Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Predică Cuvântul


Predică Cuvântul!

Acesta a fost mesajul principal al Conferinţei Slujitorilor de la Timişoara la care am participat cu încă doi fraţi şi prieteni din Haţeg.

Tema conferinţei a fost: „Statornicie în vremuri de schimbare”  şi a fost găzduită de Biserica Baptistă Emanuel din Timişoara păstorită de fratele Maleş, fratele Marius Birgean şi fratele Emanuel Ţundrea. Organizarea a fost impecabilă. Doresc şi aici a mulţumi organizatorilor pentru efortul depus. Suntem şi în România de-a dreptul bombardaţi cu fel de fel de conferinţe care ne promit „luna de pe cer”. Salut astfel de conferinţe care îşi propun să încurajeze pe slujitori să se întoarcă la predicarea CUVÂNTULUI! Asta ne este chemarea: să predicăm Cuvântul la timp şi nelatimp!

Iată o conferinţă de la care am plecat despovărat! Povara că eu sunt cel responsabil de umplere băncilor, că trebuie să formulez nişte diagrame sau viziuni pe următorii 10 ani a căzut! Chemarea mea este: Predicarea Cuvântului! Asta nu înseamnă că nu trebuie pastorală, educaţie, misiune, planuri de făcut, slujbe de îndeplinit, activităţi de organizat, evenimente de participat. Ba da! Dar chemarea mea principală este: PREDICAREA CUVÂNTULUI!

În fiecare seară din cele trei am avut bucuria să fim slujiţi de fratele John MacArthur care ne-a predicat şi învăţat Cuvântul direct din America în format video în timp real pe ecranul bisericii.

Iată câteva tendinţe actuale din bisericile noastre:

 1. Ne îndrăgostim de personalitatea omului decât de persoana Domnului Isus.
  1. Exemplul lui Ioan Botezătorul: „eu nu sunt..”
 2. Promovăm divertismentului în locul închinării.
  1. Dacă oamenii pierduţi sunt distraţi de ceea ce întâmplă, înseamnă că nu se întâmplă ce trebuie.
 3. Poveştile oamenilor înlocuiesc Cuvântul.
  1. Poveştile nu schimbă pe nimeni.

Sola Scriptura!

Domnul cu voi şi fiţi statornici!

Single Post Navigation

4 thoughts on “Predică Cuvântul

 1. Intrebare poat un pic offtopic: Emanuel Tundrea, fiul fratelui Ilie TUndrea de la Oradea este pastor la biserica Emanuel din Timisoara?

  In rest ma bucur ca ati avut parte de o conferinta frumoasa, John MacArthur este intr-adevar un exemplu demn de urmat in ceea ce priveste predicarea expozitiva.

 2. ambasadorul on said:

  Sebi,

  Emi Ţundrea este unul din păstorii de la Emanuel Timişoara.
  În curând se va muta în TM!

 3. ascultareacredintei on said:

  Cristos plus psihologie, Cristos plus filosofie, Cristos plus legalism, Cristos plus libertinism etc etc.

  Sau, Cristos.

  Exista astazi o lupta pentru a se introduce prin biserici legea si teoria omului. Intai de toate se spune Cristos, dar nu e suficient doar Cristos. Nu e suficient doar Cuvantul lui Cristos. E primul pas al atacului. Apoi, in timp, Cristos va fi inlaturat. Caci, oricum, El nu poate sa fie decat NUMAI El, fiindca El este Dumnezeu.

  2 Corinteni 3: 5 ne spune clar ca apostolii recunosteau ca nu prin ei insisi sunt in stare sa considere ceva ca venind de la ei, ci capacitatea lor venea de la Dumnezeu.

  Dupa cum exprima John F. MacArthur, „Ca si crestini, noi traim la un nivel pentru care intelepciunea omeneasca nu poate furniza resurse. Capacitatea noastra de a trai viata crestina vine numai de la Dumnezeu. Si cand se ajunge la chestiuni spirituale, tot ce trebuie noi sa stim este relevat in Cuvantul lui Dumnezeu, iar Spiritul Sfant ne ajuta in intelegerea lui. nu avem nevoie sa cautam in alta parte.” (O reteta sigura pentru dezastru, pag. 172, Agape 2006);

  Iata opozitia a doua feluri de atitudini si, implicit, de oameni, cum este sugerata direct de doua versete din Scriptura:

  Efeseni 3: 18 – 19: „…intelege cu toti sfintii care este largimea, lungimea, inaltimea si adancimea si sa cunoasca iubirea lui Cristos, care intrece cunostinta si, sa fie umpluti cu toata plinatatea lui Dumnezeu.”

  Ieremia 2: 13: „Caci poporul Meu a comis doua lucruri rele: M-au parasit pe Mine, Izvorul de apa vie, Ca sa-si sape rezervoare, rezervoare crapate, care nu pot tine apa”

  Ma bucur de indemnul acesta „Predica Cuvantul”. Este, de fapt, porunca pe care am primit-o de la Dumnezeu si, indiferent de ceea ce spun sau fac oamenii, noi ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata a lui Dumnezeu intr-o zi si va trebui sa stam in picioare si curati de sangele tuturor. Unora, Dumnezeu le-a dat anumite responsabilitati. Pastorilor le-a dat chemarea aceasta de a predica Cuvantul, ca o porunca care nu mai trebuie discutata.

  Si aceasta asteptam si noi de la un predicator. Mult har in predicare!

 4. ambasadorul on said:

  ascultareacredinţei,

  îţi mulţumesc pentru toate comentariile de pe blog.

  Şi mă rog să stai la fel de aproape de Cuvântul Domnului!

  Mult har în proclamarea Cuvântului!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: