Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Acan încă trăiește?


Textul din Iosua capitolul 7 începe cu următoarele cuvinte:

Copiii lui Israel au păcătuit cu privire la lucrurile date spre nimicire. Acan, fiul lui Carmi, fiul lui Zabdi, fiul lui Zerah, din seminția lui Iuda, a luat din lucrurile date spre nimicire. ( v.1 )

Se întâmplă ceva ciudat! Poporul Domnului nu mai putea să țină piept dușmanilor. Credeau că Domnul e cu ei, dar se îndreptau spre nimicire. Dușmanii veneau peste ei ca și viiturile din Moldova. Digul are însă o spărtură. Cineva l-a spart. Un om păcătuiește iar Domnul se mânie pe toți! 36 de oameni mor în timp ce Acan trăiește.

Asta nu-i drept! Unii fură, iar alții mor!

Câți oameni au murit în inundațiile din Moldova?

22?

A fost vina lor?

Întotdeauna face păcatul victime colaterale?

Single Post Navigation

One thought on “Acan încă trăiește?

  1. carmen on said:

    Bune intrbari…Am constatat zilele astea ca in mod minunat solidaritatea functioneaza in tragedii. Dar cu regret o spun ca multi nu vor sa inteleaga ca pacatul facut de unii si tolerat de toti cei din jur starnesc mania lui Dumnezeu. Cea ma mare revolta e ca se intampla sa moara si sa sufere si cei buni , credinciosi. Si vor explicatii. Dar de cele mai multeori altii se crede ca sunt devina, autoritatile ca nu au loat masuri dar pacatele sunt ascunse. Nu stiu de ce Domnul ingaduie si „victimile colaterale”. Un lucru insa stiu ca cei ce se incred in Domnul vor fi in mana Domnului indiferent de situatie. Citind cartea Iov, vedem ca uneori cei credinciosi trec prin situatii care nu au legatura cu credinciosia lor. Eu cred ca logica noastra e diferita de logica lui Dumnezeu:”Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul.” (Isa.55:8) ;”Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre.” (Isa.55:9)

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: