Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Nu mai sângeraţi, am vrut doar să glumesc!


La ora 11:44, Pekka-Eric Auvinen a tras primul foc. Majoritatea victimelor au fost găsite la intrarea în holul şcolii. La 11:44, după primul foc, directoarea şcolii, Helena Kalmi de 61 de ani, a cerut elevilor şi profesorilor să se baricadeze în sălile de clasă. În loc sa facă acelaşi lucru, directoarea s-a pus în calea trăgătorului şi a încercat să îl convingă să se predea. Privind de la geamurile claselor, martorii au afirmat că au văzut-o pe doamna Kalmi prima dată fugind de atacator, apoi întorcându-se. A fost împuşcată de 7 ori în faţa unor buldozere în curtea şcolii. Ulterior, asistenta medicală a şcolii de 43 de ani, a încercat să ajute elevii răniţi, dar Auvinen a împuşcat-o. Auvinen a început să patruleze prin şcoală, lovind si împingând uşile claselor, apoi trăgând prin uşi şi împuşcând persoane la întâmplare, ţintind la nivelul trunchiului superior şi al capului.

Atacatorul a ucis 8 persoane, dintre care 5 elevi şi o elevă. O persoană a fost rănită de gloanţe iar 11 persoane au fost rănite de cioburile de sticlă în timp ce încercau să scape din clădirea şcolii.

Întâmplarea relatată este reală. Este cunoscută ca şi „masacrul de la Jokela”. Se întâmpla în 2007 într-un liceu din Finlanda. Vezi toată povestea aici.

Vă rog să vă imaginaţi următorul scenariu:

autorul acestui masacru teribil, Pekka – Eric, este prins de poliţişti şi la investigaţii când este întrebat ce l-a determinat să facă acest lucru, el răspunde: „Am vrut doar să glumesc”.

Vă vine să vă prăpădiţi de râs, aşa-i?

Cum? Nu râdeţi! De ce nu râdeţi? Băiatul a vrut să glumească doar! Ce, nu ştiţi de glumă? În monotonia din Finlanda, jovialul Eric a vrut să aducă un pic de palpitaţie în orăşelul plictisit. Hai, vă rog, relaxaţi-vă, a fost doar o glumă din partea lui Eric. Într-adevăr, poate nu a fost o glumă foarte reuşită, dar tot glumă rămâne.

Aud pe cineva strigând: Stoooooooop! Opriţi filmul, vă rog! Scenariul ăsta este al unui film de groază. Opriţi-l, vă rog!

Are dreptate! Ne oprim aici cu imaginaţia!

Continuăm cu realitatea. Sfânta Scriptură în Proverbe 26:18,19:

Ca nebunul care aruncă săgeţi aprinse şi ucigătoare, aşa este omul care înşală pe aproapele său, şi apoi zice: „Am vrut doar să glumesc!”

Conform Bibliei, acest Eric nu este un tinerel poznaş care aduce un zâmbet pe faţa colegilor săi.

Este un NEBUN!

Tragedia este că acest NEBUN este foarte bine camuflat printre cei care îl consideră un prieten, un „aproape”.  Şi asta până când acest „prieten” scoate arsenalul şi începe să arunce în stânga şi în dreapta cu fel de fel de glumiţe şi glumele care sunt aprinse şi ucid. Ucid pe cei care îi erau apropiaţi, ucid minţile inocente, ucid pe cei care au crezut în el. Ucid tineri şi tinere. Ucid bătrâni şi copii.

NEBUNUL se îmbracă frumos şi uneori este foarte dichisit. Poate purta multe „etichete”. Dar NEBUNUL are o singură dorinţă: să ucidă!

Fereşte-te, te rog, de cel care te loveşte, te jigneşte, te murdăreşte, te înţeapă, te face să intri în panică, produce groază în jurul său, te face să simţi că intri în pământ de ruşine şi …apoi cu multă relaxare îţi spune: Stai liniştit(ă), am vrut doar să glumesc!

Fugi de el! Ai în faţa ta un NEBUN în stare de libertate! Şi în timp ce fugi……. poate reuşeşti să suni şi la 112!

Nu-i glumă!

Single Post Navigation

5 thoughts on “Nu mai sângeraţi, am vrut doar să glumesc!

 1. remoremo on said:

  Fr. Ambasador ,

  cred ca te-ai c-am pripit cu afirmatia spre sfirsitul textului tau .
  Oare tu de cind esti pe calea lui Dumnezeu , nu ti s-a intimplat sa Lovesti, sa Jignesti , sa Murdaresti , sa Intepi pe fratele tau sau pe aproapele tau ?
  Si daca ti s-au intimplat aceste lucruri in viata ta , esti tu oare un Nebun in libertate ? Eu cred ca nicidecum . Tu esti un om care esti supus greselilor .
  Felul in care te-ai exprimat spre sfirsitul mesajului tau este Generalist , ori tu trebuie sa vorbesti diferentiat , sa areti clar despre ce categorie de oameni este vorba si in ce context sint savirsite faptele pe care le enumeri tu .

  Sanatate.

 2. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  Dacă răneşti sau ucizi pe cineva ca apoi să declari că „ai vrut doar să glumeşti”, da, asta te face un mare nebun în libertate! E una să greşeşti şi imediat să-ţi ceri iertare şi cu totul alta să premeditezi o crimă, o lovitură şi atunci când eşti desconspirat să spui: „ştiţi, dacă tot m-aţi prins, vreau să vă spun că a fost doar o glumă”.
  Mare diferenţă!

 3. remoremo on said:

  Fr. Adi ,

  Iti reproduc aici textul la care m-am referit caci nu ai inteles ce am spus.

  „” Fereste-te te rog , de cel care te loveste , te jigneste , te murdareste , te inteapa , te face sa intri in panica , produce groaza in jurul tau , te face sa simti ca intri in pamant de rusine si … apoi cu multa relaxare iti spune : Stai linistit(a), am vrut doar sa glumesc !
  Fugi de el ! Ai in fata ta un NEBUN in stare de libertate ! Si in timp ce fugi …. poate reusesti sa suni la 112 !
  Nu-i gluma ! ”

  Eu ti-am mai spus ca acest text nu este clar definit , iar cuvintele sint interpretabile . Textul tau nu face referire la fapte comise intentionat si cine comite faptele enumerate mai sus nu este criminal . El poate comite toate faptele amintite mai sus fara intentia de a ucide .
  Apoi ca , cine te jigneste , te murdareste sau te face sa te simti rusinat ar fi un NEBUN , si sa suni la 112 pentru aceste fapte care nu atenteaza la viata fizica , cred ca cei de acolo au sa-si faca imediat impresia ca cel ce suna are ceva probleme cu capul .
  Exprima-te clar cind scri . Textu de mai sus nu arata acolo ca ar fi vorba de premeditarea unei crime . Si apoi sa mai fim clari inca o data eu ma refer numai la textul reprodus .

  Sanatate.

 4. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  cuvintele sunt interpretabile. Aşa este.
  Dar versetul spune clar că „omul care înşeală pe aproapele său, şi apoi zice: am vrut doar să glumesc” este un nebun! Dacă jigneşti, murdăreşti fără intenţie pe cineva nu înseamnă că eşti nebun, ci că ai fost doar neatent. Dar „a înşela” descrie o acţiune premedită şi bine plănuită. Acolo avem de-a face cu un nebun, din perspectiva cărţii Proverbe.

 5. remoremo on said:

  In ceea ce spune Cuvintul lui Dumnezeu ai dreptate .

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: