Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Prima întrebare din Biblie


Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: să nu mâncați din toți pomii din grădină?

Este o întrebare construită de diavol. Acest ucigaș, împotrivitor și dușman al Domnului și a tot ce este dumnezeiesc. Primele lui cuvinte au fost îndreptate împotriva Cuvântului lui Dumnezeu.

“Oare a zis Dumnezeu?” – este prima întrebare înregistrată pe paginile Bibliei. Unde Dumnezeu a pus punct, diavolul l-a trasnformat în semn de întrebare.

Cu aceeași retorică demolatoare, diavolul pune și astăzi sub semnul întrebării autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu, acuratețea lui, relevanța lui, puterea lui, seriozitatea lui, aplicabiltatea lui. Diavolul deschide loc pentru discuții, interpretări, sugestii acolo unde Dumnezeu nu dezbate.  Diavolul supune Cuvântul clar și autoritar al lui Dumnezeu analizei, judecății, sarcasmului, bășcăliei poporului.

Îl și aud șoptindu-ne: Doar nu credeți că se întâmplă vreo nenorocire după toată tărășenia asta? Noooo! Stați liniștiți! Vă cereți iertare, dați vina unul pe altul și o luăm de la capăt! Doar nu credeți în chestiunea cu autoritatea în familie? Doar nu credeți în restricțiile sexuale ale Bibliei? Doar nu credeți TOT ce spune Biblia?

Ba da! Eu cred! Și iată ce mai cred:

Și, dacă scoate cineva ceva din cuvintele acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.

Îmi este teamă că istoria se va repeta …


Single Post Navigation

One thought on “Prima întrebare din Biblie

  1. carmen on said:

    Prea multa polemica, prea multe dezbateri, prea mult se despica firul in 4 si de aici deseori se poate aluneca. Bunicii mei citeau doar Biblia, si nu erau dezbateri la televizor. Citirea Cuvantului lui Dumnezeu ar trebui sa fie prioritara alaturi de rugaciune si meditatie. Nu ar trebui sa acceptam prea usor parerile altora pana u cercetam daca cele spuse nu sunt ancorate temeinic pe ceea ce scrie in Scripturi. Imi aduc aminte cainainte sa devin copil alui Dumnezeu, ajunsesem sa citesc multe carti de tot felul si chiar ma speriau unele din ele. Ma intrebam de unde sa stiu care e adevarul?… si atunci in mintea mea Dumnezeu a adus un gand minunat pentru care nu sunt vrednica decat sa-I multumesc: Sa nu mai citesc nimic pana nu voi citii mai intai toata Biblia. Si acesta a fost cel mai important pas pe care L-am facut, restul e lucrarea Lui prin Cuvantuln Sau….

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: