Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Unde să găsesc modestia?


Când eram burlac îmi alegeam singur hainele pe care le cumpăram. Nu consultam pe nimeni. Când m-am căsătorit, câteva „exemplare” au fost scoase din garderobă.
Astăzi mi-am cam ieșit din mână pentru că soția mea este „consilierul de imagine” și cred că am să-i prelungesc „contractul” pentru că se pricepe la asta mult mai bine decât mine 🙂

Nu sunt un polițist de modă.
Sunt așa cum sunt majoritatea bărbaților când este vorba să observ detaliile. Întrebarea ciudată când mă întorc de la o nuntă: ” cum era îmbrăcată mireasa?” mă pune și acum în încurcătură. Răspunsul: „în rochie de mireasă” se pare că nu este satisfăcător 🙂

Dar, totuși, sunt sensibil la lipsa de modestie. La vulgaritate și extravaganța. Îmi sar în ochi lucrurile care trec de limita bunului simț.

Nu mă aștept să găsesc modestie plimbându-mă prin oraș.
Nu mă aștept să o găsesc nici în stațiune la munte și ce să mai vorbim de Mamaia, Eforie sau Costinești.
Nu mă aștept să găsesc modestie în magazine sau mall-uri. Când intru astăzi într-un magazin de haine, ai impresia că toți locuitorii pământului sunt maneliști sau adolescente anorexice. Nu vom găsi modestia pe ecranul televizorului și nici în sălile de concert.

Dar vă mărturisesc că mă aștept să găsesc modestie când vin la BISERICĂ! Suntem toată săptămâna în alertă și într-o stare de încordare încercând să fugim, să ne apărăm, să facem fel de fel de piruete printre imaginile imorale și lipsite de modestie pe care lumea le aruncă și le afișează în jurul nostru. Când vin la Biserică vreau să-mi odihnesc ochii!

Odată cu venirea căldurilor de vară suntem oare obligați să suportăm și lipsa de modestie din partea celor ce ar trebui să fie „sare și lumină”?

Când apostolul Pavel vorbește despre închinarea de la biserică, iată ce spune:

1 Timotei 2:9

Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu rușine și sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase.

Iată că femeia este chemată să vină la biserică și să se roage cu rușine și sfială.
Rușine și sfială?
Ce-s alea? … parcă le aud mirându-se pe domnișoarele de onoare.

De curând o domnișoară mi-a răspuns din colțul gurii, ” da, dar inima contează”.
Corect!
Modestia începe în inimă dar este exprimată în exterior prin atitudini, prin acțiuni și înfățișare. Dumnezeu vede exterior prin ceea ce este în inimă. Felul cum ne îmbrăcăm transmite un mesaj foarte clar. Chiar și atunci când ne îmbrăcăm așa cum se îmbracă toată lumea, spunem ce spune toată lumea despre trupurile lor.

Modestia începe în inimă și este exprimată în exterior.
Haina de pe tine are o poveste și un mesaj pentru ceilalți!

vom continua….

Reclame

Single Post Navigation

19 thoughts on “Unde să găsesc modestia?

 1. remoremo on said:

  Modestie ? Mai degraba unele capuri femeiesti bolnave , prin care isi pierd rusinea . Nu cred ca este gresit sa spun ca , cu cit goliciunea de pe trupul unei surori este mai mare prin felul in care se imbraca , cu atit capul ei este mai bolnav . Si haideti sa va dau un exemplu : ieri am intrat pe postul tv AlfaOmega Timisoara , si s-a nimerit un program de evanghelizare , in care o femeie de origine americana predica intr-o sala . La amvon era o alta femeie linga ea care o traducea in romana . Acea translatoare era imbracata cu o bluza care avea un decolteu in forma de ” V ” asa de mare , ca i se vedea un procent din sini . O alta prezentatoare crestina de la un post din America , de la o emisiune crestina numita ” Femei cu idealuri ” , retransmisa de postul Alfa Omega Timisoara , era imbracata cu o fusta asa de scurta ca atunci cind era pe scaun , picioarele erau goale vreo 20 de cm de la genunchi in sus . Femei care au boala la cap , ca alta explicatie nu este . Dar barbatii acestor femei care le lasa sa umble imbracate in felul acesta , ei nu au boala la cap ? Ba da . Ca altfel nu le-ar lasa sa umble asa . Puteti sa va suparati voi pe mine , cei care aveti capul bolnav in aceasta directie , dar voi aveti nevoie de antibiotic ca sa va vindecati de infectie , atit femei cit si barbati .
  Se constata cu mare regret decaderea morala alarmanta a femeii zilelor noastre , atit in lume cit si in rindul surorilor din Biserici , femeia fiind tot mai goala . Cele mai multe femei necrestine din ziua de azi au ajuns ca plastelina , pe care dupa ce o moi in mina poti sa o modelezi cum vrei . Este trist si rusinos dar este adevarat .
  Ambasadorule taie in carne vie si sa nu-ti fie mila acolo unde vezi goliciune fara rusine in rindul femeilor , ca ele din cauza bolii la cap care o au , nu isi dau seama ca prin imbracaminte ispititoare si provocatoare la pacat , pot sa faca pe unii barbati sa comita pacat de preacurvie in mintea si inima lor , si in felul acesta merg pe drumul spre pierzare .
  Dumnezeu sa aiba mila si sa le vindece capul bolnav .

 2. remoremo on said:

  Pastori de adunari trezitiva si nu mai dati pocaitilor numai „algolcalmin ” . Dati-le medicamente pe masura , la fiecare dupa boala lui . Nu dati ” algocalmin ” la ala care are infectie ca in felul acesta i faceti rau , dati antibiotic sa treaca si daca este nevoie de penicilina injectii dati si din acestea , nu este nici o problema . Este dureroasa dar sanatoasa . dupa tratament se va vedea rezultatul . Si la aia care au tumori , nu le dati antibiotice ca nu le trece oricit de tari ar fi , ci puneti bisturiul si taiati jos cancerul ca daca nu faceti asa , vor muri si am impresia ca Stapinul o sa va ceara la socoteala , de felul cum tratati bolnavii din turma . Toate aceste posibilitati de tratament sint in mainile voastre , a celor mai mari peste turma si decit ” pastor ” in locuinta mortilor fiindca ai lasat oi din turma sa moara , mai bine ” usier ” in Rai impreuna cu Dumnezeu .
  Dumnezeu sa va ajute , ca multi sau imbolnavit mai rau decit au fost la inceput , din cauza unor pastori nechibzuiti .

 3. Sergiu on said:

  Adi, am citit ca de obicei cu mult interes postarea ta, cu care sunt intrutotul de acord. Cu toate acestea, am fost surprins de tonul foarte virulent si prea putin irenic al lui remoremo in comentariile lui. Astfel de vituperari la fel de pernicioase ca si” decolteul exagerat” vor starni cu siguranta polemici distructive si compromitatoare pentru un blog ce sunt sigur ca te straduiesti sa-l pastrezi in limitele decentei si a… modestiei, chiar si in exprimare. Cu nadejdea ca astfel de observatii viscerale isi vor gasi tot mai putin loc pe blogul tau, te salut si iti doresc un week-end binecuvantat!

 4. Cît mă pricep eu, daţi-mi voie să vă spun că eleganţa unei femei este înăscută. Ăsta este cazul cel mai fericit. Apoi, este educată, în timp. Asta nu înseamnă modă sau purtare excentrică. Important este să îmbraci ceea ce ştii că-ţi stă bine. O femeie trebuie să se îmbrace ca să arate bine, să fie frumoasă, să-şi placă sieşi, bărbatului şi lui Dumnezeu- dacă e la adunare.
  Fr. Adrian, ştii că există o vorbă: bărbatul este oglinda femeii, deci tu eşti în grafic. 🙂
  Cu Remoremo chestia e, însă mult mai complicată, iar stilul lui de tip Tanacu m-a distrat copios. Fără supărare, dar cum să interpretez citatele de mai jos, altfel decît de un misoginism de ev mediu. Nu mai rămîne decît ca pe cele scăpate de „bisturiu” sau de „tăierea în carne vie”, tăvălite prin „penicilină injecţii”, să treacă cu pastorul la alte „posibilităţi de tratament”, ca să nu moară turma de bărbaţi, prin „ispite şi provocare”. 🙂
  Doamne, Remoremo, ce să mai spun de mine, care nu mă mai uit cu ce sunt îmbrăcate bietele femei şi le dezbrac pe toate, să văd ce-au înăuntru? 🙂 Categoric, asta nu se întîmplă la biserică, ci la spital, dar lucrurile tot în capul bărbatului stau cu defect: care-i pofticios, are ochii ca laserul după femei.
  Spuneţi şi voi direct, bărbăteşte: femeii să nu i se vadă genunchii, sînii, braţele şi, dacă s-ar putea, să arunce o ţoală mai largă, să nu i se vadă fundul şi coapsele. Corect? Mulţumiţi? Întrebarea mea e: şi acasă tot aşa? tot duri, aspri şi mînioşi? 🙂

 5. cornelia on said:

  Fiicele strabunei Sara

  Fiicele strabunei Sara! Domnului Isus ii place
  Sa aveti in voi podoaba de smerenie si pace!
  Nu urmati parada modei si nici hainele trufiei!
  Frumusetea v-o da Domnul, fiice ale-mparatiei!

  Nu podoaba din afara este cea adevarata,
  Ci smerenia si harul, pacea ,inima curata.
  Sara astepta supusa, dupa binecuvantare;
  Fiicele ei v-ati facut voi, in credinta si umblare.

  Izabelele din lume nu traiesc dupa Scriptura,
  Vreti s-ajungeti ca si ele, bufe de sperietura?
  Azi, cerceii sunt la moda, dar aici e Adunare!
  Nu e hora din Poplaca , ci e loc de inchinare!

  Nebunie si sminteala:fustele de tot crapate!
  Palariile umflate si sprancene deplasate…
  Unghiile albastrele, peste brate…tot bratele,
  Si la gat, talangi de aur, lantisoare si margele…

  Toate-acestea sunt in lume, chipul lumii care moare,
  Dar nu lumea ne invata cum sa fim in adunare.
  Ascultati, Cuvantul Vietii vrea si azi sa ne indrume:
  „Eu nu sunt din lume, Tata ! Si nici ei nu sunt din lume!”

  Fiicele strabunei Sara ! Luati-va podoabe sfinte,
  Cum se imbracau in cinste sfintele de mai-nainte,
  Intr-un duh smerit si gingas, chiar in lacrimi si infrangeri,
  O priveliste mareata pentru oameni, pentru ingeri!

  Valentin Popovici

  ,

 6. „El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un Lastar care iese dintr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile si infatisarea Lui n-avea nimic sa ne placa.” (Isaia 53:2)
  Urmasii Lui sunt calauziti de Duhul Lui…Felul in care Mantuitorul nostru a ales sa Se arate lumii, inclusiv in exteriorul Lui, ne vorbeste…

 7. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  🙂

  Motivul pentru care am lăsat comentariile tale pe blog a fost tocmai de a arăta că modestia nu stă doar în lungimea fustei. Modestia se vede și în lungimea limbii. Biblia ne învață că dacă este cazul să mustrăm o fată tânără, trebuie să o facem ca și cu o soră. Expresii de genul „și la aia care au tumori”, „capuri femeiești bolnave” nu ajută pe nimeni. Unele expresii și mie mi s-au părut cel puțin comice… 🙂 asta fără să îți cunosc motivațiile inimii.

  Te rog, să observi că atunci când Biblia vorbește femeilor le spune cum să se îmbrace, dar atunci când vorbește bărbaților, le spune cum să se poarte. Fără mânie și fără răutate…

  Vom vorbi și despre modestia la bărbați.

  Sunt și eu la fel de intrigat de moda deșănțată și de cât de repede lipsa de modestie se lipește și de noi, dar nu putem reacționa jignind, lovind în stânga și dreapta și trimițându-i pe toți să se vaccineze. Ar fi prea simplu și frumos dacă doar cu o injecție s-ar rezolva asta.

  Îl chem pe fratele Răzvan și într-o zi am avea modestie peste tot 🙂

  Mai degrabă, ne întoarcem la Cuvânt și la învățătura sănătoasă rugându-ne ca și aceastea să se lipească de noi la fel de tare.

  Domnul cu tine!

  PS.

  celălat mesaj l-am șters de pe blog dar răspunsul tău l-am trimis celor cărora le era adresat.

 8. ambasadorul on said:

  Sergiu,

  îți mulțumesc pentru interes.
  Nu intra în panică. Comentariile lui Remoremo ne vor ajuta mai târziu și ….sunt inofensive iar unele dintre ele chiar comice, nu?

  Sper că ai avut o duminică binecuvântată!

 9. remoremo on said:

  Ambasadorule ,

  sa nu te superi de cuvintele pe care t-i le spun , dar eu cred ca tu uneori rizi a vint . Faptul ca situatia la nivel de adunare merge in jos pe an ce trece , inseamna ca voi gestionati bine situatia , asa-i ?
  Ma tem ca gingasia ta de care vrei sa dai dovada ca sa nu te pui rau cu oamenii , in anumite cazuri si situatii nu foloseste la nimic , ci doar lasa ca raul sa mearga inainte si sa progreseze . Iti vine greu sa recunosti acest lucru , dar eu stiu ca este adevarat . Creanga uscata a unui copac daca o mingai nu cade jos , ea trebuie taiata . Si daca mingai o haina murdara ea nu se va curata de murdaria respectiva , numai daca incepi procesul de curatare pentru murdaria respectiva . Intelegi ? Si apoi faptul ca am spus adevarul asta inseamna ca sint eu sint rau ? Nu cumva ochiul tau este defect si procesorul tau nu mai lucreaza cum trebuie ?
  O , daca ai sti tu cite capuri bolnave sint pe la tine in adunare , fara ca tu sa realizezi acest lucru . Si daca te-au atins ceva cuvinte , las ca iti trece .

 10. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  nu mă supăr și chiar îți mulțumesc pentru timpul pe care îl acorzi citind și participând pe blog. Cred că motivițiile tale sunt curate și sincerede aceea ți-am lăsat comentariile pe blog. Sigura sugestie este să încercăm ca întotdeauna să spunem adevărul cu fermitate și în dragoste.

 11. remoremo on said:

  Ambasadorule ,

  stiu ca esti pastor , un slujitor a lui Dumnezeu care trebuie respectat . Si mai stiu ca ai si frica de Dumnezeu si intentia mea nu este sa te jignesc pe tine sau pe altcineva , insa la lucruri la care nu este tirguiala nu fac prietenie cu nimeni . Si daca intelege cineva ce vorbesc sa inteleaga si daca nu intelege este problema lui .
  Hai sa-ti dau un exemplu care poate va ajuta sa se inteleaga ceea ce am spus . La spital vin oameni bolnavi cu diferite afectiuni , asa-i ? Acolo oamenii intra in contact cu medicul de specialitate . Comportamentul elegant si cuviincios in purtare si vorbire a unui medic fata de un pacient care vine sa se trateze de o anumita afectiune , are efect asupra acelui pacient doar la nivel psihic si la nivel de inima , in sensul ca acel comportament frumos i ceeaza o stare placuta , insa nu il ajuta cu nimic la problema lui medicala pe care o are . Dar daca medicul intra la actiune impotriva acelei afectiuni , omul acela are sanse sa se faca bine . Si apoi omul acela are interesul sa se faca bine si pentru el lucru mai important este rezolvarea problemei lui medicale , nu sa-i vorbeasca medicul frumos , caci acest lucru nu il va vindeca .
  Acum este clar ca purtarea si vorbirea frumoasa este o datorie a fiecarui crestin , insa uneori vorbirea intr-un anume fel nu are legatura nici cu rautatea nici cu mania .
  Daca te uiti in Noul Testament , Dumnezeu a fost nevoit sa vorbeasca unor categorii de oameni intr-un mod nu tocmai placut din cauza fatarniciei in care traiau . A fost Domnul Isus rau atunci cind i-a facut pe farisei , fatarnici , nebuni si orbi , morminte varuite , serpi si pui de napirci ? Au fost aceste cuvinte : jignire si atac la persoana asa cum se interpreteaza astazi ? Nu cred . Au ramas cuvintele de mustrare ale Domnului Isus fata de farisei si carturari fara rod ? Eu nu cred , chiar daca biblia nu destainuie acest lucru . Oamenii din ziua de azi dau de multe ori interpretari gresite cuvintelor . Dumnezeu este nevoit sa le vorbeasca astfel si in ziua de azi la astfel de oameni . Citi oameni sint plini de fatarnicie si de faradelege ca si fariseii de altadata ? Citi crestini care din cauza nevegherii au ajuns si ei plini de fatarnicie si faradelege , oameni la care le merge numele ca traiesc , dar ei sint demult morti ?
  Omule a lui Dumnezeu intelege aceste cuvinte .

 12. Imi place sa ma gandesc la modestie prin doua atitudini. Smerenia – ce este o atitudine interioara si Blandetea ce este o atitudine exterioara ” Conform ” Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti”.

  Cred ca si in cazul modestiei putem aplica acelasi principiu. Modestia noastra verbala, vestimentara, comportamentala – sa fie cunoscuta de Cer si de „toti” din jur.
  Te salut

 13. ambasadorul on said:

  Alexandru,

  Un om smerit și blând este un om care sigur nu poate trece neobservat de noi și în special de Cer.

 14. remoremo on said:

  Parca mai sus in tot articolul este vorba despre imbracaminte , nu ? Ce-o schimbati acum ca la Suceava ? Scrie un articol despre modestiea in purtare si atunci discutam despre acest lucru .
  Ambasadorule , nu incerca sa umbli cu zaharelu tu ai impresia ca toti oamenii sint cu 4 clase , ca badea Ion de la tara ? Mai bine fi sincer si nu mai umbla cu ocolisuri .

 15. cornelia on said:

  un gand pentru remoremo

  A sti sa taci e o virtute
  Inscrisa-n randul altor zeci,
  La fel de mari si cunoscute,
  Cu binecuvantari pe veci.

  Caci mai usor e a deschide
  Fereastra gurii sa vorbesti
  Si mult mai greu s-o poti inchide
  In fata dulcilor povesti.

  A sti sa taci in orice vreme,
  Cand vorba ta e de prisos.
  Mai bine altii sa ti-o cheme,
  E mult mai greu, dar e frumos.

  A sti sa taci e o comoara
  In lumea noastra de dureri;
  Ea face viata mai usoara
  Si astazi mai frumos ca ieri.

  A sti sa pui o straja gurii,
  Cand altii te batjocoresc,
  Sa nu raspunzi cu ura urii
  Acelor care te lovesc.

  A stii sa taci cand incercarea
  Apasa umarul tau slab,
  In loc sa cauti alinarea
  La semenii tai mai degrab`_

  A sti sa taci oricand, ia seama,
  E-o-nfrangere a vechii firi;
  Cand limba ta isi cere vama,
  Opreste-i relele porniri.

  Si, daca vrei sa-nveti tacerea,
  Priveste la divinul Miel
  Si cerei Domnului puterea
  Sa poti si tu sa taci ca El.

  Cand Il loveau cu-nversunare,
  Cand chinul mortii L-a patruns,
  Cand suferinta era mare,
  El nu a dat nici un raspuns.

  Si pentru ce-ai vorbi intruna?
  Nu sti ca vorbele se duc
  Si nu mai poti sa strangi nici una
  S-o pui in lanturi sub papuc?

  Mai bine taci ,e mai cuminte;
  Nu te lasa de vorbe dus;
  Decat o mie de cuvinte,
  Mai bine o tacere-n plus.
  i.g

  remoremo,

  daca te uiti putin mai sus ,ai sa vezi ca poezia ce am postat-o exprima pozitia mea in legatura cu subiectul dezbatut. Urmaresc insa, totdeauna, cand imi arat punctul de vedere , sa nu-l impun cu parul altora, ca sa implinesc astfel Cuvantul care spune ca „dragostea nu face rau aproapelui”. Vorbesc de pe pozitia vesnic pacatosului iertat , care are constant nevoie de mila lui Dumnezeu. Din aceasta cauza ,si pentru ca ,si cand ma mustra , Domnul o face cu dragoste si gingasie, nu pot rosti ceva numai in duhul blandetei si smereniei, cu teama , privindu-l pe cel de langa mine mai sus, mai ales daca e un serv al Tatalui. Oare si cu sotia , cu copiii, cu prietenii te porti asa? Ar fi cumplit! Cuvintele fara cizelarea iubirii , umilintei, rostite dintr-o autopretinsa superioritate , zgarie, nu zidesc! Astept un rasuns de la tine in care sa simt corectia Duhului Mielului, altfel , cu regret , oricat ai tipa , nu esti pentru mine decat un chimval zanganitor …Pentru ca dragostea nu se poarta necuviincios, ci este plina de bunatate in orice situatie!
  Cu dragoste,
  in Domnul , o simpla sora.

 16. remoremo on said:

  Cornelia ,

  cred ca ai dat o interpretare gresita cuvintelor mele asa cum a facut si Ambasadorul , motiv pentru care ele iti prezinta discomfort . Afla ca eu nu ma uit de sus in jos si nici nu ma uit si nici nu vorbesc cu superioritate , fata de Ambasadorul . Si in principiu nu am obiceiul sa vb cu superioritate . Daca as face asta as pacatui fata de el si fata de Dumnezeu si eu stiu ca nu ma consider superior lui .
  Ce reprezint eu pentru tine in conditiile in care judecata ta nu este corecta este mai putin important . Nu te contrazic in ceea ce vorbesti despre roada Duhului Sfint . Insa a spune lucrurilor pe nume nu are nimic a face cu dragostea si cu bunatatea . Un om care trebuie sa corecteze ceva in viata lui el are nevoie de invatatura si informatii corecte si nu de dragoste si bunatate . Acum asta nu inseamna ca un mesaj transmis nu trebuie sa fie spus cu dragoste si bunatate . Cred ca voi le dati o interpretare gresita si afirmati ceva ce nu este adevarat . Ele au fost spuse raportat la dezastrul in care se gasesc multe femei din zilele de astazi la capitolul imbracaminte . Sau vrei sa-ti mai spun si alte lucruri vizavi de caderea morala a femeii din zilele noastre si mai ales din tarile Occidentale ? Acum asta nu inseamna ca barbatii nu au si ei partile lor rele . Daca tu nu ai avut deaface cu mizeria morala inainte sa te intorci la Dumnezeu , eu am avut , asa ca eu stiu de ce vorbesc asa . Scopul si intentia vorbirii mele nu este sa jignesc sau sa denigrez partea feminina . Si acum sa luam ceva exemple : daca tu esti cu masina si vrei sa mergi intr-o directie si nu sti drumul dar opresti si intrebi pe cineva si el iti vorbeste prietenos , dar nu te poate indruma in directia dorita , te-a ajutat la relozolvarea problemei tale vorbirea lui prietenoasa ? Sau daca te indruma gresit te-a ajutat cu ceva vorbirea lui prietenoasa , cind tu ajungi intr-o directie gresita datorita unei indrumari gresite ? Pentru mine este mai important care este pozitia lui Dumnezeu vizavi de invatatura pe care o dau altora si bineinteles ca ea trebuie sa fie impletita cu o comportare cuviincioasa .
  Insa ca , crestinii din ziua de astazi sint obisnuiti mai mult cu pieptanatul decit cu o vorbire fara partinire si la subiect asta este o alta problema .
  Uite iti propun daca esti de acord sa ne cunoastem putin in privat , poate vei reusi sa intelegi altfel anumite lucruri pe care acum nu le intelegi . Cunoasterea si discutiile noastre se vor derula doar in scop fratesc , asta ca nu cumva sa interpretezi altceva . Id-ul meu de mess este : romulus_gif

 17. cornelia on said:

  Frate remoremo,

  Mesajul principal , din spatele argumentelor dumneavoastra este sanatos, dar continui sa sustin , ca e mai frumos si drept pentru un crestin sa scrie urmarind dragostea, implinind indemnul apostolului Pavel ca „dragostea sa se arate in toate”. O limba dulce poate zdrobi oase , spune Solomon in Proverbe 25:15 .Ea ne pazeste de pericolul caderii in fire. Personal mi-este mai rusine de Domnul , cand gresesc, vazand statornicia dragostei lui de Tata, creditul pe care mi-l acorda cu aceeasi aplecare !
  Dumnezeu sa va binecuviteze!

  Mînia mea nerăstignită,
  Mă biruieşte uneori,
  Oricît ar fi de-ndreptăţită,
  Mă jefuieste de comori.

  Şi-atunci vii Doamne, Tu cu harul
  Croindu-mi căi de izbăviri,
  Păşind măreţ peste hotarul
  Nerăstignitei mele firi.

  Statornic cînd Te văd pe Tine,
  Cum nu ţii seama de greşeli,
  Îmi umplu faţa de ruşine,
  Cînd Tu în harul Tău mă speli.

  O, pururi am nevoie Doamne,
  Să fiu albit în jertfa Ta,
  Greseala mea mai mult Te-ndeamnă,
  A mă iubi, a mă ierta.

  Rămîne veşnic adevărul,
  Cuvîntului ce-ai spus cîndva,
  „Nu trebuie decît piciorul,
  Să-şl spele cel ce s-a scăldat”.

  Ce la-ndemînă-ţi este apa,
  Te-apleci peste greşeala mea,
  Să-mi iei cu simplitate talpa,
  Spălînd tot praful de pe ea.

  Tu ştii că din al vieţii umblet,
  La Tine-am să mă-ntorc murdar,
  „Nu e nimic” îmi spui c-un zîmbet,
  „Bine că vii la Mine iar”.

  v. popovici

 18. remoremo on said:

  Cornelia ,

  si eu sint de acord cu tine ca promovezi umblarea si vorbirea in dragoste .
  Domnul sa te binecuvinteze si pe tine si daca ai ajuns sa intelegi ca nu-ti poti permite sa umbli oricum imbracata printre oameni , ferice de tine .

 19. Dezbatand atitutini, sa nu lasam neclarificat subiectul in sine: modestia. Observ o alunecare in relativism si subiectivism. Adevarul este unic. In toate privintele, inclusiv in modestie, modelul nostru este si ramane Domnul Isus. El, in nici o privinta, nu a cautat sa-Si placa Lui Insusi, nici oamenilor. Nu a vrut sa atraga privirile, nu a vrut sa placa oamenilor. „N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile si infatisarea Lui n-avea nimic sa ne placa.” (Isaia 53:2)
  Sa nu adaugam la modelul Lui izvodirile mintii noastre. Sa ramanem 100% la ceea ce este scris. Sa nu lasam firea noastra sa adauge ceea ce ii place, sa nu-i implinim poftele. Sa privim si sa urmam Modelul nostru unic.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: