Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Conservatizarea Bibliei


Este Biblia prea liberală?

Membrii Conservapediei consideră ca a venit vremea să scoată din Biblie toate elementele liberale. Iată că stânga americană decide să rescrie Biblia.

Proiectul la care se lucrează este editarea Bibliei Conservatoare.

Am citit criteriile pe care această „Biblie” le îndeplinește. Observ că nu este decât o reeditare a câtorva expresii. O cosmetizare a unei traduceri deja existente. Înțeleg că o traducere este cu totul altceva. Acolo e muncă făcută de oameni care se pricep la asta.

Proiectul acesta dezvăluie încă o dată vremea pe care o trăim. Vremea schimbărilor dintr-o  societate postmodernă. Rescriem și schimbăm tot.  Schimbăm partenerii, președintele, biserica, istoria, geografia, politica, sistemul de învățământ, de sănătate. Rescriem și Biblia. O Biblie care să se potrivească fiecăruia. O Biblie pentru liberali. Una pentru conservatori. Una pentru homosexuali. Una pentru femei. Alta pentru adolescenți. Una pentru ochișori micuți. Una pentru moldoveni. Trăim vremea schimbărilor.

Dar pe noi, cine ne schimbă?

Cine?

Nu Conservapedia ne spune ce are voie Biblia să spună! Nu cultura ne dictează ce avem voie să rostim! Nu școala ne spune ce cuvinte să nu folosim!

Pe noi cine ne schimbă?

Cine schimbă inima rea și înșelătoare?

Cine?

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” ( Romani 12:2 )

Single Post Navigation

3 thoughts on “Conservatizarea Bibliei

 1. In viitoarele decenii vor fi ” vremuri grele ” . In urmatorii 50 de ani lumea se va modifica foarte mult , in comparatie cu ceea ce se gaseste azi .
  Bine ar fi ca secolul 21 , sa fie secolul in care sa vina Domnul . Cautati si cititi sa vedeti ce a pregatit ONU , cu privire la educatia sexuala a copiilor , care va fi materie obligatorie in scoala .
  Parerea mea este ca , comunitatile crestine din Romania ar trebui sa inceapa infiintarea de gradinite si de scoli comunitare , unde copiii credinciosilor sa invete separat de copiii necredinciosilor , si astfel sa fie evitata aceasta infectare a copiilor cu asa zisa , educatie sexuala . Daca in urmatorii 20-30 de ani vor fi introduse vizionari sexuale video , la ora de educatie sexuala , oare unde vor trimite parintii copiii la scoala sa fie feriti de asa ceva ?
  Slujitori ai lui Dumnezeu , va rog meditati la aceasta problema .

  Cele bune .

 2. ambasadorul on said:

  Remo,

  ai perfectă dreptate.

 3. Fr. Adi ,

  lanseaza ideea despre care am vorbit in comunitatea voastra , fratii slujitori meditind la modul cel mai serios privind aceasta problema , caci vremea inainteaza spre asa ceva .
  In Germania au fost doua cazuri la doua familii de frati care au decis sa nu isi mai trimita copiii la scoala din cauza acestui subiect , ambii tati fiind arestati de catre autoritatile germane datorita faptului ca legea germana obliga parintii sa trimita copiii la scoala .
  La una din familiile implicate in acest subiect , care era din comunitatea baptista , familia fiind de origine rusa care traiesc in Germania , autoritatile le-au luat cu forta unul din copii , fiind vorba de o fata de vreo 10 ani , ea dupa un timp revenind inapoi acasa , ea fiind luata pe motiv ca asculta prea mult de tatal ei , ei declarind ca fata este prea dependenta de tatal ei . Aceasta familie cu mai multi copii a fost filmata acasa de televiziune si ea este un model , in ce priveste credinta . Cautati cazurile in internet , ele fiind mediate si la nivel international .

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: