Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

O viață ascunsă


Titanicul a fost zdrobit în 1912 de un fenomen frumos. Dar și foarte periculos: icebergul. Imaginea acelui bloc imens de gheață este spectaculoasă. Mi-aș dori să stau față în față cu ghețar. Dar ceea ce se vede nu-i totul. Cea mai mare parte a ghețarului este sub apă. E partea care nu se vede. Ei bine, și acea parte este partea periculoasă. Colțoasă. Tăioasă. Este partea care a scufundat Titanicul. Avem și noi o parte frumoasă a vieții. Este partea care se vede: soție, soț, copii, casă, serviciu, colegi, prieteni, biserică, cor, predicare, vacanțe, cumpărături. Dar, oare cum arată viața de „dedesubtul apei”? Acolo este adevărata noastră viață! O viață ascunsă de ochii aproapelui. O viață care nu este văzută de ceilalți din biserică. Acela sunt adevăratul eu!  Colțurile acestei vieți secrete sfâșie deseori relația dintre soț și soție, dintre copii și părinți, dintre creștin și biserică.

De aceea, este esențial să lăsăm pe cineva de încredere, cineva care să ne spună ÎNTOTDEAUNA adevărul.  Să facă câte o fotografie a acestei vieți secrete. Să-l lăsăm să ispecteze cu dragoste și fermitate acele colțuri periculoase pentru noi, pentru familia noastră și pentru ceilalți din jurul nostru.

Avem nevoie de acel mentor, prieten, frate, care știe să ne pună întrebările importante. Acolo „sub apă” sunt adevăratele noastre lupte și frământări: gânduri negre, priorități, scopuri, ambiții, motivații, relația cu Domnul, cu familia; folosirea timpului și a banilor; mândria, mânia, invidia, suferința, descurajarea, frica, lăcomia și alte de felul acesta, toate sunt acolo! Dacă aceste colțuri rămân neșlefuite, mai devreme sau mai târziu ele vor sparge corabia vieții noastre.

„Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune” ( Evrei 10:24 )

Single Post Navigation

One thought on “O viață ascunsă

  1. Otniela on said:

    Shalom!

    Frumoasa aceasta meditatie! Asa este! De fapt noi traim mult mai mult in suflet, in lumea spirituala, decat in cea fizica. Viata unui om se consuma in suflet, desi apostolul Pavel are o idee mai buna: el sustine ca viata unui crestin nascut-din-nou trebuie sa existe in duh. CREDINTA sta in duhul omului, in partea cea mai intim-creata de Dumnezeu in noi . Sufletul omului este sediul ratiunii, vointei si sentimentelor. Necazul este ca si copiii Domnului isi traiesc prea mult viata in suflet, si prea putin in duh. Sentimentele de multe ori ne pot insela. Ele au o mobilitate a lor dependenta de imprejurari. De exemplu daca in afara este totul cenusiu si trist ( sa zicem la serviciu etc ) tindem sa traim ceea ce ne ofera exteriorul.
    In lumea lui Dumnezeu lucrurile nu se prezinta asa. ISUS ne-a promis adevarata VIATA, acele ” rauri de apa-vie” ( Ioan 7: 37-39 ) , care trebuie sa transforme desertul celor din jurul nostru in adevarate oaze de bucurie si speranta. La aceasta suntem noi chemati pe acest pamant. Aceasta este menirea noastra ACUM. Nu am venit la voia intamplarii pe acest pamant obosit de pacat: noi suntem Speranta acestei lumi. Cata vreme Biserica mai este pe pamant, ea trebuie sa-si inteleaga bine destinul: raul nu se poate extinde foarte mult datorita noua, de fapt datorita fiecaruia dintre noi. Este timpul sa experimentam raurile de apa-vie, este timpul sa-L lasam pe Dumnezeu sa domneasca in noi. Este timpul de HAR, de revarsare a Duhului Sfant! Glorie in veci Dumnezeului nostru, care ne-a daruit TOTUL pentru a face fata vremurilor in care traim. Amin!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: