Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Am născut, am voie la biserică?


Nu o dată am fost sunat de câte o proaspătă mămică care mă întreba dacă are voie să vină la biserică. Că a auzit ea de la surorile mai bătrâne că nu ar avea și că ar trebui să stea acasă nu știu câte zile.

Astăzi citesc Leveticul 12. De acolo se știe câte ceva despre chestiunea în cauză.

Numai că tot ce se transmite în popor este că mămica nu are voie la biserică vreo câteva săptămâni.

Vreți să fiți loiale cărții Levetic?  Atunci vă sfătuiesc să țineți TOT ce spune Scriptura acolo. Luați o foaie de hârtie și notați. Deci:

– dacă aveți un băiețel, în a opta zi, tăiați-l împrejur. Da! Așa scrie!

– stați acasă 33 zile. Și să nu vă atingeți de nimic sfânt. Biblia este sfântă?

– dacă aveți o fetiță, stați acasă 66 de zile.

– apoi, după ce s-a terminat această perioadă, aduceți ( vă rog,  fiți foarte atente acum, este important ) un miel de un an preotului ( adică, pastorului, adică … mie ) și un pui de porumbel pentru jertfă.

– dacă nu aveți miel, este bine și porumbei. După ce voi face ispășirea și mă voi ruga pentru d-voastră, veți fi cu adevărat curată!

Cam ăsta este procedeul original. Deci, doar statul acasă, nu este suficient.

Eu zic mai bine să veniți la biserică. Luați și bebelușul. O să-i placă

🙂

Reclame

Single Post Navigation

17 thoughts on “Am născut, am voie la biserică?

 1. TARE!

  Știam eu că pastorii își regăsesc, din cînd în cînd, simțul umorului…

 2. ambasadorul on said:

  Frate Alin,

  și uneori cât ne abținem! 🙂

  Am uitat să-ți răspund la ultimul comentariu.
  Cuvântul „hecticism” nu există în dicționar. Dar l-am folosit. Face o legătură cu cuvântul „hectic”.

 3. ciprian on said:

  Exceptional!

 4. Si tatii pot sa stea acasa?

 5. ambasadorul on said:

  ascultareacredinței,
  ești cumva „însărcinat” cu ceva important de întrebi? 🙂

 6. Fr. Adi ,

  sint de acord cu parerea ta , insa daca faci un studiu atent cu privire la zeciuala cam tot asa stau lucrurile vizavi de invatatura care este promovata in ce priveste zeciuala . Zeciuala a fost data de Dumnezeu mostenire semintiei lui Levi ( ia citeste atent Numeri 18:20-32 ) , si ea nu a fost transmisa niciodata in Vechiul Testament si altei semintii a lui Israel , cit despre Noul Testament nici nu poate fi vorba , deoarece forma in care trebuia predata zeciuala dupa regulile Vechiului Testament asa cum erau stipulate in Lege , nu se mai poate implini deloc . Dupa Lege doar preotul din semintia lui Levi avea dreptul sa stringa zeciuala de la copiii lui Israel. Iar preotii care traiau din zecuiala trebuiau ei insisi sa ia a zecea parte din ceea ce era mai bun si aduca ca dar inaintea Domnului .
  Astazi se promoveaza numai datul banilor ca zeciuala la adunare , dar de ce adunarile nu au si magazii si locuri de adapost pentru animale unde credinciosii sa aduca si zeciuala din roadele pamantului sau din rodul pomilor sau zeciuala din cirezi , din turme si din tot ce trece pe sub toiag ?

  Numeri 18:21 „” Fiilor lui Levi le dau ca MOSTENIRE orice zeciuala in Israel , pentru slujba pe care o fac ei , pentru slujba cortului intilnirii . „”

  Ai auzit frate ca ” zeciuala ” este mostenirea fiilor lui Levi din natiunea Israel , nici macar a celorlalte semintii din Israel , daramite a neamurilor care nu avea deloc acces la preotie .
  Acum te intreb eu pe tine ? De unde invatatura aceasta din ziua de azi ca neamurile au voie sa primeasca zeciuala , adica mostenirea lui Levi ?
  Daca tu ai vea zece copii si unuia dintre ei i-ai da o mostenire , oare toti zece sint mostenitori ai acelei mosteniri sau numai cel pe care-l imputernicesti pentru aceasta ? Si daca tot promovati darea zeciuelii la adunare dupa Lege , de ce nu faceti si magazii si grajduri ca fie aduse si celelalte lucruri ca zeciuala si sa fie implinita in totalitate Legea asa cum porunceste ea ?

 7. ambasadorul on said:

  frate Remus,

  Noul Testament încurajează ca „fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci pe cine dă cu bucurie îl iubește Dumnezeu.”

  Dacă ați hotârât cu bucurie în inimă să ne trimiteți un microbuz cu ceva cai putere, vă promitem că facem repede un „grajd” la biserică pentru el. Doar să vă hotărîți!

  Mult har!

 8. Fr. Adi ,

  cred ca ar trebui ca , la romanii din Romania sa le cam iasa din cap ca cineva care locuieste in occident trebuie sa fie neaparat mare avut . Vino si traieste in Germania cu doi copii , lucreaza numai tu si am sa te vad eu cite microbuze ai sa trimiti tu la pocaitii din Romania .
  Mai bine da cu trimbita la fratii romani avuti de prin tara la care li s-au umflat conturile in banci si inimile de imbuibare , de afaceri , de vile cum nici copii a lui Dumnezeu care s-au nascut in Germania nu au ca sa va faceti rost de microbuz . Acuma nu mai este chiar toata fratietatea din Romania , numai din aceia necajiti . Ajutati-va si voi intre voi asa cum s-au ajutat si Germanii ei singuri la reconstruirea tarii dupa dezastrul lasat de razboi .
  Faptul ca nu aveti un microbuz al bisericii este o rusine pentru cei care au conturile grase si nu la mai ajunge in git si care jignesc pe cei mai putin avuti si se uita de sus in jos la cei mai amariti .
  Exemplul pe care l-ai dat ca : fiecare sa dea cum a hotarit in inima lui , este mai mult fatada , fiindca de fapt adevarul este cel prezentat mai sus de mine cu privire la colectarea de fonduri prin promovarea invataturii zeciuelii .
  Acuma ti-am scris si eu daca tot ai schimbat subiectul si mesajul meu n-are nimic a face cu zgircenia , ci el reflecta un adevar .
  Schimbarea situatiei din Romania depinde si de implicarea comunitatii crestine ( a celor nascuti din nou ) la nivel national in ce priveste schimbarea multor lucruri , la care se vede clar ca , comunitatea este foarte putin activa si are un impact foarte scazut in promovarea valorilor Biblice . Luptati impotriva coruptiei , a nedreptatii si a hotiei care a secatuit acesta tara de la revolutie .
  Vestirea Evangheliei mai implica si sa-i spui hotului , hot si sa nu te unesti cu el si nu sa cumperi motorina furata de el ca sa faci tu economie de bani .

  Cele bune .

 9. ambasadorul on said:

  frate Remus,

  a fost doar un exemplu, nu o sugestie.
  Nu avem nevoie de microbuz.

  Mult har!

 10. Este o diferenta d.p.d.v. medical intre nasterea de baiat si cea de fata, care probabil se regaseste in ratiunea pentru care pasajul din Levitic precizeaza perioade diferite de curatire pentru lauza.

  Exista totusi niste limite pentru femeia care a nascut, care se intind pe o perioada mai mare, dupa ce a nascut, limite care se impun din mai multe puncte de vedere.

  Astazi suntem sfintiti daca suntem in Cristos. Cred ca problema pleaca de la intelegerea asupra a ceea ce inseamna Biserica si paralelismul exagerat dintre Templul vetero-testamentar si cladirea dedicata a Bisericii, care, in mod nefericit (parerea mea) a luat denumirea de „Biserica”, din multiple ratiuni. O femeie nu poate sa nu fie in Eclesia pentru ca a nascut, dar exista, evident anumite limitari cauzate temporar de starea fizica, care o pot impiedica, dupa caz, chiar sa nu participe la anumite intalniri ale fratietatii locale.

 11. Din punct de vedere medical un motiv serios de stat acasa in primele saptamani e de protectie a sanatatii bebelusului care nu are imnunitate si ar putea sa contacteze boli ,in special respiratorii chiar fatale pentru varsta lui.Si chiar a sanatatii mamei care e nevoita sa faca extraefort pe drum chiar daca vine cu masina si chiar daca e ajutata.
  Sant persoane bolnave repirator contagiose care fie din nestiinta fie din neglijenta sau indiferenta fata de aproapele lor ,pentruca se pot tine pe picioare, vin la biserica bolnavi si sant o sursa de contaminare in special pentru cei cu imunitatea scazuta asa cum ar fi bebelusii sau mamele proaspat nascute.O mama care vrea sa fie sanatoasa si mai tarziu, TREBUIE se protejeaza si ea si copilul neiesind in public si nefacand eforturi mari in primele 6 saptamani dupa nastere.Aceasta din punct de vedere medical ,care poate avea si suport Biblic.dar nu RELIGIOS
  Leviticul are mult mai multe legi si multi scot din contextul Biblic si istoric si aplica ce pot si ce le convine si la cine le convine ,mai ales daca au mostenit si o traditie religioasa .

  Virginia Brasov- mama a 11copii,bunica la 13 si Asistenta Medicala

 12. ambasadorul on said:

  ascultareacredinței,

  limitări fizice sunt și la bărbați. O boală trecătoare poate să ne oprească de la părtășia de la biserică.
  Dar cartea Leveticul are și alte limitări pentru bărbați. Să le aplicăm și noi?

 13. ambasadorul on said:

  Sora Virginia,

  Domnul să vă dea har în tot ce faceți. Mulțumim tare mult pentru sfaturi și pentru comentariul d-voastră.
  Așa este. Nici soția mea nu a putut veni la biserică în primele zile și săptămâni, chiar dacă și-a dorit tare mult asta.
  Ce am vrut să subliniez este că Biblia nu interzice mamicilor venitul la biserică.

 14. Pamfil Gigeanu on said:

  Exista ceva comentarii ciudate (cineva pare ca se refuleaza pe blogul asta…) la postarea ta frate Adi asa ca nu stiu daca mai este loc si pentru mine dar daca este, vreau doar sa-ti spun ca sunt intru-totul de acord cu punctul tau de vedere. Aproape ca sunt ispitit sa fac o lista cu toate traditiile mozaice din biserica baptista. Dar, mai bine sa ma abtin, deocamdata…

 15. ambasadorul on said:

  Frate Pamfil,

  bine ai venit. Este loc și chiar în locurile din față.
  Aștept lista …

 16. ambasadorul on said:

  Frate Gigeanu,

  Am uitat … salutări de la mine și Cora.
  Cum e vremea în Minneapolis?
  🙂

 17. Nu, nu le vom aplica. Dar in unele am putea gasi o forma de intelepciune. De exemplu, Legea invata „Sa te ridici inaintea perilor albi”, obicei care mi l-am luat si pentru mine, ca o forma de aratare a respectului care trebuie sa fie in adevar si in inima.

  Cam toate poruncile date israelitilor, in ce priveste conduita, au si o ratiune imediata. Carnea de porc putea fi mai repede infectata cu diverse, aceste animale nu puteau fi tinute de un popor nomad prin desert etc. Noi acum putem testa carnea… sunt laboratoare, stiinta a evoluat. Dar aceasta nu inseamna ca nu vom considera aceste porunci, chiar daca nu le implinim. Dumnezeu nu le-a dat exclusiv in scop sacramental. Un mod de viata are porcul, un altul are mielul. Sunt multe de invatat chiar din felul lor de a fi, iar cand le-au fost interzise anumite animale, ei s-au disociat prin implicatie si de felul acestor animale de a fi. Nu tineau, asadar, animale mereu murdare, purtatoare de anumite boli etc si nu se asociau nici cu paganii care traiau in lascivitate, fara sa le pese de Dumnezeul adevarat.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: