Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Rezistent la Cuvânt


În seara aceasta la tineret vom privi la un tânăr. De fapt un copil de 7 ani. La vârsta asta nu era în clasa 1, ci era încoronat ca și rege peste împărăția lui Iuda. Mare privilegiu. Dar acest băiat a început frumos, dar a sfârșit-o rău de tot.

Vă împărtășesc un lucru pe care l-am învățat din viața lui Ioas. A devenit rezistent la Cuvântul lui Dumnezeu și foarte „moale” la ispite. Și noi suntem în același pericol. Devenim foarte repede „tari de urechi” când este vorba de Scriptură și foarte „receptivi” la ispitele din jur. Nu înțelegem „din prima” ce vrea să zică textul Biblic, dar „ne pridem” foarte repede la gluma spusă cu două înțelesuri.

O inimă păstrată caldă este mereu „străpunsă” de Cuvânt.

O, Doamne, dă-ne o inimă de carne!

Anunțuri

Single Post Navigation

4 thoughts on “Rezistent la Cuvânt

 1. sandu on said:

  E un lucru pe care imi este foarte greu sa-l inteleg : cum pot doi oameni ( sau doua grupuri de oameni ) sa citeasca acelasi text biblic , si unul sa-l inteleaga intr-un fel iar celalalt intr-un fel opus ? Cum poate cineva spune ca este pacat sa faci cutare lucru , iar altcineva sa spuna ca nu e pacat sa faci cutare lucru ? Amandoua partile sunt cu Scriptura in mana in timp ce se contrazic . Poate Duhul Sfant sa calauzeasca in doua moduri diferite ? Probabil , problema este undeva in inima omului .

 2. Biblia nu exista fara Biserica, fara traditie sau istorie ( cum vrei tu sa o numesti).
  Nu a trimis Dumenzeu nici o biblie direct pe pamant, a trimis apostoli si nici acestia nu au lasat vreo biblie.

  La început, au facut cunoscut „cuvantul” prin viu grai.

  Dar mai apoi, tradiţia grăită a luat chipul cărţii: evanghelii, epistolii şi descoperiri s-au înscris în cărţi.
  Multă vreme cele povestite şi cele scrise au mers mână-n mână.

  Apoi s-a îndepărtat tot ce nu se potrivea cu conştiinţa Bisericii. Şi în fine, după 300 de ani, Biserica păzită de chiar Duhul, a alcătuit Sfânta Scriptură: după canon.

  Fără de canon nu avem Biblie, fără de Biserică nu avem canon; un adevăr repetat!

 3. In primul veac crestinii nu mergeau la biserica având Biblia în mâna – de fapt era atât de dificil de a procura chiar si o mici portiuni din ea, datorita dificultatii foarte mari de a face copii, încât foarte putini le posedau.

  Copii ale Scripturii erau tinute în pastrare de catre persoane desemnate din biserica, sau erau tinute în locul în care biserica se aduna pentru închinare.

  Dar cele mai multe biserici nu posedau copii complete ale Vechiului Testament, si cu atât mai putin ale Noului Testament, care nu a fost terminat decât catre sfârsitul primului secol, si nu a capatat forma lui canonica decât în secolul al patrulea.
  Aceasta nu înseamna ca în primul secol crestinii nu citeau Scriptura – dimpotriva, o studiau cu interes, dar de cele mai multe ori în grup, nu individual.

 4. Hristos nu a scris nimic, iar Apostolii, aşa cum se poate foarte limpede vedea chiar din Scriptură, şi-au scris doar o mică parte din învăţătura pe care o propovăduiau şi au scris-o în nişte situaţii concrete şi unor comunităţi concrete.
  Iniţial exista doar predica orală, ca învăţătură a Bisericii.
  Puţin mai târziu, în sânul Bisericii, ca un rezumat (dar nu sistematic, ci de conjunctură) al Tradiţiei a apărut Scriptura.
  Ca prim document scris, Scriptura NT are autoritate supremă în Biserică, dar nicidecum unică.
  Traditia nu este altceva decat invatatura Mantuitorului care s-a transmis din generatie in generatie,prin viu grai sau prin mana unor oameni alesi de Dumnezeu.
  ” Multe avand a va scrie, n-am voit pe hartie si cu cerneala, ci nadajduiesc ca voi fi la voi si voi grai– gura catre gura–, ca bucuria noastra sa fie deplina” (II loan I, 12)

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: