Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Dumnezeu Este Cel Mai Deștept


Dumnezeu l-a numit pe Iov un om neprihănit. Când l-a izbit încercarea nu a fost din cauza păcatului. De fapt, Dumnezeu nici nu-i spune ce s-a întâmplat. V-ați întrebat cu siguranță de ce Dumnezeu nu-i explică lui Iov măcar la final despre ce a fost vorba.

De ce nu-i povestește despre marea controversă din ceruri?

De ce Dumnezeu nu ne permite să înțelegem complet ce se întâmplă cu noi?

De ce nu ne răspunde la toate de ce-urile noastre?

De ce?

Cred că sunt câteva variante:

prima, Dumnezeu este încântat atunci când ne încredem în El pe deplin. Dumnezeu apreciază enorm credința sinceră. Dumnezeu își dorește să-și vadă copiii bazându-se pe El, pe înțelepciunea Lui, pe atotputernicia Lui. Nu-i place necredința, îngrijorarea și murmurul nostru. Nici mie nu mi-ar plăcea ca băiatul meu de 6 ani să se tot agite la gândul că s-ar putea mâine să nu mai avem cereale și lapte la micul dejun. Să nu mai aibe chef de joacă la gândul că tata s-ar putea să nu mai poată plăti curentul și taxele. Aș crede că nu are încredere în mine și m-aș simți jignit. Atunci când ne îngrijorăm și ne frământăm că viața a luat o turnură neașteptată, cred că este o mare ofensă adusă Tatălui nostru, care este Atotputernic, Atotînțelept și Infinit de bun.

O altă variantă ar fi  că unele informații sunt prea grele pentru noi. Adică, nu-i treaba noastră. Nu-i treaba lui Lucas să se gândească la impozite, asigurări de sănătate și alte chestiuni de felul acesta. Îmi amintesc că ucenicii l-au întrebat pe Domnul despre vremea când se va așeza noul Ierusalim. Răspunsul Domnului: „Nu-i treaba voastră…”.

Să ne gândim la următoarea întrebare: oare cum ar fi să-mi spună Domnul ce se va întâmpla cu mine în următorii 50 de ani?

Eu îi mulțumesc că nu-mi spune. Mi-ar strica tot cheful de viață și m-aș gândi numai la acele evenimente grele care mă așteaptă. Și aș muri mult mai devreme … de inimă rea.

Dumnezeu știe ce face. EL este CEL mai DEȘTEPT dintre noi toți. Avem o cântare care spune: „Mă-ncred în EL, orice s-ar întâmpla!” De ce? Pentru că EL este DUMNEZEU.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Dumnezeu Este Cel Mai Deștept

 1. Unul din motivele pentru necazurile din familia lui Iov , a fost intoarcerea sotiei lui Iov din nou la pocainta . Aceasta femeie a inceput sa aiba probleme cu pocainta destul de serioase dupa parerea mea . Si ca o dovada vezi atitudinea ei fata de Dumnezeu ( vezi Iov 2:9 ) .
  Aceste evenimente petrecute in acesta familie , a avut repercursiuni si asupra tuturor slujitorilor care au avut de a face cu acesta familie .
  Din cartea lui Iov se pot extrage multe invataturi foarte benefice pentru oameni , aducatoare de rod bogat daca se transpun in viata de zi cu zi .

 2. Superb gand!
  Bine face Dumnezeu in ceea ce face!

 3. ambasadorul on said:

  Întotdeauna!

 4. carmen on said:

  Am invatat in timp si cred ca logica noastra nu se potriveste cu logica lui Dumnezeu. Tot asa cum copii nostri nu inteleg anumite reguli pe care in dragoste noi le imunem sa le respecte si noi copii Tatalui primim anumite reguli pe care in dragoste El ne pune sa le respectam si pe care noi nu reactionam prea bine si ne suparam in inima noastra. Cand baietii mei au mai crescut si au inceput sa se simta „mari” si siguri pe ei si sfaturile noastre li se pareau deplaste, ama vut probleme sa ii fac sa inteleaga ca le vrem binele . De exemplu tovarasiile rele care strica obiceiurile bune, sa nu raspunzi cu aceiasi moneda cand esti nedreptatit si multe altele. Intr-o zi mi-a venit o idee si i-am luat pe fiecare separat cand au fost calmi si le-a spus urmatoarea o pilda ce mi-a venit in minte. I-am intrebat daca cred ca o mamica isi iubeste copilasul micut care deabea a invatat sa mearga prin casa si descopera in toata casa lucruri noi. Evident ca da au spus ei. Copilul in bucuria lui de a vedea lucruri noi ajunge in bucatarie unde ochiul aragazului e deschis. Flacara jucause putin albastruie e pentru el ceva foarte frumos si atragator. Cu elan el porneste cu manutele lui mici direct spre flacara. M-am oprit si i-am intrebat apoi care cred ei ca e reactia normala a mamei grijulii. Evident sa-l opreasca sa nu se arda. Ei bine mamica lui asta a si facut. Dar copilasul a inceput sa se impotriveasca si cum a scapat din bratele mamei reia drumul spre flacara jucausa. Scena se repeta de cateva ori timp in care mama cu blandete il intoarce din drum si ii spune nu e voi e faci buba, au te doare. Dar copilul nu poate pricepe si in mintea lui incolteste ideea ca mama ii interzice fara sens asa ofrumusete de lumina. Copilul nu poate vedea si realiza pericolul si de aceea frustrarea lui si supararea e mare. Credeti ca mama greseste? i-am intrebat. Bineteles ca nu, au raspuns. Mama va apela si la o bataita usoara daca copilasul insista numai sa nu il vada ars. Copilul mic la varsta aceea nu poate vedea i realiza pericolul. Tot asa si copii chiar daca cresc si anumite pericole le-au inteles odata cu inaintarea in varsta sunt altele pe care inca nu levad. Asa ca in continuare in dragostea lor incearca sa evite ca, copii pe care ii iubesc atat de mult sa nu se „arda”. Au inteles dar mai uita din cand in cand si cand se razratesc ii intreb daca mai vor sa le spun povestea cu copilasul si flacara. Cred ca si noi copii lui Dumnezeu reactionam ca acel copilas atras de flacara luminoasa fara sa stim ca ne putem arde, iar Dumnezeu in Dragostea Sa ne impiedica ca sane „ardem” chiar daca e nevoie de „toiag” sau nuia. Si tot in ideea aceasta Domnul nu ingaduie sa ne framantam ce va fi ci doar vrea sa umblam cu El prin credinta si prin faptele pregatite dinainte ce reflecta voia Sa placuta si desavarsita. Domnul sa ne creasca incontinuare in Dragostea si mila Sa.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: