Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ce cred pocăiții despre Duhul Sfânt?


Există multă confuzie și controverse în jurul Duhului Sfânt. Hohotele de râs isteric a lui Kenneth Hagin, căderile pe spate de la haina vânturată a lui Benny Hinn, și multe țipete, dansuri și sunete de animale, toate acestea au fost puse pe seama intervenției acestui Duh Sfânt.

Parte din problemă este că nu ni-l putem imagina pe Duhul Sfânt. Toți am văzut cum arată un Tată, un Fiu dar, … cum arată Duhul? Dacă vrei să faci o fotografie a Duhului, mintea se blochează. Ne mulțumim însă cu simboluri de genul porumbelului sau a limbilor de foc.

Bisericile îl prezintă pe Duhul în mod diferit. Penticostalii și carismaticii pun accent pe puterea Lui. Baptiștii pun accent pe lucrarea Lui de a-l prezenta pe Domnul Isus. Catolicii spun că vezi lucrarea Duhului în ierarhia bisericii.

Cine este Duhul Sfânt?

El este o PERSOANĂ. Nu o forță, nu un vânt, nu o fantomă care umblă printre băncile bisericii, ci este o Persoană reală. Este un Avocat. Un Consilier. Slujba Lui este de a convinge, de a lămuri și lumina mintea noastră. Trăim ca și oameni în întuneric spiritual. Fabricăm foarte ușor scuze și explicații pentru felul nostru de viață strâmb și murdar. Așa că, acest Consilier, Paraclet vine și penetrează sistemul nostru defensiv întunecat și obscur și vrea să ne arate cum suntem de fapt în ochii lui Dumnezeu. Noi nu ne putem vedea pentru că suntem morți în aceste păcate. Avem nevoie de lucrarea Lui.

Totuși, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite. Și când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata. ( Ioan 16:7,8 )

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: