Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Păstoriță nemțească


Margot Kassmann a fost aleasă pe 28 octombrie în fruntea Bisericii Evanghelice din Germania. Jurământul a fost în aceeași zi în care Angela Merkel a fost aleasă în fruntea Germaniei pentru a doua oară. Margot este convinsă că datorită acestei zile femeile protestante sunt în sărbătoare 😦

Margot Kassmann este femeie. Și este și divorțată.

O femeie – divorțată în fruntea unei biserici!

Cum se împacă aceasta cu Scriptura? Știu că apostolul Pavel vorbește despre priveghetor. Dar oare a uitat să ne vorbească și despre priveghetoare? De episcop am auzit în Biblie. Dar despre episcopă? De prezbiter am citit, dar nu am găsit-o pe prezbiterița.

Nu-i de râs, e de plâns! 😦

Single Post Navigation

19 thoughts on “Păstoriță nemțească

 1. in Germania nu poti sa ai asteptari asa de mari de la crestini. Zii mersi ca merg la biserica. Probabil aduce o alta atmosfera, dar cu toate astea, biblic n-ar avea motiv sa fie aleasa. Sunt curios daca predica cu capul descoperit. Dar asta-i traditie.

 2. ambasadorul on said:

  MIhai,

  e trist când nu mai avem așteptări biblice de la creștini. Asta se cheamă un creștinism păgân.

 3. In Germania peste 50% din populatie sufera de nebunie , adica ei cred in evolutionism , care este de fapt ateism . In special tarile dezvoltate economic au ” democratizat ” si calea lui Dumnezeu , nu numai tarile lor .

 4. ambasadorul on said:

  Remus,

  e vreme să plângem înaintea Domnului starea popoarelor.

 5. Iosif Lupu on said:

  Jalnic..la fel de dureros cum auzim despre episcopi homsexuali sau preoti pedofili, slujitori care nu au nimi cde a face cu slujirea….ce ma doare mai mult este ca aceste nelegiuri fara nici un fel de ghilimele nu se desfasoara in cadrul bisericilor traditionale ortodoxe sau catolice ci tocmai in bisericile protestante…biserica de unde s-a pornit de fapt reforma tocmai pentru acorescta invataturi gresite care odata cu trecere timpului au dus la diluarea credintei biblice….si daca puteau fi priviti cu mult mai mult respect asemenea actiuni, azi, fac pe multi credinciosi traditionali sa fie pe buna dreptate multumiti cu starea lor..stand inca departe de Dumnezeu….uite cum chiar biserica poate fi o piedica pentru mantuire, in loc sa fie un indicator spre adevarata Cale, Isus Cristos….este da cazul sa plangem inaintea Domnului….

 6. nimic nu este la voia intimplarii
  ce-i de acolo stiu de ce au hotarit asa in conducerea bisericii lor
  totus stim ca din trei crestini doua sint femei ,de nu ar avea si drepturi ?pentru ca Pavel a spus asa ?
  stiu ca multi nici nu vor sa auda de vreo slujba in biserica a femeilor ,nici cum era Fivi diaconita din Chencrea (Romani 16:1)si ce sa mai vorbim de femei ca Debora atunci ?
  -oare ce a spus Pavel era de la Domnul sau de la el ?nu odata la un simplu indemn inaintea unei cintari dat o femeie a fost zidita o biseica net superior chiar daca fost un minut in comparatie cu toata predica celui cu mare renume

 7. ascultareacredintei on said:

  Ce-ati zice daca si in Romania ar fi pastori care agreaza cu ideea exprimata in articol, cum ca o femeie poate sa dea invatatura (pastor/presbiter), sa conduca biserici etc? Poate ar fi bine sa vorbim mai mult despre Romania si sa ne implicam mai mult, daca ne dorim un crestinism real si autentic acum si in viitor.

 8. exista si in Romania femei pastor

 9. ambasadorul on said:

  sandu,

  1. Femeile creștine au drepturi. Dar aceste drepturi sunt stabilite în BIBLIE!
  2. Femeile sunt chemate să slujească în biserică și cred că Duhul lui Dumnezeu a dat daruri și femeilor în egală măsură ca și bărbaților. Valoarea absolută a femeilor este egală cu valoarea absolută a bărbaților. Rolul femeilor în biserică este însă diferit de cel al bărbaților.
  3. Cuvintele apostolului Pavel sunt ispirate de Duhul Sfânt.

 10. ambasadorul on said:

  Unde?

 11. Fr. Adi ,

  la revista Pasi.ro , la rubrica ” De ce este pornografia pacat ? exista doua commenturi scrise de mine la nr. 6 si 20 , daca doresti sa-ti exprimi parerea vizavi de acest subiect . Este importanta parerea dvs. Daca puteti sa discutati acest subiect si cu alti frati pastori .
  Multumesc . Astept vizita .

 12. Iosif Lupu on said:

  In bisericile evanghelice nu sunt dar in bisericle protestante traditionale sunt….sunt perfect d eacord cu cel 3 puncte de vedere ale tale ambasadorule…..

 13. ambasadorul on said:

  Fr. Remus,

  o să vizitez revista.

 14. Galateni 3:27-28 „Toti cari ati fost botezati pentru Hristos,v-ati imbracat cu Hristos .
  28)NU MAI ESTE NICI Iudeu,nici Grec ;nu mai este nici rob nici slobod;NU MAI ESTE NICI PARTE BARABATEASCA NICI PARTE FEMEIASCA ,FIINDCA TOTI SINTETI UNA IN HRISTOS ISUS ”

  CRED CA ACEST VERSET TREBUIE SA FIE TEMELIA NOASTRA ,si nu firea ,(orgoliul masculin)

  nu am gasit nicaieri daruri doar pentru barbati si daruri pentru femei ,si nici slujbe (dar gasim diaconite ,judecatoare peste popor )

  cind Dumnezeu a trimis pe Moise sa elibereze poporul din robie nu la trimis singur ci si pe Aaron si MARIA

  cit despre cele scrise de Pavel celor din Corint trebuie inteles exact scopul cu care a scris si astfel se poate observa cind da EL SFATURI si cind accentueaza ca nu vine de la el ci de la Duhul Sfint ceea ce porunceste ,asa ca trebuie sa observam diferenta dintre poruncile omenesti bazate pe situatiile din fiecare biserica raportat la modul de traire a acelei natii ,de poruncile pe care EL LE INTARESTE CA VIN DIN SURSA DIVINA
  trebuie sa tinem cont clar de ce lea scris Pavel diferit Corintenilor de Galateni ,chiar analizind imbracamintea firii celor din Corint si impusa ulterior pe nedrept tuturor „crestinilor”

  ca sa nu mai ne gindim de autenticitatea acelor pasaje avind in vedere influenta seculara a musulmanilor in asia si o buna parte a Europei ,ceea ce ar fi putut duce la eventuale adaugiri ca sa placa si ocupantilor musulmani (dar asta nu o prea cred )

  dar cum subiectul era despre cei din Germania ,ma intreb :cum au reusit enoriasii barbati sa treaca peste mindria ,orgoliul masculin ca sa accepte o femeie ca pastor ,si sa mai mearga si la biserica cind nimeni nu poate sa te oblige sa frecventezi o biserica care ti se pare ca nu e cum crezi tu ca vrea Domnul
  -mai ales ca fiecare cind vrea sa-si apere „scaunul”sau opinia se incapatineaza sa se agate de un verset sau capitol si sa mai scoata din contexte alte versete sa-si faca „dreptate „

 15. ambasadorul on said:

  Sandu,

  pericolul scoaterii din context al unui verset este real. Te rog, ai grijă! Dacă citim contextul epistolei către Galateni și apoi contextul apropiat al vesetelor citate de tine, vom observa foarte ușor că apostolul vorbește despre neprihănirea care se obține prin credință și nu prin Lege. Aceasta este tema centrală. Prin credința în Isus Cristos, au cazut toate gardurile dintre noi, în ce privește neprihănirea. Nu vorbește apostolul aici în Galateni despre rolurile și darurile noastre în trupul lui Cristos. Nu amestecăm lucrurile.
  În al doilea rând, nu înțeleg de unde ai prins idea că apostolul Pavel a dat în unele locuri doar niște sfaturi, sugestii personale ( deci, sunt opționale ) iar în altele a vorbit din sursă divină? E una din cele mai grave și buboase erezii auzite vreodată! Eu citesc că toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos … . Toată!
  În al treilea rând, nu am înțeles ce ai vrut să spui în ultima parte din comentariul tău. Nu cred că este vorba despre orgoliu masculin, ci despre loialitate față de Scriptură.

  mult har!

 16. Pavel ii spunea lui Timotei in cea de a doua epistola in cap.3:16 ca toata scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos ca sa invete sa mustre …
  -dar despre ce scriptura este vorba ?nu cumva despre cea pe care tocmai o scria ,?caci scriptura cum o avem noi acum inca nici nu apucase sa fie scrisa ,ci mult mai tirziu sau strins aceste scrieri care acum alcatuiesc Noul Testament
  in mod normal inteleg ca oricine are idei preconcepute ,(deci un om nesincer )cind aude ceva nou i se pare ca ar fi erezie ,dar un om sincer prima data analizeaza orice ipoteza si apoi poate veni cu idei de „erezii”
  in ultima parte a comentariului intrebam cum de au acceptat barbatii din biserica sa le fie aleasa o femeie pastor ,?sau de ce ar merge barbatii sa asculte o femeie caci nu sint obligati sa frecventeze acea biserica

  ce inseamna a fi pastor ,?un om care sa-si intretina turma ,hranindu-o si mai ales tratind-o de orice boala , sau inbarbatind-o deci cineva care sa simta cu oile si asta nu barbatii o au in instict ci femeile au in instictul matern preocuparea de copii si a celor din jur ,in timp ce un barbat are alte insticte
  -ca fapt divers ,este adevarat ca printr-o femeie a venit pacatul in lume dar tot printr-o femeie s-a NASCUT MINTUITORUL

 17. ambasadorul on said:

  sandu,
  deci doar pasajele din 1 Timotei sunt inspirate de Dumnezeu? Nu! TOATĂ Scriptura!
  „Căci nici o prorocie n-a fost adusă prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt”.
  Sandu, condiția pentru a fi păstor nu este instinctul matern. Biblia este foarte clară în aceast subiect.

 18. Pingback: Păstoriță nemțească « Claudiunitisor's Blog

 19. bogdan.p17 on said:

  sandu, ma intreb, oare de ce nu gasim niciunde in Scriptura ca Dumnezeu a pus o femeie sa conduca poporul Sau in Vechiul Testament, respectiv Biserica in Noul Testament?

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: