Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Întâlnirea familiilor


Ne întâlnim la ora 18.00. Nu uitați să vă aduceți Biblia cu voi dar și partenerul de căsătorie 🙂

Vom deschide Biblia la Geneza 2:18-24

De ce Adam din țărână și Eva din coastă?

De ce nu i-a creat pe amândoi odată?

Iată doar câteva întrebări la care vom încerca un răspuns.

Vă aștept!

Single Post Navigation

19 thoughts on “Întâlnirea familiilor

 1. carmen on said:

  Interesanta provocare. Concluziile mai interesante poate le impartasiti si pe blog.

 2. ambasadorul on said:

  Poate!

 3. Am o intrebare concreta legata de casatorie : este pacat sa te casatoresti cu o persoana care este divortata ?

 4. ambasadorul on said:

  Dragă Sandu,
  Aș putea încerca un răspuns. Dar nu în prag de Sabat. Pe săptămâna viitoare.
  Mult har!

 5. carmen on said:

  am gasit o reflectie interesanta despre subiectul de mai sus: http://sldsjd.wordpress.com/2010/02/21/reflectii-rabinice-despre-adam-si-eva/

 6. Atunci pe saptamana viitoare !E un subiect destul de controversat , asa ca vreau si parerea ta .Multumesc !

 7. ambasadorul on said:

  Dragă Sandu,

  revenim asupra problemei.
  Dar am o întrebare mai întâi: cum citești în Matei 5:32 sau în Luca 16:18?
  Găsim acolo vreun răspuns clar la întrebarea pusă?
  Mult har!

 8. Sincer , eu cred ca este pacat sa te casatoresti cu o persoana care este divortata . Dar am intalnit atat de multi crestini care cred altceva . O prietena a cerut sfatul fratelui Iosif Ton , iar acesta i-ar fi raspuns ” ca se poate casatori cu un barbat divortat „. Nu mai prea inteleg nimic ! Mai ales ca cei care sustin ca ” se poate ” , par niste crestini sinceri . O sa-ti pun o alta intrebare : crezi ca ar trebui sa spun ceea ce cred , chiar daca asta inseamna sa-l contrazic pe fratele Iosif Ton ? Eu inclin sa cred ca da , chiar daca asta ma va faca sa fiu urat de foarte multa lume .

 9. ambasadorul on said:

  Frate Sandu,

  cred că sunt două moduri de a răspunde la astfel de probleme:
  1) să pornești de la cazuistică și apoi să cauți o rezolvare pentru acel caz.
  2) să pornești de la textul Scripturii și textul să-ți ofere răspunsul.

  Eu sunt adeptul celei de a doua metodă.
  Nu știu ce spune „epistola fr. Țon” dar hai să vedem încă o dată ce spune Matei 5:32; Luca 16:18.

 10. Matei 5: 32 imi da putina bataie de cap . Acel ” afara numai din pricina de4 curvie ” ma face sa cred ca , curvia poate fi un motiv de divort . Dar asta nu inseamna ca o eventuala recasatorire a unuia din cei doi nu este pacat .” Cine va lua de nevasta pe cea lasata de barbat PREACURVESTE ” . Este destul de clar ! Iar Luca 16:18 este si mai evident . Acel ORICINE de la inceputul versetului , practic nu lasa loc la interpretari . ORICINE ( chiar si fratele Iosif Ton )daca divorteaza si apoi se recasatoreste PREACURVESTE .ORICINE se casatoreste cu o persoana divortata PREACURVESTE ( ultima parte a versetului 18).Marcu 10:11-12 este deasemenea clar : ORICINE divorteaza si apoi se recasatoreste PREACURVESTE . Punct . 1Corinteni 7:11 spune deasemenea ca ” o persoana divortata sa nu se recasatoreasca sau sa o faca doar cu FOSTA LUI SOTIE ” . E destul de clar ! Nu stiu de unde a gasit fratele Ton un alt raspuns?

 11. Matei 19:9 , Eu insa va spun ca oricine isi lasa nevasta AFARA NUMAI DE PRICINA DE CURVIE si ia pe alta de nevasta , preacurveste ; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbat , preacurveste .

  Dar , daca un barbat isi lasa nevasta pe motiv de curvie si ia pe alta de nevasta , mai preacurveste ? Eu cred ca nu . Esti singura situatie in care un om care divorteaza , are dreptul la recasatorie . Asta bineinteles cu o femeie care nu a mai fost casatorita , sau cu o situatie similara a celui de dinainte , adica ea la rindul ei sa fie divortata pentru motiv de curvie si sa fi fost ea cea care a initiat divortul .
  In acest subiect exista doua personaje , CEL CE LASA si CEL LASAT . Niciodata CEL LASAT , nu mai are voie sa se recasatoreasca , indiferent ca a fost lasat pe motiv de curvie sau din alt motiv sau chiar a fost parasit fara motiv . Insa nici CEL CE LASA , daca divortul nu este pe motiv de curvie , nu mai are dreptul la recasatorie niciodata .
  Si pentru ca , casatoria nu este o jucarie , cei care vor sa faca acest lucru ar fi bine sa deschida ochii ca cepele inainte de a face un pas gresit , fiindca acest pas gresit poate costa pina acolo ca un om sa ajunga sa cada de pe calea mantuirii , din cauza nestapinirii de sine .
  Imaginati-va ce situatie catastrofala s-ar putea creea la un cuplu care se casatoreste la virsta de 20 de ani , si la 25 de ani divorteaza unul din ei sau amandoi fara motiv de curvie . Rezultatul ? Doi oameni care sint condamnati din cauza unei actiuni nebiblice la o viata de singuratate , fara drept la recasatorie pentru ambii pentru tot restul vietii .
  Si sa traiesti de la 25 de ani pina la 70-80 de ani in singuratate din cauza nechibzuintei unui om care nu mai vrea sa-si respecte legamantul de casatorie , asta este o cruce foarte grea de dus pentru tot restul vietii .
  Si ce putem zice ? Decit : Doamne ai mila de oameni si ajuta-i sa faca alegerea potrivita , ca aceasta lucrare sa dureze pina la capat . Amin

 12. Am citit cu atentie Matei 5:32, Marcu 10:1-12, Luca 16:18 ,1Corint eni 7:10-11 si am ajuns la urmatoarea concluzie :
  1. Oricine se casatoreste cu o persoana divortata face un pacat .
  2. Orice persoana care a divortat sa ramana singura sau sa se casatoreasca cu fostul partener.
  Multumesc pentru sfaturile date ! Domnul sa fie cu noi !

 13. ambasadorul on said:

  Amin!

 14. Sandule ,

  se pare ca te cam ratacesti in Scripturi . Nu este frumos sa schimbi Cuvintul lui Dumnezeu . Lasa-l asa cum l-a lasat Dumnezeu .

 15. Ambasadorule ,

  la care din comentarii ai spus Amin ? Nu esti de acord cu ceea ce am scris ?

 16. ambasadorul on said:

  Frate Remus,

  am spus Amin la Scriptura mentionata de Sandu.

 17. Frate Remus , incercam doar sa inteleg Scriptura ! Cred , asa cum ai spus , ca trebuie sa lasam casatoria asa cum a lasat-o Dumnezeu : adica pe viata . Indiferent de greutati , framantari , dezamagiri ,ispite , esecuri sau orice alt lucru oribil , casatoria ar trabui sa fie pe viata . Amin?

 18. Si cu ce anume nu esti de acord din ceea ce eu am scris ? Eu cred ca am fost destul de clar in comentariul de mai sus .

  Pai daca Domnul Isus a spus ca daca cineva isi lasa nevasta pentru motiv de curvie si ia pe alta de nevasta NU PREACURVESTE , voi sinteti mai destepti sa-l numiti preacurvar ? Numiti preacurvar pe cel in drept care a divortat fara motiv de curvie si a luat pe alta de nevasta .
  Mie m-i se pare ca aici ai probleme in intelegerea corecta a acestui subiect . Tu nu ai dreptul sa refuzi actul de oficiere a unei recasatorii , pentru un om caruia Dumnezeu ii permite acest lucru . Ma indoiesc ca daca refuzi oficierea unei recasatorii atunci cind exista acest drept si acel barbat nu se mai recasatoreste din cauza ta , dar sa zicem ca dupa vreo citiva ani acel om ajunge si cade in pacat de curvie din pricina nestapinirii lui , Dumnezeu nu va cere singele acelui om din mana ta fiindca tu te-ai impotrivit unei lucrari la care el avea dreptul si el din pricina asta a ajuns sa cada in pacat .

 19. Fr. Adi ,

  eu nu promovez si nu incurajez divortul sub nici o forma . Bineinteles ca , casatoria trebuie sa dureze pina la capat . Insa daca cineva care a fost inselat de partenerul lui prin adulter , nu putem noi sa ne ridicam mai presus de Dumnezeu si sa-i luam dreptul la divort daca el doreste sa nu mai continue viata cu un partener infidel .

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: