Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Familia și emigrația


Sâmbata trecută am purces la drum spre Arad. Adunarea Generală a Cultului Baptist a avut loc în biserica baptistă din Curtici. Istoria îndelungată a acestei biserici se putea observa lejer cu ochiul liber. Pe drum spre Arad, am fost blocați 3 ore de un accident în care au fost implicate patru mașini și un camion. Trei morți. S-a format o coloană kilometrică. În fața noastră era o mașină mică, cred că era Renault cu număr de Spania. În fața acestei mașini un autocar cu destinația …  Spania.

O altă imagine s-a deschis însă înaintea ochilor mei.

Din Renault s-a dat jos o familie: tata, mama și fetița care nu avea mai mult de 1 an. Tata a început a se juca cu fetița în timp ce mama urmărea totul cu atenție și era grijulie la reacțiile fetiței. Din când în când, tata o aducea pe fetița la mama pentru un scurt pupic. Și apoi, din nou o porție de râs în așteptarea mișcării coloanei de mașini parcă încremenită.

Din autocar s-a dat jos un alt grup.  Un grup de bărbați. Aveau cam același stil de îmbrăcăminte: tricouri mulate, blugi și adidași albi sau pantofi de lac. Țigările erau prezente în gura fiecăruia. Unul dintre ei, a dus celularul la ureche și a început să vorbească, probabil cu soția, logodnica sau prietena: „Făăă, tu, iubito, hai că te mai sun io, altădată. Nu auzi, fă, iubito? Bine, hai că te pup!”

Aceeași destinație. Dar ce contrast!!!!

Nu-i înțeleg pe cei care pleacă lăsându-și familiile în urmă. Și asta nu doar pentru o săptămână sau o lună.

Ani de zile!

Credeți că poate exista vreun motiv pertinent pentru o astfel de decizie?

sursa pozelor aici

Single Post Navigation

2 thoughts on “Familia și emigrația

  1. Da Ambasadorule , exista motive destul de intemeiate uneori pentru asemenea situatii in ce priveste emigrarea , si unele motive sint strict personale la Dumnezeu si persoana direct implicata in aceasta actiune . Si ca o mica continuare , este ca uneori anumite motivatii sint asa de strict personale incat nici nu da dreptul nimanui sa caute sa inteleaga de ce procedeaza acel om sau acea familie in felul respectiv . Insa cum romanului ii place sa stie tot , el se baga ca musca in lapte si se amesteca in treburi care nu-i apartin .
    Si cum oamenii judeca doar dupa fatada fara sa stie si sa vada ce este in spate , atunci o dau in bara cu judecata lor .

  2. Ambasadorule ,

    nu pari sa fi deacord cu parerea mea , asa-i ? Totusi am si sustinere Biblica pentru ceea ce am afirmat . Ce zici , nu vrei sa intri putin in dezbatere ?

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: