Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Biserica – o pagină web?


Pavel, chemat să fie apostol al lui Isus Cristos prin voia lui Dumnezeu, și fratele Sosten, către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, …

Am spus și scris Duminică că Biserica este lucrarea lui Dumnezeu. Este Dumnezeu Cel care a născut Biserica și din El și prin El toată Biserica crește.

Dar Biserica lui Dumnezeu are și un aspect local. Ea este și în Corint, în Hațeg, în Dorohoi sau Constanța. Există un fel de învățătură și un curent de atitudine care aruncă cu noroi în biserica locală. Cică, biserica locală este compromisă și nu are nici un rost. Organizarea asta cu comitete, păstori, prezbiteri, clădiri, ceremonii și forme sunt doar niște mofturi omenești și firești. Biserica este doar spirituală.

Cred că în spatele unei astfel de atitudini se află, de cele mai multe ori, un duh de mândrie și nesupunere. Nu la întâmplare, inițiatorii unor astfel de atitudini sunt persoane în conflict cu „autoritățile”.

Dar despre un alt trend aș vrea să discutăm. Un trend care este tot mai popular în rândul evanghelicilor: biserica on-line sau biserica virtuală. Ele nu reprezintă doar o plantformă de a asculta predici și muzică. Bisericile virtuale încearcă să imite toate aspectele fizice ale închinării bisericii locale.

“Închinătorii online” pot să aprindă lumânări, pot să scrie un motiv de rugăciune, pot să bată un cui într-o cruce virtuală, pot să se roage cu pastorul „Brad” într-un chat room privat, pot să-și ofere zeciuiala, și să participe la cina Domnului. Se pare că la cină au probleme, pentru că încă nu s-a inventat vinul virtual. Botezul este făcut virtual.  Pastorul bisericii virtuale spune că este suficient să găsești un prieten care să țină loc de mâinile păstorului. Păstorul rostește cuvintele și prietenul tău te botează în jacuzzi personal. Totul se filmează pentru ca să poată vedea toată biserica virtuală acest botez.

Unii spun că nu contează cum te întâlnești, dacă te întâlnești. Nu contează maniera în care ne auzim, dacă ne auzim unii pe alții.

FALS!

Nu uitați că este Biserica lui DUMNEZEU! Și la Dumnezeu contează și mijloacele prin care facem biserică!

Hai să fim atenți la următorul text biblic: Ioan 1:11-14

Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl.

Dumnezeu nu ne-a atârnat din cer un cablu de internet. Nu ne-a trimis o prezentare power-point sau un video clip, ci Dumnezeu ne-a trimis pe EMANUEL. Un trup, fizic, real și care să fie cu noi!

Întrebări pentru fanii bisericilor on-line:

De ce nu v-ați căsătorit cu o femeie virtuală sau cu un băiat decupat dintr-o revistă?

De ce nu mâncați o pizza virtuală? E mai simplu decât să vă chinuiți în bucătărie?

De ce nu ați vrut un copil virtual și să evitați durerea, frigul sau privirile asistentelor din sala de naștere?

Poftim?

Așa am crezut și eu!

Deci,

nu părăsiți adunarea cum au unii obicei!

Mult har!


Single Post Navigation

4 thoughts on “Biserica – o pagină web?

 1. in orice biserica dupa un timp iti poti da seama doar cind stii cine va predica ,cam cum va fi predica ,deoarece fiecare are un anumit stil de lucru ,iar dupa ce lai observat poti usor sa stii cam ce va spune,iar daca stii si tema de predica stii aproximativ continutul predicii ,la fel se stie cam cine cinta deobicei ,iar daca nu sint musafiri totul devine cam plictisitordatorita intrarii in rutina
  -asa ca nu odata apare tentatia ca chiar si in timpul programelor la biserica sa stai in fata calculatorului si sa urmaresti vreun program on line avind imensa sansa ca in momentul in care te plictisesti sa schimbi biserica in citeva secunde ,sau sa urmaresti simultan programul in mai ,multe biserici
  -mai sint si alte avantaje :nu te mai supara nimeni,nu esti obligat sa stai linga cel care doar cauta sa te „intepe”cu spiritualitatea lui ,scapi de disconfort,de transpiratie ,inghesuiala ,in timpul vizionarii poti sa te racoresti cu un suc
  -cit despre detaliile ,ca botezul in apa ,cina stom ca sint si trairile lor spirituale
  (si asta o spune unul care in fiecare seara zilnic se afla in vreo biserica )

 2. Oamenii sunt foarte dezamagiti de bisericile lor. Multa dezamagire vine din comparatiile pe care le au in minte cu alte biserici, din ce au povestiti altii sau au vizitat ei.

  In sensul simplu, aceasta dezamagire nu e normala. Nu ne place ca o biserica in lucru nu e gata. Nici nu poate fi gata, din moment ce e in lucru. Daca am fi perfecti, ce nevoie am mai avea de perfectiune, perfectionare?

  Dezamagirea si gandul amar tind sa conduca spre delasare si abandon. Ne lasam dezamagiti si pentru ca suntem egoisti, crezand ca noua trebuie sa ni se slujeasca in biserica locala, pe cand e tocmai invers in Imparatie. Si, ne lasam dezamagiti pentru ca nu intelegem ce se intampla, de fapt (mai sunt ele si alte motive, cu siguranta).

  Se poate ca unii chiar sa nu fie lasati sa slujeasca, se poate ca o biserica locala anume sa fie gresita in directie etc. Dar, la curentele din prezent, nu cred ca asta e adevarata cauza.

  Biserica imaginara de pe internet anuleaza tot ce tine de contactul real si multe responsabilitati cad. Asa ca, putem dormi linistiti, la caldura si nederanjati de fratii reali care sa ne tot oboseasca cu vorbirea, greseala, mandria, nervii lor.

 3. @ „mai sint si alte avantaje :nu te mai supara nimeni,nu esti obligat sa stai linga cel care doar cauta sa te “intepe”cu spiritualitatea lui ,scapi de disconfort,de transpiratie ,inghesuiala ,in timpul vizionarii poti sa te racoresti cu un suc”

  Sa nu ai acestea inseamna a rata cadrul bisericii, unde Dumnezeu formeaza oamenii. Contrar filmelor din ultimul timp, noi NU suntem legume prelucrate in vid, in vreun experiment. Cred ca si filmele au inoculat unele chestiuni, am observat ca au o anumita putere (care s-ar putea sa fie mai mare decat am realizat eu). Nu va mai uitati la filme atat de creduli!

  Dumnezeu ne formeaza in viata reala, asa cum este ea. Noi nu suntem chemati sa modelam viata, ci sa ne lasam prelucrati de Dumnezeu, prin lucrarea esentiala a Duhul Sfant.

  Noi, oamenii, zicem: „problema sunt ei”. De-asta e plictiseala, fratilor. Fiindca problema e, mereu, la ceilalti. Problema e la noi, la fiecare – e vorba de problema pacatului, de care nu ne ocupam. Pai normal ca ne plictisim. De programe ne vom plictisi mereu.

  Iata o problema generala: plec intr-un oras mare la facultate. Acolo bisericile sunt mari, programele corespunzatoare. Ma intorc la mine acasa. Nu e la fel. Plictiseala. Nu e cum vad pe net in reclame filmate si regizate. Ma plictisesc. Eu. Eu. Eu… Dar, numai programele. Relatiile? Implicatiile faptului de-a fi Biserica?

  E adevarat si ca unii ar vrea sa se implice, sa puna umarul, dar nu sunt lasati. Dar nu e o regula asta si nici paravan de-a ne ascunde dupa.

 4. ambasadorul on said:

  ascultareacredinței,

  trebuie să amintim că doar faptul că stăm pe aceeași bancă într-o biserică locală, nu înseamnă automat și că suntem într-o părtășie reală, spirituală.
  Cei care propovăduiesc biserica virtuală pretind că au un contact real cu participanții online și multe resposabilități.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: