Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Să nu vorbim cu nici un chip


Faptele Apostolilor 5

v. 27b – Și marele preot i-a întrebat astfel:

v.28 – Nu v-am poruncit noi cu tot dinadinsul să nu învățați pe norod în Numele acesta? Și voi iată că ați umplut Ierusalimul cu învățătura voastră și căutați să aruncați asupra noastră sângele acestui Om.

v.29 – Petru și apostolii ceilalți, drept răspuns, i-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!

v.30 – Dumnezeul părinților noștri a înviat pe Isus pe care voi L-ați omorât, atârnându-L pe lemn.

v.31 – Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălțat cu puterea Lui și L-a făcut Domn și Mântuitor, ca să dea lui Israel pocăința și iertarea păcatelor.

v.32 – Noi suntem martori ai acestor lucruri, ca și Duhul Sfânt pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El.

Faptele Apostolilor 4

v. 17 – Dar, ca să nu se lățească vestea aceasta mai departe în norod, să-i amenințăm și să le poruncim ca de acum încolo să nu mai vorbească nimănui în Numele acesta.

v.18 – Și după ce i-au chemat, le-au poruncit să nu mai vorbească cu nici un chip, nici să mai învețe pe oameni în Numele lui Isus.

v.19 – Drept răspuns, Petru și Ioan le-au zis: „Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu;

v. 20 – căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut și am auzit”.

v. 21 – I-au amenințat din nou și i-au lăsat să plece, căci nu știau cum să-i pedepsească, din pricina norodului; fiindcă toți slăveau pe Dumnezeu pentru cele întâmplate.

Iată că apostolii sunt arestați și amenințați să nu mai vorbească despre Domnul Isus. Sunt eliberați în cele din urmă pentru că așa este „corect politic”. Dar este foarte clar că peste capetele lor bântuie o amenințare gravă și serioasă.

Ne îndreptăm cu mare viteză spre vremuri când și nou ni se va cere să tăcem. Să nu mai vorbim în Numele lui Isus. Iată aici doar un exemplu.

În fața unei amenințări de genul acesta, iată reacția apostolilor:

După ce li s-a dat drumul, ei s-au dus la ai lor, și le-au istorisit tot ce le spuseseră preoții cei mai de seamă și bătrânii. Când au auzit ei aceste lucruri, și-au ridicat glasul toți împreună către Dumnezeu, și au zis: Stăpâne, Doamne, care ai făcut cerul, pământul marea și tot ce este în ele!

Biserica se roagă. Biserica recunoaște Suveranitatea lui Dumnezeu. Au ridicat glasul împreună către Dumnezeu. Cred că nu-i timp de convenții și parteneriate cu cei din dregătorii, ci este vremea să ne unim în rugăciune pentru ei și pentru noi. E vremea să învățăm de la Asa să nu le legăm cu Ben-Hadad în legământ doar ca să scăpăm de pericolul imediat. Compromisul ne va costa.

Și astăzi, Hanani, văzătorul lui Dumnezeu,ne spune:

Pentru că te-ai spirjinit pe împăratul Siriei, și nu te-ai sprijinit pe Domnul Dumnezeul tău, de aceea a scăpat oastea împăratului Siriei din mâinile tale. Căci Domnul își întinde privirile peste tot pământul, ca să spijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. ( 2 Cronici 16:7,9 )

Cine are o inimă ÎNTREAGĂ pentru Domnul îl va vedea pe Domnul luptându-se pentru el!

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: