Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Pesediștii au prins drag de Biblie


Domnul Adrian Năstaste, nemulțumit de felul în care se organizează congresul partidului din care face parte, scrie pe blog-ul personal următorul lucru:

Presiuni asupra delegaţilor, pentru a vota conform unui mandat imperativ primit în mod real nu din partea organizaţiei, ci din partea şefului de organizaţie. Aceste presiuni au luat forme diverse, de la impunerea unor declaraţii pe proprie răspundere privind un vot imperativ, până la forme hilare, precum obligarea delegaţilor să jure pe Biblie că vor vota aşa cum le cere preşedintele de organizaţie, în urma negocierilor de culise;

Probabil că evanghelicii noștri care au ajuns în politică ar trebui să le arate politicienilor că Biblia se și deschide. Poate nu știu!

Ar fi potrivit ca de la tribuna parlamentului să se citească Biblia și să se explice pe înțelesul politicienilor. Delegația oficială din Seba, a fost super impresionată de înțelepciunea lui Solomon. Nu credeți că și astăzi cartea Proverbe ar fi foarte bună de lecturat cu politicienii noștri?

Fraților politicieni, arătați-le vă rog politicienilor că Biblia nu-i de pus mâna pe ea, ci de citit și de trăit!

Curaj!

Single Post Navigation

8 thoughts on “Pesediștii au prins drag de Biblie

 1. De ce ar trebui cei care ajung în politică să le spună politicienilor că Biblia se și deschide?

  Ar trebui neapărat ca unii evanghelici să ajungă artiști ca să le spună artiștilor că Biblia se și deschide?

  Eu cred (și văd în istoria Bisericii) că predicatorii trebuie să le spună tuturor că Biblia se și deschide.

  Pentru asta predicatorii ar trebui însă să ajungă cumva la politicieni, artiști și la alte categorii de oameni (publici).

  Cît timp tună și fulgeră de la amvon (sau pe bloguri), mă îndoiesc că vor avea timp și bunăvoință pentru oamenii publici care au nevoie să deschidă Biblia.

  Adică nu au o viziune în legătură cu rolul predicatorului în societatea românească. Adică nu știu cum să își facă vocea auzită.

  Ghetoul evanghelic, din păcate, e prea bine cunoscut pentru autoizolare. Și pentru o gîndire în general îngustă, atinsă de provincialism.

 2. ambasadorul on said:

  Frate Alin,

  există într-adevăr pericolul ghetoului evanghelic. Dacă politicienii ar invita un predicator la parlament cred că predicatorul ar trebui să meargă cu mesajul Evangheliei. Dacă politicienii vin în bisericile noastre ( îi invit și îi aștept acum, dar nu-i văd ) ar trebui să le predicăm Evanghelia. Dorința de a predica Evanghelia ar trebui să ne facă să mergem oriunde suntem invitați și avem o ocazie prielnică de a predica. Dar, cred că lui Băsescu e cam greu ca eu sau d-voastră să-i spunem ceva din Biblie. De aceea, am spus că cei care au ajuns acolo deja, ar trebuie să se roage și caute prilejul potrivit pentru a le spune Adevărul.

  Mult har!

 3. Păi asta-i problema, că îi așteptăm să vină la noi.

  Eu cînd aud de evanghelizare la biserică, îmi vine să urlu.

  De aia nu avem timp pentru semenii noștri, că trebuie să pregătim ceea ce are loc în biserică (programul).

  Stop mersului la biserică – tot dau exemplu cartea cu titlul ăsta. Nu să MERGEM la biserică, ci să FIM biserică.

  Nu haina face omul. Nici clădirea (programul) biserica.

 4. ambasadorul on said:

  Frate Alin,

  îți înțeleg raționamentul. Dar „să FIM biserică”, nu exclude pe „să MERGEM la biserică”. Evanghelizare la biserică înseamnă relații, mers la vecini, împărțit invitații prin oraș și pe străzi, discutat cu prietenii și colegii, stăruind, suportând ironiile și scuzele ieftine, etc. Nu-i doar să fiu un spectator într-o bancă din biserică. Acele două ore din clădirea bisericii, reprezintă doar o parte din evanghelizare. În timp ce unii erau în biserică, alții erau în altă parte în genunchi mijlocind pentru cei prezenți. Evanghelizarea este și ar trebui să fie, un stil de viață!
  Dar nepărăsirea adunării are și ea scopul ei!

 5. Nepărăsirea adunării nu are de a face în primul rînd cu cele 2 ore (plus încă 2) de duminica. Are de a face mai ales cu celelalte sute de ore din restul săptămînii.

  În ultimii ani am dat destule exemple în spațiul public virtual prin care am arătat că deseori nu ne pasă unii de alții, darămite de semenii noștri vecini, colegi și alții.

  O parte din explicație constă în faptul că resursele umane, financiare, spirituale se cheltuie conform unui vector îndreptat spre interior (conferințe, studii biblice, fanfară, orchestră, cor, cor bărbătesc, cor de tineri etc.).

  O altă parte din explicație constă în faptul că nu ne înțelegem rostul și locul în societate. O biserică, de orice fel, poate oferi imens concetățenilor din urbe. Dar trebuie găsite căi de comunicare și implicare.

 6. Ai dreptate. N-au pesedeii treabă cu Biblia. Ei vor controlul minţilor şi prostirea poporului. Dacă ar putea ne-ar duce pe toţi la sapă de lemn, ca să votăm sub jurămînt pentru cîte o pereche de tenişi, cum se procedează prin Oltenia.

 7. Pingback: Po(a)nta « Cuib de mitralieră

 8. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (18.02.2010) « România Evanghelică

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: