Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Cât trebuie să dăm?


Ce părere aveți de următoarea afirmație:

Soră, dacă practici zeciuiala, atunci ai căzut din har. Nu trăiești în Noul Legământ!

Amintiți-vă însă că Avraam a dat de bună voie. Iacov a dat de bună voie. Israel a dat pentru cort mai mult decât era nevoie. În prima biserică s-a dat… totul!

Cred că ar trebui să dăruim:

 1. atât cât suntem predați.
 2. atât cât putem da bucuroși.
 3. atât cât poți fi sigur că Dumnezeu e mulțumit.
 4. atât cât este necesar să fi biruitor și nu biruit.

Nu credeți că după duhul Noului Testament, zeciuiala este minimul de dărnicie? Întrebarea: „Cât să dau Domnului?” este greșit pusă!

Corect este: ” Cât să-mi rețin din ce este al Domnului?”

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Cât trebuie să dăm?

 1. Zeciuiala in Israel nu era darnicie , era COTA UNICA de atunci , azi e 16 % , dar era pe tot ce produceai . Astfel era intretinuta a 12 a semintie , bugetarii de azi ! Darnicia era : alte daruri de buna voie sau milostenii Matei 6.2 pt care fariseii erau experti in as atrage laudele . Zeciuiala lui Avraam si Iacov erau darnicii de buna voie ca raspuns la binecuvantarea Domnului deci e diferita de cea din Lege . Asa ca eu acum, sub har , daca sunt ,,fiu de-al lui Avraam ” voi face faptele lui Avraam . Ioan 8. 39. Darnicia mea daca vreau sa se numeasca darnicie pleaca de la 10% si o voi da respectand prioritatile stabilite in Cuvant ! Aceste prioritati le-am auzit la o emisiune crestina speciala la radio de la un fr baptist cu master in Teologie ,( el este moderatorul unei emisiuni speciale in fiecare seara despre administrarea banilor ca si crestini )si subscriu in totalitate . Prima prioritate e FAMILIA 1Tim 5.8 , a 2 a , fratii in nevoi F,Ap. 4.34-35 , 2Cor.8.4; 9.12 , a 3 a obligatiile membrale si ultima alti oameni aflati in nevoi ! Darnicia la toate aceste categorii se face lui Dumnezeu ca raspuns la binecuvantarea Lui si de buna voie ! A spune ca dau lui Dumnezeu numai daca dau la biserica nu corespunde biblic ! Prov.19.17.Asa ca un crestin darnic va incepe cu 10% cel putin , de buna voie , ca act de recunostinta lui Dumnezeu caci el stie ca PE DUMNEZEU NIMENI NU-L INTRECE IN DARNICIE SI NU S-A LASAT DATOR LA NIMENI ! Darnicia mea e raspunsul meu la HARUL LUI !

 2. Otniela on said:

  Shalom!

  Un subiect foarte-foarte important pentru bunul-mers al Bisericii zilelor noastre. Nu stiu ce se practica in toate Adunarile lui Dumnezeu din tara, insa stiu ce raspuns ar da un evreu mesianic unei asemenea intrebari.
  Problema aceasta cu Harul deja pica in desuetudine, pentru ca multi s-au obisnuit cu limba de lemn din Biserica . Ce este HARUL in acceptia apostolului Pavel? Un loc de odihna in care crestinul sa se relaxeze pe temeiul Jertfei nemeritate? Cred ca prea mult implicam Harul uitand ca el tine doar de Dumnezeu, iar noi chiar TREBUIE SA NE FACEM PARTEA. De unde incepem asadar? De la cei 10 % ! ACESTIA NU SUNT BANII NOSTRI! Sunt ai lui Dumnezeu!Si ce facem noi de multe ori? Ii furam banii. Trebuie sa intelegem ca traim sub HAR, dar este vorba nu de un har haotic, ci de unul DISCIPLINAT, sub autoritatea Duhului Sfant. Iar noi stim bine ce AUTORITATE exercita Duhul in Biserica primara ( Fapte 5: 1-11 ) ! Nu este Domnul bun? Ma intreb, daca Duhul Sfant S-ar hotari astazi sa faca ordine, in aceeasi maniera, in Biserica, cati am mai ramane in picioare?
  Ma bine haideti sa vedem ca ” bunatatea Lui ne indeamna la pocainta”, sa-I dam PARTEA Lui cu BUCURIE, si EL ne promite ca ” zagazurile cerurilor vor fi deschise pentru noi” ( Maleahi 3:10 ). Slavit sa fie in veci Dumnezeul Sfant al lui Israel, si al intregii lumi!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: