Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Libertatea de a vorbi despre Isus Cristos


Un cuplu din Marea Britanie ( Ben și Sharon Vogelenzanga ) fost arestat pentru că a ofensat o femeie musulmană vorbind despre diferențele dintre creștinism și islam.

Vezi aici și aici

Ben și Sharon au un mic hotel. Au avut un client, o femeie musulmană care într-o zi a venit acoperită pe cap cu „jihabul”. În timpul breakfast-ului, s-a discutat despre religii, diferențe și tradiții. Femeia musulmană a afirmat că Isus este doar unul din profeții lui Mahomed. Creștinii au răspuns acestor afirmații spunând printre altele că hainele tradiționale musulmane sunt o formă de robie. Femeia s-a simțit ofensată și a depus plângere la poliție.

Pe 8 decembrie vor sta în fața judecătorului.

Ne putem mira cum de poliția a dat cursul unei astfel de plângeri. Femeia musulmană se afla pe proprietatea celor doi creștini. Era cazată la un hotel condus de cei doi creștini. Nu-i place, se poate caza la un alt hotel.

Putem să discutăm cum de afirmația femeii musulmane, precum că Isus Cristos este doar unul din profeții lui Mahomed, nu i-a ofensat pe creștini astfel încât să depună plângere. Pentru creștini, divinitatea lui Isus este centrală în credința și trăirea lor.

Dar un lucru este cert, libertatea de a vorbi deschis și fără inhibiții despre credința noastră în Domnul Isus devine foarte curând un mare, mare risc. Nu vom mai avea dreptul să spunem ce credem.

Și atunci ce facem?

Depinde de ce fel de teologie ești condus: de sus sau de jos. Teologia de sus te obligă să vezi lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu. Cea de jos, pornește de la om și de la drepturile și nevoile lui.

Vă propun data viitoare un exemplu biblic în care libertatea de exprimare a fost încălcată și vom observa reacțiile.

Single Post Navigation

9 thoughts on “Libertatea de a vorbi despre Isus Cristos

 1. nu, asta e mentalitate de roman: nu-ti place pleaca de pe proprietatea mea. Musulmanca a platit pentru serviciul acestora, prin urmare are tot dreptul sa stea in acel hotel, iar a o da afara e discriminare.

  Exista o lege a cultelor care reglementeaza aceste probleme. Si eu as fi ofensat daca s-ar referi cineva la hainele mele. Gusturile nu se justifica. Si mi se pare binevenita aceasta lege [cu toate ca nu e chiar noua] pentru ca urasc mormonii care ma bat la cap zilnic. Nu am nevoie sa-mi spui credintele tale de fiecare data cand ne intalnim. Daca doresc sa aflu te voi intreba. De-aia urasc SPAM-ul 😉

  Libertatea de exprimare a celor doi nu a fost incalcata. E alta mancare de peste aici.

 2. ambasadorul on said:

  M1ha1,

  femeia musulmană a plătit pentru servicii hoteliere, nu și pentru ca proprietarii hotelului să nu vorbească. Dar cred că noi creștinii nu ar trebui să ne ofensăm prea tare. Ne așteptăm la astfel de reacții, nu? Iar dacă mormonii nu au voie să bată la ușa ta, de ce am avea noi? Avem dreptul să vorbim despre credința noastră, dar până când?
  Domnul cu tine!

 3. Jeremy Necredinciosu on said:

  Eu cred ca de fapt avem de-a face cu o „political correctness” dusa la extrem. Se ajunge printr-o exagerare discriminatorie , cauzata de complexele unor fosti imperialisti, la o aplicare selectiva a drepturilor omului. Pe de alta parte, sensibilitatea paranoica fata de drepturile musulmanilor este explicabila si prin teama de reactia prompta si „in numele lui Allah” a acestora. Mai bine sa-i discriminezi pozitiv decat sa te trezesti adunat de pe jos cu farasul pentru ca ai cautat sa fii „fair”!! In viziunea unora, noi crestinii, ar trebui sa ne facem pres in fata tuturor imigrantilor care odata cu turbanele lor au pretentia sa-si aduca si „sharia”, de exemplu.

 4. ambasador;
  Vreau sa-ti pun citeva intrebari,bine inteles daca imi permiti.
  Astept permisiunea.

 5. Sper sa nu astept prea mult.

 6. ambasadorul on said:

  Marcus,

  aștept întrebările.

 7. ambasadoru:
  1.Tiai pus vreo data itrebarea,ce-a facut Isus de la virsta de aproximativ 12 ani pina la 30?
  2.Teai pus vreo data intrebarea,de ce Isus nu a scris o evanghelie?vazind ca el era maestrul,stia mai mult ca ori cine,area divin.Ar fi putut sa ne invete foarte multe lcruri.
  3.De ce apostolii Petru,Ioan,Pavel etc. botezau doar in numele lui Isus si nu in numele Tatalui a fiului si a duhului sfint?

  multmesc anticipat.

 8. ambasadorul on said:

  marcus,
  iată-mă te rog, pentru întârzierea răspunsului meu.
  1. Mi-am pus întrebarea și am găsit și răspunsul: „Pruncul creștea și Se întărea; era plin de înțelepciune, și harul lui Dumnezeu era peste El” ( Luca 2:40 )
  A crescut în înțelepciune și în statură.
  2. M-am întrebat și asta și răspunsul este: nu știu! Ce pot să spun este că Domnul Isus știa să citească și să scrie dar Biblia nu ne spune dacă a scris sau nu ceva.
  3. Eu cred că acolo este o problemă de autoritate, nu de formulă de botez. Și noi botezăm la porunca Domnului Isus, în numele Sfintei Treimi.

  Sper să fie de folos.

  Domnul cu tine!

 9. ambasador;
  Multumesc.Stiiam ca e greu de dat un raspuns la anumite intrebari.E normal ca pruncii sa creasca.Da nu cred ca a crescut pina la 30 de ani incis pe-undeva si apoi lau liberat.
  Domnul Isus lea spus ucenicilor,mergeti si botezati in numele meu.Doar in Matei 28.10 gasim scrisa aceasta porunca.Faptul e ca in manuscrisul vechi,nu apare aceasta datare,ci doar dupa consiliul de la niceea.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: