar uite ca inchinarea, si „topaiala” [jocurile] POT merge mana-n mana fara sa fie ceva dracesc. Sau l-o fi luat si pe David gura pe dinainte, tre sa-l intelegem, acuma nu mai merg chestiile astea. Acuma stau frumusel in biserica imbracat la costum, cravata scumpa, din cand in cand mai ascult predica, intre timp ma mai intreb cum de tocmai PE MINE nu m-o inclus in comitet. Cind smerit de pe retroproiector si vin acasa sa vad ce festivalul dracesti au mai avut loc.

 48. Deci chiar nu au rost discutiile astea… chiar nici un rost, eu zic fiecare sa ramana in lucrarea la care a fost chemat de Domnul, oricum nici o parte nu o sa reuseasca sa o convinga pe alta. Mai ales ca avem de a face cu niste persoane asa pline de autoritate si intelepciune care ar intoarce Evanghelia in asa fel incat sa bata cu crezul ei.
  Frate pastor sau fratilor pastori mai bine zis:), eu va inteleg ca aveti o viziune legat de biserica si de trairea crestina, mergeti pe ea nimeni nu va opreste, dar nu aruncati cu noroi in altii. Legat de ritmul muzicii sunteti prost informatii de „media crestina”, nu exista nici o legatura intre ritmurile muzicii si diavol, e cea mai mare porcarie scornita de cineva vreodata, o scuza penibila spre a oprii muzica seculara sa intre in biserica. Nu e prima data cand se fac afirmatii de genul in istoria crestinismului.
  Domnul nu va pus judecatori ci pastori, lasati pe El sa judece, fiindca El este drept. Daca considerati ca doar muzica fratelui Moldoveanu e duhovniceasca, cantati cu toata puterea si dati Slava Domnului, daca considerati ca doar coral e Duhovnicesc, cantati cu toata puterea, daca considerati ca doar muzica cu acordeonul e plina de har, cantati.

  Nu mai bagati prostii de genul ca daca te apropii de rockeri cu rock, ce vei face cu homosexualii, pacatul e pacat de cand exista si se stie care este.

  Daca vreti sa transmiteti Evanghelia doar oral, vorbit, sa o faceti cu toata dragostea pentru ceilalti, fiindca asta conteaza, daca nu aveti dragoste chiar nu conteaza si asta suna pentru fiecare si pentru vechea generatie si pentru noua generatie.

  Si frate Alexandru da Biblia nu ne cheama direct sa mergem sa propovaduim Evanghelia prin muzica, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe muzica crestina si muzica nu e doar muzica usoara, populara, pop, corala, clasica… sa fim seriosi. Si sa nu ne luati cu replici de genul ca nu se poate sa existe muzica crestina rock, putem vorbi cu un muzician parerea lui ar fi mai competenta, hai sa nu fim fanatici. Dumnezeu ne-a dat intelepciune sa discernem si sa nu traim cu frica.
  Si iarasi vreau sa va zic un lucru, muzica rock nu se mai asculta de mult in cluburi si baruri, poate doar in cele de profil… la moda azi in baruri e maneaua si cu cluburi alte stiluri care nu vreau sa le rostesc, sa nu vi se tulbure inima.:)

  Pace si o seara binecuvantata!

 49. Dragilor, constat ca nu vreti sa ramaneti la modelul biblic, la nebunia propovaduirii crucii , nu vreti sa auziti nici ce au marturisit si ne-au tras semnale de grava alarma, oameni ai lui Dumnezeu care au dreptul sa ne instiinteze, din pricina roadelor lor care ii acrediteaza, sa nu credem ca generatia noastra „a pus coada la pruna”, poate nu e cea mai buna expresie, dar ea vorbeste de aroganta unei generatii; daca sunteti sinceri cautatori, incercati sa cititi sau ascultati marturiile celor ce au fost posedati de muzica rock, sa ascultati eliberarea lor divina din mana diavolului, fiti dispusi sa AUZITI cu urechile voastre. Daca nu, ramane speranta harului nemeritat de nici unul din noi, har care a adus adevarul in chiar inimi impotrivitoare.

 50. mai gabi !!!! deci eu nu te mai inteleg..atata le intorci ! tiam zis ..aratami si mie in biblie un verset in care scrie k E pacat sa asculti muzica rock ! dak nu ai un verset asa ..atunci eu zic ca ar fi bine sa taci !

 51. ParadigmA on said:

  ok . sunt nicu bassistul trupei ParadigmA . In primul rand l-as ruga pe ambasador si pe toti cei care au aruncat cu pietre in noi sa vina sa traiasca cu mine o luna de zile. Sa incerce sa ma cunoasca pe dinauntru, sa mi vada partile rele si sa ma corecteze si sa ma incurajeze atunci cand fac ceva deosebit spre slava Lui Dumnezeu, si apoi sa se intoarca aici si sa povesteasca cum a fost. In legatura cu versurile trupei ParadigmA nu sunt de inchinare sunt trairi personale momente din viata chestii reale pe care unii din membrii trupei le au trait: ” pierdut printre oameni/ pierdut printre cei ce i-am iubit / parasit si mintit / nu mai pot sa rezist. VREAU SA IES DE AICI /VREAU SA MA RIDICI / SIMT CA MOR AICI / VINO VINO!!!! .
  In fine mai mult de atat in lume mai sunt cel putin cateva sute de trupe la fel ca noi care canta pentru Dumnezeu si prin kare s-au intors la credinta mii de oameni: vezi RED, POD, PILLAR, DEMON HUNTER, ori din tot ce am inteles eu aici tot ce e legat de muzica rock sau oricine se misca pe un ritm mai sacadat va merge in iad. hmm.
  Multa pace pentru toate bisericile din Romania si in special pentru Punctul Central unde prezenta lui Dumnezeu se face simtita din plin . Salutari pt ghera si coco faceti o treaba extraordinara acolo.
  Fie ca adevarul sa iasa la iveala la final.

 52. tzrafrira on said:

  vreau sa ma adresez celor cu site’ul.. dc a’ti postat chestia asta cu festivalul? dak tot vreti sa mergem pe biblie, cu cate persoane din Punctul Central ati vorbit inainte sa postati? scrie in Cuvant k dak vezi k fratele tau a facut ceva gresit du’te de vorbeste cu el. dak tot credeti k am gresit cu festivalul, dc nu ati venit sa ne spuneti, sa vbim?? unde este dragostea si intelegerea intre frati? dak Dumnezeu nu vruia acest festival, nu ar fi avut loc. nu am fi avut finante si ar fi si plouat dupa cum s’a anuntat la meteo. dar totusi, in ciuda faptului k s’a anuntat ploaie toata ziua, nu a cazut nici un strop de ploaie in ziua respectiva 🙂 v’ati gandit k poate Dumnezeu este cu noi in ceea ce facem? dupa cum scrie in fapte 5:38,39 .. sa nu va treziti k luptati impotriva lui Dumnezeu luptand impotriva acestei lucrari. am avut comentarii la fiecare festival, si oameni impotriva vor fi intotdeauna la orice lucrare care se va face pt Numele Lui.. dar ce nu imi place e ca tocmai fratii nostrii ne sunt impotriva..
  Dumnezeu sa puna dragoste si intelegere intre noi k sa putem lucra impreuna pt largirea imparatiei Lui!!! Amin!

 53. „Papadie”, muzica rock a aparut in jurul anilor ‘5o…deci nu era practicata in vremea scrierii Scripturii ca sa fie contestata, ca pacat…nici pornografia, de exemplu. Intrebarea ta similara poate fi: e pacat pornografia, ca nu scrie in Biblie sa fie? Daca nu-ti pot arata verset ca pornografia este pacat, inseamna ca nu e???
  Apropos, stii cum a murit regele rock-ului? Ar trebui sa-ti dea de gandit!!!
  Noi nu am „aruncat cu petre in nimeni”, noi doar marturisim adevarul despre izvorul satanic al muzicii rock, si tragem semnal de alarma…
  Nu contest ca vreti sa faceti o lucrare pentru Domnul…dar nu aduceti foc strain pe altarul Domnului.

 54. GABI !
  Daca Dumnezeu ii place ceea ce facem pentru el .. si e cu noi si il simtim ..il simt si cei care vin cu noi .. si sunt schimbati ..cine esti tu sa ne judeci ? 🙂
  ce problema am eu cu regele rockului… ? 🙂
  ui versurile de la o melodie rock ..
  Your love’s enough to see the broken hearts
  Gain a brand new start with a brand new heart
  As the faithful hope in things unseen
  You’re enough to see all the things they dream
  Come to life

  We’re living in the Saviour today
  And this day is what we have now
  In this moment we have chosen to praise
  And it’s changing how we live now

  Your love it broke my fall
  It’s more than enough and I need it
  ‘Cause I’ve never known better
  And I’ll never know better

  This love will see me soar
  It’s more than enough and I need it
  ‘Cause I’ve never known better
  And I’ll never know better

  Your love’s enough to see the humbled man
  Find the cause of Christ
  With his outstretched hands
  As the cripple grabs his mat to walk
  You’re enough to save him from the pain he bore

  My Saviour
  You’ll never let me go
  My life is now secure

  My Saviour
  You’ll never let me go
  And in Your hands my future’s brighter

  dak nu stii engleza sami zici sati pun una pe romana..
  ce ti se pare a fi satanic la melodia asta ??
  🙂 dak e pe rock..carei faza … ? sa stii k uni mai se gandesc si la versuri cand asculta o melodie ..
  ui ia una sin romana

  Tot ce vezi, tot ce te inconjoara acum si nu crezi,
  Dragostea ce ai inceput sa o pierzi n-o mai simti.
  Nu esti tu, nu are rost sa te minti,
  Nu continua sa pretinzi, sa spui ca-n viata ta nu,
  N-a mai ramas nimic nu.

  Nu uita CINEVA de sus e aici te iubeste mult.
  Nu uita: „N-AM SA TE LAS”
  Nu uita CINEVA de sus e aici te iubeste mult.
  Nu uita: „N-AM SA TE LAS”

  R: Sunt atat de aproape
  Nu credeam ca se poate
  Doar un pas a ramas, nu mai pot sa TE las.
  Doar un pas a ramas.

  Vrei sa vezi o schimbare in jurul tau nu intelegi
  Ca nu poti avea nimic cand cedezi. Nu ma crezi?
  Doar un pas, mai fa un pas sa nu pierzi.
  Inchide ochii sa vezi, sa vezi ca-n viata ta nu,
  N-a mai ramas nimic nu.

  Nu uita CINEVA de sus e aici te iubeste mult.
  Nu uita: „N-AM SA TE LAS”
  Nu uita CINEVA de sus e aici te iubeste mult.
  Nu uita: „N-AM SA TE LAS”

 55. ‘“Papadie”, muzica rock a aparut in jurul anilor ‘5o…deci nu era practicata in vremea scrierii Scripturii ca sa fie contestata, ca pacat…nici pornografia, de exemplu.’
  Domnu stia ce o sa apara..si dak era pacat chiar dak nu zicea muzik rock…da zicea k muzik ritmata cu tobe si deastea ii pacat….da nu ..tocmai o incurajat…prin david… toti psalmi incurajeaza ..:)

 56. ambasadorul on said:

  Papadie,

  iartă-mă, dar nu poţi „culege” versete din Psalmi precum păpădia de prin curte.
  Ştiai că în Psalmi mai scrie „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvîntul Tău. Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta”.

  Tinerii ai nevoie să fie strânşi nu în jurul formaţiilor rock ci în jurul Cuvântului.

  Domnul să fie cu tine!

 57. ambasadorul on said:

  Papadie,

  până şi computerul meu a înţeles că trebuie trecut la spam acest mesaj 🙂 L-am recuperat totuşi de acolo şi l-am postat pentru a înţelege şi alţii ce înseamnă cântare creştină după părerea voastră.

  Cântecul scris în comentariu nu are nici un sens şi nici nu se înţelege despre cine se cântă.

  Cineva de sus e aici şi mă iubeşte mult? Cine? De sus? De unde de sus? Din guvern? De la etajul 5? Sau poate e bunica care a murit. Ea mă iubea într-adevăr foarte mult! Observi că acest cântec mă lasă să mă gândesc la ce vreau eu!

  Deci, dragă papadie,

  NU aşa primeşte Domnul Dumnezeul nostru Atotputenic Atotprezent şi Sfânt închinarea şi onoarea pe care o merită! Nicidecum!

 58. Vai! v-ati si gasit de cine sa va luati:) Of of….

 59. „mai gabi !!!! deci eu nu te mai inteleg..atata le intorci ! tiam zis ..aratami si mie in biblie un verset in care scrie k E pacat sa asculti muzica rock ! dak nu ai un verset asa ..atunci eu zic ca ar fi bine sa taci !”

  Tu ai vreun verset care sa-ti spuna in Biblie sa asculti muzica rock? Atunci cum se face ca-ti permiti cu aroganta sa-i spui altuia sa taca, pe cand tu vorbesti? Dincolo de asta, voi face observatia ca Scriptura vorbeste in principii clare, comunicandu-ne voia Tatalui cu privire la TOATE lucrurile. Exista o ESENTA biblica, un MODEL biblic si o METODA biblica. Intelegem aceasta doar cititind cu atentie aceasta Carte de capatai.

  Problema este putin mai profunda. Scriptura, Cuvantul Revelat Canonic al lui Dumnezeu (sunt trei definitii implicate aici, pe care ar trebui sa le considerati ca atare), este atotsuficient pentru viata crestina, indiferent de implicatiile ei. Astfel ca, nu imi mai pun problema sa caut o metoda care sa functioneze generatiei mele, fiindca am deja Scriptura care imi asigura, ad valorem, prin definitie si scop, orice am nevoie pentru convertire si traire crestina, atat la nivelul esential, cat si la cel practic, implementat.

  Intr-un sens, ceea ce inseamna acest principiu al atotsuficientei Bibliei in definitia ei de mai sus, vizeaza urmatoarele doua aspecte:
  – nu am nevoie de nimic altceva pe langa Scriptura pentru a fi relevant fata de mediul in care traiesc si ascultator fata de Dumnezeu;
  – daca folosesc vreo metoda suplimentara, ea nu poate fi numita gresita, pe linie de consecinta a acestui principiu, dar nu este necesara, dimpotriva;

  Acum, ca am clarificat ca NU am NEVOIE de vreo metoda sa ajung la un om pacatos, alta decat Cuvantul lui Dumnezeu, vreau sa discut putin despre faptul de a folosit totusi o anumita punte de legatura.

  Deci, sa ne intelegem – Cuvantul este necesar si suficient pentru convertire, traire, marturisire, slujire si tot ce inseamna calitatea de crestin autentic.

  Orice altceva fac sau folosesc trebuie sa se incadreze Scripturii. Am nevoie de psihologie sa consiliez astazi pe fratii crestini? NU. Am nevoie de muzica rock sa-i ating pe rockeri? NU. E atat de simplu! Nu discut motivatii si sentimente. Discut chestiuni elementare de intelegere a Scripturii si a revelatiei divine! Vorbesc acum la nivel de radacina. Nici macar nu-mi pun problema daca e bine sau rau sa cant muzica rock, ci sustin ca nu e necesar sa-mi pun o astfel de problema, fiindca o astfel de muzica nu trebuie abordata pentru a fi relevant. E suficienta Scriptura.

 60. tre sa fi complet neintelept sa nu intelegi despre cine este vorba in cantec ..cine poate fie de sus din cer care ne iubeste… ??? si in primu rand nu e vorba de inchinare in piesa aceea ..este vorba de o traire personala..dar de primu cantec ce zici ? zice si de cristos si de isus si de toate.. sau nu intelegi englezA? dak nu intelegi spunemi cati traduc 🙂

 61. si oricum ce vezi satanic in melodia aia ??

 62. Cineva posteaza urmatoarele. Vreau doar sa corectez eroarea, unii cititori nefamiliarizati cu Biblia ar putea crede astfel de argumentatii tot mai des folosite astazi, care releva tocmai o astfel de lipsa de cultura biblica deosebit de grava, fiindca este folosit Cuvantul lui Dumnezeu intr-o maniera batjocoritoare:

  „dak tot vreti sa mergem pe biblie, cu cate persoane din Punctul Central ati vorbit inainte sa postati? scrie in Cuvant k dak vezi k fratele tau a facut ceva gresit du’te de vorbeste cu el.”

  Pentru relevanta, sa citim impreuna ceea ce spune DE FAPT Biblia in pasajul sugerat prin comentariu:

  „Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai cîştigat pe fratele tău. Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentruca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgîn şi ca un vameş.”

  Fara sa discut despre contextul imediat si care nu se refera la ce se discuta aici, voi sublinia urmatoarele din acest pasaj:

  A. „daca fratele tau a pacatuit impotriva ta”
  – intai de toate pasajul vorbeste evident despre un pacat oarecare personal, cand cineva pacatuieste impotriva ta anume;
  – daca citim Timotei, vedem ca acolo un presbiter, care este si el un frate, se supune altor precepte in ce priveste mustrarea din partea altora, deci, atentie sa nu amestecam lucrurile;
  – pacatul fata de o persoana atrage implicatii personale si nu publice;

  !mentiune!: articolul de fata nu se refera la un pacat personal, Ambasadorul nu a prezentat aici public ce greseala mea fata de el, de exemplu, discreditandu-ma astfel si neascultand de preceptul biblic citat mai sus.

  !mentiune!: unii folosesc astazi astfel de versete pentru a induce vreo teama in cei care marturisesc sau cauta adevarul, pentru a-si putea continua activitatile pacatoase in care sunt implicati nederanjati, sub umbrela crestinismului. Sa nu va fie teama de ei, traiti Scriptura si ascultati de Dumnezeu in fiecare moment al vietii voastre.

  B. Daca nu te asculta spune-l Bisericii
  – acel om care a pacatuit impotriva ta trebuie spus Bisericii, deci trebuie sa fie membru intr-o Biserica locala;
  – aici intervine intelegerea faptului ca Biserica locala trebuie sa fie aceea in care esti si tu, altfel lucrurile se complica; daca nu e atunci deja depaseste granitele unei singure Biserici si alte biserici sunt implicate automat;
  – autoritatea este, asadar, Biserica;

  !mentiune! Astfel de activitati se desfasoara dincolo de autoritatea Bisericilor, sub diverse organizatii. Mai nou, aceste organizatii se formeaza in Biserici, pastrand si denominatiunea. Din pacate, aceasta este acum situatia. Personal, cred ca in viitorul apropiat fie acesti oameni vor fi scosi afara din Biserici, fie se va forma o noua denominatiune… dar aceasta este parerea mea acum.

  Astfel, nu scrie in Cuvant ce spune autorul comentariului.

  Apoi, voi sublinia faptul ca ceea ce s-a facut la Deva cu ocazia festivalului nu a fost in concordanta dorinta Bisericii noastre, fiind o manifestatie in spatiul public. Ca atare, tot in spatiul public, avem tot dreptul biblic si civil de a publica, prin autoritatea celor care o detin din Biserica noastra, o reactie apropriata fata de un asemenea eveniment, din variile motive pentru care consideram ca este potrivita.

  Mai mult decat atat, persoana care a scris acest comentariu nu se supune propriei judecati si nu a fost personal la Ambasadorul sa ii spuna ca ar avea ceva impotriva lui, ci scrie direct in comentariu.

 63. „ok . sunt nicu bassistul trupei ParadigmA . In primul rand l-as ruga pe ambasador si pe toti cei care au aruncat cu pietre in noi sa vina sa traiasca cu mine o luna de zile. Sa incerce sa ma cunoasca pe dinauntru, sa mi vada partile rele si sa ma corecteze si sa ma incurajeze atunci cand fac ceva deosebit spre slava Lui Dumnezeu, si apoi sa se intoarca aici si sa povesteasca cum a fost.”

  Daca te refereai si la mine cand ai spus ca „am aruncat cu pietre”, atunci, la fel ca tine si eu ma voi simti victima asupra careia ai aruncat cu pietre acuzandu-ma de asa ceva si te voi invita sa vi sa stai cu mine o luna, sa incerci sa ma cunosti asa cum sunt si apoi sa te intorci aici sa povestesti cum a fost. 🙂 Intelegeti, oameni buni, ca nu discutam aici persoane si opriti-va din acuze personale! Aici discutam actiuni si validitatea lor in sensul Scripturii. Dupa cum spunea un frate aici, NU ARUNCA NIMENI CU PIETRE IN NIMENI din partea noastra.

 64. „alexandru spune: “Muzica rock e pentru rockeri”. Sa o lasam asa, atunci! Pentru crestini e muzica crestina …..
  asa bun alexandru ce sa zic …. si pentru necrestini ce folosim ??? ”

  Comentariul e mai lung. Am raspuns la el prin alte comentarii pe care le-am scris si nu mai reiau. Ideea principala este ca eu ma refer la chestiuni fundamentale si nu la aplicarea unor teorii. Desigur, teoriile pot functiona, dar aceasta nu dovedeste ca sunt bune. A mers si nazismul o perioada, chiar foarte bine! Apropos, daca ai fi fost in vremea lu Hitler in Germania, ce metoda aplicai [evreilor] sa-i convertesti pe nemtii de atunci?

  Mai sus se adreseaza o intrebare – „Si pentru necrestini ce folosim?” Pentru necrestini folosim CUVANTUL LUI DUMNEZEU. Am explicat intr-un comentariu diferenta dintre faptul ca NU exista o porunca sa mergem cu MUZICA la necrestini si ca exista o porunca clara de a merge cu Adevarul CUVANTULUI la ei! Deci, nici macar nu trebuie sa ne punem problema ce muzica folosim pentru necrestini! Ce suntem noi, slujitori platiti sa cantam in baruri? Noi suntem chemati sa ducem Evanghelia prin Cuvant (nu prin muzica, atentie!).

  Vrei sa te duci la necrestini cu rock? Du-te! CE am eu cu tine? Dar nu spune rock crestin si nu spune muzica crestina. Daca alegi s-o spui, atunci deja ai atacat deschis credinta mea in Cuvant si ai spus ca Adevarul Cuvantului nu este atotsuficient. In aceste conditii eu (de ce este asa este din nou o problema care ma priveste), voi raspunde si voi afirma contrariul, respectiv adevarul Cuvantului.

  Va doresc multa intelepciune de sus.

 65. dak tot vreti sa mergem pe biblie, cu cate persoane din Punctul Central ati vorbit inainte sa postati? scrie in Cuvant k dak vezi k fratele tau a facut ceva gresit du’te de vorbeste cu el.”

  Pentru relevanta, sa citim impreuna ceea ce spune DE FAPT Biblia in pasajul sugerat prin comentariu:

  “Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai cîştigat pe fratele tău. Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentruca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgîn şi ca un vameş.”
  alexandru … voi nati vorbit cu nimeni din punctul central prima data …ati venit direct cu barfe despre noi..neati atacat direct fara sa ne stiti personal .. … si nu or pacatuit cu nimic inaintea ta … lasal pe dumnezeu sa judece … 🙂 luati aminte la comentu lu tzrafrira
  eu am iesit din asta..va las sa ne judecati pana nu mai puteti … oricum asta nu ne va face sa ne oprim sa luptam pentru domnu …..
  domnu cu voi !

 66. ambasadorul on said:

  Papadie,

  dacă cineva de la PC mi-ar fi greşit mie personal cu ceva, era o greşeală să vin pe blog şi să povestesc ce mi-a făcut.

  Dar aici nu suntem în această situaţie.
  Cei de la PC au ieşit public cu un festival iar comentariile sunt tot publice.

 67. tzrafrira on said:

  „unii folosesc astazi astfel de versete pentru a induce vreo teama in cei care marturisesc sau cauta adevarul, pentru a-si putea continua activitatile pacatoase in care sunt implicati nederanjati, sub umbrela crestinismului. Sa nu va fie teama de ei, traiti Scriptura si ascultati de Dumnezeu in fiecare moment al vietii voastre.”
  alexandru, nu ti se pare ca vbesti prostii?? adik eu as fi cine stie ce fel d persoana care incerc sa departez credinciosii dp calea credintei??? prin ce ai spus mai sus ma acuzi direct.. ne acuzi! aici nu mai acuzi festivalul in sine ci ne acuzi p noi k persoane! eu zic sa ai grija ce vbesti!
  da, m’am luat putin de voi k a’ti postat chestia asta cu festivalul dar nu v’am facut satanisti sau mai stiu eu cum din cauza k nu vedem la fel lucrurile. dak va cunosteam personal v’as fi intrebat personal, dar nu va cunosc.
  sunt total de acord cu ” traiti Scriptura si ascultati de Dumnezeu in fiecare moment al vietii voastre.” si scopul nostru este k cei pierduti sa fie rascumparati! dar va rog sa ma masurati cuvintele!
  suntem creati diferiti, vedem lucrurile diferit.. dak nu am fi fost atat de diferiti nu ne’ar fi cerut Dumnezeu sa ne iubim si sa ne intelegem intre noi, ar fi venit de la sine.. si ma doare k noi k si crestini in loc sa incercam sa ne cunoastem, sa ne intelegem, postam comenturi aiurea si fara sens.. nu va place muzik rock?.. ok, nu va obliga nimeni sa o ascultati.. dar dak mie nu imi place ceva nu inseamna k e gresit. oameni au venit la pocainta in grupul nostru, au cunoscut pe Hristos si vbesc despre El mai departe.. ce e de la Dumnezeu se vede dupa roade, corect?
  harul si pacea Domnului sa fie cu noi cu toti! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 68. ambasadorul on said:

  tzrafira,

  alexandru nu vorbeşte prostii.
  A spus că „unii folosesc astazi astfel de versete…”.
  Te ce te-ai aprins? Crezi că la tine s-a referit?
  Cercetează-te şi dacă nu e adevărat mulţumeşte-i Domnului că nu de tine este vorba!

 69. tzrafrira on said:

  nu ambasadorule, ma refeream la „activitati pacatoase”. da, m’am cam aprins, imi pare rau, dar mi’e ciuda k intre frati sunt chestii de genu: certuri, ofense… ma doare k nu exista dragoste intre noi, asa cum ni se cere..

 70. Alexandru zice: „Vrei sa te duci la necrestini cu rock? Du-te! CE am eu cu tine? Dar nu spune rock crestin si nu spune muzica crestina. Daca alegi s-o spui, atunci deja ai atacat deschis credinta mea in Cuvant si ai spus ca Adevarul Cuvantului nu este atotsuficient. In aceste conditii eu (de ce este asa este din nou o problema care ma priveste), voi raspunde si voi afirma contrariul, respectiv adevarul Cuvantului.”

  Wuai Alexandru cata intelepciune, Cuvantul e acelasi fie ca il canti fie ca il rostesti, fie ca il traiesti… cu toate ca asta se mai uita. Cuvantul da Viata nu muzica, de ce vreti sa fiti asa incapatanati si sa contraziceti cu atata fermitate. CUVANTUL E CEL CE SCHIMBA SI DA VIATA! Felul in care ajunge acel cuvant la oameni difera.

  Oare la baptisti nu se face la fel, la evanghelizari canta corul cantari crestine, dar tot cuvantul ii schimba nu muzica corului, aia nu ar schimba pe nimeni… no offence 🙂 Speranta nu face evanghelizari de sute de milioane si canta cantari crestine, dar alea sunt bune ca fac asa evanghelizare… nu stiti de ce sa va mai luati si cum sa o mai intoarceti. Daca muzica e o unealta inspre a te apropia de oameni… cine esti tu sa zici ca nu e buna… SI da nu muzica ii schimba ci CUVANTUL, sa intelegi odata.

  Asa nu va inteleg… da va iubesc.

 71. vine Domnul si va raman bisericile goale si cred ca nici unul dintre noi nu e pregatit de venirea Lui.asa ca mai bine aveti grija de vietile voastre si nu mai criticati(si nu mai ziceti ca nu criticati ca se vede foarte clar) aici cu parerile voastre care nu prea coincid cu Biblia decat cu versetele care vreti voi sa le luati…ca daca le-am analiza pe toate…desi degeaba pentru ca voi vedeti numai ce vreti.DOAMNE DA-NE INTELEPCIUNE!!!!!!

 72. GigiFera on said:

  Stiti…am vazut ca ambasadorul e foarte indoctrinat…chiar si in poza e la cravata….daca pozam mai in jos era cu biblia sub brat..poate ca e pastor…poate ca are chemare…poate ca a fost facut la fabrica la bucuresti sau la oricare institut care scoate pe banda rulanta pastori…sau poate ca nu e asa…
  Am vazut evanghelizari pe stadioane, la care cantau toate surorile cu batic ( nimik rau in asta) si venea si predica un frate, si zbiera…de se cutremura stadionul….si la urma…mii de oameni merg in fata …vor si ei! sa se pocaiasca…da…!!!mii!!!! trece o luna …2..3..4..si ma uit in biserica…unde sunt miile astea? Am cantat cum am crezut ca e bine…am predicat de si stadionul se scutura…batic am avut…pe 5 voci am cantat…costum am avut…cravata…tot….ne-am rugat….unde sunt miile de oameni care vor sa il urmeze pe Isus?
  Imi pun cravata…costumul ..si ma duc sa evanghelizez intr-un loc in care stiu ca se intalnesc rockeri….si m-am dus….si am incercat sa vb cu ei…dar nu…nu se putea realiza conectiunea intre noi…
  Ma uit la controversatii astia de la Paradigma….oare ce au de zis? aaa…nu mentioneaza nimik de Isus….de Dumnezeu…spunea ambasadorul ca nu stie la cine se refera la versul: cine de sus…. dragule…daca ai cantat vreodata Langa tine vreau…sa fiu aproape iar…cred ca esti gay…sincer…daca atat de ingust pui problema…sau alte piese de inchinare care sincer…le-ar putea canta lejer Holograf….si ar agata mii de prezente feminine around them…
  So….eu zic asa….hai sa lasam ca Domnul ISUS sa faca lumina in vietile noastre….si sa nu mai incercam sa tot justificam gusturile muzicale prin versete biblice..sa catalogam ce e bine ce e rau….avem un singur judecator si acela e ????? 😉 AMIN a lui nume sa fie slavit….si noi sa ne bucuram de muzica buna fiecare cu gustul lui….incepand cu fratii Groza… fratii Sfara…Ovidiu Liteanu….Surorile Palincas…mesagerii…sperantza…si terminand cu POD, RED, PARADIGMA….hai sa il laudam pe Domnul nostru…si intradevar..sa fim cu iudeii iudei..cu romanii romani…cu grecii greci…:) daca intelege cineva ce vreau sa spun…MERGETI PANA LA MARGINEA LUMII..si FACETI UCENICI DIN TOATE NEAMURILE….nu stati pe net si barfiti…;) Domnu cu voi !

 73. Ba fratilor nu va suparati da sunteti penali. Asa ati ajuns intr-un hal sa criticati ba pe unu, ba pe altu si defapt sa nu va uitati in ograda voastra cat de varza ii tot.
  Nu exista muzica crestina si necrestina! PUNCT si gata.
  Exista lirica crestina si necrestina si exista Dumnezeu caruia ii inchini versurile tale si nu sare nimeni care merge la concertele alea pt satana sare pt DOMNU pt ca merita si gata! E scris ca cel neprihanit salta de bucurie si nu mai poate de bucurie! no daca noi stim sa ne exprimam bucuria de a-L avea pe El asa, atunci asa o facem si punct.
  Daca voi ati fost indoctrinati si invatati ca trebe sa stai la locu tau si sa te rogi numa cumva sau alcumva ca Dumnezeu nu ii in stare sa asculte mai multi deodata sau daca se roaga incet sau tare sau asa, atunci ramai cu mentalitatea ta ca si asa esti neschimbabil. Da lasa-I pe cei care au incredintare ca e bine si cei care simt libertatea in Duhul.
  @ alexandru: doar vorbesti vorbe da nu spui nimic. si ca sa fie si mai varza tot, defapt numa rastalmacesti si o iei de la capat.
  Fratilor, eu cred ca trebe pocainta. Si pocainta nu inseamna imbracaminte sau mai stiu eu ce. Inseamna traire cu Cristos si lepadare de sine.

 74. am citit mai multe comentarii pe aici legate de festivalul cu pricina, despre ce inseamna sau nu muzica, crestina si ea sau nu, etc. nu vreau sa intru in argumentari sau sa contrazic pe unii sau pe altii, as vrea sa va las doar un citat interesant din revista ‘Rolling Stone’, citat ce apartine lui David Bowie(considerat cel mai influent dintre toti ‘rock musicians’):
  „Rock has always been the devil’s music. You can’t convince me that it isn’t.”
  (sper ca intelegeti citatul, nu mai e nevoie sa il traduc…)
  Acest om nu este crestin, este un satanist declarat.
  Tot el mai afirma… „I believe that rock&roll is dangerous. I could well bring about a very evil feeling in the west…that’s where I see it heading, bringing about the dark era..”
  e bine de luat aminte…

 75. *”It could well bring about a very evil feeling…”

 76. alt anonim on said:

  sincer HH …. oameni vorbesc multe …. de exemplu o gramada de colegi … spuneau k pocaitii is oamenii dracului …..inseamna k si tre sa cred asta …??? …. ptr k stii pe cine slujesti …. si care-i calea ta .. right ?asa si cu rocku !!! …. sau rapu !! sau cu oricare alta …. !!!! de exemplu cele mai multe trupe sataniste is trupe care canta muzica celtica … sau in latina …. !!!! …. si mai multe care canta pop is satanistee ….. atunci hai sa nu mai cantam …. ptr k in toatte genurile de muzica exista trupe satanistee …. hai sa nu mai laudam pe domnu in cantaree … k satanisti lauda pe satana in cantare …. sau sa nu mai strigam si sa rostim numele Domnului …k satanisti or rostit numele dianei efesenilor timp indelungat … k Domnu nu merita , da satana merita !!! ….. mai bine judecati fara intelepciune …. si criticati … decat sa va rugati sa va dea domnu incelepciune !!! si sa incurajati pe altii !!!

 77. HH, deosebita interventia ta!
  Alt Anonim, „oamenii vorbesc multe”, fii atent, citatul lui HH nu e a lui „badea Ion”, sau „nana Maria”, ci chiar vorbele diavolului!
  Daca nici marturia unui satanist ( David Bowie), care practica satanismul, nu va cutremura prin ceea ce spune despre rock, daca nici oameni credibili ai lui Dumnezeu nu va misca, daca modelul biblic, in primul rand, nu va spune nimic…daca sunteti frati cu Pillar, Demon Hunter(formatii cu care tocmai „m-am delectat”, vizionandu-le), daca totul e relativ, nu raman decat cuvintele: Dumnezeu sa Se indure de voi! „Fii oamenilor, pana cand va fi batjocorita slava Mea?”(Psalmul 4).

 78. @amabasadorul: iti recomand cartea Muzica crestina contemporana de Steve Miller

 79. deci … naveti nici un pic de intelepciune..
  ce va intereseaza pe voi ce zic satanistii ..voi asta cautati ? despre satanisti ? in loc sa va vedeti de relatia voastra personala cu dumnezeu ?
  GABI SAU HH SAU AMBASADORULE …eu zic sa lasati prostiile.sa nu mai cautati satanisti rockeri …si eu am un cunoscut care e satanist..si nasculta rock..asculta muzik latina celtica …si niciodata na zic k muzik rock e diabolica sau altele… e vorba de cuvinte !!! Ce nu pricepeti ???? .incercati sa cautati pe dumnezeu ..
  si cereti intelepciune …

 80. ambasadorul on said:

  Papadie,

  nu ştiu cine nu pricepe aici! Dar, cred că e bine să urmăm sfatul tău: „cerem înţelepciune şi-L căutăm pe Dumnezeu”.
  Dar pe Dumnezeul Bibliei!

  Îi îndemn pe ceilalţi să nu-ţi mai răspundă dacă consideri că răspunsurile lor sunt nişte „prostii”.

 81. tzrafrira on said:

  iacov 4: 11 Fraţilor, nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii! Cel care-l vorbeşte de rău sau îl judecă pe fratele lui vorbeşte împotriva Legii şi judecă Legea. Însă dacă tu judeci Legea, atunci nu eşti un împlinitor al Legii, ci un judecător. 12 Unul singur este Dătătorul Legii şi Judecătorul, şi anume Cel Care poate să mântuiască şi să distrugă. DAR TU CINE ESTI SA JUDECI PE SEMENUL TAU?!
  cred k aici nu mai conteaza contextul in care sunt scrise versetele si totul este destul de clar si se aplica oricarei generatii si oricarui stil de viata.. nu avem decat un singur JUDECATOR, sa’l lasam pe El sa ne judece pt k este singurul vrednic! suntem oameni si suntem limitati, nu avem de unde sti ce este in inima celui de langa noi.. vedem doar ceea ce izbeste ochiul si asta e prea putin pt a spune k intr’adevar cunoastem o persoana..
  sa cercetam toate lucrurile si sa luam ce este bun! Dumnezeu sa ne dea intelepciune! si dak o cerem ne’o va da! Domnul sa fie cu noi cu toti!

 82. alt anonim on said:

  mai cititi si voi cantarea cantarilor si vedeti acolo cat de mult se vb despre Dumnezeu !!! si cat despre dragostea dintre 2 persoane !!! nu trebuie sa aiba neaparat meaning crestin …. ii vb de muzica … ii ok si sa se vb despre lucruri pozitive … si morale …. !!!! muzica de acu promoveaza doar sex droguri bani … si altele …. si nu trebuie sa ne justificam in fata voastra ce facem noi …. eu zic sa va vedeti de biserica voastra si de oamnenii din biserica voastra ….. si sa ii duceti pe calea buna …. si sa se ghideze dupa biblie nu dupa ce credeti voi ….. ” sa nu adaugi si sa nu scoti nimic de la cuvant ” asa k mai vedetiva de treaba !!! si gasiti alt subiect k deja ma plictisitii !!!

 83. Ce înseamnă “Ambasadorul”?

  Ce ambasador?

  De unde vine ambasadorul ăsta?

  Are nevoie Dumnezeu de ambasada ta plină de cacao?

  Te-ai găsit să-I iei tu apărarea…

  O să ai suprize mari în Țara a cărui ambasador te dai tu, o să vezi!

 84. CORNELIA on said:

  Asi,
  am ramas stupefiata in fata virulentei ce emana din cuvintele tale . Ma intreb , ambasadorul carei lumi spirituale esti ? A celei in care se intra cu copita pe blog? Ai uitat avertismentele Mantuitorului din evanghelii? :
  „Dar Eu va spun ca orisicine se manie pe fratele sau, va cadea sub pedeapsa judecatii..” Matei 5:22
  „De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau,si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau? …Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau .” Matei 7:3,3
  „Omul bun scoate lucruri bune din visteria buna a inimii lui, iar omul rau scote lucruri rele din visteria rea a inimii lui „”Luca 6:45
  „..Caci din prisosul inimii vorbeste gura”Matei 12:34
  „Ce iese din om aceea spurca pe om .Caci dinlauntru ,din inima oamenilor ,ies gandurile rele, …uciderile…ochiul rau, hula, trufia, nebunia.Toate aceste lucruri rele ies dinlauntru si spurca pe om.” Marcu:7:20-23
  „Va spun ca-n ziua judecatii oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care il vor fi rostit.Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit.” Matei12:36-37

  Orice cuvant far’adevar,
  E-o pierdere pe vesnicie,
  E o umblare in raspar
  Spre judecata ce-o sa vie.
  C-a sa-ti fie vorba adevar ne-nfrant,
  Naste-o totdeauna din Cuvantul Sfant,
  Naste-o totdeauna din Cuvantul Sfant.
  Orice cuvant rostit nesfant
  E-o paguba pentru iubire,
  Si are-n moarte- asezamant
  Cu nesperante de trezire.
  C-a sa-ti fie vorba adevar ne-nfrant
  Naste-o totdeauna din Cuvantul Sfant,
  Naste-o totdeauna din Cuvantul Sfant.
  Orice cuvant necugetat,
  E-o rana-adusa-ntelepciunii,
  E-un munte-n drumu- adevarat
  Si-o-nviorare-a stricaciunii.
  C-a sa-ti fie vorba adevar ne-nfrant
  Naste-o totdeauna din Cuvatul Sfant,
  Naste-o-n totdeauna din Cuvantul Sfant.
  Pazeste-ti buzele mereu
  C-a sa nu zboare fara tine
  Cuvantul prea usor, ci greu,
  Isus te- ajuta si te tine.
  C-a sa-ti fie vorba adevar ne-nfrant
  Naste-o totdeauna din Cuvantul Sfant,
  Naste-o totdeauna din Cuvantu Sfant.

  Nicolae Moldoveanu

  Dumnezeu sa-ti dea pace!

 85. Yeah, well, am cartea „Muzica Crestina Contemporana- compromis cu lumea sau factor inovator?” si e chiar ft buna. Am citit-o si a citit-o si tatal meu si as recomanda-o la oricine. Chiar tata a ajuns sa inteleaga cum sta treaba cu muzica si nu are mare lucru impotriva atata timp cat esti sigur ca versurile sunt inchinate Lui Dumnezeu si atata timp cat asta nu pune stapanire pe tine.
  Get a life, by the way.

 86. pt „alt anonim”:
  ” sa nu adaugi si sa nu scoti nimic de la cuvant ” implica si sa nu-L scoti pe Dumnezeu, esenta, pt ca daca scoti esenta o sa ramana ceva ce nu-l ajuta pe nici unui crestin duhovnicesc (Romani 8), ceva foarte vag si neinteles, la fel cum sunt versurile celor de la Paradigma sau ale altor cantareti contemporani ca si ei.
  Biblia spune in Ioan 15:26-27 „Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică DUHUL ADEVARULUI, care purcede de la Tatăl, el VA MARTURISI despre Mine. Şi VOI DE ASEMENEA VETI MARTURISI, pentru că aţi fost cu Mine de la început.” si in Ioan 14:15-17 „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac; şi anume, DUHUL ADEVARULUI, PE CARE LUMEA NU-L POATE PRIMI, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci RAMANE CU VOI, SI VA FI IN VOI.” De aici intelegem ca pentru toti crestinii duhovnicesti, care au Duhul Sfant in ei, Duhul adevarului, este normal sa marturiseasca despre Adevar, despre Domnul Isus.
  In Matei 10:34-38 Domnul Isus spune „Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa. Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui. Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu-şi ia crucea lui, şi nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine..”. Unii „crestini” de dragul relevantei accepta tot felul de compromisuri si incearca sa relativizeze lucrurile in asa fel incat sa placa tuturor. Domnul Isus spune clar aici ca oamenii vor opune rezistenta atunci cand Adevarul va fi marturisit. Noi trebuie sa marturisim Adevarul!
  Matei 10:32-33 „De aceea, pe orişicine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri.”
  Ieremia 20:7-9 „M-ai înduplecat, Doamne, si m-am lãsat înduplecat; ai fost mai tare decât mine si m-ai biruit! În fiecare zi sunt o pricinã de râs, toatã lumea isi bate joc de mine. Cãci ori de câte ori vorbesc, trebuie sã strig: „Silnicie si apãsare!” Asa încât cuvântul Domnului îmi aduce numai ocarã si batjocurã toatã ziua. Dacã zic: „Nu voi mai pomeni de El, si nu voi mai vorbi în Numele Lui!” iatã cã în inima mea este ca un foc mistuitor, închis în oasele mele. Caut sã-l opresc, dar nu pot.”
  2 Timotei 3:12 „De altfel, toti cei ce voiesc sã trãiascã cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniti.”
  Ioan 16:33 „V-am spus aceste lucruri ca sã aveti pace în Mine. În lume veti avea necazuri; dar îndrãzniti, Eu am biruit lumea.”
  2 Timotei 4:1-8 „Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu si înaintea lui Hristos Isus, care are sã judece viii si mortii, si pentru arãtarea si Împãrãtia Sa: propovãduieste Cuvântul, stãruie asupra lui la timp si ne la timp, mustrã, ceartã, îndeamnã cu toatã blândetea si învãtãtura. Cãci va veni vremea când oamenii nu vor putea sã sufere învãtãtura sãnãtoasã; ci îi vor gâdila urechile sã audã lucruri plãcute, si îsi vor da învãtãtori dupã poftele lor. Îsi vor întoarce urechea de la adevãr, si se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdã suferintele, fã lucrul unui evanghelist, si împlineste-ti bine slujba. Cãci eu sunt gata sã fiu turnat ca o jertfã de bãuturã si clipa plecãrii mele este aproape. M-am luptat lupta cea bunã, mi-am isprãvit alergarea, am pãzit credinta. De acum mã asteaptã cununa neprihãnirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea”, Domnul, Judecãtorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” Amin!

 87. „tzrafrira” in primul rand,trebuie sa intelegi ca intotdeauna conteaza contextul, in ce priveste un pasaj din Biblie, Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neoranduielii.
  cu privire la judecata avem pasaje in Biblie care ne spun ca noi suntem chemati sa judecam(=sa discernem) ce fac fratii nostri, pt ca daca nu am face asta atunci am ajunge sa toleram toate invataturile false. 1 Corinteni 5:12-13 „În adevãr, ce am eu sã judec pe cei de afarã? Nu este datoria voastrã sã judecati pe cei dinãuntru? Cât despre cei de afarã, îi judecã Dumnezeu. DATI AFARA dar din mijlocul vostru pe rãul acela.” Si asta prin intelepciunea Duhului Sfant si nu prin intelepciunea noastra.

 88. lavinia !’DATI AFARA dar din mijlocul vostru pe rãul acela’ … ti se pare k noi suntem ‘raul’ ala ??? de unde sa stiu eu k nu sunteti voi ‘raul’ acela ?? si mai ales nu teo pus nimeni pe tine judecator….u dont know me ! numi stii relatia mea cu dumnezeu ..so whats your problem ? eu ma leg de cum te inchini tu lui dumnezeu? fiecare cum simte..:) so … veziti relatia ta cu dumnezeu si lasai pe ceilalti sa se inchine cum cred k este bine ok ??

 89. CORNELIA on said:

  Lavinia,
  M-a bucurat interventia ta. Ce minunat si incurajator este sa-ti intalnesti fratii cu vedere spirituala curata in vremuri de mare decadenta! Ce miscator, pana la lacrimi , sa ti se reconfirme , doar prin cateva ganduri sanatoa se , ca turma mica , iubitoare a caii inguste pulseaza din plin pentru Pastorul ei iubit si are curajul sa apere Adevarul. Semanat la timp si nelatimp , El poate aduce roada chiar si in inimile in care te astepti cel mai putin. Harul este desavarsit si coplesitor , intrece orice pricepere umana.

  Adevarul in suflet sa-l porti
  Ca Mireasa iubita pe Mire,
  Alt iubit nu primi pe la porti,
  Nu te-ncrede in alta iubire.

  Adevarul e vesnic Isus,
  E Cuvantul fierbinte si tare,
  Printr-o Jertfa Cereasca adus,
  C-a sa-ti fie viata si soare.

  Adevarul asteapta si vrea
  Nestirbit sa domneasca in tine,
  Doar cand El -ti-este Domn vei putea
  Sa traiesti cu belsug spre oricine.

  Adevarul te face frumos
  Si senin pe-a virtutilor cale,
  Umilit sa-L inalti pe Hristos,
  Cu- adevarul sa-I canti osanale.

  Nicolae Moldoveanu

  Dumnezeu sa te binecuvineze , impreuna cu intreg poporul ales! Mereu faclia aprinsa !

 90. ambasadorul on said:

  PAPADIE,

  nu ai înţeles nimic din ceea ce a scris Lavinia şi observ că nici nu ai abilitatea de a discuta în idei şi argumente biblice. Ai apelat la un discurs pe care nu-l voi tolera.
  Mai citeşte încă o dată comentariile şi… te rog, cere-ţi iertare pentru cuvintele şi „tonul” folosit.

 91. 🙂

 92. tzrafrira on said:

  lavinia, corect, Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neoranduieli, stiu asta. dar la ce m’am referit eu a fost faptul ca intre noi nu ar trebui sa existe vorbe urate, sa ne vorbim de rau, sau.. sa ne judecam cu rautate. si asta in orice vreme am trai! noi trebuie sa ne tragem la socoteala unii pe ceilalti dar in dragoste.. ori ceea ce s’a scris pe blog despre noi mi se pare rautacios si asta doar din simplu fapt ca cel ce a scris nu suporta muzik rock.. ca multi altii din cate am observat, dar asta nu ma deranjeaza de loc.. totul se rezuma la muzik rock, pt dak nu ar fi fost paradigma la festival, discutiile acestea nu ar fi avut loc. si uitate te rog frumos la toate comentariile ce s’au postat cate jigniri au avut loc… ce a adus bun acest blog?? ce?
  Il iubesc pe Dumnezeu si urasc jignirile si lipsa de respect!

 93. tzrafrira on said:

  dc nu mi’ati acceptat comentul? k am zis k nu a adus nik bun blogul acesta? k s’au jignit oamenii intre ei si s’au certat? ce? nu e adevarat? dc nu acceptati k asa este? aveam dreptul la o parere si chiar nu am acuzat pe nimeni personal in comentariul meu. nu mi se pare k este bine ce faceti, dc ascundeti anumite lucruri? va e rusine? poate k v’a atins Dumnezeu si a’ti realizat k e gresit.. nu zic k nu sunteti oameni buni si cu potential.. dar folositi ce aveti pt a cladi imparatia lui Dumnezeu nu pt a crea certuri si dezbinari.. Dumnezeu ne vrea cu gelozie pt El, sa dam dar tot ce avem Lui si sa nu lasam nimic din noi prada lui satan. mi’ar placea sa ne gasim punctele comune si sa lucram impreuna pt El, nu doar noi si voi, ci toti cei ce ne numim copiii Lui!!

 94. ambasadorul on said:

  tzrafrira,

  după cum ţi-ai dat seama nu-mi aleg comentatorii după laudele aduse blogului.
  Să-mi fie ruşine pentru ce am scris şi pentru ce am spus? Te invit să citeşti încă o dată ce scrie pe headerul blogului.

 95. tzrafrira on said:

  da ambasadorule, am mai citit odata la indemnul tau ce este scris in headerul blogului.. si din nou m’am enervat (dar nu asa tare k prima oara knd l’am vazut, cred k incep sa ma obisnuiesc cu ideea k vom fi judecati in unele lucrari ce le vom face de catre traditionalisti) .. ne numiti falsi fara sa ne cunoasteti… dar no.. fiecare om va da socoteala pt fiecare cuvant kre ii iese din gura… al 2 lea comentariu l’am scris fiind sigura k nu va fi acceptat, deci il puteti sterge.. nu ca mi’ar fi rusine de ceva ce am scris in el, dar va era adresat personal si nu are leg cu festivalulu.
  v’am intrebat dak va era rusine nu am afirmat. si spuneti’mi cu ce gresesc knd spun k nu mai vreau sa existe certuri intre noi? si ca blogul acesta asta a adus…

 96. ceea ce ai scris tu pe pagina asta nu prea e evanghelia lui cristos ..e critica ta 🙂 promit k e ultimu comment..

 97. ascultareacredintei on said:

  Comentariul acesta nu se refera la o persoana anume, ci mai degraba la atitudini si reactii.

  „Ne numiti falsi fara sa ne cunoasteti”

  1. Ca sa faci o asemenea afirmatie, trebuie sa te prezinti mai intai. Si cred ca o astfel de buna cuviinta este necesara celor care argumenteaza subiectiv.

  2. Aceasta teza des intalnita in argumentarea subiectiva trebuie aratata ca mit prin mesajul apostolilor. Iata cateva citate:

  „Mă mir că treceţi aşa de repede dela Cel ce v’a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v’am propovăduit-o noi, să fie anatema! Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema! Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor, sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n’aş fi robul lui Hristos.”

  Subliniez ca apostolul spune aici „daca propovaduieste cineva”, deci oricine. Am putea presupune ca apostolul ii cunoastea pe toti? Ar fi absurd, desigur. Este evident ca e vorba aici despre o cunoastere obiectiva, care implica necesar si o cunoastere absoluta (chiar daca limitata, dar absoluta in ceea ce refera).

  „Căci ştiţi bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n’are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.”

  Cuvantul „niciun” este clar.

  De fapt, as putea da aici zeci de exemple. Problema este urmatoarea: nu se mai intelege si nu se mai pune accentul pe autoritatea absoluta a Cuvantului relevat. Un studiu asupra a ceea ce se numeste astazi Biserica Emergenta, impreuna cu studierea a ceea ce teologii numesc pragmatism, va aduce lumina cu privire la relativismul existent astazi in biserici, in opozitie cu absolutul Cuvantului relevat, care a fost lasat mostenire sfintilor.

  Sau, mult mai bine, o alipire de Cuvantul lui Dumnezeu, ar aduce tot ce este nevoie cu privire la viata crestina.

  „Legea Domnului este desăvîrşită, şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor. Orînduirile Domnului sînt fără prihană, şi veselesc inima; poruncile Domnului sînt curate şi luminează ochii. Frica de Domnul este curată, şi ţine pe vecie; judecăţile Domnului sînt adevărate, toate sînt drepte. Ele sînt mai de preţ decît aurul, decît mult aur curat; sînt mai dulci decît mierea, decît picurul din faguri. Robul Tău primeşte şi el învăţătura dela ele; pentru cine le păzeşte, răsplata este mare.”

 98. tzrafrira on said:

  ascultareacredintei, tocmai aici e problema.. adik eu trebuie sa ma prezint dar cel ce ne numeste falsi nu trebuie sa ne cunoasca inainte sa afirme asa ceva?? interesant, foarte interesant.. vedem ceva si tragem ce concluzii avem chef… hm… atunci va las cu concluzile voastre gresite si am sa ma rog sa va lumineze Dumnezeu si sa deschida mintea sa vedeti lucrurile cum le vede El nu cum aveti voi chef!

 99. ambasadorul on said:

  tzrafrira,

  cred că subiectul s-a cam epuizat.
  Încă o dată: falsă este învăţătura proclamată de astfel de mişcări, concerte şi festivaluri.
  Nu pot judeca oamenii şi inima lor. Domnul face asta! Dar eu pot judeca şi sunt chemat să discern atitudini, vorbe, mesaje şi învăţături.

  Asta e şi rugăciunea mea: să mă ajute Domnul să văd lucrurile aşa cum le vede El! Şi dacă vrem asta trebuie să ştim BIBLIA: Cuvântului Lui!

  Domnul să vă lumineze şi pe voi cu lumina Cuvântului!

 100. ambasadorule… ‘Încă o dată: falsă este învăţătura proclamată de astfel de mişcări, concerte şi festivaluri.’- esti sigur de asta ? sau e doar cum ai vrea tu sa fie ?
  ‘Nu pot judeca oamenii şi inima lor. Domnul face asta! Dar eu pot judeca şi sunt chemat să discern atitudini, vorbe, mesaje şi învăţături’ – dak cei de la punctul central fac aceste lucrari pentru dumnezeu .. ce avem noi impotriva? in loc sai sustineti ..sai ajutati .. numa rau le faceti ..

  ‘Fraţilor, nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii! Cel care-l vorbeşte de rău sau îl judecă pe fratele lui vorbeşte împotriva Legii şi judecă Legea. Însă dacă tu judeci Legea, atunci nu eşti un împlinitor al Legii, ci un judecător. 12 Unul singur este Dătătorul Legii şi Judecătorul, şi anume Cel Care poate să mântuiască şi să distrugă. Dar tu cine eşti să-l judeci pe semenul tău?!’

 101. ambasadorul on said:

  GabGab,

  sunt sigur de asta!
  Doar pentru că cineva pretinde că face ceva pentru Domnul nu înseamnă că asta se şi întâmplă în realitate!
  Testul este Cuvântul lui Dumnezeu, nu cât de sincer sunt!

  Cât priveşte „judecarea” aproapelui, am clarificat şi explicat deja!

 102. ascultareacredintei on said:

  „Cristos este adevarata lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.”

  Domnul Isus a venit in lumea noastra, avand in Sine Insusi Lumina Lumii, cum se prezinta El. Dorinta lui Dumnezeu e ca toti oamenii sa vina la cunostinta adevarului, ca sa fie mantuiti. Dar, ca adevarul sa se vada, el trebuia luminat. Numa ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul, decat lumina.

  In aceste conditii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau in lume, nu ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe Singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Intreb – au crezut toti? Nu. Caci Isaia spune – „Doamne, cine a cunoscut propovaduirea noastra?”

  Cei care au crezut Cuvantul, prin lumina lui Cristos, au primit adevarul si har dupa har. Ei au fost chemati sa asculte de credinta, primind o credinta care duce la credinta, dupa cum este scris, „cel neprihanit va trai prin credinta”.

  Astfel, s-au nascut mici lumini, din Lumina, care au inceput si ele sa lumineze in lumea aceasta a beznei. Ei nu pun lumina sub obroc. Unindu-se, au format cetati, care nu pot sa fie ascunse, fiind pe munte. Asa au ajuns crestinii sa fie lumina lumii.

  Dar lumina nu poate sa fie unita cu intunericul. Lumina, chiar, da la iveala faptele intunericului, condamnandu-le. Dracii zbiara, se svarcolesc, se arunca cu porcii in mare… dar asta e treaba lor. Sfintii sunt chemati sa fie sfinti, sa nu lase mizeria lumii sa-i compromita. Si vor ramane curati, daca vor trai in lumina. Fiindca ceea ce da la iveala totul este lumina.

  Cuvantul Domnului este o lumina pe cararea mea, o candela pentru picioarele mele. Este lumina care imi da posibilitatea sa discern, avand si intelepciunea care vine de sus. Avand totul deplin in Cristos, imi iau toata armatura Duhului Sfant, pregatit chiar si pentru ziua cea rea. Bucuros si atent stau in lumina. Curat tot ce lumina arata ca pacat. Spal tot ce lumina arata ca murdar. Mai mereu ma infatisez inaintea Tatalui, cerand curatare, prin sangele Domnului Isus. Nu pentru ca ma intorc mereu la noroi, ci fiindca descopar noi puncte uitandu-ma cu atentie, cu ajutorul luminii.

  Ei se mira ca m-am oprit. Nu mai alerg impreuna cu ei la acelasi potop de desfrau. Fiindca mi-a ajuns, in adevar, ca in trecut am facut voia majoritatii, societatii, natiunilor. Dintr-o data m-am intors din drum. O lumina ma arata, cerandu-mi curatire. Incepe o intreaga lupta pentru sfintirea lucrata de Duhul, fiindca Dumnezeu este cu noi. De undeva de sus, aud mai mereu – „voi sunteti lucrarea Mea”.

  Dar lumina nu ma lumineaza doar pe mine. In jur se vad si altii. Lumina le arata pacatul. Dintr-o data ei tresar si ma acuza, fiindca din cauza mea e lumina acolo. Ma intalnesc cu multi pe drum, fiindca mergem in directii opuse, in aceeasi cetate, Pamantul. Unii se tin de mine, ma urmaresc, de la distanta, sa nu fie prea in lumina si striga din spate cu rautate sa nu ii mai acuz pe toti. Mi se reproseaza sa nu mai judec, sa nu mai aduc lumina. Dar nu am de ales, lumina ma lumineaza pe mine ca sa fiu curatat. Rezultatul e ca cei din jur sunt atinsi de aceeasi lumina si faptele facute la intuneric ies la lumina.

  Exista in cer, in lumea cosmica a lui Dumnezeu, in planul Sau suveran, un adevarat concert al luminilor si al luminii. Sunt proiectoare ceresti care se indreapta spre alesii care traiesc, imprastiati, ca straini.

  Nu am ce sa fac. Trebuie sa imi continui drumul. Trebuie sa la lumina sa lumineze. Nu voi inchide ochii, nu voi intoarce capul. Daca a trai in lumina inseamna progoana, bucuros!

  Opriti-va. Oare nu este Cuvantul lui Dumnezeu viu si lucrator, mai taietor decat orice sabia cu doua taisuri? Nu este mai buna lumina decat intunericul? Nu este mai bun Cristos decat Belial?

 103. tzrafrira on said:

  am vrut sa nu mai spun nimic pe acest blog dar nu pot..
  „Doar pentru că cineva pretinde că face ceva pentru Domnul nu înseamnă că asta se şi întâmplă în realitate!” – asta ai scris tu ambasadorule. nu inteleg si nu cred k voi intelege vreodata de unde atata siguranta pe tine cand afirmi k lucrarea noastra este falsa.. tre sa pastram cumva lucrarea cum a fost pe vremea bunicilor k altfel nu e buna? deci toti cei din strainate voi pierii in iad fiindca nu se inchina k voi. doar prin voi se vede Dumnezeu si nimeni altcineva. imi pare rau k v’am deranjat din nou.

 104. Tzrafrira, s-au dat foarte multe argumente, doar Duhul Sfant va va putea convinge ca modelul de propovaduire al Evangheliei il gasim in Cuvant, si nu are rost sa discutam despre cum „ne inchinam noi sau voi”. Biserica primara n-a folosit tehnicile culturii de atunci, nici spectacole, nici oratorii, n-au fost „in ton”, ca sa fie acceptati, ci, Pavel spune despre el ca „n-am venit cu o vorbire sau intelepciune stralucita…si invatatura si propovaduirea mea nu stateau in vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere”.
  „Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si rugaciuni…erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa, cu bucurie si curatie de inima…si Domnul adauga in fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti”…
  Teoria noua, de a atrage oamenii oferidu-le ceea ce le place, este un spirit nou, o inventie complet nejustificata, din punct de vedere al modelului primilor crestini, cu atat mai mult cu cat „tehnica” este toxica, din punct de vedere spiritual…atatia tineri sunt stapaniti de spiritul diabolic al rock-ului, razvratire, droguri…si sa le oferim acest spirit, deghizat in „haine crestine”?
  „Feriti-va de orice vi se pare rau”, umblati in evlavie, nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume…nici pe cele deghizate, tineti-va de modelul Cuvantului! Si noi ne straduim sa facem asta.

 105. „Astfel dar, după cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El, fiind înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă, după învăţăturile cari v’au fost date, şi sporind în ea cu mulţămiri către Dumnezeu. Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos. Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpîniri.”

  Si eu cred ca este o teorie noua, promovata de anumiti lideri tineri, formati intr-un anume spirit pe care se „intampla” sa-l cunosc foarte bine. Dar este si o teorie veche, cu care se confruntau si bisericile primare, doar ca, desigur, explicitata in alte forme. Pe atunci nu existau reactiile lumesti de astazi, ci altele. Esential este ca erau si sunt reactii lumesti si ca noi nu avem nevoie de lume pentru lucrurile spirituale.

  Tot ce tine de Cristos tine, in acelasi timp si prin definitie, de o alta lume, esential si deplin diferita de lumea aceasta.

  Credinciosii din Colose se confruntau cu problema filosofiei. Cristos incepea sa nu mai fie suficient. Invataturi noi, deosebite de Evanghelia lui Pavel, au inceput sa circule printre ei. Conform acestora, elocventa intelepciunii lumii era necesara Bisericii. Apostolul Pavel le scrie si, cu mare blandete si rabdare, cu o atentie deosebita, le arata cum ei au tot ceea ce au in sens spiritual doar prin Cristos.

  Cu alte cuvinte, Cristos Isus este suficient pentru orice tine de viata spirituala. Ba chiar, aceasta a fost o taina tinuta ascunsa de Dumnezeu, veacuri intregi, dar a fost descoperita „acum” credinciosilor Sai.

  Exista, intr-adevar, invataturi incepatoare ale lumii, invataturi omenesti, care nu au nimic de-a face cu Cristos. In Cristos, pe de alta parte, locuieste trupeste toata plinatatea dumnezeirii. Noi, credinciosii, avem TOTUL in Cristos.

  Prin urmare, in Cristos noi avem viata, noi avem cresterea spirituala, noi avem intelepciunea de sus, noi avem curajul de marturisire si puterea de a suferi cu privire la Evanghelia, noi avem Evanghelia si Duhul Adevarului in a caror putere mergem sa spunem altora si altii se intorc la Dumnezeu.

  Acum, da, o adormire spirituala a caracterizat multe biserici din Romania. Da, este nevoie de trezire spirituala, in sensul real (nu al muzicii si alte reactii ciudate), dar aceasta trezire inseamna pur si simplu ca bisericile sa reinceapa sa traiasca din plin in Cristos! A folosi ceea ce ne da Cristos.

  Pentru aceasta, trebuie ca toti credinciosii sa creasca spre cunostinta lui Cristos, spre orice fel de pricepere in El. Din aceasta cauza, doar Cuvantulul, prin propovaduirea Lui simpla si autentica poate aduce o schimbare reala, de fond.

  Lumina vine din Cuvant. Stim cum sa ne purtam in situatia prin care trecem astazi, prin Cuvantul lui Dumnezeu care este viu si lucrator.

  Deaceea, omorîţi mădularele voastre cari sînt pe pămînt: curvia, necurăţia, patima, pofta rea, şi lăcomia, care este o închinare la idoli.
  Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mînie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v’ar putea ieşi din gură.
  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeţă, cu îndelungă răbdare.
  Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plîngă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v’a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
  Dar mai pe sus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvîrşirii.
  Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpînească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.
  Cuvîntul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cîntări de laudă şi cu cîntări duhovniceşti, cîntînd lui Dumnezeu cu mulţămire în inima voastră.
  Şi orice faceţi, cu cuvîntul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţămiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
  Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri, cum se cuvine în Domnul.
  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele, şi nu ţineţi necaz pe ele.
  Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului.
  Părinţilor, nu întărîtaţi pe copiii voştri, ca să nu-şi piardă nădejdea.
  Robilor, ascultaţi în toate lucrurile pe stăpînii voştri pămînteşti; nu numai cînd sînteţi supt ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăţie de inimă, ca unii cari vă temeţi de Domnul.
  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari ştiţi că veţi primi dela Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.

  Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară; răscumpăraţi vremea.
  Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia.

  Şi spuneţi lui Arhip: „Ia seama să împlineşti bine slujba pe care ai primit-o în Domnul.”

  Sunt citate din Coloseni. In toate suntem chemati sa traim plenar in Cristos. Cred ca ar fi bine sa invatam din aceste versete, sa le implinim in viata noastra. Ultimele versete ne arata ca trebuie sa ne purtam cu intelepciune cu cei de afara, adica cu cei necredinciosi. E nevoie de intelepciune IN CRISTOS pentru aceasta. Pavel ii transmite lui Arhip sa fie atent la slujba pe care a primit-o. Deci, slujirea noastra fata de cei din afara nu este treaba noastra, ci a intregii Biserici. Noi trebuie sa fim atenti la cum evanghelizam si la lucrarea noastra, ca nu cumva sa ne folosim de lucruri lumesti si nu de Cristos.

  Biblia ne arata cum Evanghelia lui Cristos este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede. Iata de ce intelepciune avem nevoie – aceea a lui Cristos. Daca citim 1 Corinteni 2 gasim ce diferenta este intre gandirea pamanteasca si cea dupa intelepciunea lui Cristos.

  Este o intreaga pledoaria acolo pentru intelepciunea lui Cristos, in defavoarea intelepciunii lumii. Va chem sa cititi tot pasajul, in timp ce voi reda aici o parte din marturia apostolului Pavel, ca incheiere a comentariului meu:

  „Cît despre mine, fraţilor, cînd am venit la voi, n’am venit să vă vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau înţelepciune strălucită.
  Căci n’am avut de gînd să ştiu între voi altceva decît pe Isus Hristos şi pe El răstignit.
  Eu însumi, cînd am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos şi plin de cutremur.
  Şi învăţătura şi propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înţelepciunii, ci într’o dovadă dată de Duhul şi de putere,
  pentruca credinţa voastră să fie întemeiată nu pe înţelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu.
  Totuş ceeace propovăduim noi printre cei desăvîrşiţi, este o înţelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntaşilor veacului acestuia, cari vor fi nimiciţi.
  Noi propovăduim înţelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ţinută ascunsă, pe care o rînduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci,
  şi pe care n’a cunoscut-o niciunul din fruntaşii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei.”

 106. tzrafrira on said:

  Domnul sa va binecuvinteze pe voi in lucrarea voastra, pe noi in lucrarea noastra si pe oricine face lucrarea Lui! sa deschida ochii celor gresiti si sa dea puterea tuturor copiilor Lui sa mearga mai departe pe calea Lui!! va doresc multe binecuvantari ceresti si sa ne ajute Domnul sa nu ne judecam si sa nu ne certam pe diferentele dintre noi!! sa fim uniti in dragoste Lui!!! nu voi mai comenta pe acest blog k nu are rost, fiecare sa mearga inainte in lucrarea ce i’a fost incredintata!

 107. florin munteanu on said:

  daca cei care sunt in frunte iau lasat la destrabalare ,inseamna ca si ei fac acelasi lucru .nul cunosc pe dzeu si fac ceva care sa fie superior oricarei religii dar fac in paguba lor pocaitiv si credeti in evanghelie.

 108. AltuldecatUnU on said:

  A vai…sora PETRESCU DIANA …daca te duci in fata presedintelui americii cred ca te tai toata! te-ai bloca! dar daca ai sti ca el e tatal tau….te-ai mai taia te-ai mai bloca? cand te vede in fiecare zi…cresti sub ochii lui…sau ce …Dumnezeu e doar unul care taie si spanzura? eu cred ca mai intai de un judecator drept, Dumnezeu e un TATA IUBITOR! Fi binecunvata

 109. ascultareacredintei on said:

  Diana a dat un exemplu. Daca esti copilul presedintelui, atunci presedintele ramane presedinte, in ce priveste rolul sau in stat, dar iti este si tata. Faptul ca-ti este tata nu anuleaza faptul ca-ti este presedinte. Parerea ta este afectata de teoriile de astazi. Dumnezeu este absolut, desavarsit. Cand vorbim despre Dumnezeu nu putem sa spunem, pe drept, care caracteristica este mai inainte de care, fiindca toate sunt absolute. Cand vorbim de absolut, experienta noastra nu ne mai poate furniza adevar.

  Argumentul tau este unul pur relativ la vremurile noastre. Intr-un trecut oarecare, parintii erau priviti cu un deosebit respect. Pentru mine tatal meu pamantesc nu este un pusti de 15 ani cu care ma trag de sireturi si nu inseamna ca daca e tatal meu ma port oricum inaintea lui. Problema despre cum ne purtam cu parintii este legata de problema tupeului cu care generatiile de astazi, in lume, se exprima.

  De ce ajunge sa fie aceasta o problema si in biserici? Fiindca persoane care se comporta lumeste fac pe eroii credintei. Numai ca noi stim care este adevarul.

 110. ILOVEJESUS!HALLELUJAH on said:

  eu zic sa terminati cu criticatu … k in fiecare biserica is ‘sfintii deaia’ care numa critica, stau in biserica separati de ceilalti pacatosi … da dumnezeu a zis sa mereti in lume sa fiti lumini …

 111. Opriti volumul la videoclipuri si uitati-va la ei…………
  Doamne ai mila.

 112. ILOVEJESUS!HALELUJAH

  M-as bucur sa Il iubesti pe Isus, si sper sa fie asa. Dar vocabularul tau spune cu totul altceva.
  Vezi tu, e din ce in ce mai usor sa strigam in gura mare cat de mult Il iubim noi pe Dumnezeu, dar asa de greu reiese acest lucru din faptele, vorbele si chiar din atitudinea noastra.

 113. paulmestereaga on said:

  din intamplare am ajuns si io aici..:)) am citit ceva comentarii…
  Agree with Papadie, ParadigmA si Punctul Central!!

  aaa ..si apropo..primul filmulet e de pe canalul meu pe youtube 😉
  si dak va uitati bine..cand se intoarce camera ii unu in alb ce tzopaie :))
  ala is eu :P:))

  …deci paradigma fac o treaba buna, punctul central la fel 😉

  http://paulmestereaga.wordpress.com

 114. ambasadorul on said:

  Paul,

  „treaba bună” a fiecăruia va fi dovedită de Domnul!
  Aşa că, mai ai puţintică răbdare şi ….. vom vedea.

  har ţie!

 115. „ambasadorul” da intradevar nu se merge la biserica oricum…petru cand a sarit in mare in intampinarea Domnului Isus s-a imbracat, pentru ca era in prezentza Lui… shi sunt perfect de acord vis-a-vis de decentza… dar fiind vb de cum canta formatzia asta…(pe care eu nu o ascult deloc)…poate asha intzeleg ei sa se inchine shi sa-L slaveasca pe Domnu’…shi zic problema lor…dar in biserica nu ishi au locul cu asemenea manifestari…
  oricum apropo de a merge la biserica precum la discoteca… atunci pot shi eu sa zic: de ce sa ma duc la biserica daca e k shi la un spectacol de muzica folclorik??? pt k asta se canta la noi la penticostali…melodii din folclor…”populare sau doine” cu versuri creshtine…shi asta e perfect ok doar pt faptu’ k fratzii in varsta asha au crezut ei de cuviintza? nu! pe vremea lor muzica asta s-a ascultat shi in „lume” shi asta au cantat shi ei…asha ca daca noi vrem sa cantam „rock alternative”, care-i problema? nu intzeleg de unde reactia asta adversa la stilul asta muzical…avand in vedere k in general cantarile bisericii se includ intr-o diversitate de genuri muzicale…ca de ex. „pop” shi cu asta nu are nimeni nimic…
  ce are chitara electrica shi toba?…cum apar astea cum: waw bagam rock in biserica… 🙂 e chiar amuzant!
  mai fratzilor mai bine nu ne-am tot crampona atata asupra interpretarii cantarilor, shi ne-am griji sufletene noastre… shi daca nu va place cum se comporta cineva sau cum canta mergetzi shi mustratzi-l „face to face” nu tot in barfitzi pe blog…

 116. ambasadorul on said:

  fane,

  one: muzica nu e neutră, indiferent de cuvinte, muzica are şi ea un mesaj foarte clar şi care influneţează trupul, mintea şi chiar sufletul.
  two: nu e bârfă blogărească ce fac eu aici. De ce nu? Pentru că Festivalul de la Deva nu a fost „face to face” cu mine. Ci a fost un eveniment PUBLIC şi îl putem comenta, analiza, judeca spre folosul sufletelor noastre.

  Să ai o noapte liniştită!
  mult har!

 117. ambasadorul
  in primul rand nu mi-ai raspuns la ce am intrebat…

  „de ce sa ma duc la biserica daca e k shi la un spectacol de muzica folclorik??? pt k asta se canta la noi la penticostali…melodii din folclor…”populare sau doine” cu versuri creshtine…shi asta e perfect ok doar pt faptu’ k fratzii in varsta asha au crezut ei de cuviintza? nu! pe vremea lor muzica asta s-a ascultat shi in “lume” shi asta au cantat shi ei…asha ca daca noi vrem sa cantam “rock alternative”, care-i problema? nu intzeleg de unde reactia asta adversa la stilul asta muzical…avand in vedere k in general cantarile bisericii se includ intr-o diversitate de genuri muzicale…ca de ex. “pop” shi cu asta nu are nimeni nimic…”

  deci…???eu zic sa te mai gandeshti…daca stai sa analizezi cantarile care se canta in biserici, o sa observi multe genuri muzicale! shi nu cred k ma potzi contrazice…shi dintre toate de ce numai rock-ul il criticatzi??? sau crezi ca fiind vb de celelalte genuri, nu-s cantate shi de oameni stricati, pacatoshi shi chiar satanishti? deci pornind de la ideea că nu există gen muzical care să nu fi fost pervertit de Satan, cred că atitudinea de închinare adevărată poate fi acompaniată de orice tip de muzică, şi dacă este în duh şi adevăr găseşte calea de echilibru din acea linie melodică…

  explica-te „mesaj foarte clar şi care influneţează trupul, mintea şi chiar sufletul” … cu ce anume influentzeaza linia melodica sufletul???
  in alta ordine de idei cine spune k e gresit sa te mishti pe o cantare, in fatza Domnului??? nu ne incurajeaza david (care a facut asta fara sa se considere pacat) prin psalmi la asta? shti tu ca nu se poate k intr-o cantare sa nu simtzi ca david? eu itzi spun k se poate pt k eu am simtzit…chiar daca nu am dansat shi nici sarit nici o data, dar mi-a venit sa bat din palme la destule cantari (nu pentru ritm), dar nu am facut-o pt k la noi in biserica nu-i voie…shi asta la fel…din prea multa doctrina…shi vreau sa itzi spun k fratzi care nu sunt deacord cu asta, sub cercetarea Duhului in rugaciune au batut din palme!!! shi shtiu k asta au simtzit…shi atunci in cantare de ce nu-i voie? frate drag, poate intr-o zi o sa te cerceteze Domnul la fel shi pe tine in cantare, shi eu zic ar trebui sa IL lashi sa o faca!!!
  dar lasand de o parte asta…uite pe tine te-a pus Domnul sa predici…lasa pe altzii sa cante, shi sa cante cum shtiu shi cum simt…pt k e scris (shi tu ar trebui sa shti mai bine k mn) sa judecam tot shi sa luam ce-i bun…ei bine daca din pct tau de vedere ce fac cei sus-mentionatzi nu potzi accepta ca fiind bun, nu lua!!!… dar pt asta nu trebuie sa faci publica adversiunea ta fatza de asta…shi chiar daca concertul respectiv nu a fost „face to face” cu tine, tu nu trebuia sa vb despre ei pe blog, ci consider k era mai bine sa ii cautzi sa le spui personal, shi sa le dai sfaturi dupa cum simtzi tu…k sincer nu a fost deloc pt folosul sufletului meu sa vad cum va certatzi, shi sa vad chiar cuvinte dure aici…scrise intre fratzi…shi nici pe altzii nu i-a zidit cu nimic toata asta…sunt convins!!!

  nici mie nu-mi se par toate bune, pt k multe din regulile cultului nostru penticostal nu sunt % cu suport biblic… dar asha au crezut inaintashii noshtrii ca e bn shi asha au facut regulile… shi asta e… shi sa nu crezi tu ca multzi care sunt in occident nu o sa fie mantuitzi pt felul cum se manifesta sau canta…noua ni se pare k nu-s dupa standardele de la noi, dar ei nu de la noi au primit credintza…
  asha k fiecare in dreptul nostru sa ne verificam, shi sincer eu ma vad un nimic mizerabil fatza de Slava LUI; shi inca ceva sa nu ne credem prea sfinti k sa nu ne pierdem singuri… ar trebui sa ne vedem fiecare la randul nostru mai jos decat ceilaltzi fratzi (dupa cum e scris) shi sincer eu vad partea asta…eu personal nu am evanghelizat pe nimeni de pe strada…asha k…ma consider mai mic decat totzi care atzi postat aici…
  multa pace fratzilor!!!avem nevoie…

  P.S. daca vretzi blogareala hadetzi sa intram pe site-uri unde avem de vb cu atei care desconsidera shi neaga existentza unicului Dumnezeu!!! mai de folos ar fi daca am reushi sa cashtigam pe unul dintre ei…

 118. Mhihaitza! on said:

  DECI!!! EU CRED CA ”AMBASADORUL” E BATMAN!!!

 119. ambasadorul on said:

  M-ai prins, Mhihaitza! Cum ţi-ai dat seama?
  🙂

  Săptămâna viitoare voi fi spiderman
  🙂

 120. remoremo on said:

  Daca cineva crede ca in imparatia lui Dumnezeu cineva topaie si sare in sus sau se inchina lui Dumnezeu dansind , va spun ca se inseala amarnic .
  Astea sint inventii omenesti , care vin vin din vest , unde crestinii au mai largit calea lui Dumnezeu datorita emanciparii care le-a intrat in cap . Sint deacord ca nu trebuie sa fim extremisti dar nici dansul nu este o calauzire a Duhului Sfint in Noul Testament . Si daca Scriptura spune ca David a jucat inaintea Domnului , noi nu stim in ce fel s-a manifestat , si apoi noi nu sintem Evrei si nici nu mai sintem in perioada Vechiului Testament .
  Nicaieri in NT nu gasim in vreun loc , vreo manifestare de dans , a vreunui credincios , si daca nu gasim inseamna ca Duhul Sfint nu indeamna credinciosii la dans .
  Unii credinciosi altereaza inchinarea , si dau atmosfera de discoteca in adunare , circ si alte manifestari care sint nelalocul lor , intr-o adunare a copiilor lui Dumnezeu unde toate lucrurile care se petrec acolo trebuie sa fie diferite de lume.
  Asa ca cei care ati fost , infectati de atitudini lumesti in ce priveste inchinarea , rugativa lui Dumnezeu ca sa va arate cum sa va inchinati Lui intr-un mod placut .
  Nu mai amestecati pe Dumnezeu si pe Duhul Sfint in lucrari omenesti , care nu au dea face cu sfintenia .

  Incolo mai lasati modernismul , si uitativa la cararile vechi .

 121. Laudarosule care te sus numesti „ascultarea credintei” cine esti tu ca sa creai ca te poti impune cu forta, cu bocancul in gura altora prin litere mari de genul „a judeca” si „judecata”, si cine esti tu ca sa iti fluturi titluri prin fata altora cum ca „unii dintre voi sunteti prezbiteri” ca sa presupui ca altii sunt mai putin calificati ca sa emita o parere pertinenta si calificata la subiectul in discutia de fata?!! Atat de putin greutate are acel mult text pe care l-ai scris pe cat de umflata e infatuarea pe care ai afisat-o! Te-ai fi asteptat la laude pentru ceea ce ai scris dar aceasta este o mustrare.

 122. Daca lui Dumnezeu I-ar placea muzica asta cu siguranta L-ar fii trimis pe Isus sa dansese. Cum vi s-ar parea sa scrie in Biblie ca Isus a mers cu ucenici pe scena in pantaloni de rapper lasa-ti in jos sa I se vada chiloti cu paru lung, Ioan sa cante la chitara electrica Petru la violoncel, Toma la tobe, Iuda la bas, Matei la tzambal si sa de-a toti apostolii impreuna cu Isus din cap si sa topaie ca nishte capre? si sa scrie in Biblie Isus la Ierusalim cu cei 12 topaia. sa vedeti ca de era asa Pilat si cu mari preoti Ii angaja pe post de cantareti. Nu’L mai rastigneau. Domnul Isus predica pe munte la nu dansa si canta si vorbea la 5000 de oameni fara microfon si acum trebuie microfon pentru 100 de oameni dar oare ce sa intamplat oameni au surzit, le-au evoluat urechile sau avea Domnul Isus buni plamani? Nu, oameni erau ascultatori.
  Intr-o zi am ascultat emisiunea ,,O viata noua”(Daca nu ma insel) si era o femeie care a fost rock-erita si ea a spus de ce nu e e placuta muzica rock lui Dumnezeu:,,Intr-o revista de muzica rock este scris un articol de catre unul dintre cei mai mari satanisti ca muzica rock apartine diavolului” Daca ei, care sunt satanisti care postesc lui satana ca sa nu mai existe pocaiti spun asta…noi ce ar trebui sa spune? Si totus ce spunem? Ca muzica rock e buna. E buna ca slabesti la cat sari in sus si topai faci muschi la gat, la picioare.
  Si nu imi vine sa cred ca prin videoclip-urile astea imi vad asa zisi prieteni ca la nevoie prietenul se cunoaste. Dumnezeu vrea sa fim smeriti nu aiuriti.
  Har si Pace

 123. aa si sa mai strige Isus si ,,we are Hillsong Jerusalem yoooooooooooooooohooooooooohoooooooooooo!!”cred ca ar fi chiar exagerat.

 124. Pingback: Punctul Central – doar un punct murdar « Ambasadorul

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: