Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ce se întâmplă după alegerile prezidențiale?


Planurile pe care le face inima atârnă de om, dar răspunsul pe care-l dă gura vine de la Domnul.

Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, și îți vor izbuti planurile. ( Prov.16:1,3 )

Nu am urmărit în totalitate „confruntarea greilor” de ieri seară, dar nu cred că au fost, pentru noi românii, mari surprize. Un Geoană cu multe proiecte pe hârtie, un Crin cam arogant și destul de ironic și un Băsescu care se chinuia din greu să pară un pacifist. Nimic nou. Grea decizie. Dar o decicie care trebuie luată. Orice s-ar întâmpla la aceste alegeri prezidențiale, unii dintre noi vom fi bucuroși, alții foarte necăjiți. Cine va fi președinte? Cu cine vor vota românii? Cine va fi prim ministru? Iată întrebări des puse zilele acestea.

Eu vreau să întreb altceva:

Ce se întâmplă după alegeri?

Cred că noi, pocăiții, trebuie să rămânem uniți în câteva adevăruri:

 1. Noi suntem făcători de pace. Națiunea noastră este pusă pe scandal. Când viitorul președinte va fi anunțat, îmi imaginez scena destul de tristă din multe familii de români care vor continua să se disprețuiască. Există vreun remediu pentru națiunea română? Sigur că da! Este Biserica lui Cristos. Noi suntem soluția. Domnul ne-a chemat la a ierta pe cei ce ne-au greșit, la a fi sare și lumină în lume, să ne iubim până și dușmanul. Dacă te numești copil de Dumnezeu, trebuie să-ți tratezi chiar oponenții politici așa cum i-a tratat și Mântuitorul. Ne cheamă Dumnezeu să fim făcători de pace. Ne-am rugat Joia trecută cu întreaga biserică pentru acest lucru. Pacea de care vorbește Scriptura nu are de-a face cu politica și nici cu partidele de guvernare. Adevărata pace este adusă prin semănarea neprihănirii.
 2. Nu vom uita că avem dublă cetățenie. Trăim aici, în România, dar nu aparținem ei. Oricât de implicați am fi în politica acestei țări, facem un pas înapoi și privim aceste rezultate din perspectiva cerului. Oricine va fi președintele acestei țări, noi, pocăiții ne reafirmăm susținerea noastră principală față de Dumnezeul nostru care este în ceruri. Asta nu înseamnă că nu ne vom implica în binele acestei țări, dar înțelegem că există un singur Salvator pentru țara aceasta, și numele lui nu este nici Traian, nici Crin sau Mircea, ci este …. Isus Cristos.
 3. Misiunea noastră nu se schimbă. Dacă nu va mai fi Băsescu președinte, sau dacă tot el va rămâne, noi vom avea aceeași misiune ca și până acum. Care ne este misiunea? Ce ne cere Dumnezeu să facem? „Ți s-a arătat, omule ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumnezeul tău”. Nici un rezultat al alegerilor nu va schimba misiunea noastră. Nici o economie nu va putea să ne oprească să fim mesagerii Evangheliei pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Oooo, câtă energie se consumă pentru un singur vot? Dar câtă energie pun ambasadorii lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se poate salva din iadul veșnic?
 4. Dumnezeu rămâne Suveran. Îți garantez că Dumnezeu nu va fi luat prin surprindere de rezultatul alegerilor. Indiferent cine va fi ales, Romani 8:28 stă la fel de tare precum muntele Retezat. Dacă va fi președinte cel pe care l-ai votat, vei fi ispitit să-ți pui încrederea în el și în alianțele viitoare. Dacă nu va fi președinte cel pe care l-ai votat, te vei întreba de ce Dumnezeu l-a lăsat să fie președinte pe candidatul cel nepotrivit. Foarte ușor uităm că Dumnezeu este Stăpânul și Suveranul și că EL ridică și coboară împărații.
 5. Să ne rugăm pentru președintele nostru. Chiar dacă nu l-am votat, recunoaștem că are nevoie de ajutorul Domnului. Amintește-ți, te rog, că pocăiții din primele veacuri au fost chemați să se roage pentru împărați care-i vânau ca pe niște animale. Scriptura nu ne cere să ne rugăm pentru președinte doar când suntem de acord cu el. Scriptura spune însă: „Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea.” ( 1 Tim.2:1,2 ) Nu știu cât de rău va fi viitorul președinte român, dar nu cred că va fi la fel de rău ca și Nero, cel pentru care se ruga apostolul Pavel. Ne-am rugat Joi seară cu biserica pentru toți candidații la președenție. Vom continua să ne rugăm pentru cel care va fi ales. E președintele nostru. Să ne rugăm pentru el.

Vă doresc o duminică binecuvântată.

Mergeți la vot.

Apoi alegeți să slujiți în continuare pe Cel care ne-a ales mai întâi.

Mult har!

Single Post Navigation

4 thoughts on “Ce se întâmplă după alegerile prezidențiale?

 1. din proverbe 16:1 sint curios ,daca tot a fost citat,cum poatesa iasa pe gura omului ce vrea Domnul si nu ce este in inma omului ,?asta stiind ca din inma noastra ies pe gura ceea ce sintem ,fie lucruri care ne spurca ,fie se poate vedea ce se afla cu adevarat in inima ,doar in cazul fatarnicilor una este in inima si alta pe buze ,si cu toate acestea una sa am in inima si alta sa-mi puna Domnul pe gura …

  stim ca orice ocirmuire este lasata cu acordul Domnului ,si noi ca crestini ar trebui sa fim la indemina Domnului ca sa-si puna in aplicare planurile ,si atunci in mod normal ar fi trebuit ca crestinii adevarati sa voteze cu cel pe care Domnul la ingaduit ca presedinte ,si cred ca ne putem autoverifica daca sintem la dispozitia Domnului daca va ajunge presedintele ingaduit de Domnul si pe care l-am si votat(cei care au votat),daca nu ajunge cel pe care crestinul la votat cred ca inseamna ca nu sintem la dispozitia Domnului ,ci chiar ne impotrivim voi DOMNULUI

 2. ambasadorul on said:

  sandu,

  și pe cine crezi că vrea Domnul să votăm?

 3. litlevio on said:

  :))

 4. poate ca pe Gigi Becali, dar acum au ramas doar doi – poate mai rau nu se putea, dar stie Domnul ce face…

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: