Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Poruncesc duhului de tensiune mare să plece!


Cred că fiecare avem câte un „beteșug” în corp. Mai mare sau mai mic, e acolo!
Cine l-a pus și de unde vine? Cu ce rost? Pentru cât timp?
Sunt întrebări care ne bântuie atunci când suntem bolnavi! Am întâlnit săptămâna aceasta un credincios cu un handicap destul de sever. Mergea în cârje.
Duminica viitoare vom avea cu ajutorul Domnului în biserică la serviciul divin de la Cina Domnului mai mulți frați cu handicapuri fizice destul de serioase. Unul dintre ei a avut un accident în vremea combinatului din Hunedoara.
De ce vor fi prezenți la biserică?
Să ne spună cum Dumnezeu poate folosi un handicap sau o boală severă spre slava și onoarea Lui. Că Dumnezeu are resurse inimaginabile pentru noi ca să rezistăm frumos în cea mai cumplită boală! Să ne spună că versetul „prin rănile Lui suntem tămăduiți” este valabil și atunci când boala nu dispare!

Este absolut normal ca să vrei să te rogi pentru cineva care este bolnav. Și suntem bucuroși când Dumnezeu răspunde acestor rugăciuni. Sunt unii însă care duc această dorință un pic și mai departe. Puterea rugăciunii se pare că nu produce întotdeauna vindecare, așa că ei caută o putere mai mare. Ei spun că această putere mai mare este a lor pentru că Domnul le-a dat „darul vindecării”.

Vreau să spun foarte clar că sunt convins că Dumnezeu mai face și astăzi minuni. Sunt ferm convins că în urma rugăciunii Dumnezeu poate să vindece orice boală dacă asta e voia Lui. Cât despre „darul vindecării” cred că el nu mai există astăzi!

Darul vindecării este menționat în 1 Corinteni 12:9, 28, 30 dar nu este definit în aceste versete. Darul vindecării este foarte clar descris prin lucrarea de tămăduire a Domnului Isus și a apostolilor. Când comparăm vindecările din vremea noastră cu cele din vremea apostolilor și a Domnului suntem uimiți de marile diferențe.

Unii din „vindecătorii” ambulanți au fost demascați ca fiind adevărați șarlatani care s-au îmbogățit pe spinarea bolnavilor și a naivilor. Dar nu toți sunt așa. Peter Wagner și John Wimber nu cer bani pentru vindecările lor. Ei spun că Duhul Sfânt este același și le-a dat și lor darul vindecărilor precum le-a fost dat și apostolilor.
Că Duhul Sfânt este același. Corect!
Că Dumnezeu nu se schimbă. La fel de corect!
Darul de astăzi este același cu cel din Noul Testament doar dacă are aceleași caracteristici, iar eu observ din Scripturi că între darul tămăduirilor din vremea apostolilor și a Mântuitorului și cel practicat de „vindecătorii” care ar fi niște bufoni mai degrabă, sunt mari deosebiri!

Este lucrarea apostolilor și a Domnului Isus reînființată astăzi printre noi?
A dat Dumnezeu bisericii de astăzi aceași slujire de vindecare așa cum a dat-o apostolilor?

O primă caracteristică a lucrării de vindecare a Domnului Isus a fost că toți bolnavii aduși la El au fost vindecați!
Nici unul nu a fost respins că nu a avut suficientă credință.
Nici unul nu a plecat pe același scaun cu rotile.

Isus nu a fost selectiv. I-a vindecat pe toți în liniște și fără spectacol. Fără strigături și fără acompaniament muzical pentru pregătirea atmosferei.
Cu Isus prezent nu este cazul să strigi, să implori, să ridici mâinile și să dai din cap.
Isus pur și simplu i-a vindecat!
Nu așa se întâmplă astăzi la serile de vindecare!

„Vindecătorul” contemporan își alege cu grijă „pacienții” și mulți dintre ei pleacă la fel de bolnavi pentru că nu au avut suficientă credință. Domnul Isus nu le-a cerut celor bolnavi să se pregătească mărturisindu-se în zile de post și rugăciune. Pur și simplu a vindecat bolnavii!

Astăzi nu mai întâlnim așa ceva!

Single Post Navigation

30 thoughts on “Poruncesc duhului de tensiune mare să plece!

 1. naicu on said:

  DOMNUL ISUS CRISTOS ii vindeca pe bolnavi,pe toti bolnavii,
  si totDOMNUL ISUS CRISTOS a spus ca cei ce cred in EL vor face si ei lucrarile pe care le-a facut DOMNUL ISUS ba inca mai mari(IOAN 14:12)

  imi vine sa plang cand ma gandesc la scena de la Biserica in comparatie cu scenele DOMNULUI ISUS cu bolnavii………………………………………….

  UNDE AR TREBUI SA FIM SI CE SUNTEM……………………………

  sa nu ne adormim constiinta gandindu-ne ca darurile oameni au fost doar pe vremea apostolilor,ca darul vindecarii a luat sfarsit

  ci sa ne gandim de ce sunt asa de putini……………………….

  (de fapt si prezbiterii ar trebui sa produca vindecari doar rugandu-se)

  sa cerem in NUMELE LUI ISUS lucrari de la TATAL(ioan 14:12-14)

  DOAMNE,trezeste-ne

 2. remoremo on said:

  Ambasadorule ,

  aici ai luat-o iara razna ca si in alte dati cu privire la alte subiecte . Astazi nu mai intilnim asa ceva in adunarile Baptiste, poate vrei sa spui . Pai este si normal sa nu existe din moment ce voi nu credeti in aceste lucrari caci Dumnezeu lucreaza si in ziua de astazi la fel ca in Biserica primara .
  Sti ce-ti spun eu !!! Pocaieste-te si intoarce-te la Dumnezeu cu toata inima ta , crede Evanghelia asa cum trebuie , nu cum te-au dus pe tine altii in ratacire si vei putea sa vezi lucrari ale lui Dumnezeu care acum sint ascunse de inima ta , de mintea ta si de ochii tai din cauza ratacirii in care zaci . Nu mai raspindi minciuni caci mare socoteala vei da inaintea lui Dumnezeu . Cauta si adu dovezi biblice in ceea ce afirmi caci altfel spui minciuni gogonate .
  Pai Ambasadorule , cum te gindesti tu sa iei Cina Domnului duminica viitoare cind tu raspindesti o gramada de minciuni dracesti . Nu crezi ca ar fi vremea sa te opresti din acest mers si sa te trezesti ?

 3. cristina on said:

  Dupa titlu am crezut ca vrei sa ne spui parerea despre religia „name it and claim it”.

  Intr-adevar, Dumnezeu vindeca nu numai trupul, atunci cind crede de cuviinta, ci si sufletul. Mare Dumnezeu avem!

 4. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  Dacă Dumnezeu lucrează și în ziua de astăzi la fel ca în Biserica primară, atunci de ce nu se vindecă oamenii la trecerea umbrei vreunui vindecător contemporan?
  Unde sunt învierile din morți din vremea aceea?
  Ai văzut vreun cortegiu funerar întorcându-se din drum pentru că mortul s-a ridicat din raclă?
  Oare s-a schimbat Dumnezeu? Nu! Sigur că nu! El este același Dumnezeu care a despicat Marea Roșie în două și a oprit soarele pe cer!
  De ce nu mai face așa ceva și azi?

  „Proovăduirea crucii … este puterea lui Dumnezeu” ( 1 Corinteni 1:18 )

 5. remoremo on said:

  Ambasadorule ,

  nu vorbi batjocoritor . Slujitorii lui Dumnezeu care au darul vindecarilor nu sint ” vindecatori ” . Apoi nu scrie niciunde in Biblie ca umbra ucenicilor vindecau bolnavii . Aceea era o presupunere ( deja excesiva ) a oamenilor ca un om bolnav ar putea fi vindecat prin trecerea unei umbre peste el ,care nu este bazata pe Scripturi . Si in urma Domnului Isus se facea umbra cind umbla pe pamant , insa El era plin de putere si nu umbra Lui . Umbra este un fenomen terestru care se formeaza pe pamant .
  Afla ca la nivel mondial exista invieri din morti , exista vindecari divine autentice de la Dumnezeu , exista minuni , insa minciuna si intunericul din voi nu va lasa sa credeti , sa intelegeti si sa vedeti aceste lucrari . In prezent exista toate lucrarile divine care au existat in Biserica primara . Se pare ca tu duci lipsa de informatii , de aceea esti asa de nestiutor de ce se intimpla pe pamant . Dumnezeu lucreaza azi ca si in Biserica primara , insa voi Baptistii anulati multe lucrari ale lui Dumnezeu pe care El le face pe pamant , datorita ratacirii inimii si mintii voastre , care reduceti modalitatea de lucru a lui Dumnezeu , doar la nivelul rugaciunii si la Scriptura . Voi spuneti ca Dumnezeu nu mai are prooroci si proorocii , vorbire in limbi , ca nu mai vorbeste prin vise , prin vedenii , prin cunostinta , si spuneti ca Dumnezeu vorbeste azi numai prin Scriptura . Nu raspinditi voi minciuni gogonate ? Dumnezeu vorbeste in ziua de azi la fel cum a vorbit si in timpul Bisericii primare .
  Ambasadorule , cuvintele mele nu au scopul sa te jigneasca sau sa te denigreze , insa trezeste-te la realitate asa cum s-au trezit fratii tai de la Zalau .

 6. „O primă caracteristică a lucrării de vindecare a Domnului Isus a fost că toți bolnavii aduși la El au fost vindecați!
  Nici unul nu a fost respins că nu a avut suficientă credință”

  Credinta celui care vine la Isus pentru vindecare a fost un factor important In multe situatii se face refrire la credinta celui care avenit la Isus „…du-te in pace credinta ta te-a mantuit(vindecat)..” „…n-am vazut o credinta asa mare …”
  Matei13: 53-58 (v58) ” Si n-a facut multe minuni in locul acela din pricina necredintei lor”
  Nu putem sa afirma cu tarie despre disparitia unui dar sau a unei slujbe pentru ca nu avem toate informatiile depre ceea ce se intampla astazi in lumea crestina Daca nu apare la telvizor nu inseamna ca nu exista

  „…Dar cand va veni Fiul Omului va gasi el credinta pe pamant…”

  Cand despre „bufoni ai dreptate exista si vor exista chiar si la televizor

 7. ambasadorul on said:

  Daniel,

  Credința a fost de multe ori onorată de Domnul cu vindecare. Dar nu a fost o condiție pentru vindecare!
  Ce credință a avut îndrăcitul din Gadara?
  Ce credință a avut fata lui Iair?
  Cât de mare a fost credința soacrei lui Petru?

  Pentru Domnul Isus, credința nu a fost o condiție pentru a putea vindeca.
  Necredința celor din Nazaret nu a fost în primul rând față de Isus ca Vindecător, ci ca Mesia. Nu au crezut învățătura Lui. Nu L-au recunoscut ca și Mesia! Pentru ei era doar „fiul tâmplarului”.

  Cred în vindecări și în minuni. Am văzut vindecări în fața ochilor mei, nu la TV.
  Dar bazat pe Scriptură, nu cred că mai avem astăzi „darul vindecării” așa cum a fost în Noul Testament!
  Cât despre „bufoni”, locul lor este la circ, nu în biserici!

  mult har!

 8. Onestitatea din pacate este mereu pusa la colt si astazi de cei care se socotesc grozavi, intelepti, sfatosi. Eu ii rog pe acestia sa ceara ei insisi putere de a vindeca bolnavii, mai degraba decat sa-si asume rolul de critici aroganti. De ce sa astept eu ca pastorul sa vindece bolnavii, cand pot sa cer de la Domnul eu insumi acest dar si sa-l practic? Ori daca l-am cerut si nu l-am primit sa tac, si sa nu fiu ironic cu altii care ca si mine, nu il au. Dumnezeu fara indoiala face si azi vindecari, dar daca nu atat de des pe cat asteptam noi, nu suntem indreptatiti sa gasim vinovati in altii.
  Sunt si eu de parere ca adesea Dumnezeu se proslaveste mai mult nu prin vindecarea unora, cat prin felul cum multi isi duc suferinta, cu pace in suflet, recunoscatori ca aceasta a fost un dar pentru vindecarea sufletului lor.

 9. Remoremo a spus: „Apoi nu scrie niciunde in Biblie ca umbra ucenicilor vindecau bolnavii . Aceea era o presupunere ( deja excesiva ) a oamenilor ca un om bolnav ar putea fi vindecat prin trecerea unei umbre peste el ,care nu este bazata pe Scripturi”
  Remoremo, probabil nu ai citit niciodata Fapte 5:15 unde scrie:”pana acolo ca scoteau pe bolnavi chiar pe ulite, si ii puneau pe paturi si pe asternuturi, pentru ca atunci cand va trece Petru, macar umbra lui sa treaca peste vreunul din ei.”

 10. poi Domnul lasa boala cu un motiv…daca tatal meu nu avea problemele pe care le are acum el nu era pocait asa fiindca el mia povestit…il vad cand trece prin incercari de genul acesta(fizice) se smereste foarte mult…si ii multumesc pentru asta Domnului
  Har si pace…

 11. remoremo on said:

  Frate Miron ,

  unde ai vazut tu ca l-am criticat eu pe Ambasadorul ca nu are darul vindecarii ? Se vede impresia ca tu nu vezi bine .
  Apoi cit priveste Fapte 5:15 l-am citit si am inteles . Tu , se pare ca l-ai citit si nu l-ai inteles , asa cum citesti si alte lucruri din Biblie si nu le intelegi daca esti Baptist .

 12. O… frate remoremo … eu n-am vorbit absolut nimic de Ambasadorul, necum sa te acuz ca l-ai criticat ca n-are darul vindecarii. Eu is suparat pe penticostalii mei care-si varsa amaraciunea pe bloguri fara sa se uita in ograda lor. De ce sa criticam pe baptisti ca nu cred in darul vindecarii? … nu mai bine il aratam manifestat la concret? Sau daca si la noi la penticostali se vad f rar minuni la clipeala, de ce sa cautam tapi ispasitori in pastorii nostri? Ca-i mai usor sa critici decat sa ceri e la Domnul acest dar? Gandeste-te mai bine si apoi loveste cu vorba, sau mai bine zis apoi vorbeste cu dragoste si bladete. Domnul sa ne ajute pe toti!

 13. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  dacă ai epuizat argumentele biblice și civilizate, te rog să nu te apuci de scuipat! Te rog!
  Și nu era vorba despre cine e baptist și cine nu e!
  Mai ușor!

 14. remoremo on said:

  Ambasadorule ,

  stai linistit ca eu nu scuip , asta este numai o impresie de a ta . Nu cumva am devenit dusmanul tau acum ca ti-am spus adevarul in fata ? Ce ai fi vrut sa fac ? Sa te laud ? Pai cum sa te laud cind tu raspindesti minciuni gogonate . Spune adevarul si atunci am sa te laud .
  Ce dovezi biblice ai tu ca in ziua de azi nu mai exista ” darul vindecarii ” ?
  Iti mai spun inca o data ce ti-am mai spus : nu fi mai Baptist decit vrea Dumnezeu sa fi ca ai s-o dai in bara , si nu mai raspinditi minciuni , ci mai bine rugati-va lui Dumnezeu sa va lumineze mintea sa intelegeti Evanghelia asa cum trebuie .
  Domnul sa va ocroteasca in concediu dar si sa te ierte .

 15. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  voi sta mai liniștit dacă comentariile tale nu vor mai fi așa de acide.

 16. ambasadorul on said:

  Remoremo,

  ți-am șters ultimul comentariu.
  Și așa voi face cu toate comentariile tale care conțin jigniri și un limbaj de mahala.
  Domnul să ne fie desfătarea!

 17. ambasadorul on said:

  Miron,

  ai atins un aspect important. Mulțumesc că ai înțeles ideea.
  Dumnezeul care vindecă pe tânăr de boala grea, este Același care face ca un bătrân să nu știe ce este aia injecție!
  Dar o mai mare minune este să vezi un credinios cu handicap sever cântând slavă Domnului!

 18. ascultareacredintei on said:

  In Fapte se relateaza inceputul Bisericii lui Cristos, odata cu venirea Duhului Sfant in vietile primilor ucenici. O parte din martorii oculari ai vietii si vorbirii lui Cristos din timpul lucrarii sale (probabil de vreo trei ani si ceva) au asteptat in Ierusalim implinirea promisiunii Domnului Isus cu privire la Mangaietorul care trebuia sa fie trimis. Erau aproape 120.

  Dintre acestia, au fost acolo cei 11 apostoli. In Ziua Cincizecimii este dat Duhul Sfant (eveniment unic in istorie, prin definitie). Puterea promisa („si voi veti primi o putere”) de Domnul apostolilor i-a facut pe acestia sa traiasca vieti transformate. Nu mistic si nici ezoteric.

  Minunile s-au impus acesui inceput al Bisericii. Cristos nu mai era pe pamant, iar acesta este un factor esential in intelegerea rolului minunilor. Urcandu-se la Tatal, cum ii spunea Mariei in ziua invierii, Cristos a trimis pe Duhul, care vine de la Tatal. Duhul sufla incotro vrea si nimeni nu poate sa-L vada. Duhul e turnat in inimi, impreuna cu dragostea, in urma credintei mantuitoare, prin nasterea din nou. Dar Dumnezeu trebuia sa arate puterea lucrarii Sale si in mod vizibil.

  Este vorba despre o lucrare de exceptie, speciala in planul lui Dumnezeu.

  Dumnezeu intotdeauna a putut vindeca (evident) si poate oricand sa o faca. Nu discutam aici despre puterea lui Dumnezeu. Dar este evident pentru cititorul FA ca avem de-a face cu o perioada speciala, caracterizata de elemente rare si chiar unice din toata istoria revelatiei (nu doar a Bisericii). Si lucrurile se restrang si, implicit, se clarifica si mai mult, daca ne referim strict la istoria Bisericii, despre care vorbim.

  In FA gasim minuni la apostoli care aveau o slujba de capatai in Biserica Universala (nu locala, atentie). Gasim minuni la Stefan (inceputul lucrarii de diaconat. Stefan a fost ales de Dumnezeu pentru aceasta slujba unica (nu in sensul ca nu mai sunt diaconi, ci in sensul ca nu se mai pune bazele slujirii diaconale, fiindca s-a pus odata… evident). In plus, Stefan a fost martirizat in prima prigoana evreiasca majora impotriva Bisericii. Aceasta prima mare prigoana (mai este inca una in FA, simetric si cronologic aranjata de Luca vis-a-vis de Fapta 1: 7, 8) din Biserica Primara. Poate ca au fost si alte prigoane. Dar de ce doar acestea doua relatate pe larg si in intensitatea aceasta? Pentru ca la fiecare are loc exodul Evangheliei din, respectiv, Ierusalim si Palestina. Pentru prima data Biserici noi apar in Palestina (Iudeea, Samaria, Galileea – in ordinea aceasta). Apoi, pentru prima oara (cu ocazia primei mari prigoane romane, deci din partea natiunilor) crestinii ies din teritoriul evreiesc si se indreapta prin Pavel si insotitorii sai, spre restul Imperiului Roman.

  Deci, avem lucrari de inceput, exceptionale. Luca se straduieste sa arate cat de unice sunt acestea prin elementele pe care le prezinta. De exemplu, in calatoriile lui Petru, Ioan si Filip, Luca foloseste tiparul: o cetate – o minune. Oare nu au fost minuni si in alte locuri? Luca a facut o selectie reprezentativa.

  Toata structura FA ne arata o aranjare minutioasa cu scop. Cartea FA nu e o insiruire aleatorie de intamplari oarecare. Nu e o culegere de povestiri despre apostoli.

  Prin definitie, atotputernicia lui Dumnezeu tine de caracterul Sau si de planul Sau. Ei bine, FA prezinta inceputul Bisericii. Este o parte din planul lui Dumnezeu. Poate Dumnezeu sa faca minuni in timpul FA prin mana apostolilor? Da. Dar va rog sa intelegem ca nu face minuni fiindca poate, ci fiindca asa e planul Sau. Daca Dumnezeu ar face lucruri doar fiindca poate, atunci poate Dumnezeu sa minta? Sau, poate Dumnezeu sa faca o piatra atat de grea sa nu o poata ridica? Absurditati de genul acesta reies dintr-o intelegere gresita a „puterii” lui Dumnezeu.

  Trebuie sa ne intrebam care e planul lui Dumnezeu pentru noi astazi? Sa faca lucrarea de apostolat si s-o intareasca cu minuni? Sa instaureze slujirea diaconala si s-o autentifice cu minuni? Sa duca Evanghelia pana la marginile pamantului prin crestinii Sai? Ce ar mai avea Dumnezeu nevoie sa autentifice astazi si de ce? Trebuie sa intelegem planul Sau.


 19. frate remoremo…asculto cu urechile deschise…God bless you
  har si pace…

 20. Iosif Lupu on said:

  nu stiu de ce va certati? Ce importanta are daca este sau nu acelasi „darul vindecarii” ca pe vremea Domnului Isus sau pe vremea apostolilor, din moment ce si unul si celalalt recunoasteti ca exista si credeti in minunile lui Dumnezeu. Normal ca El lucreaza prin oameni in stiluri si moduri diferite. e firesc ca azi in secolul 21 altfel sa fie modul de manifestare dar cu acelasi efect! Puterea lui Dumnezeu este aceeasi si sa nu uitam ca nu toti bolnavii au fost vindecati in acelasi mod , in aceeasi zi si nu toti din zona aceea doar unii. Fie care au crezut, fie la care Domnul Isus a mers la ei, fie care au fost cuprinsi in planul de vindecare ca sa se arate slava lui Dumnezeu, dar consider ca tot ceea ce El a facut candva poate sa faca si astazi , tot ce El a facut undeva poate sa faca si aici la noi , si tot ce a putut face cu un om indiferent ce statut ar fi avut, poate sa faca cu MINE si cu TINE! asa ca ambasadorule si remoremo vestiti lucrarile minunate a Celui ce ne-a scos din intuneric la lumina Sa minunata!!!!!

 21. pai multe daruri s-au pierdut de la biserica primara incoace… de exemplu „darul” dragostei de frati, am primit in schimb alt „dar” de ex al egoismului si dragostei de bani, al plictiselii din biserici, al cuvintelor fara foc in ele, a bisericilor goale. Cam multe daruri tot pierdem. Ar trebui sa le recuperam inclusiv darul vindecarilor.

 22. Interesant articolul tau Ambasadorule…

  M-am framantat si eu cu intrebari privitoare la daruri si manifestarea lor in ziua de azi.

  Este adevarat ca in vremea noastra (eu, cel putin) nu am vazut vre-o persoana care sa manifeste darul vindecarii in aceiasi maniera pe care am vazut-o la Isus.

  Cei mai multi evanghelisiti sau misionari apeleaza la credinta bolnavilor pentru vindecare. Nu procedeaza precum Petru si Ioan la poarta Frumoasa. Eu cred ca putem vorbi de darul vindecarii doar atunci cand putem rosti si faptui ce au facut Petru si Ioan acolo.

  Faptul ca si ucenicii si apostolii au manifestat darul vindecarii exact ca Isus este una din dovezile ca acest dar nu a fost rezervat doar de EL. Faptul ca Pavel include in lectia corintenilor despre randuiala darurilor si darul vindecarilor, inseamna ca Biserica trebuie sa il ia in considerare.

  Nu pot sa dau un raspuns clar de ce nu vedem si azi pe cineva cu dar de vindeclare clar si notabil… probabil ne aflam spiritual intr-o pozitie asemanatoare vremurilor din Israel cand „Domnul vorbea rar…”… sa ne cercetam singuri.

 23. draga Ambasadorule,
  iti voi spune cum am scapat eu de tensiune si de tahicardie…
  imediat, am pregatit un text despre astqa.

  cauza?
  o „greşeală” hermeneutică

 24. ambasadorul on said:

  Frate Marius,

  aștept cu inima la gură …

 25. Draga Ambasadorule, esti destul deneclar. Da-mi voie sa iti reamintesc ca darurile difera in intensitate si putere-Romani 12. SA ITI DAU UN EXEMPLU CA SA PRICEPI MAI BINE: spuneai ca darul vindecarii nu mai e valabil pentru zilele noastre, deoarce nu se mai intampla vindecari si azi la fel de mari cum se intampla inainte, adica :la clipeala ochiului, fara acompaniament muzical, fara oamenii alesii, etc. Dar Draga Ambasadorule daca azi nu se mai predau 3000 de suflete ca in vremea Bisericii primare inseamna ca darul evanghelizarii a disparut sau a fost luat de Domnul deoarece azi de abia se mai intorc 3-4 persoane la Domnul la serile noastre de evanghelizare??? Cate persoane ai intors la Domnul tu Ambasadorule??? Poate vei zice ca Dumnezeu te-a folosit la mantuirea a 30 de oameni….pai in comparatie cu 3000 este infinit de putin, asa ca dupa gandirea ta as afirma ca Domnul a restras darul evanghelizarii, ca acest dar nu mai e pentru Biserica de azi, deoarece nu se mai intorc la Domnul mii de oameni asa cum se intorcea in Biserica primara, ci se intorc numai 30-50 de oameni….E RIDICOLA, O ASTFEL DE ANALIZA. La fel ai procedat si cu darul vindecarii. Spui ca cei care pretind ca au acest dar nu il pot intrebuinta si vindeca cand voi ei. Pai tu care pretinzi ca ai darul evanghelizarii de ce cand spui unei persoane de Isus ea nu decide sa se pocaiasca??…Poate vei zice ca Duhul o convinge de pacat…SI aceste e si adevarul. Exact asa e si in cazul darului vindecarii, atunci cand doreste Duhul sa vindece atunci de produce vindecarea…E O BLASFEMIE LA ADRESA DUHULUI sa acuzi pe cei care au darul vindecarii de faptul ca de ce nu vindeca pe totii oamenii pe care isi pun mainile. Nu ei vindeca, ci Domnul prin darul si chemarea lor de a se ruga pentru bolnavii…
  Daca Domnul nu vindeca pe unii oamenii, pentru care acesti oamenii se roaga, pot fi cateva cauze pe care le regasim in Scriptura:
  1. Necredinta celui bolnav-Marcu 6:5-6 aici Scriptura spune „N-a putut sa faca nici o minune acolo”, iar versetul 7 zice „ISUS se mira de necredinta lor”…Necredinta il impiedica pe Dumnezeu sa lucreze, sa vindece.
  2. O masura disciplinara(o boala) ingaduita de Dumnezeu pentru un timp in viata acelui om: 2 Corinteni 12 e un exemplu clar prin care Dumnezeu poate ingadui o boala in viata unei persoane dar cu un scop anume..care e acel scop??? Sa se arate puterea lui Dumnezeu in slabiciune.
  3. Sau poate fi o boala data de Dumnezeu pentru ca sa se arate lucrarile lui Dumnezeu: Ioan 9:1-3, Ioan 11:4….
  Disparitia darurilor Duhului Sfant draga Ambasador este o doctrina inventata de Luther si Calvin pentru a-l combate pe papa, deoarece catolicismul niciodata nu a sustinut disparitia darurilor Duhului Sfant. Iar cum Luther era in scandal cu papa, s-a legat de toate doctrinele lui, si a gasit abuzuri in ce priveste folosirea darurilor Duhului Sfant. Dar in loc sa recorecteze aceasta doctrina, el a initiat aceasta invatatura potrivit careia daruri spirituale ca darul vb in alte limbi, minunilor, vindecarii, talmacirii limbilor, prorociei, au disparut o data cu incheierea Noului Tetsament.. GRESEALA FATALA!!!….In loc sa gaseasca cauzele pentru care nu mai erau aceste daruri, sau sa remedieze abuzurile in folosirea acestor daruri, el a alcatuit repede un sistem teologic care sa combata darurile DUHULUI SFANT…

 26. Draga Ambasadorule, da-mi voie sa iti reamintesc ca darurile difera in intensitate si putere-Romani 12. SA ITI DAU UN EXEMPLU CA SA PRICEPI MAI BINE: spuneai ca darul vindecarii nu mai e valabil pentru zilele noastre, deoarce nu se mai intampla vindecari si azi la fel de mari cum se intampla inainte, adica :la clipeala ochiului, fara acompaniament muzical, fara oamenii alesii, etc. Dar Draga Ambasadorule daca azi nu se mai predau 3000 de suflete ca in vremea Bisericii primare inseamna ca darul evanghelizarii a disparut sau a fost luat de Domnul deoarece azi de abia se mai intorc 3-4 persoane la Domnul la serile noastre de evanghelizare??? Cate persoane ai intors la Domnul tu Ambasadorule??? Poate vei zice ca Dumnezeu te-a folosit la mantuirea a 30 de oameni….pai in comparatie cu 3000 este infinit de putin, asa ca dupa gandirea ta as afirma ca Domnul a restras darul evanghelizarii, ca acest dar nu mai e pentru Biserica de azi, deoarece nu se mai intorc la Domnul mii de oameni asa cum se intorcea in Biserica primara, ci se intorc numai 30-50 de oameni….E RIDICOLA, O ASTFEL DE ANALIZA. La fel ai procedat si cu darul vindecarii. Spui ca cei care pretind ca au acest dar nu il pot intrebuinta si vindeca cand voi ei. Pai tu care pretinzi ca ai darul evanghelizarii de ce cand spui unei persoane de Isus ea nu decide sa se pocaiasca??…Poate vei zice ca Duhul o convinge de pacat…SI aceste e si adevarul. Exact asa e si in cazul darului vindecarii, atunci cand doreste Duhul sa vindece atunci de produce vindecarea…E O BLASFEMIE LA ADRESA DUHULUI sa acuzi pe cei care au darul vindecarii de faptul ca de ce nu vindeca pe totii oamenii pe care isi pun mainile. Nu ei vindeca, ci Domnul prin darul si chemarea lor de a se ruga pentru bolnavii…
  Daca Domnul nu vindeca pe unii oamenii, pentru care acesti oamenii se roaga, pot fi cateva cauze pe care le regasim in Scriptura:
  1. Necredinta celui bolnav-Marcu 6:5-6 aici Scriptura spune “N-a putut sa faca nici o minune acolo”, iar versetul 7 zice “ISUS se mira de necredinta lor”…Necredinta il impiedica pe Dumnezeu sa lucreze, sa vindece.
  2. O masura disciplinara(o boala) ingaduita de Dumnezeu pentru un timp in viata acelui om: 2 Corinteni 12 e un exemplu clar prin care Dumnezeu poate ingadui o boala in viata unei persoane dar cu un scop anume..care e acel scop??? Sa se arate puterea lui Dumnezeu in slabiciune.
  3. Sau poate fi o boala data de Dumnezeu pentru ca sa se arate lucrarile lui Dumnezeu: Ioan 9:1-3, Ioan 11:4….
  Disparitia darurilor Duhului Sfant Ambasador, este o doctrina inventata de Luther si Calvin pentru a-l combate pe papa, deoarece catolicismul niciodata nu a sustinut disparitia darurilor Duhului Sfant. Iar cum Luther era in scandal cu papa, s-a legat de toate doctrinele lui, si a gasit abuzuri in ce priveste folosirea darurilor Duhului Sfant. Dar in loc sa recorecteze aceasta doctrina, el a initiat aceasta invatatura potrivit careia daruri spirituale ca darul vb in alte limbi, minunilor, vindecarii, talmacirii limbilor, prorociei, au disparut o data cu incheierea Noului Tetsament.. GRESEALA FATALA!!!….In loc sa gaseasca cauzele pentru care nu mai erau aceste daruri, sau sa remedieze abuzurile in folosirea acestor daruri, el a alcatuit repede un sistem teologic sa scuze disparitia darurilor din Biserica si care sa combata darurile DUHULUI SFANT…

 27. Ambasador nici o reactie la ce am scris…??? Sau ai realizat si tu ca analiza ta a fost cam „subreda”..

 28. ambasadorul on said:

  Esential,

  nu consider că trebuie să am „reacții”! Ci cred că este o ocazie bună pentru noi să studiem Scriptura împreună. Așa că, dacă poți să renunți la stilul sarcastic și față de ascultareacredinței, atunci va fi mult mai benefic pentru tine.
  mult har!

 29. baptistu on said:

  Ambasadorule daca vindecarile si invierile din morti nu se intampla in orizontul tau (destul de ingust dupa parerea mea) asta nu inseamna ca nu se intampla nicaieri. Din start vreau sa-ti spun ca sunt baptist si Dumnezeu mi-a dat harul sa vad minuni in adunare la noi. Am 3 ex destul de recente:
  1. Cu vreo 3 ani in urma un tanar din adunare de la noi a fost diagnosticat cu leucemie in ultim stadiu (medicii-i mai dadeau 2 sapt)si facea dializa din 2 in 2 ore. Azi este vindecat total si este tatal a 2 copii ducand o viata cat se poate de normala.
  2. Fetita unor prieteni de-ai mei a fost in moarte clinica timp de 45 de min si asta la doar 10 zile de la nastere. Medicii au declarat-o moarta dar minune: traieste si azi si este chiar un copil vesel
  3. O sora de la noi din adunare cu doar cateva luni in urma a fost de asemenea in moarte clinica in timpul unei operatii si Dumnezeu a trimis-o inapoi dandu-i si o insarcinare. Sora-i in Adunare si-l lauda pe Domnul.
  Slavit sa fie Dumnezeu pentru ca este acelasi ieri azi si in veci!!!!
  PS. Poti sa mai gasesti un exemplu in introducerea comentariului cartii Exod scrisa de fratele Beni Faragau (baptist si dumnealui)unde vei vedea cum Dumnezeu „intoarce si cortegii funerare”

 30. ambasadorul on said:

  „baptistu”-lui,

  dragul meu, încerc să-mi păstrez orizontul în limitele Bibliei. Și eu am avut harul să văd minunile și vindecările lui Dumnezeu. În biroul de unde îți scriu acest mesaj am un tablou având trei cuvinte „Miracles do happen”. Cred în minuni și cred că Dumnezeu este același ieri, azi și în veci!
  Moartea clinică nu-i înviere din morți. Lazăr nu a fost mort clinic.
  Cred că astăzi în urma rugăciunii fierbinte, Dumnezeu poate răspunde cu vindecare, cu minuni și chiar cu învieri din morți. Dar asta rămâne la alegerea LUI dacă vrea sau nu!
  Cred că cea mai mare minune pe care Domnul vrea să o facă este minunea învierii la o viață nouă!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: