Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Salvați dar triști!


În fiecare seară citesc cu băieții felul cum Dumnezeu i-a scos pe evrei din Egipt. După ce ei adorm mai meditez la cele citite.

Când mă gândesc la istoria eliberării poporului evreu din Egipt și călătoria lor prin pustiu, îmi dau seama că poți fi eliberat de sub tirania păcatului, dar să nu intri niciodată în bucuria Canaanului.

Mulți au ieșit din Egipt dar nu au intrat în Canaan.

Canaanul pentru noi este acea viață trăită din plin cu Cristos, având pace, îndestulare, odihnă, bucurie. Este viața din belșug.

Se prtea poate să fiu mântuit dar să îmi trăiesc viața în pustia necredinței și a neascultării. Nu-i de mirare că uneori ne este dor de Egiptul din trecut.

Canaanul este trăit astăzi în Domnul Isus. El este moștenirea noastră!

Single Post Navigation

3 thoughts on “Salvați dar triști!

 1. Mona G. on said:

  Ce se poate intampla cu omul care este mantuit, dar care traieste inca cu gandul spre Egipt? Daca isi traieste toata viața în pustia necredinței și a neascultării si moare in ea, este el mantuit? Eu as tinde sa cred ca da, dar ca prin foc…. Cat de important e sa nu ne pierdem rasplata ci dimpotriva, ea sa fie deplina?

 2. ambasadorul on said:

  Mona G.
  Suntem mântuiți prin har. Prin credința în Domnul Isus. Evreii au scăpat din Egipt pentru că pe tocul ușii era sângele mielului. Dar intrarea în Canaan s-a făcut prin ascultarea de Domnul. Vom sta la o judecată în care toți pocăiții vor fi examinați. E scaunul de judecată a lui Cristos din 2 Cor.5:8-1o. Acolo, la BEMA, fiecare pocăit va fi judecat nu pentru a se decide locul lui veșnic. Aceasta a fost hotărâtă deja prin credința lui în jertfa de la Golgota. Ci, această judecată va fi necesară pentru a decide locul, privilegiile și răsplata lui din cer. Ce mari surprize ne așteaptă acolo ….

  Mult har!

 3. Otniela on said:

  Shalom!

  Dumnezeu cand l-a ales pe Avraam pentru a crea poporul Israel, l-a trecut prin toata gama de teste utile unei alegeri de exceptie. Nici nu se putea altfel! Avraam La cautat si L-a iubit pe Dumnezeu sincer, iar Dumnezeu stia bine acest lucru. Dar nu a fost suficient. Credinta lui trebuia testata intr-un mod unic; si a fost. Avraam trebuia sa-si abandoneze in Mana lui Dumnezeu ultima dorinta fireasca: aceea de-a avea un mostenitor ( pe care tot Dumnezeu i-l promisese ). Cu alte cuvinte raspunsul lui Dumnezeu , in momentul in care ii cere acestuia sa-l aduca pe Isaac jertfa pe muntele Moria, ar suna cam asa : ” Da, Eu ti l-am dat. Dar aminteste-ti ca ti l-am dat intr-un mod supranatural, cand tu omeneste nu mai erai in stare, asa ca am tot dreptul sa ti-l cer inapoi”. Iar raspunsul lui Avraam , stim , a fost unul impecabil, incat Inima lui Dumnezeu a fost miscata definitiv.
  In ceea ce priveste Israelul, ca popor ales, si el trebuia testat serios. Moise a fost la randul sau testat, si de multe ori ne intrebam de ce oare , acestui brav soldat al lui Dumnezeu, nu i s-a ingaduit sa-si vada visul vietii lui, implinit. ( il va vedea insa pe Muntele Schimbarii -la-fata, in timpul vietii pamantesti a lui Isus ). Se pare insa ca inaintea lui Dumnezeu conteaza extrem de mult ASCULTAREA! Moise nu trebuia sa loveasca stanca ( asa-i spusese Domnul ) ci trebuia sa-i vorbeasca, iar Avraam trebuia sa astepte cu rabdare ( greu lucru !) implinirea promisiunii in Isaac, nu in Ishmael. ( Vedem astazi care sunt urmarile unui simplu act de neascultare ).
  Poporul Israel asistase la toate MINUNILE salvarii din robia egipteana,” minuni infricosate cum n-au mai fost” , se cuvenea asadar sa carteasca mai putin, si sa asculte mai mult. Se vede, insa, ca ei iesisera din Egipt, insa Egiptul nu iesise din ei. De aceea intarzierea lor prin pustie.
  Iata un semn de intrebare serios , care se iveste la orizont , pentru fiecare dintre noi : Daca Dumnezeu intarzie , unde suntem noi? In Egipt sau in Canaan?
  Multa binecuvantare!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: