Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Vorbeşti ceea ce eşti


Pui de năpârci, cum aţi putea voi să spuneţi lucruri bune, când voi sunteţi răi? Căci din prisosul inimii vorbeşte gura. Matei 12:34

Ne putem şlefui cu multă măiestrie o reputaţie. Putem să strălucim în ochii celorlalţi. Dar nu ne putem ascunde caracterul mult timp. Pentru că ce eşti cu adevărat, la un moment dat va ieşi în afară. Adunăm fel de fel de lucruri în visteria inimii noastre. Şi când vine timpul de scos afară, scoatem numai ce am pus acolo.

Momentele de criză şi conflict sunt adevărate ferestre către visteriile atât de bine ascunse şi camuflate.  Se ştie că aroma din pliculeţul de ceai iese doar când torni apă fiebinte. La nervi se spun lucruri pe care le scoatem din cele mai adânci straturi ale inimii noastre.

Dar şi momentele de relaxare şi distracţie pot deveni adevărate reflectoare ale comorilor adunate în inimă. Când omul se relaxează şi nu-şi mai impune o anume înfrânare, nu de puţine ori încep glumele nesărate, înjurături, aluziile indecente, vorbirea de rău sau nemulţumirea. Lucruri adunate în visterie. Nu vi s-a întâmplat să vedeţi o persoană care se roagă „îngereşte” în biserică, dar odată ajunsă în tabără sau la picnic, vorbeşte „fireşte”?

Bătrâneţea este o altă perioadă în care uşile de la visteria inimii, care odată erau bine ferecate şi etanşate, acum încep să se cam bălăngăne şi lucrurile adunate acolo,  scapă fără control în afară. Bătrâni care în acele momente când mintea le „joacă feste” şi nu-i mai cunosc nici pe cei din casă, încep să  spună psalmi, să predice şi cânte cântarile Evangheliei. Ies din visterie fără control, lucrurile adunate. Alţii,  atunci când încep să scoată din visterie cei din cameră ies afară unul câte unul ruşinaţi şi jenaţi! Gura vorbeşte din prisosul inimii. Am auzit de  un frate care a fost în comă profundă. După o perioadă şi-a revenit dar nu mai avea nici un filtru al minţii care să îi trieze vorbele. Doctorii au fost uimiţi de cântările şi predicile care ieşeau din omul acesta. Am auzit însă şi de un bărbat care o viaţă a mers la biserică dar când a ajuns bătrân şi în spital, fugea dezbrăcat prin spital după asistente să le îmbrăţişeze.

Fiecare scoate afară numai ce a pus în visteria inimii!

Atenţie, deci, ce punem în visteria inimii!

Pentru că ce este acolo, aceea va ieşi pe gură!

…căci pomul se cunoaşte după rodul lui.

Matei 12:33b

Single Post Navigation

3 thoughts on “Vorbeşti ceea ce eşti

  1. Pingback: Articole interesante pe bloguri - 30 martie - 5 aprilie « Stiri Crestine - Fii un crestin informat!

  2. kingsdaughter on said:

    E corect ce spui,dar acum nu cred ca trebuie sa generalizam chiar asa.sunt tot felul de boli neurologice,care afecteaza diverse parti ale creierului.Nu cred unul din noi am fi potriviti sa facem comparatii si sa punem semnul egal intre ele,sau sa comentam pe margine.Este extraordinar ca se intampla asa cu unii(cei care predica inconstient),dar nu te pripi sa judeci pe ceilalti.Nu pana cand nu esti perfect bazat pe date medicale.Avem si noi in oras un nebun care umbla pe strazi si din cand in cand mai spune lucruri din Biblie,dar nu a cunoscut niciodata Adevarul care sa-l faca liber.Alteori injura sau vorbeste murdar.Deci este irelevant.
    Dar pentru noi restul care suntem in deplinatatea facultatilor mintale,este corect sa ne cercetam.Bles u!

  3. Ca cineva vorbeste ceia ce este ,poate fi un adevar.dar as aduce inainte ceia ce spune Scriptura si anume; Esti ceia ce maniinci.Domnul Hristos spune aceste cuvinte; cine ma maninca pe Mine are viata. Ei bine in el era viata si viata era llumina oamenilor.As asemana mincarea este vorba de cea spirituala cu care ne hranim. Pe care o alegem pentru a satisface foamea launtrica si dece nu as zice egzistenta noastra ca copii ai lui Dumnezeu daca sintem.Facind asemanare cu computerul ce date pui in el aceia iiti va da afara. Asa ca daca te hranesti cu cuvintul lui Dumnezeu vei fi un purtator al roadelor duhului sfint din Galateni 5-22.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: