Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Când Biserica se roagă


În seara aceasta vom începe cu ajutorul Domnului o săptămână de evanghelizare. Știu că evanghelizarea nu este rezervată doar pentru o săptămână. Dar ca și biserică am pus deoparte această săptămână pentru ca, seară de seară, să predicăm Evanghelia și îi vom ruga fierbinte pe ascultători să se împace cu Dumnezeu.

Ce ar mai trebui să facem ca să culegem rod? Este suficient să predicăm doar? Sunt formațiile muzicale necesare și aproape obligatorii la evanghelizări, că altfel nu vine mai nimeni?

Ce trebuie să mai facem ca să nu fie în zadar tot ce facem?

La mai toate evanghelizările la care am fost invitat, momentele de rugăciune sunt foarte rare și scurte. Sunt doar generice. „Pentru că toate lucurile frumoase se încep cu rugăciune”. „Un frate și o soră” și apoi … să înceapă muzica.

Unde este rugăciunea? Oare pocăința oamenilor nu este lucrarea lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt și Adevărul Cuvântului? Oare nu ar trebui să stăruim în rugăciune mai mult pentru câștigarea sufletelor care se îndreaptă spre pieire eternă?

Când Biserica se roagă, se întâmplă ceva ce mi-aș dori să se întâmple și la Hațeg. Găsesc în Fapte că atunci când biserica s-a rugat pentru Petru care era închis în pușcărie, a avut loc SUPRANATURALUL. S-a întmplat ceva „ieșit din comun”. Un înger a apărut în închisoare iar lanțurile s-au rupt. În mod obișnuit nu se prea întâmplă asta în închisori, așa-i? Dar când biserica se roagă fierbinte, Dumnezeu sparge rutina, apatia și previzibilul. Ce mult mi-aș dori ca în această săptămână, Dumnezeu să fie prezent cu noi! Atâta vreau: prezența LUI în mijlocul nostru! Și fiecare vom spune că aici este „degetul lui Dumnezeu”.

Când biserica se roagă au loc SURPRIZE. Surprize divine. Ne spune Scriptura că Petru a ieșit afară și s-a dus la casa Mariei, unde erau mulți care se rugau. Se RUGAU.

A bătut la ușa care dădea în pridvor; și o slujnică, numită Roda, a venit să vadă cine e. A cunoscut glasul lui Petru; și, de bucurie, în loc să deschidă, a alergat înăuntru să dea de veste că Petru stă înaintea porții.

„Ești nebună!”, i-au zis ei.

Atunci când biserica din Hațeg se va ruga, vom fi martori la surprize. Aș vrea să aud următorul dialog în biserică:

– ai auzit că aseară „x” s-a pocăit, s-a predat Domnului?

– nu cred! Ești nebun? Cum să se pocăiască el?

– da, s-a pocăit!

– cred că ți s-a părut. Poate o fi fost îngerul lui.

Dumnezeu poate să topească orice obstacol din fața noastră. Dacă biserica se roagă.

Te rog, stai chiar acum în câteva momente în rugăciune pentru serile de predicare de la Hațeg. În săptămâna aceasta la Hațeg va avea loc o confruntare între calea îngustă și calea cea largă. Roagă-te.

Dacă ești din Hațeg, vino mai devreme cu jumate de oră la biserică și stai în rugăciune. Roagă-te în timpul predicii, fie că ești în bancă sau în cămăruța din spate. Roagă-te după terminarea predicii.

Când biserica se roagă, trebuie pus la intrare următorul anunț:

„Pericol de cutremur!” ( Fapte 4:31 )

Când biserica nu se roagă, trebuie pus un alt anunț:

„Pericol de sforăială”

Single Post Navigation

One thought on “Când Biserica se roagă

  1. Mi-a plăcut ultima idee. Chiar acum mă muncesc cu Fapte 4:23-31

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: