Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Lacrimi în ceruri îs


Avem o cântare care spune:

Lacrimi în ceruri nu-s,

Căci le purtase sfântul Miel.

Dar poate vor fi ceva lacrimi acolo. Lacrimi care vor fi șterse de Mântuitorul. Dar vor apuca să ne ude obrajii. Oare?

Iată ce spune Scriptura:

De aceea ne și silim să-I fim plăcuți, fie că rămânem acasă, fie că suntem departe de casă. Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată a lui Cristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup. ( 1 Cor.5:9,10 )

Apostolul Pavel ne spune că „se silește” să trăiască într-un mod plăcut înaintea Domnului. De ce are el această ambiție? Nu ca să intre în cer. Nu ca să fie mântuit! Aceasta se capătă  prin har și prin credință, nu prin fapte. Dar de ce să trăim frumos?

Pentru că vom fi judecați!

O judecată specială, rezervată doar pocăiților. Toți pocăiții vor fi judecați pentru a se stabili locul lor în cer, ce slujbă vor căpăta și ce privilegii vor avea. Sunt multe locașuri acolo în cer pregătite de Domnul pentru cei credincioși. Cerul nu este un fel de hală în care ne îngrămădim toți și ne apucăm să cântăm veșnic.

Cam în ce zonă ai vrea să ai locuința din cer? Unde vrei să stai?

În „zona rezidențială” lângă apostoli, patriarhi și oameni mari ai credinței sau „doar la ușă”? Mi-e teamă că la ușă se cam aud zgomote de la vecinii de la cealaltă adresă 🙂

Nu avem prea multe informații despre dinamica și economia cerului, dar ceea ce știm este că cu cât suntem mai credincioși în viața aceasta cu atât vom avea mai multe responsabilități și privilegii în cer.

Dragul meu pocăit, să nu crezi că singura judecată va fi cea din fața marelui tron alb. Unde Dumnezeu va împărții pe oameni în două: mântuiți și condamnați. Isus Cristos va criteriul de judecată acolo.

Cristos va judecata și pe cei mântuiți. Va fi o inspecție plină de dragoste și adevăr a vieților noastre. Abia aștept acea zi. Știu că voi avea și regrete. Dar știu că acolo Dumnezeu va aduce toate lucrurile la lumină și le va răsplăti.

Acolo, Dumnezeu va judecata fiecare gând, vorbă, faptă și motivație a inimii. Orice cuvânt spus nefolositor, va fi taxat și va tăia din răsplata mea eternă. Orice gând necurat îmi va micșora răsplata. Orice slujire făcută în anonimat și pe care nimeni nu a lăudat-o, va fi recunoscută și va contribui la greutatea răsplății. Când ți-ai îngrijit mama, soacra sau soțul bolnav ani de zile, dar ai făcut-o ca pentru Domnul, toată această slujire și toate lacrimile vor fi răsplătite. Când alții te-au vorbit de rău și nu a fost adevărat, dar ai răbdat, Domnul va răsplăti.

Pentru tot binele sau răul făcut, vom primi o răsplată.

Ai grijă cu vorbești. Ai grijă ce faci cu timpul tău, cu banii tăi, cu gândurile tale. Ai grijă ce porți în inimă! Pentru că toate vor fi cântărite într-o zi la judecata lui Cristos. Nu vreau să stau „doar la ușă”, vreau cât mai în față!

De ce?

Pentru că acolo, în față, mă vrea și Stăpânul meu!

Zilele acestea mi-am aminttit despre cartea lui Erwin Lutzer, în care tratează atât de clar subiectul răsplătiri noastre din ceruri. O recomand și n-o să regretați.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Lacrimi în ceruri îs

 1. mitica on said:

  ,,Nu vreau să stau “doar la ușă”, vreau cât mai în față! ”

  Cu totii stim ca unii oameni[chiar dintre] credinciosi spun [cu modestie ?!]
  -Doar sa ma vad acolo, intrat ,-chiar langa usa.
  Unul dintre cele mai ,,taioase replici” :
  -Acele locuri sunt de mult ocupate…
  Asa ca…
  [trebuie luata in serios umblarea, lupta ,…slujirea]

 2. ambasadorul on said:

  Frate Mitică,

  tâlharul de pe cruce, asta a vrut: doar să se vadă intrat. Și a intrat, dar răsplata?

 3. Un articol care ma cam pune pe ganduri ! O sa cumpar cartea !

 4. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (24.06.2010) « România Evanghelică

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: