Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

O Biblie electorală


Președintele Traian Băsescu și candidatul Mircea Geoană au fost rugați la finalul dezbaterii să jure cu mâna pe Biblia cadou. Amândoi au făcut-o.

Biblia nu este de jurat, dragi politicieni. Este de citit și trăit.

Imaginează-ți că domnul Turcescu i-ar fi rugat pe cei doi candidați să deschidă Biblia la cartea Proverbe sau 1 Timotei. Iată un adevărat test cu Biblia! De câte minute crezi că ar fi avut nevoie?

Îmi pare rău că Biblia a fost folosită doar pe post de „detector de minciuni” și cadou la această dezbatere.

Ce verset din Biblia s-ar fi meritat citit pentru cei doi candidați?

Single Post Navigation

12 thoughts on “O Biblie electorală

 1. Alin Sarbu on said:

  Pentru domnul Geoana cred ca i s-ar potrivi versetul cu „..nebunule”

 2. NicuMeister on said:

  „Neprihănirea înalţă pe un popor, dar păcatul este ruşinea popoarelor”.Proverbe 14:34 =>Asta pentru a sublinia ce stă la baza decadenţei poporului român…

  „Împăraţilor le este scârbă să facă rău, căci prin neprihănire se întăreşte un scaun de domnie” Proverbe 16:12 =>Iar acesta pentru a focaliza atenţia candidaţilor la priorităţile naţiunii şi la uneltele fortificării unei instituţii prezidenţiale.

  Am scris şi eu un post pe această temă. Poţi să-l citeşti aici:http://meisternik.wordpress.com/2009/12/04/ringul-electoral/ este adevărat, dintr-un unghi mai diferit!

 3. Andreea on said:

  Eclesiastu 11: 14
  „Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau.”

 4. Nici unul, şi toate la un loc… Habar n-am, dar li s-ar fi potrivit povestioara lui Ortega Y Gasset:

  „Ţiganul s-a dus să-şi mărturisească păcatele. Însă preotul, prudent, a început prin a-l întreba dacă ştie care sunt poruncile lui Dumnezeu. La care ţiganul a răspuns: ‘Ştiţi, părinte, eu mă apucasem să le învăţ, dar s-a zvonit c-or să fie suspendate.”

  Dumnezeu a fost „suspendat” demult din cugetul lor, la cîte minciuni au glăsuit amîndoi.

 5. Iosif Lupu on said:

  Din pacate am fost foarte indignat de acest gest necugetat al domnului Turcescu….dansul sigur nu stie cum este sa traiesti intr-o natiune blestemata! Probabil la asta ne-a condamnat prin acest gest cu buna stiinta cunoscand situatia mai bine decat noi ceilalti. Daca unul din cei din cei doi a jurat pe jumatate de adevar ,probabil corect, dar interpretabil in felul acesta oferindu-ne public un raspuns la o fapta din trecut , celalalt candidat va atrage blestemul lui Dumnezeu peste natiunea noastra stiind ca un asemenea lucru nu este niciodata posibil!!! Ma rog ca Dumnezeu sa ii binecuvionteze cu intelepciune si El sa hotarasca in Suveranitatea lui cine va conduce natiunea romana in urmatorii 5 ani dar sunt convins ca pentru copiii lui Dumnezeu gestul este unul scandalos. S-a ajuns domnilor prea departe….doar Biblia si Dumnezeu mai lipsea in balacareala voastra…ce facem daca se va dovedi ca au mintit si au jurat stramb…cine ii va judeca? Din pacate noi puteam doar sa ii alegem…Dumnezeu ii judeca…dar pana la judecata aceea consecintele juruintelor se rasfrang si peste noi daca alegem gresit. Haidem sa fim motivati, sa ne rugam, sa fim constienti ca Dumnezeu are ultimul cuvant si nicidecum sondajele sau puterea lor de convingere, sa mergem la vot si sa alegem Bine! Dumnezeu lucreaza prin oameni…intotdeauna in acest caz…si acum mai mult parca decat oricand am nevoie de o lumina speciala pt a face o alegere corecta..suntem intr-un moment extrem de delicat si daca vom alege prost nu cred ca vom avea scuze….eu unul voi alege asa cum imi va dicta constiinta nicidecum televizorul si mogulii (asa sa fiu clar ca altfel cine stie ce credeati)

 6. ambasadorul on said:

  NicuMeister,

  bine ai venit.
  Am citit postarea ta.
  Proverbe 16:12 este un verset bun pentru președinți!

 7. ambasadorul on said:

  Andreea,

  atunci avem speranță pentru dreptate.

 8. ambasadorul on said:

  Frate Răzvan,

  și mie mi-ar fi tare greu să aleg doar un verset. Dar ne rugăm ca acea Biblie să fie citită și Duhul Adevărului să-i convingă. Pe amândoi! Noi așa ne rugăm aici la Hațeg.

 9. ambasadorul on said:

  Dragă Iosif,

  mă rog ca Domnul să ne dea discernământ și călăuzire în alegerea de duminică.
  Domnul să aibe milă de noi!

 10. „Shilodeasca-se odata cei ce va tulbura.”

 11. ambasadorul on said:

  andrei,

  ai grijă că ne amendează CNA-ul 🙂

 12. ambasadorul on said:

  Aline,

  cred că pentru prea mulți politicieni se potrivește acest verset, din păcate …

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: