Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

În sfârșit o școală „sănătoasă”!


Fiecare din noi am fost la o școală. Știm ce înseamnă ea: program, teme, colegi, materii, profesori, metodă, practică, note, examene, teste, pauze, meditații, vacanțe. Eu am făcut 1-4 la Constanța, Școala nr.8 din cartierul Filimon Sârbu, iar clasele 5-8 la Școala nr.5 din Dorohoi. Apoi am trecut la liceul nr. 2 iar în clasa 11 am schimbat liceul și m-am dus la liceul nr.1 pentru a termina ceea ce am început: electrotehnica. Deci, am făcut școala de electro-mecanici. Apoi am plecat la Seminarul teologic unde am făcut „școala de păstori” . Și iată-mă slujind ca predicator și fiind în stare să mai și repar câte vreo priză prin casă, asta ca să-i demonstrez soției că diploma de liceu industrial este reală 🙂
Sunt fel de fel de școli la care poți merge astăzi și fel de fel de școli la care nu mai poți, pentru că nu mai există. De exemplu: școala de maiștri! Nu a mai auzit de așa ceva!
Dar zilele astea am aflat de o nouă școală la care suntem invitați să participăm.
O școală de … vindecare!
Iată o invitație pe care am primit-o de la un prieten:
INVITATIE LA INTALNIREA NATIONALA DE POST SI RUGACIUNE PENTRU
TREZIRE SPIRITUALA SI TRANSFORMARE
BAILE FELIX
15 – 17 IANUARIE 2010

Iubiti frati si surori,
Va invitam cu drag la intalnirea de Post si Rugaciune pentru Trezire Spirituala si Transformare, in zilele de 15 – 17 ianuarie 2010. Intalnirea este organizata de Miscarea de Post si Rugaciune a Strajerilor si va avea loc la Hotelul Padis din Baile Felix – Oradea.
Programul de inchinare va incepe in fiecare dimineata la ora 0900 si se va termina seara la ora 2100 (duminică, 17 ianuarie, programul se va incheia in jurul orelor 1600).
Cazarea este asigurata la hotelul Padis. Seara se poate servi cina la restaurantul hotelului. Pretul pentru o noapte de cazare este 32,00 lei/persoana iar pentru o cina 17,00 lei/persoana.
Inscrierea se va face telefonic sau prin e-mail, pana la data de 07 ianuarie 2010, la urmatorii frati:
• Nelu Demeter tel. 0721 223044; 0761 674338; 0755 888190
• Ilie Popa tel. 0744 283718 sau prin e-mail: ilielidia@gmail.com
Miscarea de Post si Rugaciune a Strajerilor are ca temelie legatura de dragoste a celor care se pregatesc pentru/si pregatesc venirea Domnului Isus. De aceea informarea celor interesati si a celor care credeti ca trebuie sa participe se va face de catre dumneavoastra, care ati primit aceasta invitatie.
Important: Pentru a veni in sprijinul celor care au nevoie speciala de consiliere, vindecare sau eliberare se va organiza „Scoala de Vindecare si Eliberare prin Cuvant care se va desfasura la Hotelul Padis in zilele de 12, 13, 14 ianuarie 2010. Inscrierile la „Scoala de Vindecare si Eliberare prin Cuvant” se vor face pana pe data de 07 ianuarie 2010 la fratele Nelu Demeter. Participantii la Scoala de Vindecare sunt rugati sa aduca Biblia, un caiet pentru notite si pix.
A lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant sa fie toata slava, cinstea si onoarea acum si in vesnicie!
Miscarea de Post si Rugaciune a Strajerilor
Pastori: Nelu Peia, Nelu Demeter, Ilie Popa

Nu comentez acum această mișcare a străjerilor cu care am intrat în contact direct în câteva ocazii, dar mă opresc asupra acestei invitații la „Școala de vindecare și Eliberare prin Cuvânt” de la Hotelul Padiș.

În primul rând, sunt curios să știu care este scopul acestei școli și ce anume își propune să realizeze cu „elevii” care vor participa având Biblie, pix și caiet.

Este o școală în care se studiază tratamentele naturiste pentru diferitele boli? Se va studia efectul medicamentelor asupra bolilor? Vor fi abordate bolile din perspectiva teologică?

În al doilea rând, nu știu ce înseamnă „școală de vindecare”? Se dă oare și examen final? Bănuiesc că este și o probă practică.

Dacă invitația se referă la a învăța să vindecăm pe bolnavi așa cum a făcut-o Domnul Isus sau apostolii, atunci invitația este una falsă! Când citesc Biblia observ că Domnul Isus a vindecat instantaneu, imediat și complet. Domnul Isus nu le-a cerut celor bolnavi timp de pregătire. Apoi nu îl văd pe Domnul Isus făcând publicitate acestor vindecări. Nu a aranjat concerte, paradă, scene, campanii sau școli de vindecare. A vindecat într-un mod tăcut și modest. Fără spectacol. Pur și simplu i-a vindecat.

Mă mai întreb pe mine însumi, dar și pe voi, de unde or fi învățat apostolii să vindece? De la ce școală au primit „diplomele” de vindecători?

Aș vrea doar să mai adaug câteva caracteristici ale vindecărilor din perioada Domnului:

 • Domnul Isus i-a vindecat pe toți. Nu a fost selectiv.
 • Domnul Isus a vindecat orice fel de boală. Astăzi, „vindecătorii” din mișcarea „al treilea val” se pare că sunt capabili să vindece doar bolile funcționale, precum: amețeli, dureri de spate, spasme musculare, migrene. Unde sunt vindecările din Scriptură? Cancer, pneumonie, diabet, meningită, rinichi. Domnul Isus a vindecat și bolile organice. Să nu mai vorbim despre învierile din morți.

M-am mai gândit la ceva. Oare pentru o „școală de vindecare” nu era mai potrivită o altă locație? De exemplu, un sanatoriu. Un spital de psihiatrie sau de ce nu, chiar un cimitir. „Elevii” ar fi avut ocazii să practice teoria învățată!

Multă sănătate vă doresc!

Single Post Navigation

9 thoughts on “În sfârșit o școală „sănătoasă”!

 1. FocusOnGod on said:

  By the way, apostolii nu au fost la seminarii, nu au dat nici lucrari de disertatie, si nici nu si-au facut doctoratele chetuind o gamada de bani prin America. Erau apostoli dovediti de Duhul Sfant, nu de diplome!
  Explicati-mi, va rog, de ce e nevoie de atatea examene, biblii, pixuri si caiete ca sa predici Evanghelia, si de multe ori aceasta se face fara puterea ceruta de Domnul!

 2. FocusOnGod on said:

  M-am mai gândit si eu la ceva. Oare pentru un “seminar” nu era mai potrivită o altă locație? De exemplu, in piete, unde e plin de nemantuiti. Un spital de bolnavi, deschisi la Cuvant, sau de ce nu, chiar in inchisori. “Elevii” ar fi avut ocazii să practice teoria învățată!

 3. FocusOnGod on said:

  In popor exista o zicala care are echivalentul in Scriptura:”rade harb de oala sparta!” Tu stai in groapa si te iei de celalalt care incearca ei el sa iasa cumva tot dintr-o groapa. Cred ca Domnul Isus s-ar lua de noi ca de niste copii neascultatori si certareti!

 4. ambasadorul on said:

  FocusOnGod,

  pentru a predica Evanghelia ai nevoie de Biblie (obligatoriu), pix și caiet(opțional). Uită-te la cât au scris apostolii și câte epistole avem în Noul Testament. Pentru a înțelege mesajul Scripturilor ai nevoie de călăuzirea Duhului. Și mai ai nevoie uneori și de un pastor, învățător, in seminar, un Filip care să te întrebe: „înțelegi tu ce citești?” Și dacă răspunsul este „Nu!” să vă apucați de studiu biblic, chiar în timp ce carul merge!
  Și Domnul Isus a făcut hermeneutică cu ucenicii! Vă las plăcerea să aflați singur unde și cu ce ocazie!

 5. ambasadorul on said:

  FocusOnGod,

  o mică mare corectură: la seminar „elevii” se pregătesc pentru „desăvârșirea sfinților” și nu pentru curățarea piețelor!

 6. FocusOnGod on said:

  Pavel nu avea Tora in mana toata ziua, Petru si Ioan nici atat!!!!! Acestia aveau din belsug Dragostea ce era turnata in inimile lor de Duhul Sfant. El, Duhul sfant, era responsabil de ceea ce facuse Filip si nu studiile facute la seminariile teologice.
  Ceea ce vreau sa spun cu toate acestea este ca toate isi au importanta lor: Scripturile, Duhul Sfant, scolile, etc… Desavarsirea noastra spirituala este progresiva si nu tine obligatoriu de „scoliile” pe care le facem. De aceea unul care nu stie carte poate fi de o mai mare curatie spirituala decat un profesor doctor in teologie! Spun aceasta pentru ca ai afirmat:”la seminar “elevii” se pregătesc pentru “desăvârșirea sfinților” și nu pentru curățarea piețelor!”
  Sa vorbesc pe limba ta: de ce atunci cand se predica Evangelia nu se pocaieste mai nimeni. Atunci cand predica Petru se pocaiau mii de oameni!!
  La fel este si cu slujirea de vindecare! De ce nu se vindeca toti asa cum se vindecau in perioada lui Petru! Sa fie „scolile” de vina?! Sa fim noi cei vinovati de putina noastra „desavarsire”? Sa fie Dumnezeu cel responsabil de atatea esecuri fie in predicarea Evangheliei fie in diferitele slujiri duhovnicesti (inclusiv vindecarile miraculoase care erau parte integranta si imperativ necesara in vremea primilor crestini)?

 7. Brainerd on said:

  Hm… strajeri? Domnul sa se indure de ei. Din cat am observat, ei se roaga doar daca au sponsori, doar daca au bani, si doar daca vine multa lume. Se joaca cu nevoile oamenilor, si cu deznadejdea oamenilor, pentru a-si face imagine si pentru a fi populari. Domnul Isus a zis: „Dupa roadele lor ii ve-ti cunoaste”.

 8. ambasadorul on said:

  Domnul să se îndure de ei! Și de noi!

 9. Brainerd on said:

  Amin!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: