Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Focul lui Todd Bentley


Todd Bentley este unul din VIP-urile contemporane ale mișcării „Al treilea val”. Mișcarea mai este numită și „Mișcarea semnelor și a minunilor”.

Primul val a fost valul penticostal. Începutul propriu-zis al Mişcării penticostale mondiale datează din aprilie 1960, când a „căzut foc din cer” în strada Azusa 312 din Los Angeles.

Al doilea val a fost cel carismatic. Valul a cunoscut apogeul când Dennis Bennett a îmbrățișat învățăturile acestei mișcări.

Valul al treilea a început să se ridice prin anul 1980 și are de-a face cu influența asupra celorlalte biserici evanghelice. Figurile proeminente ale acestei mișcări sunt Peter Wagner, John Wimber și cei din biserica Vineyard.

Todd Bentley pretinde că are putere de a vindeca și de a face minuni. Nici o dovadă clară și serioasă până acum! Dar asta-i altă poveste.

Marele șoc îl trăiesc când aflu că acest făcător de minuni, a divorțat de soția sa pentru a se recăsători cu femeia cu care a întreținut o relație „sentimentală” ( a se citi, sexuală ). Deci, poți trăi în adulter și în același timp să fi mâna dreaptă a lui Dumnezeu?

Ce este și mai înspăimântător este că Todd Bentley vrea să se întoarcă „pe scenă”. Îl loc să se căiască, să tacă și să se îmbrace în sac și cenușă, Todd dă sfaturi, ne mustră și vrea să predice mai ceva ca înainte. Apropo, el va începe o nouă lucrare: „Fresh Fire USA”. Lui Bentley se pare că îi place să se joace cu focul!

Cel care îl consilieaza și conduce operațiunea de „restaurare” este prietenul lui, Rick Joyner.

Cred din toată inima că Todd are MARE, MARE nevoie de consiliere și de mentorare. Dar și aici, grijă mare când îți alegi sfătuitorii!

Dar cum poate cineva să fie restaurat și repus în slujba de predicator fără să existe o recunoaștere a vinovăției, o pocăință reală și o reparare a pagubelor ( acolo unde se mai poate )?
De ce nu s-a întors în Canada la adevărata lui soție? De ce nu a recunoscut toate minciunile spuse și predicate public?

Poate orice predicator să zică ce vrea, să facă ce vrea, să trăiască cum vrea și apoi să fie „restaurat”?

Anunțuri

Single Post Navigation

4 thoughts on “Focul lui Todd Bentley

 1. ascultareacredintei on said:

  Se pare ca da.

 2. Pe aici chestia cu divortul nu e asa grava ca in Romania . Rata divorturilor intre ,,crestini ” e aproape egala cu a celorlalti 2 divorturi din 3 casatorii .Manipularea maselor functioneaza la maxim sa iasa BANUL . Dar va veni si randul Domnului Isus cu judecata Lui !

 3. ambasadorul on said:

  Wes,

  ce bine că este și o judecată prezidată de Domnul!
  Bentley este liber, ca fiecare dintre noi, să facă ce dorește. Își poate alege maniera în care să păcătuiască, dar nu își poate alege și consecințele acestor păcate. Revenirea lui în predicare și în conducere este tupeu și nerușinare la maxim! Banii sunt partea destul de majoră din problemă!

  Domnul să aibe milă de noi ( și de el ).

 4. Esential on said:

  „Primul val a fost valul penticostal. Începutul propriu-zis al Mişcării penticostale mondiale datează din aprilie 1960, când a „căzut foc din cer” în strada Azusa 312 din Los Angeles.

  Al doilea val a fost cel carismatic. Valul a cunoscut apogeul când Dennis Bennett a îmbrățișat învățăturile acestei mișcări”….

  Ai facut greseli istorice…Inceputul miscarii penticostale nu a fost in 1960, ci in 1901 in Topeka Kansas, iar mai apoi in 1906 in Azussa Street in acea biserica mica de negri condusa de Seymour..
  Miscarea carismatica a luat fiinta in anul 1960, cu prima generatie de carismatici din ramura principala a protestantilor, apoi ceva mai incolo de 1960 a fost cea de-a doua generatie de carismatici care a luat fiinta la catolici, iar mai tarziu, dupa anii 1980 a venit cea de-a treia generatie de carismatici, liderii acestei generatii fiind: Pat Robertson, Kenneth Hagin, Peter Wagner, Benny Hinn, John Arnott cu biserica lui de la Toronto Blessing, etc…

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: