Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Păcatul mândriei la nunți


Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși ( Filip. 2:3 )

Am găsit în biblioteca de acasă  o carte veche scrisă de fratele Petru Popovici. Este o carte de meditații și vă ofer un fragment din capitolul dedicat păcatelor nebăgate în seamă.

Unul din aceste păcate este mândria. Iar fratele Petru Popovici este și mai relevant atunci când scrie despre mândria la nunți:

Păcatul mândriei e văzut în pregătirile ce se fac la nuntă. Fiecare vrea să aibă o nuntă cât mai mare și cât mai pompoasă. Totul alunecă în firea pământească. … Felurile de mâncare se pregătesc pentru o îmbuibare cât mai mare a stomacului, și ca să fie lăudați. Apoi, ce să mai vorbesc despre haine, de ținută? …Duhul de mândrie la nuntă e văzut în biserici la serviciul de cununie. … Ce caută slava deșartă în biserică la un serviciu de închinăciune care trebuie să fie dintre cele mai solemne? Mirele și mireassa trebuie convinși că ei vin în fața Domnului pentru binecuvântare. Atunci este un ceas crucial în viața lor. Atunci au mai multă nevoie de rugăciune. … Când mergem la cununia civilă, totul decurge simplu, normal. De ce tocmai în Casa Domnului vrem paradă? Oare pentru așa ceva vin miri la biserică? Oare pentru aceasta vine poporul la biserică, pentru paradă sau pentru închinăciune? Să nu uităm afirmările Cuvântului sfânt că „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriți.”

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Păcatul mândriei la nunți

 1. Astazi situatia pare scapata de sub control.
  Spiritul lumii a invadat atat de nestigherit, incat, cuvinte ca ale acestui om al lui Dumnezeu sunt luate in seama de putini…
  Umilinta?…teoretic, da.
  Totusi Calea ingusta a ramas ingusta, si Domnul ne cheama si azi sa invatam de la El, sa fim smeriti cu inima. Prima conditie a uceniciei ramane si azi aceeasi: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să mă urmeze”.
  Si tot ce facem sa facem spre slava Lui…nu a noastra.

 2. Pai frati pastori , de ce permiteti asemenea lucruri in Biserica ? Oare nu santeti voi la sefia adunarii ?
  Daca este mandrie in adunare este ca voi o tolerati si nu prea faceti mare lucru sa o eradicati . Daca este imbracaminte indecenta in Biserica este deasemenea fiindca voi o tolerati si nu prea faceti nimic ( fapte concrete ) sa o eradicati . Si de ce toate astea ? Oare nu cumva fiindca judecati partinitor si nu puneti punctul pe I si la fapte !!! Daca vedeti ca unii oameni nu asculta de buna voie , treceti la actiuni concrete si atunci ve-ti vedea rezultatele .
  Ele exista fiindca voi le permiteti sa existe . Cind ve-ti lua atitudine impotriva unor astfel de fenomene , ele nu se vor mai vedea in adunare .

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: