Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Legalizăm orice?


Sunt multe voci care susțin legalizarea prostituției și a consumului de droguri ușoare. Cu argumente, cu explicații, cu garanții.

Ca și Biserică, am devenit mai toleranți, mai permisivi cu lucrurile lumești. Ne face asta mai civilizați? Mai buni? Mai eficienți?

Trăim într-0 societate permisivă spiritual și moral și mă întreb cum vom arăta peste 10 sau 15 ani. Suntem ca și pocăiți tot mai toleranți în relații, în familie, în probleme financiare, în folosirea timpului. Mai toleranți până și cu Dumnezeu.

Neemia a fost confruntat cu aceeași permisivitate în poporul lui Dumnezeu.

Tobia amonitul, locuiește în templu. În mod normal nu are ce căuta acolo. Dar au trecut anii și oamenii s-au obișnuit cu el acolo. Ce-i de făcut acum? Lucrul cel mai fireșsc și ușor este să legalizăm șederea lui. Să-i facem actele. Doar are și rude printre noi iar numele lui sună a pocăit: „Domnul este bun”. Deci, trebuie să-l iubim și pe el!

Neemia e de o altă părere. Nici vorbă de permis așa ceva. Afară cu Tobia. E clar Cuvântul care zice că  un moabit nu are ce căuta acolo.

Evreii au început să facă afaceri în ziua Domnului. Afacerile merg bine. Tirienii au pești și mărfuri din cele mai bune. Se pare că banii cei mai mulți se câștigă în Ziua Domnului. Ce facem? Ca să nu mai avem probleme: legalizăm și asta. Ne putem închina în altă zi.

Habotnicul de Neemia, din nou are o altă părere: închidem porțile și nu mai avem ce căuta la piață în ziua Domnului. Punem paznici dacă trebuie, dar Cuvântul trebuie păstrat.

Cred că este foarte ușor să văd greșelile altora și să fiu orb la permisivitatea din viața mea. În lumina Cuvântului, stau și cuget și mă întreb unde am alunecat. Îmi scanez viața și motivațiile mele. Ele trebuiesc aduse în armonie cu voia lui Dumnezeu.

În fața permisivității trebuie luate atitudini ferme. Permisivitatea este o problemă continuă. Ea trebuie depistată cu Cuvântul și confruntată direct.

E mult mai ușor să legalizezi dușmanul, decât să te lupți cu el.

Reclame

Single Post Navigation

4 thoughts on “Legalizăm orice?

 1. Cind a fost data in media aceasta stire , Bisericile Neoprotestante de ce nu au luat pozitie impotriva , prin organizarea de mitinguri la nivel de intreaga tara ? Voi conducatorii de Biserici si mai marii Cultelor trebuie sa luati initiativa si sa mobilizati oamenii , ca vocea Bisericii sa se auda si sa stopeze in masura in care se poate legalizarea acestor rele .
  Dumnezeu sa va ajute sa mai treceti si la actiuni si sa nu ramaneti numai la povesti , caci de povestile oamenilor s-a saturat Dumnezeu de multa vreme .

 2. Iosif Lupu on said:

  Remo daca citesti comentariile vei fi surprins sa afli de fapt raspunsul si atitudinea…pe ei nu ii intereseaza politica…astea sunt chestiuni de care ‘altii’ trebuie sa se ocupe si „Domnul sa aibe mila” si altii mai spirituali spun ” sunt zilele din urma” (uitand ca de la coborarea Duhului Sfant au inceput zilele din urma..conform invataturii vechi si nou testamentare) si asa nu aveam ce face.Ba da dar cine ne baga in seama? Daca nu aveam oameni pe care saii fi promovat si sustinut sa fi fost parte cu ei avand sprijinul nostru al celor din biserica si concret si votul nostru? asa au ajuns cei pe care altii au decis si acuma nu ne convine si normal e greu sa le faci fata daca nimeni nu iti face intrarea…cei 6 evanghelici din Parlament eu cred ca isi fac treaba doar ca daca erau vreo 60 era altceva….si apoi…voi care propuneti luati si initiativa…nu doar pastorii trebuie lasati ci si noi ceilalti putem organiza ei daca vor se alatura daca nu vom sti clar incotro ne indreptam….

 3. Iosif ,

  sint de acord cu tine . Stiu ca nu ar pacatui cu nimic oameni simpli din adunare daca s-ar implica in mobilizarea si organizarea unui miting pentru protest impotriva unor astfel de lucruri . Insa mai mult ca sigur ca daca ” mai marii ” adunarii nu vor si nu sint de acord cu organizarea unui miting ei vor acuza pe cei implicati de subminarea puterii de conducere a Bisericii locale . Oricum eu ce am avut de spus am spus si eu stiu ca am spus adevarul .
  Totusi conducerea Cultelor Neoprotestante ar fi putut sa transmita comunicate oficiale in presa si televiziune , care sa arate pozitia Bisericii de respingerea intentiei de legalizare a prostitutiei si drogurilor . Se pare ca somnul este din ce in ce mai adinc .

 4. ambasadorul on said:

  Remo,

  iată un comunicat oficial:
  http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/87

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: