Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Răi și fericiți. Nu-i corect!


Psalmul 73.

Dilema lui Asaf.  Este și dilema noastră. Păcatul lui este și al nostru. Inima curată este în pericol să fie murdărită de invidia față de cei răi și nesocotiți. Vedem în fiecare zi „fericirea celor răi”. Și asta nu e drept. Chiar și aroganța lor este lăudată și apreciată de ceilalți. Uitându-ne la ei, începem să credem că nu merită să îți păstrezi inima curată și viața neprihănită. Ei fac rău și o duc bine. Tu faci bine, și o duci rău. Parcă am vrea cumva să schimbăm locurile, așa-i? Dar când începi să faci pași spre locul lor, simți cum picioarele-ți slăbesc și se îndoaie. Începi să aluneci. Conștiința îți spune că ești la un pas de trădare. Te simți prost și ca un dobitoc.

Asaf se duce în „Sfântul Locaș al lui Dumnezeu” pentru a înțelege această contradicție. Și acolo, află trei lucruri:

  • Orice om rău, oricât de bine o duce acum, sfârșitul lui este unul tragic. Soarta lui este caracterizată de cuvinte de genul „prăpăd”, „pierduți”, „sfârșit năprasnic”, „nimiciți”.
  • Mai înțelege ceva. Chiar dacă nu are bogățiile celor cu ochii bulbucați, el are ceva cum mult mai de preț: „Pe cine altul am eu în cer în afară de TINE?” Îl are pe Domnul alături totdeauna. Este călăuzit cu sfatul Lui, iar dreapta Lui îl apucă și îl ține. Ce mare bogăție!!
  • Nu este altă bogăție mai mare și experiență mai frumoasă, decât să te apropii de Dumnezeu.

Nu invidia lumea cu plăcerile ei. Este ca un tren care se îndreaptă cu toată viteza spre prăpastie. Dar, în tren călătorii sunt bucuroși. Au servicii „all inclusive”. Distracție. Totul este luminat și sclipitor. Lux. Confort. Prietenii. Muzică. Ai vrea să stai cu ei?

Dacă ai știi încotro se îndreaptă trenul, ce ai face?

Single Post Navigation

One thought on “Răi și fericiți. Nu-i corect!

  1. carmen on said:

    indragesc mult psalmul 73, pentru ca intradevar arata atat de bine cumse evidentiaza lupta din interiorul nostru dintre fire si duh, si nu odata am simtit la realitatea acestei lumi cu regulile ei nedrepte cum interiorul nostru striga revoltat ca si salmistul. Dar laudat fie Domnul nostru prezent in cugetul si inima noastra care de fiecare data ne descopera o realitate cu totul dumnezeiasca care ne ajuta sa stingem conflictul printo intelegere mai presus de mintea noastra…

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: