Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Prezentați boala, vă rog!


De astăzi, cei care solicită concediu medical pot fi controlați la domiciliu. Nu înțeleg de ce? Dacă au concediu medical, este evident că sunt bolnavi. Nu? Aaaa, unii „fac rost” de o boală fără să o aibă? Dar, ce doctor îl face bolnav fără să fie?

Miercuri, 12 mai a fost publicat in Monitorul Oficial un ordin care modifica normele de acordare a concediilor medicale. Potrivit actului normativ, medicii de familie pot acorda certificate de incapacitate temporara de munca pentru maxim 10 zile iar angajatorii au obligatia ca, in termen de 6 zile de la primirea unei solicitari, sa depuna la casa de sanatate declaratia cu persoanele in incapacitate de munca, medicii curatori ce au aprobat concediul medical, etc. De asemenea, bolnavii pot fi verificati la domiciliu dupa un program strict de vizitare.

„Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se poate face numai in intervalul orar 8-11, 12-17, 18-20, prilej cu care se va incheia un proces verbal semnat de membrii comisiei si de asigurat…” se arata in actul normativ. ( Hotnews )

Dacă am aplica și noi în biserici acest act normativ, oare ce am găsi pe acasă duminica între 8-11 sau 18-20?

Single Post Navigation

6 thoughts on “Prezentați boala, vă rog!

 1. Ideea nu e de a-l aplica ca un act normativ în biserici, ci ca un act creștinesc.

  Eu aș fi încîntat să văd că se suspendă într-o duminică o slujbă bisericească și oamenii să meargă în timpul celor 2 ore pe la cei care nu au venit la biserică.

  Oricum, iarăși e un moment potrivit să amintesc cartea obligatoriu de citit:

  Stop mersului la biserică!

 2. ambasadorul on said:

  Frate Alin Cristea,

  bineînțeles că nu avem nevoie de astfel de acte normative în biserică. Puneam și eu o întrebare, referindu-mă la chemarea noastră de a veghea unii asupra altora. Nu a trebuit să suspendăm o slujbă bisericească, ci doar să ies afară din biserică și să merg în vizită!!!!

 3. Îmi pare rău să spun, dar oamenii se comportă altfel în afara bisericii decît la… biserică.

 4. ambasadorul on said:

  Frate Alin Cristea,

  e foarte trist că oamenii se poartă altfel în afara bisericii decât la biserică. Asta se cheamă ipocrizie.
  Întrebare pentru amândoi: am putea reda în biserică cuvintele pe care le „rostim” pe bloguri?

  Mult har!

 5. Remus on said:

  Cu ani in urma am vazut un reportaj din SUA la televizor , in care era vorba exact despre acest fenomen al concediilor false . O companie a luat decizia de a solicita serviciile unui detectiv privat de a verifica un angajat al firmei care a primit concediu medical daca intr-adevar acesta este bonav . Boala ? Era vorba de ceva complicatie la un picior in care ” bolnavul ” era nevoit sa mearga in carja . Detectivul l-a urmarit si l-a filmat cu camera , descoperindu-se falsitatea acelui concediu medical , deoarece ” bolnavul nostru era perfect sanatos . A fost filmat cind si-a pus carja fain frumos in masina si umbla ca un om normal , ba si fugea . Mai mult ” bolnavul ” nostru a plecat si in concediu la mare , bineinteles ca urmarit si filmat in continuare de detectivul privat . A fost filmat in concediu facind baie in mare si in alte ipostaze . Rezulatul la intoarcere ? A fost dat in judecata de firma si justitia l-a condamnat la inchisoare pentru inselaciune si furt .

  Un alt caz tot in acel reportaj , era vorba de un medic care a fost prins si el cu mita-n sac chiar in cabinetul lui , fiind filmat cu camera ascunsa montata de politie probabil , care invata un ” bolnav ” cum sa reactioneze in cazul in care ar fi fost verificat in legatura cu boala trecuta in concediul medical . Rezultatul ? Amindoi , atit ” medicul ” cit si ” pacientul ” condamnati la inchisoare .
  Gasesc legea ca ” ok ” , in conditiile in care se stie ca Romania este campioana la furat prin concediile medicale false . Insa a venit c-am tirziu . Gasesc deasemenea ok , ca o firma privata care participa procentual la plata unui concediu medical pentru un angajat , sa verifice in cazul in care situatia este suspicioasa de inselaciune .

 6. Păi iarăși ne referim la două concepte diferite atunci cînd folosim cuvîntul BISERICĂ.

  Autorul cărții „Stop mersului la biserică” tocmai asta spune: Nu să MERGEM la biserică, ci să FIM biserică.

  Așadar, faptul că ne raportăm la biserică, OBSESIV, ca la un anumit spațiu și o anumită perioadă de timp, duce la ipocrizie.

  Dacă spunem anumite cuvinte urîte SAU facem anumite păcate, ele au loc ÎNTOTDEAUNA ÎN biserică – adică în organismul eclesial instituit de Hristos.

  Tocmai această mentalitate ne lipsește destul de mult (deși la biserică se vorbește de TRUP).

  În familie cuvintele urîte, greșelile și păcatele copiilor sînt confruntate tot timpul, nu doar sîmbata, de la ora 10.00-12.00.

  Familia există TOT TIMPUL, nu doar în cele două ore de sîmbătă.

  Iar în familie există tipuri de autoritate.

  La fel și în biserică.

  Cît timp vom fi inhibați de protocolul impus duminica intre anumite ore, sîntem sub asediul ipocriziei. Parcă cu ipocrizia a fost dur Rabuni, nu?

  Dacă ai făcut aluzie la exprimările mele „libere”, atunci fă bine și află și în ce condiții au apărut (adică ce semnificație au cuvintele în cadrul contextului, ca să nu mai vorbesc de evenimente) și încearcă să-ți imaginezi și numeroasele ocazii în care am amînat să le folosesc.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: