Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Frate, nu-l supăra pe musafir!


Tocmai ce m-a sunat un coleg păstor care era tare tulburat.
A fost invitat la o conferință undeva prin sudul țării unde a asistat la câteva prelegeri. Iată și câteva din învățăturile oferite de musafirii veniți tocmai din Statele Unite:
– nu poți face din Biblie normă de viață, trebuie să te lași călăuzit de Duhul Sfânt.
– nu contează dacă păcătuiești, tot fiu și fiică rămâi.
– țigara și paharul de băutură nu te duc în iad.

Colegul meu se pare că nu a mai suportat, s-a ridicat și a pus câteva întrebări luând astfel atitudine.
A fost pe loc mustrat și acuzat că face dezbinare. Colegul și-a luat bagajul și a plecat….

Ce mi s-a părut interesant este că în pauzele de cafea au fost câțiva păstori care și-au exprimat șușotind nemulțumirea cu astfel de învățături, dar nimeni din cei aproximativ 40 de păstori și participanți nu a îndrăznit să o facă la modul deschis. Alții chiar l-au felicitat în privat, după întâlnire, pe colegul păstor.

Dar de ce au făcut-o în ascuns?

Ca să nu se supere „frații” musafiri!

Să mai spună cineva că românii și-au pierdut spiritul de o$pitalitate….

Single Post Navigation

9 thoughts on “Frate, nu-l supăra pe musafir!

 1. remoremo on said:

  El a procedat corect 100% . Ceilalti care au tacut trebuie sa-si puna un semn de intrebare cu privire la viata lor . Este specific sa fi acuzat de tulburare , atunci cind vorbesti impotriva lucrurilor neadevarate , mai ales la romani . Insa aceasta este adevarata atitudine impotriva minciunii pe care trebuie sa ne-o asumam indiferent cit ne costa . Aceia care l-au acuzat de dezbinare nu sint oameni sinceri inaintea lui Dumnezeu si c-am trebuie sa se pocaiasca . Aceasta atitudine isi trage radacina din comportament dictatorial . Dumnezeu nu a rinduit in Biserica nici ” dictatori ” nici ” sefi ” , ci slujitori . Si unii pastori au nevoie de consiliere ca sa inteleaga ca ei au fost chemati la slujire , si nu la dictatura .
  In urma abuzului de a sterge mesaje care nu convin sau care nu sint intelese din punct de vedere al invataturii , am facut un blog unde va fi postat si un articol vizavi de ” Abuzul in functie si comportamentul dictatorial din adunarile Romanesti . ” Blogul se numeste Hanul Calatorului , inca nu este gata , insa cind va fi gata te voi invita Fr. Ambasador in vizita . Iti promit ca ai sa fi interesat sa-l vizitezi .

 2. Postarea îmi aminteşte de Ilie şi ceata preoţilor păgîni: pe altarele lor demult nu se mai aprind jertfele, pentru că alţi dumnezei slujesc prin tăcerea vinovată.
  Cît despre Ilie cel mic al dvs., îi doresc să audă mereu şoapta dulce a harului, din tufişul misiunii sale…

 3. remoremo on said:

  Tacerea si neluarea nici unei masuri impotriva raului indiferent din partea cui vine raul atunci cind trebuie sa vorbesti si sa iei masuri impotriva pacatului , este o forma de asociere cu pacatul si cu minciuna . Tot asa a facut si Eli fata de pacatele pe care le comiteau fiii sai .

 4. ambasadorul on said:

  Amin și rugați-vă pentru el. Are mare nevoie de sprijin și încurajare în lucrarea nu ușoară pe care o face într-o zonă grea.

 5. remoremo on said:

  Domnul sa-l intareasca si sa-l sprijineasca . Amin .

 6. Vasilis on said:

  E discutabila situatia…
  – Biblia + calauzirea Duhului Sfant merg mana in mana. Cine spune ca se supune doar Bibliei fara a fi calauzit de Duhul Sfant ajunge un legalist care doar da in cap cu versete la altii. Nu putem exclude una in detrimentul celeilalte.
  Ex. Ce facem cand cineva ne loveste peste obrazul stang? Il intoarcem si pe cel drept cf. predicii de pe munte sau intrebam ca Isus la judecata: pentru ce m-ai lovit?

  – daca pacatuiesc azi si ma pocaiesc maine, nu mai sunt fiu/fiica in timpul acesta?

  – unii spun ca Isus nu a baut vin, ca de fapt si la nunta el a facut must. nunta la evrei cu must…
  fiecare cu incredintarea lui. Romani 14:21-22

 7. remoremo on said:

  Vasilis ,

  Domnul Isus nu a baut vin alcoolic niciodata si nici nu l-a promovat . Si nici la nunta din Cana nu a facut alcool . Vita de vie face struguri si din struguri storsi iese suc ( must ) si din suc iese vin dupa ce se strica sucul . Nici un fruct stors nu da vin , ci da suc , intelegi ?

 8. Rahela-Lorelay on said:

  Interesanta intalnire. El fost corect si a spus totul pe fata si nu a spus-o pe la spate.
  In ziua de azi majoritatea vedem lucrurile diferit.Am intalnit frati din comitete diferite care au spus ca fumatul nu e pacat atata timp cat nu esti dependent. In PROVERBE 16:25 gasim scris,, Multe căi i se par bune omului, dar la urmă duc la moarte. ” Fumatul ucide!!! sau mai bine spus NE sinucidem. Fumatul este ca si cum ne-am spanzura…face rau plamanilor…este ca si cum ne-am spanzura dar nu dintr-o data si incetul cu incetul ne taiem din scaunul care ne tinem.
  am intalnit un frate casatorit care a spus ca pornografia nu este pacat. OO…cum?Biblia spune ,,Sa nu preacurvesti” Exod 20:14. Si spunea ca asta inseamna sa nu te culci cu el dar Biblia mai spune ,,Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui.” nu e suficient?…eu cred ca da
  Domnul sa ne lumineze…
  Har si Pace

 9. ambasadorul on said:

  Rahela-Lorelay,

  tocmai că trăim vremuri în care fiecare vede „adevărul” lui propriu, noi suntem chemați să ne „biblicalizăm gândirea”, vorba fratelui Țon. Pentru fiecare păcat vei găsi suficienți „frați” care să ne spună că nu-i chiar atât de grav.
  Ai dreptate Rahela, Biblia nu se negociază! E suficientă și de folos pentru orice faptă bună!

  Domnul să fie cu tine!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: