Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Modestie, unde ești?


Aseară am vorbit la tineret despre modestia în îmbrăcăminte. Este prima dată când abordez acest subiect în mod deschis într-o întânire. Nu sunt un expert în fashion și nici critic de artă. Nu sunt obsedat de haine și nici de modă. Dar știu din Scriptură că în vremurile din urmă oamenii vor fi iubitori de sine și fără evlavie, neînfrânați și „iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu”. Și vremurile astea le trăiesc eu și familia mea. Mai știu că suntem corupți. De la căderea omului, mintea noastră, inima, dorințele ne sunt pătate, înșelate și schimonosite de păcatul care s-a lipit de noi. Mai cred că foarte ușor și bărbații și femeile pot fi duși în ispită. Așa ne spune Iacov 1:14-15

Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta când a zămislit, dă naștere păcatului; și păcatul, odată făptuit, aduce moartea.

Modestia începe în inimă. Din prisosul inimii se îmbracă omul. Când te îmbraci, ce ai în inimă? De ce te îmbraci așa? Ce reacții vrei să provoci?

Modestia este exprimată în exterior. Felul cum ne îmbrăcăm, cum ne purtăm, cum vorbim, transmite un mesaj, chiar fără să vrem uneori. Da, poți să te îmbraci super modest, dar inima să fie plină de indecență. Te asigur că și asta se vede la exterior. Am văzut persoane îmbrăcate modest, dar bubuiau de mândrie. De multe ori, privirea dă la iveală ce este cu adevărat în inimă.

Ați văzut reclamele indecente din orașele noastre? Unele sunt de mărimea blocului. Mi-aș dori să putem afișa un verset din Biblie în locul acestor reclame. Oare cât ar costa? Versetul nu este pentru necredincioși, ci pentru noi, pocăiții.

Iată versetul:

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. ( Rom.12:2 )

O vreme în care nu mai știm ce este bine și ce este rău. Nu mai avem habar ce este indecent și ce este modest. Nu mai știm să deosebim bine voia Domnului de voia lumii. De ce? Pentru că mintea noastră este îmbibată cu știri mondene și reviste de can-can.

Ce înseamnă indecență?

Tot ce este prea scurt, prea strâmt, prea jos, se încadrează în indecență.

Transparența este indecentă.

Pielea goală este indecentă. Odată înfăptuit păcatul, Adam și Eva au cunoscut pentru prima dată sentimentul de rușine. De ce? Au aflat ce este indecența! Și s-au grăbit să se acopere. Am spus aseară, că pielea goală este piele goală indiferent de situație. Nunta nu este o ocazie în care indecența este acceptată. Temperaturile ridicate nu sunt o „scuză” pentru a deveni indecenți.

Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. ( 1 Petru 3:3,4 )

Inima este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască? Eu, Domnul, cercetez inima … ( Ieremia 17:9, 10a )

Făcusem un legământ cu ochii mei și nu mi-aș fi oprit privirile asupra unei fecioare. ( Iov 31:1 )

Single Post Navigation

4 thoughts on “Modestie, unde ești?

 1. Modestia porneste dintr-o inima smerita doritoare sa faca si sa urmeze voia lui Dumnezeu,,,
  Daca exista inima sincera inaintea Lui, atunci modestia se va vedea in toate,
  Pace Sfanta !

 2. limbajul trupului poate da o măsură a indecenţei vestimentare

 3. Kelley on said:

  Hi Adi, Modesty in dress in the USA has been something I’ve been concerned about since my own children were in Elementary school, about 15 years ago. Truly, I’ve been thankful to have had 2 sons, especially in regards to clothing because the major immodesty issues we have are with girls/womens clothing in my country.
  I have developed a particular compassion for the Christian teenage/young ladies in our country. When I was a teenager in the 70’s, it was not difficult to find modest clothing at all. But today, in any mainstream women’s clothing store it is almost next to impossible to find an outfit that isn’t too snug, too low cut,too short, showing way too much skin (ESPECIALLY in the teen girls section of the store),… outfits that SCREAM, „Look at my body!”
  Not to minimize personal responsibility in choosing modest clothing, I believe the clothing industry, the designers also should share in the blame for immodest dressing, that can lead to immodest behavior. I pray that more Christians will go into designing clothes, more Christians become involved in clothing manufacturing, etc. I think many young ladies WANT to dress modestly, but have great difficulty finding appropriate attire. JMHO.

 4. ambasadorul on said:

  Kelley,

  I am sure many young ladies WANT to dress modestly, but it is very difficult to find proper clothes. Not impossible.
  What can we do then?

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: