Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Un alt update


În anul 1993 am primit de la un prieten care lucra pentru Windows în Anglia primul meu laptop. Era un MITAC cu Windows 95. Pentium 4-86. O adevărată ,,bijuterie,,. A fost o binecuvântare și un har din partea Domnului. În anii aceia computerele nu erau ce sunt astăzi. Aveam colegi care călătoreau sute de km pentru a ajunge la Seminar pentru a mai lucra câteva ore la computerele pe care le aveam acolo.Se făceau programări pentru a ajunge în fața unui computer.
Mi-am folosit micul meu Mitac folosit din plin scriindu-mi pe el lucrarea de licență. Apoi a rezistat ani buni și cu el am venit la Hațeg scriindu-mi primele predici.
De atunci am mai avut un Dell second-hand pe care l-am dat în favoarea unui HP nou.
Recunosc că nu mă pot obișnui nicicum în fața unui desktop având în mână un mouse. M-am format pe micuțul Mitac și mi-au rămas reflexele lipite de trackpad.

HP mi-a făcut probleme în ultima vreme și trebuie să spun că virușii mi-au dat multă bătaie de cap chiar dacă am avut programe antivurși licențiate. Nu voi uita niciodată, dar niciodată, acea seară de Sâmbătă când am pierdut totul. TOTUL! Lucram la predica de ziua următoare, care era aproape terminată și dintr-odată…..un blocaj….un ecran negru…și apoi… liniște! Inima a început să bată cu putere. Am pornit din nou computerul și …. totul era pierdut. De atunci computerul a mai crăpat de vreo două ori. Probleme de soft. Am învățat să salvez dar mai ales să scriu de mână 🙂
Pe lista mea de rugăciune a mai apărut un motiv.

Prin harul Domnului, rugăciunile au fost ascultate. Am primit un nou laptop. Este mai mult decât am cerut sau gândit. Și îi mulțumesc Domnului pentru el și mulțumesc prietenilor mei care mi l-au dăruit. Astăzi se împlinesc 7 zile de când am primit un APPLE! Au fost 7 zile de încântare și mărturisesc că sunt pe deplin impresionat de ceea ce înseamnă Mac. Sunt încă în perioada de acomodare și am nevoie de sfaturile celor care folosiți de mai multă vreme Mac-urile.

Primul lucru pe care l-am apreciat a fost simplitatea laptopului. Nici un fel de abțibild sau etichetă. Îmi amintesc de mașina Dacia care are în spate un abțibild pe care scrie: ,,această mașină are motor cu injecție,,. Mac-ul se pare că nu simte nevoia să-ți spună ce fel de ,,motor,, are.

O problemă pe care o întâmpin însă este că mi-am pierdut ghilimelele pe undeva. Am setat tastatura în românește și nu știu de unde să le iau.

Despre Apple cu siguranță că vom mai vorbi!

Reclame

Single Post Navigation

10 thoughts on “Un alt update

 1. claudiu_no7 on said:

  Pace frate Adi,
  Pentru ghilimele trebuie sa apasati „shift” si tasta din dreapta, de langa tasta nr”1″.
  Nici eu nu am stiu la inceput 🙂 , dar intr-un final i-am dat de urma.
  O zi binecuvantata sa aveti!
  claudiu manole

 2. ambasadorul on said:

  Pace Claudiu,

  mulțumesc. Am încercat și nimic… 😦
  Shift + tasta 2 = @

  Mai încercăm …

 3. claudiu_no7 on said:

  scuze… gresala mea, shift + tasta din stanga tastei nr 1.
  Sa vedem daca merge asa….

 4. ambasadorul on said:

  Claudiu,

  shift+tasta din stânga=|

  nu merge… 😦
  mai încercăm…

 5. andrei on said:

  Pentru ghilimele, trebuie sa apesi shift option(alt) si ghilimele. Astia nu sunt asa de complicati….ca si windows… e simplu: shift otption(alt) si ghilimele. „”””””” ” „

 6. andrei on said:

  apropo… am uitat sa iti spun bun venit in lumea Apple. Dupa inca o saptamana de Apple vei dori sa uiti ca ai avut HP, iar Dell il vei pronunta Hell. Nimic nu se compara cu Apple…. bineinteles vorbind in materie de computere. Ma bucur pentru tine. Da de ce nu ne spui ce model ai, de ce nu pui niste poze, etc…. asa se procedeaza in lumea Apple….

 7. ambasadorul on said:

  Andrei,

  mulțumesc. „””””””””” ”  ” Le-am găsit!

 8. Andrey on said:

  Si eu vreau un apple cat de curand?sa dau windows in favoarea MAC-ului?:D

 9. ambasadorul on said:

  Andrey,

  Apple este net superior dar și mai scump decât PC-urile cu care suntem obișnuiți.
  Dacă aș avea po$$ibilitățile aș face schimbarea oricînd și fără regrete. Probabil că vei fi mai limitat în aplicații și softuri pe care nu le găsești oriunde și oricum.

  Dar dacă ai de scris mult și vrei un computer stabil, Apple este o soluție. Am întâlnit și „români fericiți” cu PC-ul lor. Fiecare cu experiența lui.

 10. ambasadorul on said:

  Andrei,
  mulțumesc!

  Modelul pe care îl am este MacBook Pro de 2,4; 15 inch.
  Poze aici:
  http://www.apple.com/macbookpro/features-15inch.html

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: