Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Starea bisericilor actuale


Mark Dever face o invitație la sinceritate tututor celor ce citesc cartea „9 semne ale unei biserici sănătoase”.

El descrie situația unei biserici americane obișnuite în felul următor:

  • 5% dintre ei nu există
  • 10% nu pot fi găsiți
  • 25% nu frecventează biserica
  • 50% apar doar duminica
  • 75% nu merg la ora de rugăciune
  • 90% nu au părtășie în familie
  • 95% nu au împărtășit niciodată Evanghelia altor persoane.

Oare cum arată o biserică obișnuită românească?

Single Post Navigation

1 thoughts on “Starea bisericilor actuale

  1. Elisha Ministries Romania
    elishaministries96@gmail.com
    http://sites.google.com/site/elishaministriesromaniacom

    Articolul lunii August 2010

    …partasi firii dumnezeiesti…

    Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui, prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. (2 Petru 1:3-4)

    El ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat.
    Cum Il cunoastem pe Cel ce ne-a chemat, adica pe Dumnezeu ?
    Prin innoirea mintii (Efeseni 4:23 ; Romani 12:2)
    Si cum ne innoim mintea ?
    Prin studierea si meditarea Cuvantului Lui Dumnezeu (2Timotei 3:15-17 ; Iacov 1:25)

    Un crestin nascut din nou, are tendinta de a pacatui pentru ca nu are mintea innoita, nu pentru ca ar avea o natura pacatoasa.

    Prin nasterea din nou, efectuata de Duhul Sfant prin credinta omului in sacrificiul Domnului Isus, se pierde natura pacatoasa mostenita de la Adam si se obtine pecetea Duhului Sfant si natura sfanta si perfecta a Domnului Isus.(2Petru 1:3-4)

    Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit şi care este o arvună a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui. (Efeseni 1:13-14)

    Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:19-20)

    Crestinul regenerat prin Duhul Sfant, (nascut din nou prin credinta in Domnul Isus) poate experimenta puterea datatoare de viata si facatoare de minuni a Lui Dumnezeu, daca stie ca omul vechi dinauntrul lui e mort, si se dezbraca de el prin innoirea mintii.(Efeseni 4:17-22)

    Precum in lumea fizica o persoana moarta i-si lasa corpul in locul unde a decedat, si trebuie sa fie inmormantata, asa si in lumea spirituala, dupa nasterea din nou, omul vechi, desi mort, ramane prezent (obiceiuri gresite, tendinta de a pacatui) si trebuie sa fie inmormantat prin innoirea mintii.

    Daca crestinul se dezbraca de omul vechi si, ca rezultat umbla in omul nou, atunci el nu va mai fi niciodata sclavul pacatului pentru ca firea Lui Dumnezeu ,prezenta in el de la nasterea din nou, se va putea manifesta.

    Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie şi la o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi. Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! (1 Petru 1:3-5)

    August 2010
    Elisha
    Dumnezeu Tatal nostru

    Dumnezeu Tatal nostru, ne-a chemat, pe toti cei nascuti din nou, care suntem familia Sa, indiferent de adunarea s-au biserica din care facem parte, sa fim liberi si sa eliberam si pe altii prin puterea si autoritatea Duhului Sfant a Evangheliei Domnului Isus si a Numele Sau, sa zidim in dragoste si adevar pe toti fratii si surorile noastre si sa fim uniti in Duh, chiar daca facem parte din biserici s-au organizatii diferite; pentru consolidarea Imparatiei Lui Dumnezeu pe pamant spre slava cinstea si gloria Sa.

    Pentru Dumnezeu nu este important numele s-au obiceiurile bisericii din care facem parte. El ne vrea pe noi insine, ne vrea inimile noastre, ne doreste cu ardoare, ne iubeste si tanjeste dupa noi, vrea sa-L cunoastem din ce in ce mai bine, prin aceasta sa ne apropiem de El din ce in ce mai mult, sa avem o relatie stransa cu El bazata pe dragostea si adevarul Sau, sa fim uniti in Domnul Isus, cu toti cei nascuti din nou, cu toti fratii si surorile noastre de pretutindeni, fara deosebire de rasa, adunare, organizatie, biserica s-au moduri de slujire , pentru ca noi suntam Poporul Lui, Trupul Sau si Mireasa Sa. Sangele Lui a curs pe cruce pentru noi toti, a murit si inviat pentru noi toti, sta la dreapta Tatalui si mijloceste pentru noi toti.
    Haideti sa nu mai tinem cont de nici o deosebire exterioara pentru ca noi suntem una in Duhul Sfant, haideti sa-L slavim, laudam si glorificam toti impreuna in cor intr-o singura voce, haideti cu totii intr-un singur gand si-o singura inima, sa-L binecuvantam si sa-L facem fericit.
    Haideti sa lasam ritualurile religioase, legile si obiceiurile omenesti care aduc numai mandrie si divergente si sa ne unim si zidim unii pe altii in harul si dragostea Sa, caci aceasta este dorinta inimii Lui.(Efeseni 4:1-16)
    Efeseni 2:8,9
    Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul Lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.

    2Corinteni 3:16,17
    Dar ori de cate ori vreunul se intoarce la Domnul,marama este luata.Caci Domnul este Duhul;si unde este Duhul Domnului,acolo este slobozenia.

    Luca 4:18,19
    „Duhul Domnului este peste Mine pentru ca M-a uns sa vestesc saracilor
    Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita,sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea,si orbilor capatarea vederii;sa dau drumul celor apasati,
    si sa vestesc anul de indurare al Domnului.”

    Elisha ; – 2010

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?