Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

„Asta e viața” sau „Yes, we can”?


Ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Gitenstein a vorbit, în discursul rostit cu ocazia ceremoniei de Ziua Independenţei, despre eforturile României de reformare şi modernizare, recomandând înlocuirea expresiei pesimiste des folosite de români „Asta e viaţa” cu motto-ul lui Barack Obama „Yes, we can!”.

( Mediafax )


Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “„Asta e viața” sau „Yes, we can”?

 1. nu ti se pare ca nu ne caracterizeaza sintagma „Yes, we can”? noi nu avem mentalitatea de invingator a americanului! noi avem mentalitate de sluga! istoria ne-a dovedit-o intotdeauna! chiar si ceea ce traim azi!

 2. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (03.07.2010) « România Evanghelică

 3. Otniela on said:

  Shalom!

  ” Yes, we can! ” , suna foarte bine, dar nu fara Christos. Crestinul trebuie sa aiba o deviza mai completa, cea a Bibliei. Iar ea se gaseste in Filipeni 4 :13. Eu nu stiu exact, ce-a avut in minte Exelenta Sa Mark Gitenstein, in ceea ce priveste motto-ul lui Barack Obama, insa stiu ca Biblia nu greseste niciodata.
  Sa nu nu-si faca nimeni iluzii ca se poate realiza ceva durabil si benefic pe acest pamant, fara Prezenta lui Isus Christos. Multi au trait aceasta iluzie care lesne a degenerat in actiuni luciferice. Nero si Caligulla au fost ferm convinsi ca fac un lucru bun, condamnandu-i pe crestini la moarte. Ce sa mai spunem de Hitler?! Nu erau oare toate actiunile sale indreptate spre bunastarea poporului german ( asa credea el) , spre epurarea rasei superioare, spre impunerea ei in lume? „Bune” lucruri, nu, chiar daca se calca peste cadavre?!! Dar ce vom spune despre Torquemada, vestitul Inchizitor, care a reusit ,”fericit” , sa curete Spania medievala de ereticii protestanti? Si exemplele ar putea continua…
  Concluzie: Nu , nu putem nimic fara Christos, si nici nu vrem, dar ” putem TOTUL prin EL”. Glorie Lui!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: