Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ortopedie în biserică – 8


Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, …. nici doritor de câştig mârşav,

Dacă veţi merge prin piaţă sau printr-un loc aglomerat şi veţi asculta cu atenţie ce se vorbeşte în jurul vostru, veţi observa că în topul subiectelor de discuţie este şi subiectul banilor!

Avem nevoie de bani pentru a cumpăra o pâine sau o carte! Nu putem fără ei! Şi păstorii au nevoie de bani! Şi pentru mine este o zi importantă când îmi intră salariul pe card 🙂

Dar păstorii nu trebuie să fie doritori de câştiguri mârşave!

Eiii, aici începe discuţia!

Ce înseamnă „câştig mârşav”?

Escrocherie!

Escrocul este cel îndrăgostit de arta de a înşela pe alţii. Este cel care profită cu multă dibăcie de încrederea celor din jurul său! Este un pişicher!

Nu i-am înţeles niciodată pe cei care au intat în pastorală şi au fost frustraţi de faptul că nu au bani mulţi! Păstorirea nu este o slujbă bănoasă! Sunt revoltat şi pe predicatorii care atunci când sunt invitaţi să predice Evanghelia harului, negociază preţul acestei slujiri! Mântuirea este gratuită, fraţilor! Benzina şi motorina costă! Dar predicarea Scripturii, nu!

De aceea, este esenţial să ne decidem ce vrem să facem: slujire sau bani! Nu cred că le poţi face pe amândouă! Şi ce este şi mai grav este încerci să faci bani din slujire! Când dorinţa de a face bani depăşeşte pe aceea de a sluji, ne putem pune întrebarea dacă suntem chemaţi la păstorire.

Vă propun să ne gândim la următoarele întrebări: în bisericile noastre se practică „câştiguri mârşave”? Dacă da, în ce forme? Ce credeţi despre „evanghelia sponsorului”?

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: