Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Un om după inima lui Dumnezeu la pământ


David.

Un om după inima lui Dumnezeu.

Dar a fost o perioadă în viața lui când a fost trântit la pământ de păcat. Am crezut o vreme că poți cădea în groapa urâtă a păcatului, așa, dintr-o dată. Ca și când ai cădea într-o groapă de canal. Mergi frumos pe trotuar și dintr-o dată te găsești într-o mizerie de nedescris. Nu știu dacă mai cred chiar așa. Cred că diavolul este parșiv, șiret și viclean. Dar are și o „calitate”. Este foarte răbdător. Se vede că nu-i un novice. Este cum spunem noi, „uns cu toate alifiile” vremurilor.

Diavolul de cele mai multe ori apelează la strategia „pașilor mici” la intervale nu foarte scurte. Asta pentru a nu-ți da impresia de derapaj. Un pic acum, și apoi te lasă în pace. Un pic peste un an, și apoi, pauză. Nu vei sesiza devierea în traiectorie. Va lăsa și lucruri bune să se întâmple pentru a nu te pune pe gânduri. Eficientă strategemă. Peste vreo 20 de ani, vei ajunge exact acolo unde și-a propus diavolul.

La David a funcționat. Multe lucruri bune se întâmpla în viața lui David. Psalmi compuși, biruințe în fața dușmanilor, sănătate, nici vorbă de criză economică. Totul merge strună. Dar, nu chiar totul.

Prima fisură în viața lui David este păcatul nerezolvat. Orice păcat nerezolvat are consecințe în viața noastră. Da, am spus bine, ORICE păcat. Aspectul din viața lui David pe care nu și l-a confruntat cu voia lui Dumnezeu a fost relația lui cu femeile. David a compus psalmi, David s-a închinat Domnului, David s-a încrezut în Domnul, dar David nu și-a rezolvat această fisură: pofta sexuală. Iar această fisură, care în ochii altora nu era foarte gravă, a dus la prăbușirea lui.

Există în viața ta, vreo fisură pe care o lași nereparată?

Există vreun păcat nemărturisit? Este vreo poftă care te ține legat?

Atenție!

Acel păcat pe care-l clocești, te va ucide într-o zi! Vei culege consecințele. Iar consecințele îi pot implica și pe cei din jurul tău.

Nu lăsa păcat în viața ta. Păcatul pe care-l tolerezi poate fi o minciunică, un flirt, o relație nepotrivită, o revistă, un pagină web, o neînfrânare, o lăcomie, invidie, dușmănie, o dragoste de bani, o îmbuibare sau un gând murdar pe care-l hrănești.

Este pericol!

Acea fisură trebuie neapărat rezolvată. Nu te uita la puiul de leu că este atât de simpatic. Nu amâna, va crește repede și te va sfârteca în timp ce vrei să-l mai mângâi doar încă odată.

Mult har!

Single Post Navigation

One thought on “Un om după inima lui Dumnezeu la pământ

  1. Nu ne plac mustrarile, iar eu nu fac exceptie. Eul meu e in „alerta” cand primeste asa ceva. Dar in lumina Adevarului mustrarea e sanatoasa caci ne da motiv sa ne cercetam sa recunoastem ce e in neregula cu noi , sa venim la piciorele Domnului , sa ne pocaim si sa facem schimbarea necesara vietii noastre pentru a fi placuti inaintea Domnului Isus. Un frate spunnea sa ne bucuram mai mult de frati care in dragoste ne mustra mai mult decat de cei care totdeauna nu au decat cuvinte de lauda….

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: