Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Biserica din Hațeg este plină de sfinți


Cuvântul “sfințenie” este un cuvânt care ne jenează. Ne sperie. Avem cumva percepția că sfințenia nu-și va găsi niciodată locul în viața noastră sau în casele noastre, în bisericile noastre, în birourile noastre sau în școală, liceu, facultă. Credem că sfințenia este doar un accesoriu al altarelor și a unor mănăstiri. Sfințenia este o caracteristică a lui Marcu Nichifor, Wurbrand și marele apostol Pavel. Sfințenia nu se potrivește cu viața reală a anului 2010. Cine poate să fie sfânt astăzi? Nuu, e imposibil.

Când privim însă la Scriptură, aflăm cu mare bucurie că această chemarea din ceruri la sfințenie nu este un mandat care să aibe scopul de a băga panică în noi. Dumnezeu nu intenționează să ne sperie și să ne tulbure, cu invitația la sfințenie. Dumnezeu nu strigă la noi ceva de genul: „hai, voi de acolo, să vă văd, puteți să fiți sfinți ca Mine? Hai, să văd cât puteți rezista?”

Nicidecum!

Apostolul Pavel când se adresează bisericii locale din Corint, iată cum le scrie:

către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, către cei ce au fost sfințiți în Cristos Isus, …

Cei care sunt în Cristos, sunt declarați de Dumnezeu: sfinți!

Ooo, ce imaginea frumoasă a bisericii Domnului. O adunare de oameni sfinți. Sfinți pentru că s-au îmbrăcat cu Cristos. Aceast statut, de sfânt în Cristos, nu îl poate schimba absolul nimeni și nimic. Această etichetă este permanentă! Dumnezeu este cel ce ne asigură această sfințenie. Iată ce spune Biblia în 1 Corinteni 1:30

Și voi, prin El, sunteți în Cristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înțelepciune, neprihănire, sfințire și răscumpărare.

Sfințenia noastră este păstrată și desăvârșită de Dumnezeu.

1 Tes. 5:23-24

Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Cristos. Cel ce va chemat este credincios și va face lucrul acesta.

  1 Ioan 3:2

  Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este.

  Frumoasă poziție avem în Cristos. Dar trăirea noastră trebuie să se asorteze cu eticheta.

  Reclame

  Single Post Navigation

  One thought on “Biserica din Hațeg este plină de sfinți

  1. Esential on said:

   Ambasador,

   Mi-a placut mult ce ai scris…pozitia noastra noua, identitatea noua pe care o capatam in Cristos Isus la nasterea din nou, este un subiect din care Duhul Sfant inca imi mai vorbeste prin Scriptura. Si cred ca imi va mai vorbi mult, pana ce am sa inteleg tot mai mult. Identitatea noastra in Cristos nu ne-o ia nimeni si nimic. Ea este acolo in Cristos Isuse Efeseni 1:3….
   Si intr-adevar trairea trebuie sa se asorteze cu eticheta….

  Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: