Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ortopedie în biserică – 6


Căci episcopul, ca econom al lui Dumnezeu, trebuie să fie fără prihană; nu încăpăţânat, nici mînios, nici dedat la vin

Cred în abstinenţa de la alcool. Practic abstinenţa de la orice băutură alcoolică. Nu vreau să mai revin la acest subiect pentru că am scris aici de ce practic abstinenţa de la băuturile alcoolice.

no-drinking-signRedau aici însă o experienţă personală. Eram păstor venit de curând în biserica pe care şi acum o slujesc. Aveam probleme din ce în ce mai serioase de sănătate. Am ajuns şi la urgenţă într-o seară din cauza unei probleme cardiace. Eu am crezut în seara aceea că am făcut un infarct. Am fost aproape sigur că este ultima seară din viaţa mea. S-a dovedit a fi „doar” o lipsă de calciu şi multă anemie! Astea pe un puternic fond de oboseală!

Un colaborator apropiat m-a sfătuit să iau din când în când câte un păhărel de vin roşu. Că face bine la anemie! Şi atunci credeam în abstinenţă. Tatăl meu mi-a transmis această convingere. Dar persoana respectivă a reuşit să mă convingă că nu fac nimic rău dacă mă duc să cumpăr o sticlă de vin roşu şi acasă acolo unde nu mă vede nimeni, să beau în fiecare seară câte un mic păhărel de vin. După ceva frământare m-am hotărât că voi apela la licoarea „miraculoasă”. Am ajuns într-o zi la Arad invitat fiind la o seară de evanghelizare, unde după biserică am rugat un bun prieten să mă „ajute” să cumpăr o sticlă de vin. M-am gândit să o cumpăr în Arad, că acolo nu mă cunoaşte nimeni.

Prietenul meu a intrat în magazin, mi-a cumpărat sticla şi am pus-o repede în portbagaj. Nu vă puteţi imagina ce lung şi ce greu şi cu ce nelinişti am condus tot drumul de la Arad la Haţeg în acea noapte. În acele momente s-a dat una din cele mai grele şi cumplite lupte din inima mea. Niciodată nu avusesem o sticlă de vin atât de aproape de mine. Mă gândeam la posibilitatea unui accident şi sticla să se spargă peste mine şi bagaje şi să vină cineva din Haţeg sau un cunoscut şi să miroase a alcool peste tot în jurul meu. Ce voi spune? Că îmi dreg bolile cu vin?

Am ajuns într-un sfârşit acasă. Era noapte. Târziu de tot! Am pus sticla de vin în frigider şi am spus că voi începe „tratamentul” de mâine dimineaţă. M-am dus la culcare. Dar nu am putut să adorm! Era ca şi când aveam o bombă cu ceas în casă. M-am ridicat din pat, m-am dus la frigider, am luat sticla şi am golit-o în WC. Am spart sticla şi am aruncat-o la coşul de gunoi. M-am pus pe genunchi în lacrimi şi am rugat pe Domnul să-mi dea puterea să-L slujesc cu buze curate şi cu o inimă dedicată Lui. L-am rugat să-mi dea har suficient pentru a-L putea sluji chiar şi cu anemie şi lipsă de calciu dacă asta este voia Lui. Dar eu, alcool nu vreau să pun pe buzele mele.no-drinking-sign-2

M-am ridicat de pe genunchi şi am fost cuprins de o bucurie de nedescris. Furtuna din inimă dispăruse. Diavolul fusese învins! În noaptea aceea am adormit instantaneu!

Diavolul este foarte viclean. O simplă anemie care cerea de fapt o viaţă mult mai disciplinată din partea mea, diavolul în viclenia lui a vrut să mă convingă că soluţia este alcoolul.  El îmi rezolva poate anemia dar eu îmi pierdeam libertatea, curajul şi mărturia în slujirea de păstor.

Proverbe 31:4-5:

Nu se cade împăraţilor, Lemuele, nu se cade împăraţilor să bea vin, nici voievozilor să umble după băuturi tari; ca nu cumva bând, să uite legea şi să calce drepturile tututor celor nenorociţi.

Cred că este esenţial pentru un lider, prezbiter sau păstor să practice abstinenţa de la orice băutută alcoolică. Noi trebuie să fim pildă şi exemplu pentru cei din “turma” pe care o avem de păstorit.

Îl slăvesc pe Domnul pentru această biruinţă! E doar meritul Lui!Single Post Navigation

24 thoughts on “Ortopedie în biserică – 6

 1. Intr-o duminica dimineata goneam spre biserica din Tebea (HD) si ma opresc doi politisti aproape de biserica . Le-am spus cine sunt si ei mi-au dat aparatul de testat alcoolemia sa suflu in el . Vazand ca e zero ,au inceput sa se distreze si mi-au cerut sa mai suflu odata 🙂 . Desigur tot zero dar le-am spus la despartire : Daca la ora asta ( 10 am) pastorul baptistilor are alcool in sange , membrii de la biserica cel asteapta sunt beti !. Daca luam ,,tratamentul” de dimineata 🙂 ? ( prefer multivitamine , ti-am mai scris despre asta ) Si asa , ca pastorul nu e printre cei ce beau vin ( Prov.23.20a ), multi membri isi permit sa-l bea ca apa ,dar daca ar face ca cei de la Oradea inainte sa ajunga fr Olah pastor acolo ? . Ar mai lucra Duhul Sfant prin ei ? . Am convingerea ca Duhul Sfant nu face casa buna cu vinul . Efes 5.18.
  Personal ma bucura decizia ta si se vede ca Duhul Sfant e Prietenul tau.

 2. Datorita culturii si a contextului in care traim si eu sunt de-acord cu abstinenta totala in ceea ce priveste alcoolul. Dar modul in care privesti tu lucrurile ar presupune ca trebuie sa decupam din Biblie 1 Tim. 5:23. Personal nu cred ca ai fi cazut de la credinta sau nu cred ca te-ai fi descalificat din slujirea de pastor daca ai fi consumat un pahar de vin. Chiar daca din anumite convingeri noi credem anumite lucruri nu cred ca trebuie sa inlocuim convingerile noastre cu ceea ce spune cuv. lui Dumnezeu. In cazul acesta daca Cuvantul spune ca un pahar de vin e ok, nu cred ca trebuie sa ii judecam pe cei care reusesc sa se limiteze la atit. Cand un pahar de vin se tranforma in betie cred ca terbuie sa intervenim. Dar oricum si eu cred acelasi lucru, ca datorita faptului ca traim intr-o tara plina de betivi si de oameni care nu pot sa se limiteze la un pahar de vin, datorita faptului ca inima este nespus de inselatoare si desnadajduit de rea e mai bine sa reducem consumul de alcool la 0. Domnul sa ne ajute, la aceasta….

 3. ambasadorul on said:

  Andrei,

  mulţumesc pentru comentariul tău.
  Nici contextul în care trăiesc şi nici cultura ţării nu sunt demne de a-mi spune cum să trăiesc şi cum să slujesc! Ce ne facem dacă cultura aprobă consumul de droguri? Un pic de drog mă face să cad de la credinţă?
  Cuvântul lui Dumnezeu este autoritatea noastră supremă!
  Regret că ţi-am dat impresia că în Biblia mea este decupat 1 Timotei 5:23. Cred că ai înţeles greşit! De ce crezi că apostolul Pavel a insistat la Timotei să „nu bea numai apă”? Pentru că Timotei consuma numai apă! Cred că înţelegi că vinul de care vorbeşte apostolul Pavel nu este vinul cumpărat mine din supermarketul din Arad. Vinul de pe vremea apostolului era folosit de cele mai multe ori ca şi dezinfectant pentru apa potabilă care nu era foarte curată. De obicei se folosea 1 parte de vin al a 8 părţi de apă.
  Nu ştiu unde spune Biblia că „un pahar de vin e ok”? Spune şi ce fel de „pahar”? 🙂
  Nu intenţionez să judec pe nimeni. Este o convigere şi încredinţare personală dovedită şi câştigată în familie şi în timpul slujirii mele ca şi păstor.

  mult har!

 4. ambasadorul on said:

  Wes,
  mă bucur să te „revăd”.
  Problema e că şi un mic păhărel de vin aduce „intoxicarea” minţii şi a trupului.
  Acum , cu ce vrem să fim „intoxicaţi”? Cu vin sau cu Duhul Sfânt? Cu amândouă: imposibil!

 5. Ambasadorule,

  Cand am spus de cultura nu m-am referit la ce ne dicteaza cultura sa facem sau nu…M-am referit la faptul ca in cultura noastra cei mai multi oameni nu se pot opri la un pahar asa ca si eu cred ca abstinenta e mai buna.
  Cu privire la modul in care trateaza Biblia subiectul acesta cred ca ne aflam intr-o zona gri. Ok, hai sa presupunem ca vinul de care vorbeste Pavel in Timotei e diluat. Dar nunta din Cana? Sa tot fi facut Domnul Isus o minune „diluata”? Daca vinul e chiar atit de „necurat” de ce s-o fi jucand atunci Domnul Isus cu „necuratul”? Din nou repet, nu sunt pentru a consuma alcool dar nu vreau sa fiu nici legalist in interpretarea Scripturii. Daca scrie scrie… nu pot sa ma fac ca nu scrie, doar ca sa se potriveasca cu ceea ce mi-ar placea mie sau tie sa credem

 6. remoremo on said:

  Fr. Ambasador ,

  Cu Duhul Sfint nu poti fi intoxicat , ai grija cum scri . Afirmatia este valabila numai pentru alcool . Si pe viitor cind te referi la Duhul Sfint , vorbeste diferentiat . Cind scriem Duhul Sfint se intelege ca ne referim la Duhul Sfint care este Dumnezeu Atotüuternic , si cind scriem – duhul sfint – se intelege ca ne referim la puterea Duhului Sfint , care este un atribut al Duhului Sfint .
  Trebuie sa-ti spun ca atunci cind ai scris ultimele trei propozitii din mesajul tau catre Wes , nu ai fost calauzit de Duhul lui Dumnezeu .

  Remus

 7. ambasadorul on said:

  Andrei,

  am înţeles.
  Şi ce facem atunci cu lucrurile care se află în „zona gri”? Pentru aceste lucruri Scriptura ne vorbeşte în principii. Principii care sunt valabile întotdeauna indiferent de cultură, ţară sau biserică. Îţi dau ca şi exemplu două principii doar:
  – 1 Corinteni 8:9 – Mă face acest lucru o pricină de poticnire sau un ajutor pentru alţii?
  – 1 Corinteni 6:12 – Mă duce la libertate sau la sclavie?
  Când aplic aceste principii la băutul vinului, răspunsul meu este: NU îmi permit acest lucru!Nu merită! Chiar dacă Scriptura nu conţine o poruncă clară în legătură cu acest subiect. Dar sunt subiecte mult mai neclare decât băutul alcoolului în Scriptură: fumatul, moda, etc. La aceste subiecte se aplică aceleaşi principii biblice pentru a afla care este voia lui Dumnezeu.
  Dar nunta din Cana? Sper că nu înţelegi că acolo Domnul a dat licenţă pentru vin. Scopul acelui eveniment este clar în Ioan 2:11 „Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galilea. El Şi-a arătat slava Sa, şi ucenicii lui au crezut în EL”.
  Dar am înţeles teama ta de a nu cădea în legalism… Să ne ferească Domnul!

 8. ambasadorul on said:

  Remus,
  Mulţam de avertizare, dar nu văd unde nu am fost atent. Observă te rog ghilimelele ( ” )
  Apostolul pune în contrast în Efeseni 5:18 intoxicarea cu vin şi „îndoparea” cu Duhul Sfânt.
  Iar cât priveşte diferenţierea Duhului, nu te-am înţeles. Eu credeam că este vorba despre un singur DUH SFÂNT, un singur DOMN şi un singur BOTEZ!

  Şi încă mai cred!!!

 9. Pentru Andrei:
  Efeseni 5:18… poate a te „intoxica cu Duhul Sfant” nu e tocmai expresia cea mai potrivita, desi pe mine nu ma deranjeaza, dar afirmatia ta ma deranjeaza (iarta-mi te rog sinceritatea).
  Vreau sa spun doar ca e periculos sa te joci cu ispita, si un om intelept nu cocheteaza cu ispita, in mod sigur un pahar de vin il va cere pe al doilea, al 2-lea pe al 3-lea, si uite asa dintr-un om echilibrat te trezesti la „Alcoolici Anonimi”… si atunci nu e mai intelept sa bei apa?;)

  In concluzie, mie cand vine cineva si imi arunca in fata: 1Tim 5:23, imi spune deschis: „Imi place sa ma joc cu ispita.”
  Si apoi sa fim seriosi, medicina a avansat si daca vrei sa te tratezi ai atatea oportunitati…deci nu 1Tim 5:23 trebuie decupat din Biblie, mai degraba ar trebui sa ii atentionam pe cei care il folosesc ca si scuza…
  DOMNUL SA NE DEA INTELEPCIUNEA DE A DISCERNE CE E BINE SI CE NU.

 10. Simona,

  Care din afirmatiile mele te deranjeaza ca am facut mai multe? 🙂

  In ceea ce priveste ispita si eu sunt de-aocrd cu asta. Din acest motiv si eu am subscris la abstinenta totala in ceea ce priveste alcoolul. Insa doar pentru ca eu am ales sa nu beau deloc alcool nu inseamna ca Biblia interzice categoric acest lucru. Dimpotriva sunt anumite pasaje care lasa sa se inteleaga ca intr-o masura moderata e chiar ok. Si din nou iti spun: daca scrie scrie…nu? Eu personal m-as bucura sa nu bea nimeni in tara asta si personal ii incurajez pe oameni la abstinenta totala. Dra nu fac acest lucru incercand sa ii „pacalesc” ca asa ne invata Biblia categoric pentru ca nu cred ca ar fi adevarat. Incerc sa le arata care sunt beneficiile abstinentei totale. Domnul sa ne intelepteasca….

 11. ambasadorul on said:

  Andrei,

  În Evrei 12:1 este scris: „Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care stă înainte”.
  „Piedica” nu este păcat, dar te înfăşoară aşa de lesne că nu mai poţi alerga aşa cum ar trebui. Sunt lucruri care nu sunt păcate, dar sunt piedici în slujirea şi alergarea noastră. Eu cred că alcolul ( chiar şi în moderaţie ) este o piedică în alergarea oricărui credincios. Este asta o păcăleală?
  Este Scriptură şi dacă scrie, scrie, nu?
  Domnul cu tine!

 12. Ambasadorule,

  E drept ce spui tu cu privire la piedici… Dar si laptopul poate fi o piedica nu? Chiar si blogul poate fi o piedica nu? Dar doar petnru ca pot fi piedici nu le spargem, sau le tratam ca si pe necuratul….

  Nu stiu de ce dar cred ca sunt inteles gresit… Nu sunt pro alcool, Doamne fereste. Mie mi se pare doar ca ai dramatizat toata treaba nespus de mult, pe cand Scriptura nu da indicatii clare in aceasta privinta. Nu cred ca ai fi pacatuit impotriva lui DUmnezeu daca ai fi baut un pahar de vin si nu te-ai fi imbatat…

  Domnul sa ne tina treji si veghetori tot timpul… AMIN!

 13. remoremo on said:

  Fr. Ambasador ,

  Este un singur Duh Sfint , asa cum ai spus . Insa eu am vrut sa spun ca
  Duhul Sfint si puterea Duhului Sfint nu sint unul si aceleasi lucruri cum Dumnezeu nu este acelasi lucru cu puterea lui Dumnezeu .
  Acum ai inteles ?

 14. ambasadorul on said:

  Andrei,
  poate chiar ar trebui să mai spargem câte un laptop sau să mai dăm un delete la vreun blog, ca să putem alerga mai cu stăruinţă!
  Scriptura nu dă indicaţii clare nici despre jocurile de noroc în casinouri, fumatul de trabuc sau aventurile extraconjugale. Dar asta nu înseamnă că avem voie cu moderaţie!
  Avem principii biblice clare după care ne călăuzim!
  Când vorbesc despre alcool cred că şi cu moderaţie păşim pe un terem extrem de alunecos şi înşelător.
  Pot să devin robul şi a ciocolatei. Asta înseamnă că trebuie să fug de ciocolată!
  Abstinenţa este convigerea mea PERSONALĂ şi vreau să fug de tot ce mi se pare rău. Alcolicul a început cu moderaţia un mic păhărel.
  Nu merită….
  Domnul să ne ţină treji!

 15. remoremo on said:

  Invatatura Bibliei nu incurajeaza ca omul sa dobindeasca dorinta de a umbla dupa alcool . Cei ce aduc ca argument , evenimentul de la nunta din Cana , unde Domnul Isus a transformat apa in vin , ca sa traga focul la oala lor , mai au de lepadat din viata lor .
  Vinul despre care vorbeste Noul Testament de la nunta din Cana era nealcoolic . Cuvintul vin in Biblie are 2 intelesuri . in anumite locuri Biblia vorbeste despre vin alcoolic si in alte locuri despre vin nealcoolic , adica despre must . Evreii aveau o procedura de stopare a procesului de fermentatie a mustului , care pina la urma se transforma in gelatina . Aceasta gelatina era diluata cu apa si se obtinea aceasta bautura numita in Biblie vin , era o bautura nealcoolica .
  Dorinta de a consuma alcool este rea , si nu este de la Dumnezeu , indiferent de cantitatea pe care vrea sa o consume fie mica fie mare .

 16. Ambasadorule,

  In ce priveste aventurile extraconjugale biblia este cat se poate de clara: NEGRU PE ALB!!! Cine se uita la o femeie ca s-o pofteasca a si preacurvit cu ea in inima lui. Nu cred ca se poate ceva mai clar de-atat. In ce priveste jocurile de noroc si trabucul e-adevarat ca avem principii biblice clare dupa care sa ne calauzim si aceste principii ne conduc inspre concluzii destul de clare. Trupul este templul DUhului Sfant, trebuie sa muncim ca sa ne castigam existenta etc…. Si in ce priveste alcoolul sunt de-aceeasi parere cu tine ti-am mai spus, desi daca as bea acum un pahar de vin nu cred ca as incalca un principiu biblic dar cred ca as incalca o hotarare personala. Daca as bea mai multe pahare si m-as imbata le-as incalca pe ambele.

 17. ambasadorul on said:

  Remus,
  înţeleg că sunt două cuvinte diferite, dar este acelaşi DUH care ne dă putere şi biruinţă!

 18. remoremo on said:

  Fr. Ambasador ,

  Asa este .

 19. Andrei,

  Sper din toata inima sa nu te superi pe mine, nu vreau sa te jignesc in vre-un fel, departe de mine gandul acesta … ceea ce vreau eu sa iese in evidenta este: ca a ceda si a face primul pas spre un pahar de vin e ca si cum ai da mana cu diavolul, si ai accepta compania lui azi la un paharel nevinovat, maine la o sticla…
  Da ai dreptate, nu spune nici unde in Biblie:” nu te atinge de vin”, dar spune altceva:
  „Toate lucrurile imi sunt ingaduite, DAR nu toate imi sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, DAR NIMIC NU TREBUIE SA PUNA STAPANIRE PE MINE.” De asta zic ca e mai bine sa fugi de ispita decat sa te apropii din curiozitate…
  Si daca trupul nostru este Templul Duhului Sfant, cum mi-as putea imagina Duhul Sfant locuind intr-un templu „ridicat” in sant, nu merge, nu sunt compatibile, ori una ori alta…
  Este adevarat nu se mentioneaza acest lucru in Biblie, dar cred ca de aceea Darwin a ramas doar o pata intunecata in istorie, iar noi continuam sa fim fiinte cu rationament si discernamant…(oameni si nu maimute 😉 )

  P.S: te rog nu lua ceea ce am spus mai sus ca un atac la persoana ta, tu ai specificat faptul ca nu consumi alcool nici macar pentru „intarire” (si ma bucur), am vrut doar sa imi fac clara opinia mea vis a vis de „un paharel nevinovat de vin”.

  a…scuze atunci am uitat sa precizez care din afirmatiile tale ma deranjau 🙂 este vorba despre: „Cu privire la modul in care trateaza Biblia subiectul acesta cred ca ne aflam intr-o zona gri.”
  Personal nu cred in asa zisele zone gri din Biblie, eu una consider ca zonele gri le creem noi pentru a avea loc de intors atunci cand nu suntem intru totul de acord cu ce spune Domnul…

  Inca odata acestea sunt parerile mele, (si le sustin), corectati-ma daca gresesc…
  Domnul sa ne intelepteasca….

 20. Simona,

  Nu am luat nicidecum ceea ce ai spus ca si un atac la adresa mea. Dimpotriva ma bucur ca din toata aceasta discutie cineva a inteles in sfarsit ca eu chiar nu consum alcool deloc.
  Biblia spune clar: Sa nu ne IMBATAM!!! Deci daca trebuie sa iei pe cineva din sant cred ca deja Cuvantul lui Dumnezeu a fost incalcat in mod clar. Insa cu privire la paharel…. cred ca e bine ca oamenii sa se fereasca de ispita, dar daca cineva poate sa bea un paharel si sa se limiteze la atit eu nu consider ca a dat mana cu diavolul. In Biblia mea nu scrie asta… Dar din nou, doar daca POATE sa se limiteze la atit. Si eu subscriu ca de cele mai multe ori un paharel atrage un altul si tot asa.
  Cu privire la zonele gri din Biblie, daca nu iti place expresia poti sa gaseti alta, mie asta mi-a venit in minte pe moment. Dar fie ca ii spune zona gri sau altcumva, eu cred ca exista anumite lucruri despre care Biblia nu vorbeste in mod specific… Asta nu inseamna ca nu sunt principii care ne ajuta sa intelegem acele lucruri dar ele nu sunt mentionate clar ca si cele zece porunci de exemplu…
  Domnul sa ne dea putere sa fim ai lui cu totul…si sa ne ajute sa nu ne abatem nici in libertinism si nici in legalism.

 21. Vasile D on said:

  Ambasadorule,

  Cand amesteci tutunul si alcoolul cu jocurile de noroc si adulterul e clar ca nu vrei o argumentatie serioasa ci aluneci spre derizoriu. Vad parca asa o nota de „eu sunt abstinent si ma mandresc cu asta” in postarea ta si mi se pare foarte periculoasa , chiar daca la sfarsit apare si meritul Domnului in ecuatie (ar fi culmea sa nu apara ca doar suntem baptisti nu ortodocsi. Noi in general (ca neoprotestanti) ne mandrim cu chestii marunte , dar de multe ori „nu dezlegam lanturile rautatii” si „uitam sa facem dreptae vaduvei si orfanului”.
  Apropo de tutun si de alcool: as fi curios sa aflu parerea ta in ce-i priveste pe C.S. Lewis si Spurgeon doi dintre greii crestinismului ultimelor veacuri. Am in minte imaginea cu Spurgeon pufaind din pipa mai ceva ca Popey (marinarul) si cu Lewis intrand in „pub-ul” lui preferat.
  Ce-am vrut sa zic este ca ne hranim o viata intreaga cu lapte si uitam de hrana tare. Adica in Adunarile noastre se predica mai mult vinul, tutunul ,baticul samdp… si prea putin „Crucea” si „plinatatea in Hristos”.
  Nu polemizez ci doar constat cu durere realitatea Bisericilor noastre.
  Dumnezeu sa aiba mila de noi.

 22. ambasadorul on said:

  Vasile,

  da, mă mândresc cu faptul că nu m-am îmbătat niciodată, că nu am fumat niciodată, că m-am născut într-o familie de pocăiţi baptisti. Nu e meritul meu, ci este doar harul Domnului. Mă mândresc cu mila şi îndurarea Domnului arătată şi pentru mine. Mă mândresc cu Crucea Domnului şi cu copiii Domnului. Mă mândresc cu „chestiile mărunte” dar şi cu „plinătatea lui Cristos”. Îl binecuvânt pe Domnul pentru toate.

  Faptul că Spurgeon a pufăit nu înseamnă că fumatul a şi devenit un „obicei creştin” pentru predicatori. Consecinţe au fost şi în slujirea lui Spurgeon şi cred că Dumnezeu nu se împiedică de nimic atunci când vrea să folosească ceva sau pe cineva spre Slava Lui.

  Ai dreptate când spui că abstinenţa NU este singura garanţie a pocăinţei. Şi eu cred acelaşi lucru.
  Evanghelia pe care trebuie să o predicăm este Cristos răstignit.

  mult har!

 23. Vasile D on said:

  Ambasadorule,

  ma bucur ca ai cu ce sa te mandresti. Eu cand ma uit adanc in mine vad ca „nimic bun nu locuieste acolo” si pot sa ma laud doar cu Hristos si cu Harul Sau. Ce voiam sa zic este ca noi punem carul inaintea boilor. Daca faci o radiografie a bisericilor baptiste (si nu numai) vei afla ca „chestiile marunte” ne duc la „plinatatea in Hristos” pe cand eu cred ca ar trebui sa fie invers. Este mare diferenta de la a sti ce trebuie predicat la ce ,de fapt, predicam .
  Har si Pace

 24. ambasadorul on said:

  Vasile,

  deci pana la urma si tu ai cu ce sa te lauzi.
  Lauda noastra este puterea lui Isus in viata noastra. Si mi-as dori ca in ziua cand voi sta in fata Domnului sa ma pot lauda ca nu am alergat in zadar.
  Nu stiu la ce „chestii marunte” te referi, dar cred ca la plinatatea in Cristos ajungi traind in plinatatea Duhului Sfant. Si aici cred ca intra si „chestiile mici” si „chestiile mari”.

  mult har!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: