Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Haiti și înțelegerea cu diavolul


Bilantul mortilor in urma cutremurului devastator produs marti in Haiti ar putea depasi 100.000 de persoane, a declarat premierul Jean-Max Bellerive.

„Sper ca nu este adevarat, pentru ca sper ca oamenii au avut timp sa scape. Pentru ca sunt atat de multe persoane in strada acum, nu stim exact unde locuiesc ei. Dar atat de multe cladiri si cartiere au fost distruse total, si in unele locuri nici nu se vad oameni, incat nu stiu unde sunt locuitori de acolo”, a mai spus Bellerive.

Un puternic cutremur de pamant cu magnitudinea de moment 7 s-a produs marti in vestul statului Haiti, in regiunea capitalei Port-au-Prince, a anuntat Institutul geologic american USGS.

Epicentrul seismului, care a avut loc la ora locala 16.53 (23.53, ora Romaniei), a fost localizat la 22 de kilometri de Port-au Prince si s-a produs la adancime mica, de 10 kilometri, potrivit USGS, care initial a anuntat o magnitudine de 7,3 pentru cutremur.

Seismul a fost urmat de 24 de replici dintre care doua puternice cu magnitudinea de 5,9 si respectiv 5,5, produse la interval de circa zece minute una dupa alta, potrivit site-ului USGS. ( sursa: HotNews )

De ce s-au întâmplat toate aceste catastrofe în Haiti?

Pat Robertson știe!

Politico a fost primul care a postat înregistrarea cu explicația tele-evanghelistului.

Pe scurt: haitienii prin 1791 au făcut un pact cu diavolul. Și de atunci, Haiti se află sub blestem.

Un pastor haitian dezaprobă această explicație.

Și acum, mă întreb și eu: de unde știe Pat Robertson (PR) că acest cutremur este cauzat de un angajament cu diavolul din partea haitienilor. Dumnezeu poate folosi cutremurul fizic pentru cercetarea spirituală. Dumnezeu chiar poate să folosească un cutremur pentru a apăsa o persoană, o națiune.

Dar de unde știe Pat Robertson asta? Ce linie directă și personală are el cu divinitatea?

Putem să privim orice necaz ca o palmă dată de Dumnezeu?

Când primul ministru al Israelului A. Sharon a suferit un atac cerebral, PR a decis: pedeapsa lui Dumnezeu.

Când a lovit Katrina. PR a rostit din nou verdictul: pedeapsa lui Dumnezeu!

Continuăm ne rugăm pentru Haiti și în seara aceasta la biserică!

Single Post Navigation

9 thoughts on “Haiti și înțelegerea cu diavolul

 1. Fr. Adi ,

  s-ar putea sa aiba dreptate . In orice caz o motivatie foarte intemeiata exista la Dumnezeu , pentru o asemenea catastrofa .

 2. ambasadorul on said:

  Fr. Remo,

  întotdeauna păcatul are consecințe dramatice. Dar oare putem să vorbim în locul lui Dumnezeu în astfel de cazuri?
  Să nu facem greșeala prietenilor lui Iov!

  Pace!

 3. Ambasadorule, pui întrebarea: „Dar de unde știe Pat Robertson asta? Ce linie directă și personală are el cu divinitatea?”

  Chestiunea „științei” este una complexă.

  Și are diferite niveluri de complexitate.

  Acest nivel pe care îl exhibă Pat Robertson e cel care produce nedumeriri în mod senzațional.

  Dar mai sînt și alte niveluri unde se pune problema legitimității „științei”.

  Și pe acest blog, uneori, și pe alte bloguri evanghelice apar diverse niveluri de exprimare a unei cunoașteri spirituale… suspecte.

  Formulele din limbajul de lemn și mai ales reflexele de EXPRIMARE, de GÎNDIRE cu voce tare sînt prezente în destule locuri publice.

  Totuși, a pune, cu ușurință, întrebarea: De unde știe? Are legătură directă și personală cu divinitatea? duce la, cum ar zice Blaga, la strivirea corolei de minuni a lumii.

  Păi nu predică evanghelicii despre relația personală cu Dumnezeu? Despre călăuzirea Duhului (unii despre botezul și ungerea cu Duhul Sfînt).

  Eu mi-am propus, văzînd aceste două tendințe extreme – spiritualizarea și despiritualizarea – să găsesc un teren de mijloc, unde să nu exacerbez chestionarea de tip secular și unde să nu strivesc corola de minuni a lumii.

  Biblia e plină de exemple care depășesc puterea noastră de înțelegere, mai ales dacă e vorba de gîndirea noastră scolastică, în care orice trebuie explicat, despicat, studiat…

  În schimb, Biblia ne provoacă să trecem prin viață dezvoltîndu-ne discernămîntul – atîția oameni s-au maturizat fără a avea școală și fără a avea răspunsuri la multe întrebări.

  Ne vom mai confrunta cu astfel de afirmații suspecte precum cele ale lui Pat Robertson. Ne vom isteriza de fiecare dată?

 4. ambasadorul on said:

  Frate ALin Cristea,

  cred că pentru a putea pricepe ce se întâmplă în jurul nostru avem nevoie de capacitatea de a percepe nuanțele și complexitățile. Atunci când totul mi se pare reductibil la alb și negru, sunt în pericol de a mă încremeni în peisaj. Tonul peremptoriu al deșteptului suveran nu-i potrivit pentru un dialog. Dacă pentru a înțelege avem nevoie de nuanțe, pentru a decide, a acționa, avem nevoie de simplitatea alb-negru. Acolo unde este vorba de afirmații suspecte, nu ne isterizăm, dar cu discernământul oferit de Adevăr și Duhul Sfânt corectăm, studiem, explicăm, despicăm …

  Mult har!

 5. Hi Adi,
  Please know that the position that Pat Robertson has taken on Haiti is a huge embarrassment to me and many other American Christians. We continue to pray for and support the Haitian people, even more than ever in the horrible aftermath of this earthquake.

 6. ambasadorul on said:

  Kelley,

  thanks very much for writing.
  It is good to know that christians understand that God is Sovereign and we live in a corrupt world.
  We need to keep praying for the haitian people.

 7. Iuliana on said:

  Necazuri vin peste noi de toate felurile, fie cutremur,inundatii, boala sau mai stiu eu ce. Firea noastra paminteasca e tentata sa judece, sa arate cu degetul(spre altii, bineinteles), dar eu am incredintarea ca Dumnezeu ma incearca si pe mine prin cutremurul din Haiti. Incercarea prin care El ma trece este nu numai de a nu judeca, dar si de felul cum eu simt cu semenul meu in nevoie. Datoria noastra intr-o situatie ca aceasta e sa ne sustinem in rugaciune unii pe altii, si sa ne ajutam unii pe altii. De asemenea Dumnezeu ma avertizeaza si pe mine ca nu stiu cind poate veni si peste mine o asemenea nenorocire, si ca trebuie sa fiu gata in orice moment sa plec de pe acest pamint.
  Daca cei care au murit la cutremur au fost buni sau rai nu e treaba noastra.Chemarea noastra este la o traire sfinta, prin Isus Hristos, Domnul nostru.

 8. ambasadorul on said:

  Iuliana,

  să credem noi că acei haitieni au fost mai păcătoși decât noi ceilalți?
  „Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel.” ( Luca 13:4 )

  Dumnezeu ne-a lăsat să vedem ce ar fi trebuit să se întâmple cu noi cu toți. Dar, este harul constant al lui Dumnezeu care ne ține! Din nefericire, mulți nu văd această bunătate a lui Dumnezeu care îi îndeamnă la pocăință!

  Domnul cu voi acolo!

 9. douaceaie on said:

  Cu un click puteti ajuta oamenii di Haiti: http://douaceaie.wordpress.com/hope-for-haiti-now-carity-concert/

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: