Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Se cade să plătim bir sau nu?


Fariseii i-au aruncat această întrebare Domnului. Este o întrebare care te bagă direct în politică. Şi hai să fim serioşi, taxele nu sunt iubite nici astăzi. Am putea trăi foarte bine şi fără ele, aşa-i? Poate nici chiar fără ele, da’ să fie mai mici şi mai puţine!

Iată care este răspunsul Domnului la această întrebare pretenţioasă:

Daţi Cezarului ce este al Cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu

Adică?

Adică, trebuie să ne ascultăm şi să ne cinstim conducătorii de pe pământ. Cezar există şi trăieşte. Şi trăieşte bine. Dar tot el trebuie să primească şi ce este al lui. Dacă Cezar cere bir, atunci trebuie dat!

Ce chip are bancnota de 1 leu din portofelul meu? Nicolae Iorga. Dar cea de 10 lei? Grigorescu.

Amândoi sunt morţi! Deci am scăpat de taxe? 

Nu! Am uitat să citesc slovele! Ce scrie pe bancnotă?

 „Banca Naţională a României, BNR”

Trăim în România şi trebuie să ne conformăm legilor din România.

Fiţi supuşi oricărei stăpâniri omeneşti, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor, cât şi dregătorilor, ca unii care sunt trimişi de el să pedepsească pe făcătorii de rele şi să laude pe ceice fac bine. 1 Petru 2:13,14

Dar trebuie să-L cinstim şi să-L ascultăm şi pe Dumnezeu.  Cezar nu este Dumnezeu. Imaginea lui Iorga este pe ban. Imaginea lui Dumnezeu este pe om. Lui Cezar îi pot da banii mei, dar nu mă dau pe mine!  Eu sunt la Domnului! Autoritatea pământească nu trebuie să minimalizeze credinţa noastră. Ascultarea de Dumnezeu este prioritară ascultării de oameni atunci când cele două sunt în conflict.  Dumnezeu sau guvernul?

Iată un exemplu de alegere corectă: Daniel a refuzat să asculte porunca împăratului, ca nimeni să nu se roage timp de o lună, şi a fost aruncat în groapa cu lei.

Alte exemple?

Single Post Navigation

4 thoughts on “Se cade să plătim bir sau nu?

 1. remoremo on said:

  In ziua de astazi sint agresiuni fiscale la care sint supusi oamenii . Si in ziua de azi multi din banii oamenilor se duc dupa cai verzi pe Marte si dupa fluturi pe Luna , in loc sa fie cheltuiti in mod benefic pentru societate .

 2. Alt exemplu ?
  Petru si ceilalti apostoli au raspuns fariseilor si preotilor si altor autoritati din vremea lor „Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni.” (Fapte 5:29). Si asta nu nami in ce priveste predicarea evangheliei ci si in privinta platirii taxelor.
  Cineva mi-a interpretat ca a ” sa dau cezarului ce-i al cezarului . .” cat consider eu pentru ca oricum taxele sunt mari, nu poti sa supravietuiesti cu afacerea ta daca lucrezi corect in concurenta cu altti afaceristi.

 3. remoremo on said:

  Daca nu poti sa supravietuiesti cu afacerea fiindca esti corect , atunci inchizi afacerea , caci altfel nu poti sa fi , decit numai corect .
  Mai este alt drum pe care sa mergem spre cer decit cel al corectitudinii ?

 4. ambasadorul on said:

  Daniel,

  bun exemplu.
  Suntem chemaţi să ascultăm de „toţi dregătorii”, buni sau răi, taxe decente sau mari, sunt dregătorii sub care trăim şi trebuie ascultaţi!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: