Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Bacalaureatul alături de Domnul.


Am scris două postări despre examenul meu de bacalaureat. Prima parte aici. Iată ce a urmat:

Am intrat în sală şi am primit fiecare subiectele. Am avut cred că 30 minunte în care am putut să ne pregătim pentru ieşitul la tablă. Primul subiect l-am făcut cum am crezut eu că este bine, al doilea la fel dar nu eram sigur că este bine. La al treilea nici nu înţelegeam ce îmi cere problema să fac. Nu aveam nici o idee despre ce este vorba. Ca să nu dau ciorna goală am făcut cea mai simplă operaţie cu acea matrice care se afla în problemă. Am înmulţit-o cu ea însăşi. Şi gata. Mă gândeam că dacă reuşesc să i-au un 6 este minune!

A fost strigată o tipă pe care toţi o ştiam că este bună la mate. A început să umple tabla cu rezolvări şi explicaţii. A urmat o întrebare fulger. Nu avea nici o legătură cu subiectul fetei. Dar “şefa” insista să răspundă. Îi cerea să enunţe o teoremă. Nu a ştiut. “Şefa” a început să ţipe la ea. Fata a început să plângă. “Şefa” ţipa şi mai tare spunând că nu se lasă impresionată de lacrimile ei. Fata s-a blocat. Și eu! Nu a mai putut răspunde la nici o întrebarea. A picat examenul şi a ieşit afară plângând. Eu eram paralizat. Am vrut să fug acasă pe geam :)

A urmat un băiat. Bun băiat la mate. L-a întrebat “şefa” unde vrea să dea. “La Iaşi”.
A urmat tabla umplută de rezolvări. Şi apoi întrebările suplimentare. Băiatul a ieşit “şifonat” rău de tot şi cu un 6 tras de păr.

Am auzit strigarea. “CONDREA”. Pur şi simplu nu am putut să mă ridic. Nervoasă, “şefa” a strigat încă odată: “Am zis Condrea”.
M-am ridicat cu greu şi m-am îndreptat spre tablă. I-am spus de la început că la al treilea punct nu am ştiut ce să fac. Mi-a spus: “lasă că ajungem acolo imediat”.
M-am întors spre tablă să încep rezolvarea primului punct. Aveam ciorna în mână. “Şefa” m-a oprit. Sângele mi-a îngheţat. “Te rog să-mi spui care este rezultatul final al rezolvării” au fost cuvintele “şefei”. Am crezut că este o capcană. Văzându-mi ezitarea, “Şefa” mi-a explicat că dacă rezolvarea este bună atunci şi rezultatul final este bun. Aşa că aşteaptă să audă rezultatul final. I-am spus. Era bun.
“Treci la al doilea punct”.
Am vrut să scriu pe tablă, dar m-a oprit. “Spune-mi rezultatul final, măi băiete.” I-am spus repede rezultatul. Era bun.
“Ce nu ai ştiut la al treilea.
Să-ţi văd ciorna.” I-am arătat ciorna. “Fă pe tablă ce ai făcut pe ciornă”. A durat câteva secunde să fac înmulţirea. M-am uitat la ea ruşinat de cât am reuşit să fac din problemă. “Şefa” s-a uitat la mine şi a spus: “Asta e rezolvarea. Tu ai rezolvat problema fără să ştii”.
Au urmat întrebările. Nu am ştiut nici una. Dar nici nu îmi păsa de asta. Comisia s-a consultat să vadă ce notă merit şi nota a fost 8. Îmi venea să urlu de fericire. Chiar pe “şefa” eram în stare să o iau în braţe. M-am abţinut :)
“Eşti liber”.
Aproape că alergam spre uşă, aşa cum ar alerga un deţinut spre poarta care îl duce la libertate. Când să deschid uşa….am auzit vocea “şefei”: “STAI”. ……….Am înlemnit.
M-am întors spre “şefa” care era încadrată de toată comisia de profesori. Şi “şefa”a glăsuit aşa: “Băiete, comisia ţi-a dat nota 8, dar pentru că ai venit îmbrăcat frumos la bacalaureat, eu îţi ofer un punct în plus. Ai nota 9.”
9 a fost cea mai mare notă din tot liceul dată la matematică în anul acela.
Cum am fost îmbrăcat? Ca de biserică! pantaloni, cămaşă albă, cravată, sacou. În timp ce ceilalţi au venit “relevanţi”. Blugi, tricouri, etc.

A fost mila şi minunea lui Dumnezeu.
Nu uitaţi de lupta în rugăciune cu o noapte înainte. A fost răspunsul lui Dumnezeu la o astfel de rugăciune. Şi răspunsul Lui a fost să intervină cu o minune. De ce minune? Cum vă explicaţi schimbarea de atitudine a “şefei” atunci când am venit eu la rând. Cum vă explicaţi rezultatele finale corecte? Cum vă explicaţi dorința ei de a nu vedea toată rezolvarea, ci doar rezultatul final? Cum vă explicaţi punctul oferit gratis? MINUNEA LUI DUMNEZEU!
Mă rog pentru cei ce dau bacul anul acesta. Mă rog pentru Călin, Lidia și Simina.
Dependenţa de Dumnezeu şi credincioşia de zi cu zi sunt două lucruri care însoţesc minunile lui Dumnezeu.
Dacă l-aţi văzut pe Domnul făcând lucruri minunate în timpul examenelor, deschideţi-vă gura şi povestiţi aceste minuni. Sau scrieţi-le şi vi le voi posta pe blog.
Domnul cu voi!

Single Post Navigation

One thought on “Bacalaureatul alături de Domnul.

  1. Minunata marturie, Domnul sa-i binecuvanteze pe tinerii care stiu sa mearga alaturi de Domnul, dar si pe cei care au de invatat asta…

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: