Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Dormitul și depresia


Un articol interesant care merită citit de către părinți. Iată că atunci când copiii noștri fură din timpul de somn, consecințele sunt întotdeauna triste. Regretele nu repară greșelile și nici nu vindecă depresiile.

http://www.usatoday.com/news/health/2009-06-09-bedtime-teen-depression_N.htm

Single Post Navigation

2 thoughts on “Dormitul și depresia

 1. Problema este interesantă. Dacă pentru un copil sau adolescent, timpul de somn este esenţial, pentru un adult depăşirea celor 7 ore de somn zilnic înseamnă scurtarea vieţii cu o treime.
  Este de mult cunoscut faptul că orele de dinaintea miezului nopţii sunt cele mai odihnitoare. Ceea ce este însă de cea mai mare importanţă e CE FAC ACEI TINERI ÎN ORELE NEDORMITE. Dacă aţi observat, asta spune şi articolul, în final, că şi comportamentul tinerilor s-a schimbat teribil, din 1996 încoace. Una este să stai peste miezul nopţii şi să citeşti o carte bună, alta este să te joci morbidităţi pe calculator, sau să conversezi imbecilizant cu alţi pişorcoşi de vîrsta ta, de la 10 la 16 ani şi peste, sau să te uiţi la poze porno şi să te masturbezi.
  Pentru că totdeauna a contat ce faci cu timpul tău, indiferent de vîrstă, iar valul de sinucideri care s-a declanşat după ce Goethe a publicat „Suferinţele tînărului Werther” era total independent de orele de somn. 🙂
  Mai sunt multe de spus asupra fiziologiei celulei nervoase, despre cît de sensibilă este cea a copiilor şi tinerilor, aşa încît orele de somn sunt doar o mică faţetă a unei frumoase taine.
  Recomandarea mea este ca, indiferent la ce oră se vor culca tinerii noştri, să nu uite să-şi pună pe cap coiful mîntuirii, chiar dacă, la început, perne rokului pare mai moale.
  Fr. Adrian, vă felicit pentru subiectele alese. Au sîmbure de Viaţă, şi- contrar temei- nu adorm, ci trezesc… 🙂

 2. ambasadorul on said:

  Frate Răzvan,

  punct ochit, punct lovit!
  Mă întreb și de ce sunt părinții acelor tineri atât de adormiți? De ce atâta naivitate să-i creadă că-și fac temele pe computer la 12 noaptea? Indiferență? Oboseală? Depășiți de situație? Leneși? Din toate câte un pic?
  Cred că computerul legat la internet nu are ce căuta în dormitorul copilului. Computerul cu internet este ca un terorist pe care îl invităm să găzduiască în dormitorul copilului.

  Frate Cristian, soția mea a jubilat când a apucat să citească recomandarea cu orele de somn dinaintea miezului nopții. De, fată de doctori 🙂
  E adevărat că m-am lăsat convins mai greu, dar recunosc că așa este! Cu dormitul mai mult de 7 ore, nici o șansă! Din punctul ăsta de vedere, eu și soția ar trebui să trăim până pe la 100 de ani ( grație copiilor noștri extrem de matinali 🙂

  Mulțumesc pentru încurajare!

  Mult har vă doresc!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: