Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Creștinii de spectacol


Fariseii i-au cerut Domnul să-i certe pe ucenici. Replica Mântuitorului a fost:

Dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.

Această expresie este îndrăgită de cei pasionați de decibeli. Este un fel de scuză de a striga și urla oricând și oricum „pentru Domnul”. Nimic mai greșit.

Această expresie nu are de-a face cu reacția de astăzi a credincioșilor conservatori, maturi și biblici care se împotrivesc circului muzicii deșănțate din bisericile noastre. A compara împotrivirea fariseilor la laudele aduse Domnului cu împotrivirea celor duhovnicești la cele carnale și lumești care dau buzna cu obrăznicie în biserică, este de la cel rău! Fariseii nu erau frământați cu stilul laudelor, ci cu faptul că nu erau EI centrul laudelor. Aceasta a avut   de-a face de asemenea cu conținutul mesajului: mesajul era evident mesianic. Fariseii nu voiau să-L recunoască pe Isus ca MESIA. Patosul laudei nu are de-a face cu cât de tare țipă cineva sau cu cât de ritmic cântă altcineva. Pasiunea pentru Domnul are de-a face cu relația de răscumpărare și cu închinarea adevărată a vieții înaintea Lui. În mulțimea de la Ierusalim erau și oameni care nu aveau de-a face cu Cristos. Prezența în mulțime a entuziaștilor naționaliști nu a făcut din aceștia închinători adevărați.

Avem și astăzi, creștini de carnaval. Le place să fie frumos la biserică. Și în timpul programelor și ei îl laudă pe Domnul. Dar când trebuie să aibe o poziție fermă în viața lor pentru Cristos, tăcere. Sau chiar un strigăt de împotrivire.

Lauda din ziua când a intrat Isus în Ierusalim nu este un model sau tipar pentru lauda creștină. Lauda creștină este un rezultat nu al speranțelor mesianice naționaliste, ci un rezultat al răscumpărării prin Cristos, a vieții transformate a credinciosului prin lucrarea nașterii din nou și aceea a sfiniri realizate de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, precum și a speranței creștine vii a revenirii lui Cristos în glorie.

Cum este viața ta în afara programului de la biserică? Mai stai lângă Isus și atunci când muzica a încetat?

Single Post Navigation

2 thoughts on “Creștinii de spectacol

  1. carmen on said:

    …da e un motiv serios de cercetare si meditatie care ar trebuie sa ne tina treji in fiecare zi…

  2. si care-i treaba cu muzica pana la urma?

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: